Eibar – Barcelona 0:3 (kon.) | Atlético – Valencia 1:1 (kon.) | Getafe – Leganés 2:0 (kon.)
Mallorca – Real Madrid 1:0 (kon.)
konec
RCD Mallorca
1:0 (1:0)
Real Madrid
Sobota 19.10.2019, 21:00 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 20:14. (22:55:30)
     
    Hlavní rozhodčí po pěti nastavených minutách ukončil zápas! Celá Mallorca je na nohou, ostrovní tým dokázal porazit Real Madrid 1:0.

    Madridský celek se od samého úvodu ujal taktovky zápasu. Přes útočnou snahu ale zapomněl bránit. Po Febasově přihrávce tak mířil do otevřeného prostoru Lago Junior, který parádní ránou překonal Courtoise. Zanedlouho to mohlo být už o dva zásahy, když po Ramosově chybě poslal míč do sítě opět Lago Junior, ale tentokrát se pískal těsný ofsajd. Real si do závěru první půle nevytvořil jedinou slibnou příležitost na vyrovnání.

    Ani po změně stran nedokázal Real Madrid bídnou koncovku prorazit. Ani střídající Rodrygo s Valverdem hru Bílého baletu příliš neoživili, navíc dvacet minut před koncem inkasoval druhou žlutou kartu Álvaro Odriozola a Real musel dohrávat jen v deseti.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mohammed dostává ještě v samém závěru žlutou kartu za hru vysokou nohou.
     
    90+3
    Real se i v nastaveném čase snaží o vyrovnání. Benzema si říkal o přihrávku do vápna, ale Rodríguez svého spoluhráče nedokázal najít.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Také Sergio Ramos se snaží podpořit své spoluhráče v ofenzivě. Marcelův centr si ale ze vzduchu stáhl do rukavic Manolo Reina.
     
    90
    Po rychlém zisku mířil s míčem blíže k domácí brance Marcelo. Gámez se ale zkušenému Brazilci dokázal vyrovnat a ještě odpálil míč do bezpečí.
     
    89
    Po Rodríguezově centru byl ve vápně přistrčen Sergio Ramos, ale hlavní rozhodčí ani na moment neuvažoval o odpískání penalty.
     
    88
    Dani Rodríguez sice zůstal sedět na trávníku, ale Real pokračoval v útoku. Ani Marcelo s Benzemou ale domácí obranu nedokázali překonat.
     
    87
    Od rohového praporku centroval Rodríguez. Na zadní tyči dokázal trefit míč Benzema, ale domácí se opět snadno ubránili.
     
    86
    Casemira zatáhl za dres Mohammed. Hlavní rozhodčí sice zapískal faul, ale domácímu záložníkovi neukázal žlutou kartu.
     
    85
    Po faulu na Benzemu rozehrával volný přímý kop James Rodríguez. Na prudký pas si sice naskakoval Ramos, ale branku netrefil.
     
    84
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Brahim Díaz.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Kubova přihrávka na Budimira mířila jen do ofsajdu.
     
    82
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Lago Junior, přichází Aleksandar Trajkovski.
     
    81
    Domácí začínají šetřit čas. Před rozehrávkou rohového kopu si sedl na trávník Lago Junior, který bude muset být ošetřen.
     
    80
    Real je i v deseti více u balonu. K vyrovnání ale hostům chybí větší důraz v zakončení, Manolo Reina ještě stále nemusel řešit složitější zákrok.
     
    79
    Valverde přihrával kolem dvou obránců k Viníciusovi, ten poté ještě našel Marcela, ale další postup zablokoval Gámez.
     
    78
    Vinícius ještě dokázal dostihnout míč před postranní lajnou, poté ale nepřešel přes Gémeze do šestnáctky. Mallorca se uchýlila jen k dalekému odkopu.
     
    77
    Mallorca se snaží držet balon pod kontrolou. Budimir si ale v souboji s Casemirem pomohl rukou a také teď se píská faul.
     
    76
    Další nepříjemnost pro madridský tým! Álvaro Odriozola je po druhé žluté vyloučen! Lago byl u balonu o poznání rychleji a poté ho hostující obránce přejel skluzem.
     
    75
    Už už to vypadalo, že hlavní rozhodčí pustí zákrok na Budimira a hosté budou moci pokračovat v útoku, ale nakonec je akce Realu po několika sekundách zastavena.
     
    74
    Realu se stále nedaří pořádně zaměstnat domácí obranu. Marcelo rozběhl přihrávkou po lajně Viníciuse, ten ale získal pro hosty jen autové vhazování.
     
    72
    I Casemiro se pokoušel překvapit domácí obranu, ale jeho přízemní pas skončil jen u Valjenta. Následně Benzema ve vápně zboural Raílla.
     
    71
    A právě belgický gólman sebral míč ze vzduchu do rukavic. Zatímco zůstal Lago ležet ve vápně, tak se hosté hnali do protiútoku, ale Benzema se už k zakončení nedostal.
     
    70
    Takefusa Kubo vybojoval na Odriozolovi rohový kop. Mallorca se opět může nastěhovat na malý moment před Thibauta Courtoise.
     
    69
    Mallorca rozhodně nehodlá jen bránit. Do otevřenější obrany mířil Budimir, ještě přihrával na Laga, kterého ale pokryl na poslední chvíli Militao.
     
    68
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Jović, přichází Federico Valverde.
     
    67
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Rodrygo.
     
    66
    Benzema zpracoval míč zády k brance, poté ho chtěl posunout Jovićovi, ale než se srbský útočník rozhodl pálit, tak měl pod nohama ve skluzu Valjenta.
     
    65
    Po faulu na Rodrígueze rozehrával standardní situaci ze třiceti metrů Sergio Ramos, ale kapitán Realu zamířil jen těsně nad branku.
     
    64
    Střídající Tafefusa Kubo mířil s míčem podél postranní lajny, ale kolem zkušeného Marcela se neprosadil.
     
    63
    Také Éder Militao schytal pořádně tvrdou ránu. Po souboji s Budimirem se dostal do velké výšky a poté spadl na záda.
     
    62
    Vinícius trefil před vápnem Mohammeda. Domácí tak mohou v klidu rozehrát a na moment zase uklidnit hru před šestnáctkou.
     
    61
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Aleix Febas, přichází Takefusa Kubo.
     
    61
    Naopak Ante Budimir mohl zakončovat po centru Sevilly. Jeho hlavička skončila jen těsně vedle hostující branky.
     
    60
    I po hodině hry vede Mallorca nad Realem o jednu branku. Ve druhém poločase se hostům nedaří pořádně ohrozit branku Manola Reiny.
     
    58
    Jović si opět vůbec nerozuměl s Benzemou. Mallorca se po zisku balonu řítila do protiútoku, ale skvěle v obraně vystoupil Ramos.
     
    57
    Sevillův centr si pohlídal ve svém pokutovém území Courtois. Na druhou stranu ale nemohl dále postupovat Isco, Rodríguez totiž zkazil lehkou přihrávku.
     
    56
    Álvaro Odriozola měl velké problémy na levém kraji s Lagem. Hostující obránce musel odvracet balon jen na rohový kop.
     
    55
    Militao rozjel útočnou akci hostujícího celku. Nakonec se odhodlal ke střele Benzema, ale jeho rána byla příliš čitelná a navíc bez větší razance.
     
    54
    Finální fáze dnes Realu vůbec nevychází. Vinícius přistrkával míč Benzemovi, ale místo svého spoluhráče našel jen kopačky Antonia Raílla.
     
    53
    Také Benzema byl přistrčen v pokutovém území, ale ani druhá sporná situace před Reinou penaltou nekončí.
     
    51
    Rodríguez dokázal centrem najít ve vápně Benzemu, ten se poté dožadoval odpískání penalty za ruku Valjenta, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    50
    Také ve druhém poločase se více u balonu drží Real Marcelo zkoušel prostrčit přihrávku na Benzemu, ale francouzský útočník byl obsazen dvojicí soupeřů.
     
    49
    Vinícius se sice uvolnil kolem Gámeze, ale poté nedokázal najít mizerným centrem Benzemu. Obrana domácího týmu se stačila rychle vrátit.
     
    48
    James Rodríguez přihrával podél postranní lajny na Joviće, dále se ale hosté neprobojovali a balon skončil u Mohammeda.
     
    47
    Střídající Lumor Agbenyenu se uvedl parádně. Z velké dálky namířil balon jen těsně nad hostující branku.
     
    46
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Joan Sastre, přichází Lumor Agbenyenu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani sekundu navíc a první poločas končí. Mallorca senzačně vede v polovině zápasu nad Realem 1:0.

    Madridský celek se od samého úvodu ujal taktovky zápasu. Přes útočnou snahu ale zapomněl bránit. Po Febasově přihrávce tak mířil do otevřeného prostoru Lago Junior, který parádní ránou překonal Courtoise. Zanedlouho to mohlo být už o dva zásahy, když po Ramosově chybě poslal míč do sítě opět Lago Junior, ale tentokrát se pískal těsný ofsajd. Real si do závěru první půle nevytvořil jedinou slibnou příležitost na vyrovnání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ani v závěru prvního poločasu se hosté nemohou dostat k ohrožení domácí branky. Benzema navíc ztratil míč v nebezpečném prostoru.
     
    44
    Minutu před pauzou mohl spěchat do útoku Karim Benzema, ale proti Valjentovi neuspěl. Naopak domácí obránci si poradil přihrávkou k Reinovi.
     
    43
    Vinícius Junior zkoušel přejít do vápna přes Sastreho, ale kličkou na krajního obránce nevyzrál. Real přesto může ještě pokračovat v akci.
     
    42
    Budimira poslal k zemi po hlavičkovém souboji Éder Militao. Mallorca se tak mohla po dlouhé době ukázal i před Courtoisem, ale je znovu pískán ofsajd.
     
    41
    Štěstí zkusil ze střední vzdálenosti i Casemiro, ale střední záložník Realu mířil jen vysoko nad branku. Vykopávat ze svého vápna bude Reina.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Real se i nadále drží u balonu, ale Mallorca i pět minut před polovinou zápasu vede o gól Laga Juniora.
     
    39
    Odriozola našel na středu Casemira, ten ještě přistrčil míč Marcelovi, který pořádně protáhl domácího gólmana. Manolo Reina byl ale u své tyče včas.
     
    38
    Společně s Budimirem spěchal do útoku i Dani Rodríguez, ale míč mu na poslední chvíli odskočil od kopačky za koncovou čáru.
     
    37
    Sastre vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Domácí se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi. Ani Casemiro ale nebyl přesný ve středu pole.
     
    36
    Také Mallorca se po delší době vydala na útočné území. Se Sevillou spolupracoval Mohammed, následně mohl pálit Lago, ale nyní se mu do pokusu vložil Militao.
     
    35
    Real si začíná vytvářet slušný tlak. Opět byl u balonu James Rodríguez, ale centr kolumbijského záložníka přelétl všechny hráče ve vápně.
     
    34
    Po vysokém centru do pokutového území se vydal za balonem Sergio Ramos. V souboji zboural Valjenta, ale k míči měl přece jen o něco blíže Reina.
     
    32
    Odriozolova přihrávka směrem na Joviće byla zblokována Sevillou. Na druhou stranu se ale domácí nedokázali vypravit a jen odevzdali míč zpět.
     
    31
    Marcelo si narazil na levé straně s Iscem, poté byl ve hře i Vinícius Júnior, ale dále než několik metrů před pokutové území se neprodral.
     
    30
    I po půlhodině hry vede Mallorca nad Realem o jeden zásah. O ten se postaral po parádní akci Lago Junior.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Joan Sastre (RCD Mallorca).
     
    28
    Real si pomalu vypracovává lehký tlak. Jovićova přihrávka našla Benzemu, který se ale s balonem na hranici vápna nedokázal otočit směrem k brance.
     
    27
    Vinícius obral na středu o balon Febase, poté se sám vydal do kontru. Navedl si míč více k ose trávníku, ale zakončení už nebylo tak přesné, jak by si představoval.
     
    26
    Luka Jović zatím není vůbec vidět. Nyní se dostal k balonu na levé straně, ale s nabíhajícím Rodríguezem si příliš nerozuměl.
     
    25
    Marcelo se na útočné polovině srazil s Mohammedem. Oba hráči zůstali na moment na trávníku, ale nakonec budou pokračovat bez ošetření.
     
    24
    Marcelo zkoušel přenést hru dlouhým pasem na Rodrígueze, který zkoušel netradiční zakončení hlavou, ale nebyl přesný.
     
    23
    Benzema vysunul parádní přihrávkou Viníciuse. Ten se ale s míčem dostal až do velkého úhlu a nemohl zamířit na branku. Ani zpětná kolmice na Isca už nevyšla.
     
    22
    Ani brazilská souhra na levé straně nezabrala. Marcelo si narazil s Viníciusem, ale po ztrátě musel přijít tvrdý faul Odriozoly za žlutou kartu.
     
    21
    Militaovi téměř utekl balon od kopačky až za postranní lajnu. Real ale přece jen mohl pokračovat v kombinaci, ale obrana domácích se stačila stáhnout.
     
    20
    Po dvaceti minutách vede Mallorca nad Realem Madrid o jednu branku. Bílý balet rozhodně není ve své kůži.
     
    18
    U středového kruhu nedokázal Isco obejít Sevillu. Domácí tak mohli upalovat znovu do otevřené obrany. Nyní ale Febasova přihrávka přes šestnáctku spoluhráče nenašla.
     
    17
    Hosté sice určují ráz zápasu, ale zapomínají na obranu. Tentokrát ale zahrozil na druhé straně Vinícius, který ale pálil jen vysoko nad branku.
     
    16
    Mallorca se mohla podruhé radovat z gólu! Lago Junior se po zaváhání Sergia Ramose dostal k míči za obranou Realu, poté zakončil nekompromisně kolem Courtoise, ale píská se ofsajd.
     
    15
    Salva Sevilla centroval do vápna po faulu na Juniora. Následně se ale v pokutovém území dostal k obrannému zákroku Odriozola.
     
    14
    Také Vinícius si narazil s Benzemou. Domácí se ale stáhli až k hranici svého vápna a čekají, co předvede velký favorit dnešního duelu.
     
    13
    Real je inkasovanou brankou zaskočen. O odpověď se pokusil z rychlého útoku Marcelo s Iscem, ale domácí obrana se stačila zformovat před vápnem.
     
    12
    Rodríguezův centr od rohového praporku tečoval Benzema, ale balon následně prolétl jen vedle vzdálenější tyče mimo branku.
     
    10
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Mallorca je na nohou! Real zaspal ve střední části trávníku, balonu se ujal Febas, ten přenesl hru na levou stranu. LAGO JUNIOR si navedl míč na pravou nohu, Odriozola nedokázal soupeře ani přibrzdit a domácí útočník mohl parádní ránou ke vzdálenější tyči rozradostnit domácí fanoušky.
     
    9
    Poprvé se také Mallorca vydala do útoku. Febasova přihrávka mezi obránci měla najít Budimira, ale chorvatský útočník na míč nakonec o něco nedosáhl.
     
    8
    Ani následný rohový kop se Realu příliš nevydařil. Manolo Reina stačil míč vyrazit daleko od své branky, následně už se balonu ujal Iddrisu Mohammed.
     
    7
    Po faulu na Viníciuse se postavil k rozehrávce standardní situace James Rodríguez. Nadějný pas měl najít Ramose, který se ale k hlavičce přes Raílla nedostal.
     
    6
    Real Madrid má v úvodu zápasu převahu. Znovu byl u míče Marcelo, ale ani nyní se proti stažené obraně soupeře neprosadil. Stejně dopadl o několik sekund později i Casemiro.
     
    5
    Také Marcelo chtěl podpořit ofenzivu svého týmu. Po souhře s Rodríguezem se ale k balonu dostal pouze Aleix Febas a útočit tak mohou i domácí.
     
    4
    Po Odriozolově přihrávce pálil z nebezpečné pozice Isco. Rána španělského záložníka šla ale jen do prostoru, kde byl i Manolo Reina.
     
    3
    Álvaro Odriozola měl sice na pravé straně více prostoru, ale v samém úvodu si netroufl na únik podél postranní lajny a raději zapojil do hry Militaa.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postaral Karim Benzema. Real se okamžitě usadil u balonu a snaží se kombinovat na polovině soupeře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devátého kola nejvyšší španělské soutěže La Ligy může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    RCD Mallorca: Reina – Sastre, Valjent, Raíllo, Gámez – Febas, Baba Mohammed, Sevilla – Rodríguez, Budimir, Lago Junior.
    Náhradníci: Fabri – Pedraza, Campos, Agbenyenu, Abdón, Trajkovski, Kubo.

    Real Madrid CF: Courtois – Odriozola Arzallus, Militao, Ramos, Marcelo – James Rodríguez, Casemiro, Isco – Jović, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Aréola – Valverde, B. Díaz, F. Mendy, M. Díaz, Rodrygo, Varane..
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    16.03. 2013 Real Madrid – Mallorca 5:2
    28.10. 2012 Mallorca – Real Madrid 0:5
    13.05. 2012 Real Madrid – Mallorca 4:1
    14.01. 2012 Mallorca – Real Madrid 1:2
    23.01. 2011 Real Madrid – Mallorca 1:0
     
    Real Madrid CF

    Madridští fotbalisté prožili mizernou sezonu. V domácí soutěži Real hned dvanáctkrát prohrál, i tak si ale v LaLize připsal konečné třetí místo. V prestižní Lize mistrů usiloval Real Madrid o čtvrtý titul v řadě. Po odchodu hlavní hvězdy Cristiana Ronalda se Real probojoval ze základní skupiny do osmifinále. V něm nejprve vyhrál v Amsterdamu proti místnímu Ajaxu, ale v domácí odvetě padl 1:4 a s milionářskou soutěží se musel předčasně rozloučit.

    Po zpackané sezoně Real mohutně posiloval. Z londýnské Chelsea přišel do Madridu Eden Hazard. Za Bílý balet budou nově nastupovat také Ferland Mendy, Éder Militao, Takefusa Kubo, Rodrygo nebo Luka Jović. Naopak dres Realu už letos nebudou oblékat Sergio Reguilon, Theo Hernandez, Luca Zidane a Daniel Ceballos nebo Jesus Vallejo. Těsně před startem nového ročníku poté Madridští vyměnili brankáře, z PSG přišel Aplhonse Aréola, opačným směrem poté zamířil Keylor Navas.

    Ani v přípravě se Real příliš nepředvedl. V rámci International Cupu nejprve madridský tým prohrál 1:3 s Bayernem, poté sice zvítězil po penaltovém rozstřelu nad Arsenalem, ale na závěr padl s městským rivalem Atléticem. Ani Audi Cup Realu příliš nevyšel. V semifinále prohrál 0:1 s Tottenhamem, následně v utkání o třetí místo přestřílel 5:3 Fenerbahce. V generálce poté Real nestačil 2:3 na AS Řím.

    Do nového ročníku vkročil Real vítězstvím 3:1 na půdě Celty Vigo, další dva duely ale poté skončily nerozhodně. Nejprve Real v domácím prostředí nedokázal porazit Valladolid. Před reprezentační pauzou poté madridský celek remizoval i s Villarrealem, když na branky Garethea Balea zareagovali Moreno s Gomezem. Ani čtvrté kolo nebylo pro Real jednoduché. Proti Levante sice vedl Bílý balet o poločase už 3:0, ale po přestávce dvakrát inkasoval a o tři body se musel ještě strachovat. Zinédine Zidane rozhodně nebyl nadšený po reprezentačních zápasech, během několika minut se totiž zranili Gareth Bale a Luka Modrić a tak je otázka jestli do dnešního zápasu zasáhnou.
     
    RCD Mallorca

    Mallorca jako nováček nejvyšší španělské soutěže bude mít nejspíše sestupové problémy. V úvodních osmi kolech totiž získal ostrovní tým pouze sedm bodů a je až na osmnácté pozici.

    Těsně před reprezentační pauzou se ale Mallorca radovala ze třech bodů, když v domácím prostředí přehrála 2:0 bezmocný Espanyol. Bod se Mallorce podařiloo získat také v duelu s nadprůměrným Bilbaem, nováček La Ligy ubránil na domácím stadionu bezbrankovou remízu.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje po reprezentační pauze devátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Realu Madrid, který zamíří na Mallorcu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 10. Lago Junior (Febas)

    Karty:   29. Sastre (MLR), 90+4. Baba Mohammed (MLR) – 22. Odriozola Arzallus (REA)   76. Odriozola Arzallus (REA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 20:14.
    RCD Mallorca: Reina (C) – Sastre (46. Agbenyenu), Valjent, Raíllo, Gámez – Febas (61. Kubo), Baba Mohammed, Sevilla – Rodríguez, Budimir, Lago Junior (82. Trajkovski).
    Náhradníci: Fabri – Pedraza, Campos, Agbenyenu, Abdón, Trajkovski, Kubo.

    Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus, Militao, Ramos (C), Marcelo – James Rodríguez, Casemiro, Isco (67. Rodrygo) – Jović (68. Valverde), Benzema, Vinícius Júnior (84. B. Díaz).
    Náhradníci: Aréola – Valverde, B. Díaz, F. Mendy, M. Díaz, Rodrygo, Varane.
    bahis siteleri