Brazílie – Nigérie 1:1 (kon.) | Ekvádor – Argentina 1:6 (kon.) | Pobř. slonoviny – DR Kongo 3:1 (kon.)
Slovensko – Paraguay 1:1 (kon.)
konec
Brazílie
1:1 (0:1)
Nigérie
Neděle 13.10.2019, 14:00 • Národní stadion, Singapur • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto přípravného utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (16:00:59)
     
    Je dobojováno! Brazilci odjedou ze svého singapurského turné bez jediného vítězství. Po remíze 1:1 se Senegalem skončilo stejným výsledkem i měření sil s Nigerijci, kteří většinu času bránili, ale v pětatřicáté minutě se zásluhou Ariba přesto dostali do vedení. Bronzový medailista z letošního Afrického poháru národů svůj náskok ztratil krátce po přestávce, kdy se z dorážky prosadil Casemiro. Nigerijci poté přežili několik dalších velkých šancí soupeře a ve finále musí být spokojeni s nerozhodným výsledkem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Joe Aribo, přichází Abdullahi Shehu.
     
    90+4
    Thiago Silva se postavil do cesty rozběhnutého Ariba, aby za každou cenu zastavil zajímavě se rodící brejk. Podle očekávání se to neobešlo bez žluté karty.
     
    90+3
    Casemirův centr se dlouze snášel až k vzdálenější tyči, ovšem pro balón si znovu doskočil německý rodák Maduka Okoye
     
    90+2
    Semi Ajayi zneškodnil centrovaný balón za cenu rohového kopu. Zprava rozehrál Coutinho, ale Okoye alespoň částečně vyboxoval balón do bezpečí.
     
    90+1
    O remízovém výsledku stále nemůže být úplně rozhodnuto. Nad rámec druhé půle je přidáno dalších pět minut.
     
    90
    Coutinhův nákop přeletěl všechny muže ve žlutém a skončil až v rukavicích brankáře Okoyeho, který si po svém nástupu zatím moc nezachytal.
     
    89
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Peter Olayinka.
     
    89
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Lucas Paquetá.
     
    88
    Až těsně před koncem zápasu byla poprvé vytažena žlutá karta. Pravděpodobně za nějaké protesty ji po předchozí akci dostal Wilfried Ndidi.
    88. Samuel Chukwueze (NIG)
     
    88
    Samuel Chukwueze se po nepovedené hlavičce jednoho z nigerijských forvardů dostal k zakončení, ale zprava napálil balón jenom do místa, kde stál Ederson.
     
    87
    Emmanuel Bonaventure Dennis odcentroval z levé strany jen na hlavu Thiaga Silvy. Nigerijci balón udrželi a přeci jen se mohou pokusit o ojedinělý nápor.
     
    86
    Renan Lodi dostal od Richarlisona přihrávku do křídla, odkud dal míč pod sebe na Coutinha. Ten chtěl placírkou střílet ze svého pohledu k pravé tyči, ale do cesty se mu postavil Awaziem, jenž srazil balón k Okoyemu.
     
    85
    Fabinho čistě vybojoval míč ve středu hřiště. Kanárci ve třech rychle otočili hru, ale Casemiro ve finále nedostal diagonální pas přes Colinse.
     
    84
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Ramon Azeez.
     
    83
    Joe Aribo skvěle odstavil od balónu mnohem čerstvějšího Richarlisona. Z brejkové situaci čtyři na čtyři tak nic nebylo a dopředu vyrazili Nigerijci, za které ze střední vzdálenosti nepřesně pálil Chukwueze.
     
    82
    Marquinhos rozdal míč doprava na Jesuse a ten zase našel Alvese, jehož průnik se Nigerijcům povedlo zastavit ještě před velkým vápnem.
     
    81
    Jeden z Nigerijců na malém vápně ukopl balón před Gabrielem Barbosou na rohový kop. Africký tým se ubránil, jenže kvůli technické nedokonalosti Chukwuezeho z protiútoku nezahrozil.
     
    80
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Arthur, přichází Fabinho.
     
    79
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Emmanuel Bonaventure Dennis.
     
    78
    Semi Ajayi utrpěl drobný šrám na hlavě v souboji s Marquinhosem. Ošetření ale nepotřeboval a již se poslušně vrací zpět na pozici stopera.
     
    77
    Dani Alves prodal zkušenosti v souboji se Simonem Mosesem a ve skluzu na hranici vápna mu ukopl míč na rohový kop. Ten zrealizoval sám Moses, ale nikdo v bílém na vysoký centr nedosáhl.
     
    76
    Před Coutinhem se otevřelo několik metrů volného prostoru, který úplně nezužitkoval, protože střelou z dálky trefil jenom prvního obránce Ariba.
     
    75
    Richarlison kroutil centr do místa, kde se mu nabízela hned dvojice spoluhráčů. Jesusovi trochu ukradl zakončení Gabriel Barbosa, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla.
     
    74
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Victor Osimhem, přichází Paul Onuachu.
     
    73
    Nepřesná střela Richarlisona nakonec byla způsobena zásahem jednoho z obránců, takže na řadu přišel rohový kop a poté faul Arthura.
     
    72
    Gabriel Jesus se na pravém křídle krásně uvolnil přes Colinse. Richarlison jeho povedenou akci ale znegoval, když po přihrávce do dobré pozice zblízka vůbec netrefil branku.
     
    70
    Také ve druhé půli mají hráči obou týmů pár desítek vteřin na doplnění tekutin a vyslechnutí nových taktických pokynů.
     
    69
    Richarlison pokazil přihrávku na Lodiho, kterou sice zastavil Troost-Ekong, ale dost zbytečným odkopem do zámezí opět odevzdal míč Brazilcům.
     
    68
    Richarlison byl chycen do velice těsného ofsajdu. Jeho soupeři se pak usadili na útočné polovině, ale ve finále se nezmohli ani na žádnou přihrávku dovnitř pokutového území.
     
    67
    Casemiro čistým zákrokem obral o míč Ariba. Nigerijcům se po změně stran vůbec nedaří držet míč nějakou souvislejší dobu.
     
    65
    Marquinhos byl faulován u vlastního pokutového území. Při nedovoleném zákroku Alexe Iwobiho dokonce ztratil kopačku.
     
    64
    Svěřenci trenéra Teteho si museli dlouho počkat na zrealizování dalšího rohového kopu. Možná i proto se jim tentokrát nepodařilo vymyslet nic nebezpečného.
     
    63
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Francis Uzoho, přichází Maduka Okoye.
     
    62
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Gabriel Barbosa.
     
    61
    Teď už je to jasné, na hřišti jsou nosítka a do akce se narychlo chystá jeden ze dvou náhradních nigerijských brankářů.
     
    60
    Francis Uzoho si během předchozí standardní situace poranil levé koleno a s největší pravděpodobností bude muset střídat.
    59. Casemiro (BRA)
     
    59
    Ani v tomto případě Alves nenašel žádného ze spoluhráčů. Ze sraženého centr vznikl další roh a po něm přišla důrazná hlavička Casemira, kterému sebrala druhý gól až trefená branková konstrukce.
     
    58
    Dani Alves neprocedil svou přihrávku přes hranici velkého vápna. Velezkušený kapitán Brazilců zatím kazí velký počet podobných centrů.
     
    57
    S dalším rohem si už obrana Nigérie poradila, aniž by do akce musel gólman Uzoho. Přesto jsou to Brazilci, kteří nyní působí mnohem lepším dojmem.
     
    56
    Kanárci znovu pořádně zahrozili z rohového kopu! Francis Uzoho se ale blýskl pohotovým zákrokem proti centru Coutinha a povedené hlavičce Gabriela Jesuse.
     
    55
    Coutinho dostal do vápna přízemní nahrávku z levého křídla. Při pokusu o střelu ale promáchl a míč skončil na kopačkách obránců.
     
    54
    Po divočejším úvodu druhé půle se situace na bojišti trochu uklidnila. Nigerijcům se nepovedlo rozvinout útočnou akci a znovu se zatáhli do zformovaného bloku.
     
    53
    Afričané s trochou štěstí přežili špatně vyřešený brejk a sami se rychle přesunuli do ofenzivy. Chukwueze zprava odcentroval, ovšem Ederson si s hlavičkou Osimhena snadno poradil.
     
    51
    Gabriel Jesus sice dostal přesný pas na pravé křídlo, ale kvůli odhalenému postavení mimo hru následuje jen rozehrávka Francise Uzoha.
     
    50
    Tentokrát šlo jen o centr, který asi mířil na zkušeného stopera Thiaga Silvu, ale nigerijská obrana ho tentokrát k ničemu nepustila.
     
    49
    Nigérie ztratila míč hned po vlastní rozehrávce a kvůli faulu Ndidiho bude čelit nepříjemnému přímému kopu v podání Brazilců.
    48. CASEMIRO - 1:1
     
    48
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazilci krátce po změně stran vyrovnávají na 1:1! Jamilu Colins se dokázal udržet u Gabriela Jesuse, který na něm vybojoval alespoň rohový kop. Po rozehrávce na krátko a centru z pravé strany nejprve hlavičkoval Marquinhos do břevna, ale dorážející CASEMIRO už balón za Uzoha dostal.
     
    47
    Iwobi natáhl krok na levé straně. Při pokusu o vysunutí spoluhráče ale trefil jenom Marquinhose a pak už se u postranní k čáry k ničemu pořádnému nedostal.
     
    46
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Everton, přichází Richarlison.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém Brazilci nenasadili nějak závratné tempo. Výborně fungující obrana Nigérie nechala na Uzoha projít jedinou hlavičku Gabriela Jesuse, kromě které jihoamerický výběr zahrozilijen přímým kopem Coutinha. Ani Nigérie směrem dopředu příliš neohromila, ale v pětatřicáté minutě se i tak dostala do vedení zásluhou záložníka Ariba. Brazilcům po změně stran k vyrovnání jistojistě nepomůže Neymar, který kvůli zranění odstoupil už ve dvanácté minutě.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Renan Lodi se v souboji jeden na jednoho neprosadil přes Awaziema. Casemiro poté zbrzdil nigerijský protiútok a zmíněný levý obránce Nigérie bude v jediné nastavené minutě vhazovat z klidného středu hřiště.
    45. Philippe Coutinho (BRA)
     
    45
    Jenom to zahučelo! Střídající Philippe Coutinho z necelých třiceti metrů kroutil balón ze svého pohledu k levé tyči, kterou však o malý kousek přestřelil.
     
    44
    Moses Simon fauloval Casemira okamžitě po převzetí balónu a Brazilci mohou v závěru první půle něco vymyslet ze zajímavého přímého kopu.
     
    43
    Philippe Coutinho se sám zahnal do nepalebného úhlu a Nigerijcům se opět povedlo pokrýt finální přihrávku. Kromě jedné hlavičky Jesuse se žlutomodří zatím k ničemu nedostali.
     
    42
    Dani Alves se stal adresátem dlouhé diagonální přihrávky. Z jedničky však balón dovnitř vápna nedostal a navíc mu byl odmáván ofsajd.
     
    41
    Z poměrně ojedinělé standardní situace Brazilci nic nevymysleli. Náznak rychlé protiakce ukončil Lodiho nedovolený zákrok na půlce hřiště.
     
    40
    Gabriel Jesus dobrým zrychlením na pětníku obešel Collinse, ale přízemní centr do ohně pak William Troost-Ekong odehrál na rohový kop.
     
    39
    Victor Osimhen musel na pravé straně zbrzdit rodící se protiútok. Nigerijci se vrátili až ke stoperům a ti ztratili balón nepřesným nákopem.
     
    38
    Iwobi chyboval na vlastní polovině, což se snažil potrestat Arthur, jenže ten si po souboji s Collinsem ukopl míč do zámezí. Uzoho tak bude z klidu vykopávat.
     
    37
    Nigerijci jsou rázem při chuti. Ederson si musel připsat první úspěšný zákrok proti solidnímu pokusu Wilfrieda Ndidiho z delší vzdálenosti.
    35. Joe ARIBO - 0:1
     
    35
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Zástupce africké kopané se trochu překvapivě dostává do vedení! Victor Osimhen zprava odcentroval na Mosese Simona, který posunul míč do druhé vlny na JOE ARIBA. Ten si v rychlosti přehodil míč z levé nohy na pravou a zaskočenou brazilskou obranu nezachránil už ani gólman Ederson, jenž nestačil na střelu z hranice malého vápna.
     
    34
    Everton to vzal na sebe. Kousek před vápna jeho drzá individuální akce skončila, načež nákop Alvese nenašel Firmina.
     
    33
    Pauza to byla až nezvykle dlouhá. Po nezdařeném vhazování Williama Troosta-Ekonga už ale pokračujeme kombinační akcí Brazilců.
     
    31
    Hlavní rozhodčí nařídil po půlhodině hry krátkou pauzu na doplnění tekutin. V Singapuru tradičně panuje obrovská vlhkost.
     
    30
    Pěkná přímočará akce mezi Coutinhem, Jesusem a Firminem postrádala kvalitnější zakončení hráče Liverpoolu. Uzoho balón vyrazil a už nemusel čelit žádné dorážce.
     
    29
    Philippe Coutinho dopravil balón do sítě, ale předcházel tomu okamžitě signalizovaný ofsajd, takže se Brazilci opět nemohli radovat.
    28. Gabriel Jesus (BRA)
     
    28
    První šance pro Jihoameričany! Casemiro bez přípravy odcentroval do vápna, kde rozestoupení stopeři nechali úplně volného Jesuse, ale Uzoho jeho zajímavou hlavičku vyrazil.
     
    27
    Až Wilfried Ndidi trochu přitvrdil a sebral míč Coutinhovi. Jeho spoluhráči ale selhali v přechodové fázi a dobývání nigerijské obrany může pokračovat.
     
    26
    Neúplně záživná tiki-taka v brazilském podání pokračuje. Zatažená obrana afrického výběru bez problémů odolává, přestože vůbec nechodí do soubojů.
     
    25
    Od Brazilců je to hodně statické, ale i tak se jim daří metr po metru přibližovat k brance, kterou dnes stráží Francis Uzoho.
     
    23
    Victor Osimhen musel dlouho čekat na podporu od spoluhráčů, kteří se v trochu těžkopádné akci sami vrátili až do klidného středu hřiště.
     
    22
    Iwobi z jedničky posouval aut Troosta-Ekonga do hloubi pokutového území, ale tam si bez problémů poradil vykopávající Marquinhos.
     
    21
    Jamilu Collins měl prostor k odcentrování z levého křídla. Svůj pas ale hodně přetáhl a z druhé strany míč do vápna nedostal ani Awaziem.
     
    20
    Samuel Chukwueze nabral rychlost na pravém křídle, ale přihrávkou pod sebe nenašel Osimhena ani Mosese Simona.
     
    19
    Africké mužstvo si ale nevytvořilo sebemenší příležitost na ohrožení branky. Další pokus ale dostalo po autovém vhazování Awaziema.
     
    18
    Chukwuezeho centr z pravé strany kousek před číhajícím Osimhenem zakročil Marquinhos a nabídl Nigerijcům premiérový rohový kop.
     
    17
    Dani Alves nakopl míč do vápna, kde ho nadzvedl Everton, ale Uzoho předvedl zcela rutinní zákrok.
     
    16
    Coutinho po nigerijské ztrátě potáhl míč po ose hřiště, ale Ndidi ho krapet riskantním zákrokem těsně před vápnem čistě zastavil.
     
    15
    Znovu se hráči jihoamerického výběru nikam nehnali a sami se dostali s balónem do zámezí, odkud vhazuje Chidozie Awaziem.
     
    14
    Zatím se hraje v dosti vlažném tempu. Brazilská série krátkých přihrávek končí chybou Firmina a vhazováním Troosta-Ekonga.
     
    13
    Moses Simon ztratil míč v poměrně nebezpečném prostoru, ale jeho spoluhráči to dokázali okamžitě napravit.
     
    12
    Nepříjemnost pro Brazilce! Další zdravotní problémy postihly hvězdného Neymara, na jehož pozici už ve dvanácté minutě nastupuje Philippe Coutinho.
     
    11
    Everton na levé straně operoval se zdvojeným Lodim, jenž si ve složité situaci pomohl drobným nedovoleným zákrokem.
     
    10
    Jamilu Collins dokázal vyhrát rychlostní souboj s Jesusem a doprovodil tak balón za koncovou čáru, což znamená odkop od nigerijské brány.
     
    9
    Kanárci to opět zkusili nákopem z hloubi pole, ale Roberto Firmino zůstal i v tomto případě nenalezen, míč si sebral brankář Francis Uzoho.
     
    8
    O zrychlení pozvolného útoku se postaral až kapitána Dani Alves, ovšem Semi Ajayi balón na Roberta Firmina nepustil.
     
    7
    Nigerijci několikrát za sebou vytlačili soupeře daleko od vlastního vápna a diváci tak mají možnost sledovat jen kombinaci poblíž půlící čáry.
     
    5
    Osimhem si na dlouhou nohu zpracoval krátký centr od Alexe Iwobiho, ovšem střelou z úhlu trefil jenom dobře postaveného Edersona.
     
    4
    O brazilský roh se postaral Neymar. Nigerijci jeho centr z pravé strany zneškodnili, ale pak se jim nepovedlo přejít do kýženého protiútoku.
     
    3
    Na první šanci jsme nemuseli čekat dlouho. Firmino si zády brance zpracoval míč a pak jej z otočky poslal jen kousek vedle Uzohovy levé tyče.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali Brazilci, kteří nastupují v tradičních žlutomodrých, zatímco Nigerijci v převážně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Ederson – D. Alves (C), Marquinhos, T. Silva, Lodi – Arthur, Casemiro – Jesus, Neymar, Everton – Firmino.
    Náhradníci: Wéverton, Neto – Fabingo, Caio, A. Sandro, Marcinho, Militão, Coutinho, Henrique, Paquetá, Barbora, Richarlison,

    Nigérie: Uzoho – Awaziem, Collins, Ajayi, Troost-Ekong (C) – Ndidi, Aribo – Iwobi, Osimhen, Chukwueze – Simon.
    Náhradníci: Ezenwa, Okoye – Onuachu, Solomon-Otabor, Ebuehi, Olayinka, Azeez, Shehu, Esiti, Dennis.
     
    Nigérie

    Také Nigerijci mají za sebou kontinentální šampionát, který se letos konal v Egyptě. A rovněž si na něm nevedli vůbec zle, neboť ve čtvrtfinále porazili Jihoafrickou Republiku a po těsné prohře s Alžírskem získali proti Tunisku alespoň bronzové medaile. Poslední utkání Nigérie odehrála před měsícem, když díky gólům Ariba a Osimhena remizovala 2:2 s rozjetou reprezentací Ukrajiny. Proti hvězdným Brazilcům se může na hřišti objevit také stabilní člen základní sestavy pražské Slavie Peter Olayinka, pro kterého by to byl první start za reprezantační A-tým.
     
    Brazílie

    Kanárci se nacházejí v období, kdy mají celý kalendářní rok na přípravu na další turnaj Copa América, který se v příštím roce uskuteční v Argentině a Kolumbii. V letošním vydání tohoto kontinentálního mistrovství Brazilci zvítězili poprvé od roku 2007, když ve finále porazili na domácí půdě 3:1 Peru. Kouč TIte na probíhající sraz pozval vesměs všechny největší brazilské hvězdy, které se před pár dny neukázaly v nejlepším světle, protože proti Senegalu uhrála Brazílie pouze remízu 1:1. O jediný gól se v deváté minutě postaral Roberto Firmino.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z mezistátního přípravného utkání mezi výběry Brazílie a Nigérie, které je naplánováno na nedělní čtrnáctou hodinu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 48. Casemiro – 35. Aribo

    Karty:   90+4. T. Silva (BRA) – 88. Ndidi (NIG)


    Brazílie: Ederson – D. Alves (C), Marquinhos, T. Silva, Lodi – Arthur (80. Fabinho), Casemiro – Jesus (89. Paquetá), Neymar (12. Coutinho), Everton (46. Richarlison) – Firmino (62. Barbosa).
    Náhradníci: Wéverton, Neto – Fabingo, Caio, A. Sandro, Marcinho, Militão, Coutinho, Henrique, Paquetá, Barbora, Richarlison,

    Nigérie: Uzoho (63. Okoye) – Awaziem, Collins, Ajayi, Troost-Ekong (C) – Ndidi, Aribo (90+5. Shehu) – Iwobi (84. Azeez), Osimhen (74. Onuachu), Chukwueze (89. Olayinka) – Simon (79. Dennis).
    Náhradníci: Ezenwa, Okoye – Onuachu, Solomon-Otabor, Ebuehi, Olayinka, Azeez, Shehu, Esiti, Dennis.
    bahis siteleri