Poruba 2011 – Vsetín 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Benátky n/J 4:3 (po pr.)
konec
HC Slavia Praha
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 17.10.2019, 18:00 • ZS Eden, Praha-Vršovice • turnaj O Pohár DHL • 11. kolo
Partner:
     
    Mladá Boleslav v posledních deseti vteřinách Málkovo hájemství nepokořila, a tak domácí podruhé v sezóně vítězí. Zápas měl parádní tempo, lidé se museli bavit. Hrálo se také dost čistě, což obrazu hry jen prospělo. (19:57:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Faulem se nakonec provinil Martin Petrák (SLA), jenž je vyloučen za podrážení.
     
    59:50
    Představte si, že nastoupíte do autobusu s vidinou, že jedete za příbuznými do Anglie, ale ráno se probudíte v Holandsku, kde zjistíte, že jste si omylem koupili špatný lístek. Náhle jste sám a zcela zmatený. Nevíte co dřív. Tak asi nějak podobně se cítil Roman Málek, který si připsal snad sedm zákroků! Po Vacíkově střele dokonce břinkla i tyč, ránu Michaela Schulze pak zneškodnil téměř zázračně! Rány létaly tu zleva, tu zprava. Tu z kruhu, tu od modré, ale za brankovou čáru se puk nedostal.
     
    58:53
    Nyní se tak stalo a hosté jsou v šesti!
     
    58:15
    Domácí družina zavřela střední pásmo a Mladá Boleslav má problém s tím, aby dostala těžiště hry do své útočné zóny.
     
    57:54
    Slavia vyvezla puk k hostující kleci, kde jej nyní celkem zdařile drží.
     
    57:19
    Zakončení od levého mantinelu zachytil do výstroje Roman Málek. Následně došlo k přerušení a na brankovišti to mezi pár hráči zajiskřilo. Rozhodčí ale hrozící konflikt uťali.
     
    56:53
    Sešívaní několikrát dostali puk k Zeithamlově brance. Lukáš Křenek zkusil i vystřeli, ale netrefil se mezi tři tyče.
     
    55:56
    Přerušení a buly před Romanem Málkem. Skoro po sedmi minutách. Neuvěřitelné. Hostům se krátí čas sakra rychle.
     
    54:48
    Hra má strhující tempo, bruslí se nahoru dolů a obě defenzivy mají napilno. Také se hezkou řádku minut (snad od posledního gólu) nepřerušovalo. To svědčí i o přesnosti, s jakou oba týmy hrají. Chybí totiž technické přestupky. Ofsajdů a icingu bylo zatím jako šafránu.
     
    53:47
    Šance Slavie po rychlé akci byla zakončená střelou od levého mantinelu, kterou Tadeáš Zeithaml vyrazil za svou klec.
     
    52:38
    Jakub Petržilka byl sám na spodku pravého kruhu, naznačil přihrávku, ale místo toho lišácky vystřelil. Jeho ránu ale skvěle vyrazil Roman Málek, jenž přitěsnil vyrážečku k betonu.
     
    51:24
    Jakub Janča jel zcela sám na Tadeáše Zeithamla, ale svůj blafák nedovedl do úspěšného konce, když netrefil branku. Odražený puk pak na bližší tyči nedoklepl, hostující gólman natáhl beton.
     
    50:48
    Hraje se ve vysokém tempu, jako ostatně celý špíl, nevydařenou akci domácích následovala nepřesná šance Mladé Boleslavi.
     
    49:40
    Šance hostujícího celku skončila jen na betonech pozorně chytajícího Romana Málka.
     
    48:58
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    V Edenu je bleskově sníženo! Po půl minutě radosti domácích z dvougólového vedení je tu druhá trefa Mladé Boleslavi. Od Sýkory se dostal puk k Tomáši Dlaskovi, jenž našel před brankou MICHALA SIMONA, který posléze překonal marně klouzajícího Romana Málka. Asistence: Tomáš Dlask a David Sýkora.
     
    48:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Ekipa z Edenu jde do dvoubrankového vedení! Nápor na obranu Mladé Boleslavi vyústil ve ztrátu kotouče. Parádně zabojoval TOMÁŠ LABUZÍK, který získal touš, se kterým si sjel od mantinelu až na brankoviště, kde perfektním blafákem obhodil padajícího gólmana hostů! Bez asistence.
     
    47:09
    Dominik Vacík vystřelil od modré. Puk proletěl přes tři hráče a nic nevidící Roman Málek pak musel vytáhnout reflexivní zákrok vyrážečkou!
     
    46:35
    Až v samotném závěru oslabení dostal při brejku šanci Dejan Ribarovski, ale jeho střela z pravého kruhu skončila v lapačce pozorného Tadeáše Zeithamla.
     
    45:48
    Mladé Boleslavi se dvakrát povedlo vyhodit puk do bezpečných vod. Sešívaní se zatím k zakončení nepropracovali.
     
    44:40
    Další série domácích příležitostí nepřinesla branku, ačkoliv Mikuláš Hovorka k ní měl blízko, ale zastavil ji faulem Jan Závora (MBL), jenž je za podrážení poslán na dvouminutovou rekreaci.
     
    43:38
    Tomáš Labuzík dostal nahrávku zpoza branky a, ač měl na zádech obránce, vypálil. K tyči se ale reflexivně přesunul Tadeáš Zeithaml, který předvedl bravurní zákrok.
     
    43:01
    Karel Klikorka na druhé straně v brejku. Jeho šanci ale zastavil Roman Málek, který pokryl klouzající puk. Hostující hráč následně klepl holí o led tak silně, až si vysloužil varování od sudího.
     
    42:24
    Maxim Havrda zavezl puk do útočného pásma, zde v tísni defenzivních borců hostujícího mančaftu poslal zadovku na Štěpána Turka, jehož volejovku vykopl betony Tadeáš Zeithaml.
     
    41:23
    Michal Simon se dostal po levém křídle k zakončení, ale to přizvedl nad branku s ním sjíždějící obránce. Dobrou zprávou je i to, že se opět hraje hodně aktivně.
     
    40:34
    Domácí, kteří si nesou do třetí třetiny těsný náskok, začali aktivně. Martin Petrák našel z osy kluziště u mantinelu Davida Kižlina, jehož ale ubránil mladoboleslavský hráč.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    To jsou věci, drazí přátelé! Vysoké tempo hry neopadlo ani v prostřední periodě, po které je ve vedení domácí celek. Slavia nejprve udeřila po kombinaci, kterou zakončil přesně Kižlin, o necelých deset minut později proměnil brejk Janča. Jak tento trhák dopadne? Vydržte u našeho přenosu!

    Rozhodující třetina začne rozhodovat cca v 19.28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Rána Štěpána Dudychy od modré tolik přesná nebyla, ale od zadního mantinelu odražený puk chtěl dostat do sítě Petr Šíma, leč Roman Málek parádně natáhl svou vyrážečku a zakončení vytěsnil.
     
    39:17
    Slavia je kompletní, ale bude se muset znovu bránit. Po zakázaném uvolnění se hra přesouvá zpět před její branku.
     
    38:37
    V šanci se poprvé v přesilové hře objevili i hosté. Střela z vrcholu brankoviště ale zamířila jen do hrudi pozorného Romana Málka.
     
    37:35
    Perfektní Tadeáš Zeithaml drží Mladou Boleslav nad vodou! Domácí dvakrát ujeli v oslabení. Matěj Hasil nejprve při svém nájezdu neuspěl s kličkou na forhend a pohořel na betonech hostujícího hrdiny, který o pár vteřin později znovu čaroval. To tentokrát zakončoval Hasil útok dva na jednoho. Hradilův pas trefil přesně, ale perfektní přesun Zeithamla si zasloužil ovace!
     
    37:06
    Středočeši mají šanci na srovnání skóre. Na trestnou lavici putuje za zásah vysokou holí Tomáš Labuzík (SLA).
     
    37:00
    Mladoboleslavský útok se nepovedl, domácí jej zastavili na modré čáře. Jejich následná protiakce zase pohořela na zadním mantinelu.
     
    35:38
    Damien Hradil se dostal na levém mantinelu k zakončení, ale jeho střela neměla přílišnou rasanci, a tak si ji v klidu zachytil Tadeáš Zeithaml.
     
    34:40
    Postupný útok Mladé Boleslavi začal dobře, rychlý ťukes na jeden dotek převzal na modré Miroslav Vasilev, ale přesně ve chvíli, kdy si rovnal puk na střelu, mu černý kroužek brnkl o rýhu v ledu, postavil se a po zásahu holí skončil mimo pravou tyč.
     
    33:38
    Další šance domácího týmu, jemuž nyní narostla křídla jak po dvou plechovkách populárního energetického nápoje, skončila střelou z pravého kruhu, kterou pokryl v lapačce brankář lví smečky.
     
    32:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zimní stadion v pražských Vršovicích vidí obrat ve skóre! Jan Závora neuspěl se střelou z mezikruží, kterou mu Roman Málek vykopl do rohu. Tam se chopil hracího předmětu Milan Antoš, jenž jej ihned vyslal za modrou k Martinu Petrákovi. Domácí kapitán pak ukázkově rozjel JAKUBA JANČU, jenž přejal parádní pas za mladoboleslavskou obranu. Řítíc se sám na Tadeáše Zeithamla naznačil kličku na levou stranu, přičemž kotouč vyslal do protilehlé šibenice. Ukázkový smrtící kontr. Asistence: Martin Petrák a Milan Antoš.
     
    31:08
    Jenže sešívaní udělali z brejku brejk a hosté měli štěstí, že se domácí ofsajdem sami připravili o nájezd dvou proti jednomu.
     
    30:45
    Slávisté, kteří se v této periodě dostávají mnohem více ke slovu, nežli v předcházející třetině, se znovu snažili o ohrožení branky, ale Křenkovo nahození srazili mladoboleslavští na své hole.
     
    30:09
    Po sérii odrazů se náhle kotouč dostal mimo hrací prostor. Rozhodčí přerušil hru a mladoboleslavští si berou time-out. Trenéři zřejmě chtějí svůj celek zkonsolidovat tak, aby se vrátil do vedení.
     
    29:23
    Oba celky zatím zaslouží pochvalu za neúnavně vysoké tempo bruslení a útočné snažení. Hosté byli nyní nachytáni v ofsajdu.
     
    28:38
    Štěpán Turek se protáhl po levém mantinelu až před Tadeáše Zeithamla, jenž si pohlídal zakončení k bližší tyči.
     
    27:36
    Pražský tým se snažil o rychlý brejk, ale přihrávka z obranného pásma nebyla přesná, a tak je z toho zakázané uvolnění.
     
    26:30
    Na druhé straně si vzali slovo sešívaní, jejichž zakončení z osy hrací plochy zneškodnil betony rychle si klekající muž s maskou.
     
    25:35
    Útok hostujícího celku, který se snažil dostat přes modrou čáru kombinační hrou, byl zastaven odpískaným ofsajdem.
     
    24:32
    Slavia právě vstřelila branku!
    V Edenu máme vyrovnáno! Zarputilost domácí družiny nyní způsobila, že je na obou stranách stejný počet vstřelených i inkasovaných gólů. Damien Hradil nejprve rozehrávkou z pravého kruhu našel Robina Míška, který ale dostal puk na brusli, kterou prázdnou branku fotbalově překopl. Rychle ale kotouč dojel, vrátil Hradilovi, který to zkusil znovu. Tentokrát si už v prostoru před Tadeášem Zeithamlem zpracoval touš DAVID KIŽLIN, jenž také klečícího strážce mladoboleslavské svatyně obstřelil. Asistence: Damien Hradil a Robin Míšek.
     
    23:58
    Mladoboleslavské sevření trvalo sice poměrně dlouho, avšak úspěch nepřineslo. Domácí se osvobodili alespoň vyvezením do území nikoho.
     
    22:59
    Matěj Hasil v zatím největší slávistické šanci! Po přihrávce skrze brankoviště k němu doputoval kotouč před pokoodkrytou klec, avšak jeho zakončení přizvedl nad pozorný Karel Klikorka!
     
    22:03
    Maxim Havrda nejprve svým zakončením donutil k pohybu betony Tadeáše Zeithamla. Ty se sklouzly po ledě a puk vyrazily. Následně ze středního pásma zaútočil ještě Dejan Ribarovski, ale jeho střela také skončila na hostujícím brankáři.
     
    21:22
    Mladá Boleslav dobře sevřela modrou čáru, a ta domácím nezbylo nic jiného, než zametat touše do rohu.
     
    20:46
    Sešívaný útok se nevyvedl a Petr Šíma zahrozil z brejku. Jeho střela z pravého kruhu ale našla jen hruď připraveného Romana Málka.
     
    20:21
    Po přihrávce zpoza branky se na vrcholu brankoviště objevil zcela volný Miroslav Vasilev, který i v tísni dvou beků dokázal vystřelit a to tak, že Roman Málek měl co dělat, aby svým reflexivním zákrokem puk vyrazil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda hrána ve vysokém tempu za neustálého útočného snažení na obou stranách. Přesnější a aktivnější byla družina Mladé Boleslavi, kterážto svou aktivitu zúročila i v zatím jedinou branku, jíž vsítil po dorážce Dotterovy střely Eric Mežnar.

    Druhé dějství se začne dít cca v 18.42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Ještě jedna střela na straně Mladé Boleslavi. Políček od pravého hrazení ale minul bližší tyč domácí branky.
     
    19:15
    Dejan Ribarovski se dostal s pukem po hrazení až na úroveň pravého kruhu, avšak jeho pokus byl obráncem sražen do rohu.
     
    18:13
    David Sýkora zakončil mladoboleslavský ťukes střelou od modré, na kterou si Roman Málek počíhal a schoval ji v lapačce.
     
    17:15
    Na obě dvě strany je vidět snaha o neustálý útočný hokej, V šanci se ocitl hostující tým, ale kombinaci od mantinelu rozbili slávisté dlouhým výhozem.
     
    16:05
    V šanci jsme viděli oba dva celky, ale pokaždé skončily střely ze střední vzdálenosti na výstroji brankářů. I nadále se drží celkem solidní tempo.
     
    15:06
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Jak snadno se dá vstřelit branka nyní ukázal hostující tým. Naprosto čistá akce v podání mladoboleslavské družiny. Vyhrané buly zamířilo na Jakuba Petržilku u mantinelu, který okamžitě předal touš na modrou napřahujícímu se Samuelu Dotterovi. Jeho střelu vykopl Roman Málek před sebe a ERIC MEŽNAR v klidu z vrcholu brankoviště zvedl puk nad jeho beton. Asistence: Samuel Dotter a Jakub Petržilka.
     
    15:01
    Po dlouhé době se přerušuje. Na svědomí to má Jakub Petržilka, jehož střelu pokryl ve výstroji Roman Málek.
     
    14:37
    Dlouho se bojovalo o puk v rohu za domácí klecí, do brejku se pak vydal Tomáš Labuzík, ale perfektně jej sjel jeden z hostujících beků, který mu puk vypíchl.
     
    13:41
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušeni, další nájezd celku z automobilového města skončil sraženým pukem, který pak na jistotu rozehrál brankář Málek.
     
    12:56
    Lukáš Křenek nechal po přejetí modré čáry puk za sebou Štěpánu Turkovi, jehož monstrózní nápřah zaduněl na betony mladoboleslavského muže s maskou.
     
    11:34
    Damien Hradil se mezi kruhy dostal ke střele, ale ta skončila jen na výstroji pozorného Tadeáše Zeithamla. Hosté ihned přešli do protiakce. Zápas je zatím veden ve vysokém tempu a bruslí se pilně směrem k oběma brankám. To se zatím musí obecenstvu líbit.
     
    10:58
    Nejproduktivnější mladoboleslavský bruslař Miroslav Vasilev vystřelil z levého kruhu, avšak zakončení na bližší tyč si slávistický brankář pohlídal a touš pokryl na hrudi.
     
    10:28
    David Kižlin se po levém křídle propracoval až na bod pro vhazování, ze kterého zkusil trefit volný kout na zadní tyči Zeithamlovy klece, ale nemířil přesně.
     
    10:06
    Zatím velmi agilní Andrej Moravčík vypálil v oslabení z levého kruhu, avšak jeho dělovka se zaskvěla v Málkově lapačce.
     
    09:21
    Tým z Edenu se ne a ne usadit v útočném pásmu. Hosté jakoby vystavěli na modré čáře hráz, jíž protrhnouti nelze.
     
    08:48
    Slavia je zatím neškodná a konto hostujícího gólmana neohrozila. Můžou za to i dva dlouhé výhozy mladoboleslavské ekipy.
     
    08:07
    Pražský celek nejprve nedokázal z pravého kruhu trefit branku Tadeáše Zeithamla, ale následně u mantinelu hákoval Michal Simon (MBL) a jde si na dvě minuty odfrknout.
     
    07:47
    Znovu se dostal do akce Moravčík, ale jeho zakončení, jež vyslal po přejetí modré čáry, zastavil sešívaný strážce svatyně.
     
    07:13
    Sešívaní dostali puk daleko od svého hájemství a jsou kompletní. Hra má zatím velké tempo a dle výjevů ze střídaček je vidět, že oběma mužstvům na tomto duelu záleží.
     
    06:08
    Domácím se povedlo vyhodit kotouč ven z pásma, ale hosté se rychle dostali před Romana Málka, který musel vyrážet střelu Jakuba Petržilky z kruhu. Kotouč odrazivší se od jeho výstroje do vzduchu pak holí "z voleje" odpálil na zadní hrazení.
     
    05:38
    Andrej Moravčík završil rychlou kombinaci lvího sdružení střelou z vrcholu pravého kruhu. Dobře ji ukryl za obránce, ale Roman Málek, ten filuta, přeci jen vykoukl včas a střelu schoval na hrudi.
     
    05:05
    Jakub Janča (SLA) se provinil při mladoboleslavském útoku faulem a za své podrážení teď bude dvě minuty pykat na trestné lavici.
     
    04:09
    Tomáš Labuzík se ocitl volný na levém křídle, kam jej rozjel jeden ze spoluhráčů po ubráněném náporu středočeského družstva, ale sešívaný kouzelník na Zeithamla nevyzrál. Ten uschoval touš v lapačce.
     
    03:38
    Mladoboleslavští směrem dopředu ožili a dělají vítr v obraně Slavie. Zatím se šlape v solidním tempu, ale další šanci jsme neviděli.
     
    02:14
    Tomáš Dlask zůstal zcela volný pod levým kruhem, z nějž se k němu vykutálel puk. Hostující hráč chtěl pokořit Romana Málka střelou na bližší tyč, ale domácí muž s maskou škrtl kotouč vyrážečkou a ten následně zařízení minul.
     
    01:30
    Maxim Havrda zachytil na modré puk, udělal oblouček na kruh, ale vypálil jen vedle. Touše se následně chopili hosté.
     
    01:11
    Slavia se po buly držela chvíli v útočném pásmu, avšak kotouče se následně chopili hosté, kteří se po chybné rozehrávce dopustili zakázaného uvolnění.
     
    00:29
    První akci narýsovali hosté, ale před Závorou padla jeho jmenovkyně v podobě dvou sešívaných beků. Na zteč se vydal Martin Petrák, jehož zakončení z levého kruhu pokryl Zeithaml na hrudi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jako první přivedl sešívané na led brankář Roman Pánek, jeho následoval Tadeáš Zeithaml, za nímž vjíždí do arény mladoboleslavská smečka.
     
    Na ledové ploše jsou již všichni tři delegovaní rozhodčí, za pár okamžiků na ni najedou i hráči obou mužstev.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Málek (Pánek) – Fiala, Hovorka (A), Němeček, Antoš, Štíbr, Mareček, Klatt – Kižlin, Havrda, Hradil, Hasil, Ribarovski, Křenek, Turek, Míšek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C).
    Trenér: Jiří Veber.

    BK Mladá Boleslav: Zeithaml (Kmec) – Klikorka, Sýkora, Dotter (C), Houška (A), Vacík, Dudycha – Schulz, Závora, Dlask, Petržilka, Hašlar, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev (A), Moravčík, Šíma, Simon.
    Trenér: Jan Křivohlávek.

    Rozhodčí: Šindel – Brejcha, Jelínek.
     
    Drazí sportovní přátelé,

    rozhodli jste se sledovat utkání turnaje O pohár DHL, ve kterém sešívaní hostí Mladou Boleslav. Lvi jsou tabulkovým favoritem, v pořadí turnaje jim patří devátá příčka s pozitivním skóre (30:28). Domácí družina se pak krčí s pouhými čtyřmi body na spodku pohárové tabulky. V devíti duelech se jí povedlo nastřílet jen šestnáct tref, což je nejméně ze všech.

    Dokáží se pražští hokejisté zvednout a porazit středočeského favorita? To sledujte v našem onlajnu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 25. Kižlin (Hradil, Míšek), 33. Janča (Petrák, Antoš), 49. Labuzík – 16. Mežnar (Dotter, Petržilka), 49. Simon (Dlask, Sýkora)


    HC Slavia Praha: Málek (Pánek) – Fiala, Hovorka (A), Němeček, Antoš, Štíbr, Mareček, Klatt – Kižlin, Havrda, Hradil, Hasil, Ribarovski, Křenek, Turek, Míšek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C).
    Trenér: Jiří Veber.

    BK Mladá Boleslav: Zeithaml (Kmec) – Klikorka, Sýkora, Dotter (C), Houška (A), Vacík, Dudycha – Schulz, Závora, Dlask, Petržilka, Hašlar, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev (A), Moravčík, Šíma, Simon.
    Trenér: Jan Křivohlávek.

    Rozhodčí: Šindel – Brejcha, Jelínek
    bahis siteleri