Plzeň – Zug 2:1 (1:0 po s.n.) | Kärpät – Skellefteå 5:4 (3:2 po s.n.) | Färjestad – Mnichov 3:1 (kon.)
Luleå – Belfast Giants 4:0 (kon.) | Junosť Minsk – Pelicans Lahti 2:3 (0:3 po s.n.) | Mannheim – Djurgården 2:1 (kon.)
Vienna Capitals – Tychy 5:2 (kon.) | Grenoble – Bern 1:3 (kon.) | Rungsted Seier Capital – Hämeenlinna 3:1 (kon.)
Lausanne – Třinec 5:3 (kon.) | Biel – EC-KAC 4:2 (kon.) | Cardiff – Frölunda 2:9 (kon.)
konec
EHC Biel-Bienne
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
KAC Klagenfurt
Úterý 15.10.2019, 19:45 • Tissot Arena, Biel-Bienne, Švýcarsko • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Biel vyhrál poměrem 4:2, zajistil si tím postup do play-off CHL, naopak pro KAC cesta letošním ročníkem končí. Viděli jsme hokej nevalné kvality, ke cti oběma týmům však slouží rychlost hry, nebýt téměř desetiminutového zkoumání gólu na 4:1, tak by zápas byl odehrán za hrubé dvě hodiny času. Ve třetí třetině si domácí s klidem kontrolovali výsledek, Klagenfurt se pouze zmohl na snížení během přesilovky 5 na 3 z hole Andrewa Kozka, více už však ale domácí hráči nepovolili.

    Tímto se s vámi loučím a budu se někdy příště těšit u hokejové Ligy mistrů napočtenou! (22:08:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ještě jedna střela od Comrieho z kruhů, ale Paupe lapačkou potvrdil, že dnes odchytal výborné utkání.
     
    59:08
    Za standing ovation poměrně solidně zaplněné Tissot Areny se zápas skutečně jenom dohrává. Hosté ani nezkouší hru v šesti, Biel už jen tak krouží po ledě.
     
    58:27
    Nakonec se tak po poradě sudích neděje a za místo vhazování je určen pravý kruh před Paupeho klecí.
     
    58:14
    Jsme v posledních dvou minutách utkání, troufám si říci. Hra se nicméně přerušila a vypadá to ještě na nějaké vyloučení.
     
    57:10
    Salmela získal nahozený puk podél mantinelu a vyvezl tím kotouč z obranného pásma.
     
    55:56
    KAC pomalu vypadá, že už na zvrat ani nemá moc sil. Biel působí v obranné fázi skutečně suverénně a jde si pro tři body, které by mu zajistily dokonce i první místo ve skupině.
     
    55:31
    Stefan Geier využil odrazu o zadní mantinel a snažil se na vzdálenější tyči protlačit kotouč přes přesunujícího se Paupeho, který ale beton k tyčce přitiskl včas a přerušil tím hru.
     
    54:35
    Střela z vrcholku levého kruhu od Schumniga neudělala žádný problém Paupemu, kterého dnes určitě pochváli i jeho zkušenější kolega, Jonas Hiller na střídačce Bielu.
     
    53:02
    Jižní tribuna bielské arény si zápas v posledních minutách celkem užívá. Mexické vlny, vlající vlajky přes celý sektor, zpěvné chorály... o tom to jednoduše je. Je potřeba i ocenit skromný hostující kotel, který i přes nízký počet výborně fandí a je občas i slyšet.
     
    52:49
    Peter Schneider předvedl individuální akci, když přešel přes dva obránce a z mezikruží střílel, ale jenom do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    52:11
    Hosté dohrávají přesilovou hru 5 na 4, v ní se ale pravděpodobně nic zásadního už nestane.
    51:19 KOZEK - 4:2
     
    51:19
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Domácí trojka byla pod velkým tlakem a neustála jej! Po střílené nahrávce od Kocha šikovně tečoval kotouč mezi kruhy ANDREW KOZEK a přes clonícího Neala neměl Paupe šanci jakkoliv zasáhnout – 4:2! Asistence: Thomas Koch, Adam Comrie.
     
    50:23
    Klagenfurt má 1:50 5 na 3! Peter Schneider (BIE) nešikovně vyhodil kotouč z vlastního pásma do ochranné sítě nad hostující brankou a jde si přisednout ke Karaffovi.
     
    50:13
    Je tomu skutečně tak. Roman Karaffa (BIE) dostává dvě minuty za krosček a KAC má asi poslední možnost, jak se přiblížit do posledních minut na nějaký lepší rozdíl.
     
    50:12
    Po střele Ulmera se před brankou hostí sthla mela a vypadá to na nějaké vyloučení, ale jenom na domácí straně.
     
    49:47
    Ofsajd Klagenfurtu přerušuje další útočné snažení KAC. Vhazování ale probíhá velice dlouho, rozhodčí snad třikrát upravoval postavení hráčů.
     
    48:36
    Biel nepřipouští žádné drama. Sebevědomě kombinuje, drží puk na holi a snaží se ještě naopak přidat další góly.
     
    47:29
    Harand si po přihrávce sjel na osu ledové plochy a tvrdě vypálil na branku Bielu, kotouč však ale ani k Paupemu nepronikl, zastavila ho trojice obránců.
     
    46:45
    Kotouč šel mimo ledovou plochu a následuje další přestávka.
     
    45:53
    I za stavu 1:4 si Madlener může dovolit takové zákroky pro diváky, jako právě nyní po střele Kesslera z pravého kruhu. Efektní zákrok lapačkou stále sbírá plusové body.
     
    45:08
    Biel má tak k dispozici další přesilovou hru. Střela od modré z dílny Feye udělala nepořádek v předbrankovém prostoru, Madlener ale dokázal kotouč vytěsnit mimo tři tyče a poradil si i s dorážkou.
     
    44:04
    Vyloučení v týmu KAC Klagenfurt (Koch – 2 min., zásah do nohou).
     
    43:13
    Teď to ale mohlo být 4:2! Hosté ujeli do brejku 3 na 1 a Unterweger z pravého kruhu křížem nastřelil levou štangli!
     
    42:40
    Klagenfurt si vytvořil v útočném pásmu nápor, ale nedokázal jej zužitkovat prakticky ani střelou. Biel skutečně hraje ve velké pohodě.
     
    41:17
    Petersen byl v souboji se Schneiderem rychlejší a domácího nejlepšího střelce o kotouč dokázal obrat. Klagenfurt nicméně vyčkává na založení útoku u své branky.
     
    40:20
    Třetí třetinu zahájili hosté v ofsajdovém postavení. Je vidět, že do třetiny vstoupili aktivně, minimálně tři góly za třetinu je ale skutečně hodně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme i přes hru, která nebyla zrovna ta nejlepší, viděli hned čtyři góly. Gólově navrch má stále Biel, který vede už 4:1 a míří za postupem do dalšího kola CHL. Klagenfurtu nejde upřít snaha, nedokáže se ale dostat přes dobře fungující obranu Bielu. Zlomový moment zápasu by mohl být právě ten čtvrtý gól, který jedinou sekundu před koncem obstaral po lehkovážnosti obrany Mike Künzle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Gól nakonec skutečně platí! Porada trvala ale skoro deset minut.
     
    39:59
    Tohle vypadá na hodně dlouhé zkoumání. Osobně si nedokážu říci, zda to gól před časem byl, nebo už ne.
     
    39:59
    Stále zkoumáme...
    39:59 KÜNZLE - 4:1
     
    39:59
    Biel právě vstřelil branku!
    Klagenfurt se už zřejmě asi viděl v kabině a tvrdě za to platí čtvrtým gólem! Ullström odvedl za brankou hostí výbornou práci, navázal na sebe dva obránce, zatímco se mu uvolnil MIKE KÜNZLE. Domácí #73 si vyjela do lepšího úhlu a přesnou střelou do protějšího vinglu se zatím může radovat, gól musí posvětit ještě video – 4:1! Asistence: David Ullström.
     
    39:44
    Biel se ale ubránil s přehledem a ještě v posledních sekundách útočí.
     
    38:42
    Už se dostáváme do finále druhé třetiny. Klagenfurt cítí, že ještě jeden gól by byl nejlepší a buší do obrany domácích. Ta však svoje vrata zatím neotevírá.
     
    38:04
    Ve středním pásmu došlo k nějakým diskuzím ohledně místa vhazování, nakonec je za bod vhazování určena oblast před modrou čárou.
    37:22 PETERSEN - 3:1
     
    37:22
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Nakonec se ale hosté dočkali a snižují! NICHOLAS PETERSEN se za brankou Paupeho zmocnil kotouče po krátké přihrávce Hundertpfunda, nejprve to zkusil na domácí kasu z otočky, ale neuspěl. Proto si vybruslil do předbrankového prostoru a uštědřil Bielu celkově osmý zásah v soutěži – 3:1! Asistence: Thomas Hundertpfund.
     
    37:00
    Střely na branku: 18 – 20
     
    36:21
    Jinak se ale rakouský tým v přesilové hře taktéž trápí. Biel vyhazuje puky jako na běžícím páse a KAC bude muset hodně přidat, pokud chce ještě vůbec myslet na nějaký postup.
     
    35:29
    Střelu Fischera od modré neudržel Paupe ve své moci a jenom vyrazil před sebe, tři obránci okolo něj ale včas kotouč odklidili. Další střelu již dokázal domácí gólman vyrazit ramenem.
     
    35:19
    Yannick Rathgeb (BIE) se stává dalším vyloučeným v zápase. Na trestnou lavici si míří odpočinout za držení protihráče.
     
    34:10
    Protečovaný kotouč z rohu prolétl až na Manuela Ganahla stojícího před domácí brankou, rakouský reprezentant ale nedokázal zasáhnout puk tak, aby trefil alespoň prostor tří tyčí.
     
    33:12
    KAC se okamžitě po ínkasovaném gólu vydalo znovu vpřed, obrana domácích je ale skutečně jistá a nejméně gólů v CHL nedostala náhodou.
    31:58 SALMELA - 3:0
     
    31:58
    Biel právě vstřelil branku!
    Tak alespoň něco pozitivního v této třetině. Po souboji u mantinelu se kotouč odrazil příznačně do jízdy pro Toniho Rajalu, který se vydal do útočného pásma v tandemu s ANSSI SALMELOU, navíc za situace 2 na 1. Rajala na úrovni kruhů přesunul puk právě na finského obránce, který už jednoduše zametl puk z jízdy do kasy – 3:0! Asistence: Toni Rajala.
     
    31:00
    Rajala náhodou našel kotouč pod svými bruslemi u domácí střídačky a krosem jej nahrál na levého křídelníka Hügliho, ten ale dostal přihrávku na paty.
     
    30:01
    Jediné pozitivum na této třetině se dá shledat v tom smyslu, že se pomalu blíží její konec. Kromě trestného střílení jsme herně totiž neviděli vůbec nic a po výtečném představení v Klagenfurtu zbývají jenom vzpomínky.
     
    28:51
    Satarić nedokázal protlačit kotouč přes dva hráče, proto KAC je zpět nastěhováno před Paupem, který práci ve druhé třetině neměl vůbec těžkou.
     
    28:13
    Hosté jsou již v plném počtu, Ganahl se díky tomu dostal z levé strany ke střele, trefil ale jenom zadní plexisklo. Domácí toho využili k rychlému přechodu do útoku, ale dopustili se ofsajdu.
     
    27:34
    Biel se navíc ve vlastní výhodě dopustil icingu a je to trošku zmar červenožlutých. Nicméně ti vedou o dva góly a nemusí toho tolik řešit. I bod jim totiž stačí k postupu.
     
    26:56
    Domácí díky špatnému střídání svého soupeře dostali další přesilovou hru. V ní se jim však ale moc nedaří a Klagenfurt se poměrně bez problémů brání.
     
    26:09
    Vyloučení v týmu KAC Klagenfurt (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Harand.
     
    25:57
    Kreis objel s pukem snad téměř celé útočné pásmo, jeho následná střela skončila v lapačce Madlenera. Bude se ale vylučovat.
     
    25:02
    Ganahl v souboji za domácí klecí kotouč ztratil, mrzet ho to však tolik nemusí, neboť jeho spoluhráči pásmo jednoduše udrželi.
     
    24:03
    Signalizovaný ofsajd vyhání KAC z nadějně rozjeté akce. Bohužel pro ně, i jedna přihrávka dokáže všechno zkazit, jako právě teď. Domácí se tak zpět nastěhovali před branku rakouského celku.
     
    23:16
    Satarić získal kotouč a chtěl už střílet, dojíždějící obránce Klagenfurtu jej ale o puk připravil a postrčil jej do středního pásma.
     
    22:26
    S druhým gólem v síti fanoušci rázem ožili a dávají energii do žil domácím hráčům, kteří drží od gólu kotouč a nikomu jej moc nechtějí půjčovat.
    21:37 SCHNEIDER - 2:0
     
    21:37
    Biel právě vstřelil branku!
    PETER SCHNEIDER provedl trestné střílení zkušeně. Na nic nečekal, vystřelil nad vyrážečku Madlenera a posunul Biel blíže k postupu mezi nejlepších 16 týmů hokejové Ligy mistrů – 2:0!
     
    21:37
    Biel pojede trestné střílení! Do úniku se říitl Peter Schneider, Clemens Unterweger (KAC) mu přeseknul hůl a sudí byl neoblomný!
     
    21:01
    Přihrávka na modrou zpět zpoza branky domácím nevyšla, opět to jsou tedy hosté, kteří zakládají útok.
     
    20:25
    Hra vysokou holí po střele klagenfurtského Kozeka přerušuje první úsek hry ve druhé třetině.
     
    20:02
    Úvodní buly do druhé třetiny vyhráli domácí hráči, kteří ale začali kombinovat od vlastní branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    A také to žádný zlom ve skóre nebyl. První třetina dnešního utkání byla sice poměrně svižná, ale to bylo tak jediné pozitivní, co by se na tom dalo najít. Šancí bylo k vidění pramálo, stejně to bylo i v případě nějakých pěkných akcí nebo konfliktů. Více navrch měl Biel, který svoji převahu korunoval jediným gólem zápasu, a to v přesilové hře díky Tonimu Rajalovi. Zpět do druhé třetiny se vrátíme za 17 minut.

    Střely na branku: 11 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Jsme v poslední minutě první třetiny, KAC zakládá útok zpoza vlastní branky. Díky celoplošné obraně Bielu to ale nevypadá na nějaký zlom ve vývoji skóre.
     
    18:16
    Neal inkasoval tvrdou sekeru ve středním pásmu, ani jeden rozhodčí ale nemíní vylučovat. Hra tedy pokračuje v neměnném tempu a vznikl brejk Klagenfurtu 3 na 2, se kterým měl sice Paupe problémy, obránci mu ale v tomto pomohli.
     
    17:51
    Chvíle zmatků před hostující brankou nakonec ukončuje Madlener, který se na to už asi nemohl dívat, vyjel z brankoviště a lapačkou kotouč přikryl.
     
    17:12
    Karaffa přešel do útočného pásma, naznačil střelu, čímž si položil obránce, pak křižně přenesl hru na Kesslera, jehož střelu z vrcholku pravého kruhu Madlener vyrazil ramenem. Hosté následně vyhodili na icing.
     
    16:36
    Jenže hosté vyhodili pouze na zakázané uvolnění. Na domácí střídačce mezitím probíhá chirurgický zákrok, konkrétně šití rtu u jednoho z domácích hráčů.
     
    15:53
    Biel postupuje ze zadních řad vpřed, přes modrou čáru se ale opět nedostal a nyní přichází prostor pro KAC, aby ukázalo své umění v útočném pásmu.
     
    15:00
    Vstupujeme tak do poslední pětiminutovky, zatímco domácí kotel zpívá tradiční chorál Freed From Desire a evidentně se fanděním baví. A ono skutečně, v zápase toho k vidění moc není...
    14:27 RAJALA - 1:0
     
    14:27
    Biel právě vstřelil branku!
    36 sekund před koncem přesilové hry se Biel ujímá vedení! TONI RAJALA využil ohromné hrubice, když mu zpoza branky nahrál nechtěně jeden z obránců KAC, finský útočník jednoduchou střelou z první prostřelil Madlenera – 1:0! Bez asistence
     
    14:22
    Puk navíc po nepřesné nahrávce krosem na levý kruh přistál přímo na hostující střídačce. Po ujištění, že nikomu puk neurazil hlavu, můžeme pokračovat.
     
    13:55
    Domácí po problémech zavezli kotouč do pásma a kombinují, jejich akce a střely však zatím moc k ničemu nevedou.
     
    13:02
    Dvouminutový trest přijde tentokrát na straně Klagenfurtu. Manuel Geier (KAC) schytal dvě minuty za přimáčknutí Rathgeba na mantinel. Biel má k dispozici první početní výhodu.
     
    11:55
    Forster ještě udržel pro domácí pásmo a znovu se ukázal v šanci Ullström, jenže ani napodruhé nebyl schopen puk z předbrankového prostoru do kasy zkrátka dopravit. Biel nicméně pokračuje v náporu.
     
    11:40
    Opět to byl Haudum, který svým důrazem vybojoval puk v předbrankovém prostoru a střílel na branku, domácí gólman ale gól nedopustil a zahájil další přestávku.
     
    10:57
    KAC to zkusilo hrát přes Hauduma, který si nabruslil v rychlosti mezi kruhy, střelou doprostřed branky ale Paupeho vůbec nepřekvapil. Ten si připisuje další pohodový zákrok.
     
    09:42
    Neuenschwander podél mantinelu postrčil puk na najíždějícího Fuchse. Jenže pokud vám nedojede do útoku podpora, tak ani logicky toho moc udělat nemůžete. Proto byl asi nejzajímavější moment střídání pád hostujícího Schumniga, který s sebou nabral i Madlenera.
     
    08:56
    Biel si i přes tyto peripetie vytvořil další šanci! Ullström zpoza branky nahrál volnému Riatovi na pravé tyči, domácí hráč ale trestuhodně odkrytou část branky minul!
     
    07:56
    Pouliot vydoloval puk zpod ležícího hostujícího hráče a rozehrál jej dozadu k vlastnímu gólmanovi. Odtud domácí založili akci, měli ale opět problém s přechodem modré čáry.
     
    07:20
    Hosté se sami po buly vyhodili z útočného pásma, následný pokus o návrat dopadl neslavně už na červené čáře. Biel ale toho nevyužil a stále se brání.
     
    06:54
    Zajímavě to zkusil Petersen od mantinelu střelou, kterou tečoval na vrcholku pravého kruhu Schumnig. Ale přímo do nastavené lapačky Paupeho, který si tímto připisuje zákrok.
     
    06:12
    Liivik zkusil na levém kruhu sehrát kotouč pod sebe na Manuela Geiera, vracející se obránce ale tento puk zachytil bruslí a bleskově otočil hru.
     
    05:55
    Už to vypadalo na nadějnou situaci 2 na 1, do které ujeli Riat s Künzlem. Künzle byl ale až moc zbrklý, byl za modrou o pár sekund dříve a rozhodčí správně píská ofsajd. Následuje powerbreak.
     
    05:30
    Ofsajd od Klagenfurtu přesunuje hru zase zpátky do středního pásma. V úvodních minutách se prakticky nudíme.
     
    04:44
    Madlener dojel vyhozený puk z domácí strany za vlastní brankou a v poklidu rozehrál přes clonícího obránce Bielu. To však bylo také jediné, co bylo v klidu. Hosté se dostali následně pod tlak, domácí ale v útočném pásmu nic nevykombinovali.
     
    04:05
    Od modré tvrdě střílel Forster a vyzval na teč v předbrankovém prostoru Kesslera, kotouč ale jenom proletěl přes něj na zadní plexi.
     
    03:38
    Riat vytušil přihrávku po lajně, zasáhl do ní a okamžitě vyhodil na druhou stranu. Nyní to už domácí určitě zvládnou, dohrát sedm sekund oslabení bez gólu.
     
    03:02
    Přesilová hra se však KAC vůbec nedaří. Biel se brání bez sebemenšího problému a vyhazuje kotouče jeden za druhým napříč kluzištěm.
     
    01:44
    Po neproměněné šanci navíc přichází vyloučení na domácí straně. Stefan Ulmer (BIE) vyhodil kotouč z hrací plochy přímo na tribuny a dostává tak dvě trestné minuty.
     
    01:12
    Na druhé straně ale vznikla pořádná šance! Ullströma tohle může i mrzet, protože tečovanou střelu domácího Salmely Madlener nezkrotil vůbec přesvědčivě a před domácího forvarda padl kotouč u prázdné branky. Jenže Ullström stadion nerozvášnil, puk ani totiž netrefil!
     
    00:52
    Haudum to zkusil z levé strany, střelou na bližší tyč ale Paupeho prakticky neprověřil, neboť kotouč mířil přímo do ochranné sítě.
     
    00:22
    Fischer ale získal puk a vyjel s ním do útočného pásma, při přechodu modré čáry měl problémy a se štěstím mu rozhodčí neodpískal ofsajdové postavení.
     
    00:01
    Předělávka známého hitu od kapely The Offspring zahajuje dnešní utkání! Úvodní buly vyhráli domácí, kteří se vrhli do útoku pod svůj kotel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    EHC Biel: Paupe (Hiller) – Fey (A), Kreis (A), Forster, Rathgeb, Salmela, Ulmer, Wüst, Satarić – Rajala, Pouliot, Hügli – Künzle, Ullström, Riat – Neuenschwander (C), Fuchs, Schneider – Kohler, Karaffa, Kessler
    trenér: Antti Tormanen

    KAC Klagenfurt: Madlener (Vorauer) – Fischer (C), Hansson, Schumnig (A), Harand, Unterweger, Comrie, Richter, Kernberger – Kozek, Koch, Neal – Petersen, Obersteiner, Haudum – Ganahl (A), Hundertpfund, Bischofberger – Stefan Geier, Liivik, Manuel Geier
    trenér: Petri Matikainen

    Rozhodčí: Rencz (HUN), Salonen (FIN) – Altmann, Gnemmi (oba SUI).
     
    EHC BIEL
    1. místo, 12 bodů, skóre 12:7, bilance 4-0-0-1

    Švýcarský tým má situaci ohledně postupu plně ve svých rukách. K postupu mu stačí uhrát s Klagenfurtem jenom jediný bod, tím pádem bude mít na Tapparu nedostižný náskok čtyř bodů. Pokud nicméně Biel úplně selže, bude se muset spoléhat na pomoc dánského Askeru, aby obral finského soupeře o body. Stále je ale EHC o dost blíže postupu oproti Klagenfurtu.

    Oproti rakouskému soupeři staví Švýcaři na pevné obraně a produktivním útoku. Proto také dostali jenom sedm gólů za pět zápasů, což je nejméně z celé CHL! V přímé konfrontaci s Tampere dokázali jednou vyhrát, jednou prohrát, důležitý souboj s Klagenfurtem před týdnem vyhráli díky čtyřgólovému Peteru Schneiderovi v pohledném utkání 6:3. Díky tomu právě drží důležitý tříbodový náskok na KAC.
     
    KAC KLAGENFURT
    3. místo, 9 bodů, skóre 16:16, bilance 3-0-0-2

    Klagenfurt nemá postup vůbec ve svých rukou. I kdyby v Bielu vyhrál za tři body, stále musí čekat na zápas Tappary s dánským Askerem. Pokud by se srovnal bodový počet Tappary a KAC, rozhodoval by gólový rozdíl, který má rakouský tým horší. Neměl by ho horší za předpokladu, že by v Bielu vyhrál alespoň o pět gólů.

    Rozkolísanost výsledků však Klagenfurt dost trápí. Svoji letošní pouť zahájilo KAC dvěma výhrami doma, včetně té s Tampere (3:2). Jenže finská vodka Klagenfurtu na severu Evropy vůbec nechutnala, byl z toho výprask 3:8 a slabou náplastí na neúspěch byla výhra na ledě Frisk Askeru. Doposud poslední utkání Klagenfurt prohrál právě s Bielem poměrem 3:6 a cestu mezi nejlepších 16 si pořádně zkomplikoval.

    Suma sumárum, situace je následující: KAC půjde dále v případě, že:
    1. získá více bodů v posledním zápase než Tappara
    2. vyhraje v Bielu o pět a více gólů, v tom případě se nemusí ohlížet na výsledek zítřejšího utkání.
     
    Dobrý večer všem příznivcům hokejové Ligy mistrů! V dnešních dnech se rozehrávají poslední zápasy v základních skupinách a některé týmy se snaží urvat cenné body v rámci postupu. Přímý souboj o postup svedou od 19:45 ve švýcarském Bielu právě domácí EHC proti rakouskému Klagenfurtu. Domácím stačí jeden bod k postupu, hosté musí vyhrát a čekat na výsledek Tappary. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Rajala, 22. Schneider (TS), 32. Salmela (Rajala), 40. Künzle (Ullström) – 38. Petersen (Hundertpfund), 52. Kozek (Kocha, Comrie)


    EHC Biel-Bienne: Paupe (Hiller) – Fey (A), Kreis (A), Forster, Rathgeb, Salmela, Ulmer, Wüst, Satarić – Rajala, Pouliot, Hügli – Künzle, Ullström, Riat – Neuenschwander (C), Fuchs, Schneider – Kohler, Karaffa, Kessler
    trenér: Antti Tormanen

    KAC Klagenfurt: Madlener (Vorauer) – Fischer (C), Hansson, Schumnig (A), Harand, Unterweger, Comrie, Richter, Kernberger – Kozek, Koch, Neal – Petersen, Obersteiner, Haudum – Ganahl (A), Hundertpfund, Bischofberger – Stefan Geier, Liivik, Manuel Geier
    trenér: Petri Matikainen

    Rozhodčí: Rencz (HUN), Salonen (FIN) – Altmann, Gnemmi (oba SUI)
    bahis siteleri