Vegas – Colorado 1:6 (kon.) | Toronto – San Jose 4:1 (kon.) | New Jersey – Arizona 3:5 (kon.)
Detroit – Buffalo 0:2 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:4 (kon.) | Vancouver – Washington 5:6 (1:2 po s.n.)
Carolina – Chicago 4:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
Vancouver Canucks
5:6 (2:1, 3:1, 0:3 - 0:0)
Washington Capitals
Sobota 26.10.2019, 04:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Přeju vám krásný start do prvního víkendového dne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:03:31)
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Kempný 2+0, 3 střely, čas na ledě 18:09
    Radko Gudas (WSH) 0+1, 0 střel, čas na ledě 18:49
    Jakub Vrána (WSH) 0+1, 3 střely, čas na ledě 17:01
     
    Tři hvězdy zápasu

    1. Tim Schaller (VAN) 2+0
    2. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 2+0
    3. Michal Kempný (WSH) 2+0
     
    V samostatných nájezdech záskal bonusový bod navíc do tabulky Washington. Hosté předvedli větší šikovnost, z jejich řad se prosadil T. J. Oshie a Nicklas Bäckström, zatímco za Vancouver skóroval pouze Elias Petterson. Svěřenci kouče Reirdena tedy dokonali famózní obrat, v jednu chvíli prohrávali dokonce o čtyři branky. Caps díky vítězství bodově dotáhli lídra Východní konferenci z Buffala, Vancouver vybojovaný bod vyšvihl na sedmé místo Západu.
     
    Konec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Autorem vítězné branky je NICKLAS BÄCKSTRÖM.
    Nicklas BÄCKSTRÖM
     
    3. série
    1:2
    Nicklas Bäckström rozhoduje o vítězství Capitals! Najel do těsné blízkosti ke gólmanovi a poté ho prostřelil střelou k levé tyči. Markström z frustrace rozmlátil hůl.
     
    3. série
    1:1
    Pearson, podobně jako Boeser, nic nevymýšlel a pálil rovnou. Trefil však pouze rameno Samsonova.
     
    2. série
    1:1
    Kuzněcov naznačil kličku do bekhendu, nakonec si ale kotouč stáhl na forhend. Brankář s podobnou variantou počítal, připisuje si úspěšný zákrok.
    Elias PETTERSSON
     
    2. série
    1:1
    Avšak šikovné ruce má i Elias Petterson! Ten vymíchal gólmana a forhendem zakončil do odkryté svatyně.
    T. J. Oshie
     
    1. série
    0:1
    T. J. Oshie patří k nejlepším exekutorům nájezdů, není-li tím nejlepším! Američan to prokázal, Markstroma prostřelil mezi betony.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Brock Boeser, který nic nevymýšlel a vypálil zápěstím. Samsonov zasáhl lapačkou.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani nastavený čas nerozhodl o vítězi dramatického střenutí, uvidíme samostatné nájezdy! Prodloužení nabídlo několik zajímavých příležitostí, v té největší Boesera lapačkou vychytal Samsonov.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:42
    Nicklas Backstrom pěkným obloučkem našel Ellera, Dán ovšem pod tlakem zakončil velmi slabě. Markstrom si připsal jeden z těch snazších zákroků.
     
    64:04
    Slabou ránu Carlsona domácí fantom bez problémů pokryl. Navíc i dokázal kotouč vytřepat z výstroje, aby se nepřerušovalo.
     
    63:42
    Capitals rozpoutali peklo v útočné třetině, avšak vítězného gólu se nedočkali. Jevgenij Kuzněcov viděl mezírku mezi betony Švéda, nedokázal ji ale trefit.
     
    63:19
    Do samostatného úniku se mohl vydat Ovečkin, jenže při záběru podklouzl a výsledkem tudíž byla jen slabá rána do pravého betonu brankáře.
     
    62:41
    Bo Horvat s prohodil kotouč mezi nohama, obkroužil klec soupeře a připravil palebnou pozici pro Suttera, který z první mířil příliš vysoko.
     
    62:06
    Po ráně ze zápěstí v podání Nicklase Backstroma Markstrom chvíli něvěděl, kde má touš. Naštěstí si ji nesrazil do brány, puku se chopil Hughes.
     
    61:31
    Brock Boesel dostal nabito na vrcholek levého kruhu a tvrdou dělovkou prověřil gólmana, Rus na poslední chvíli máchl lapačkou a připsal si úspěšný zákrok.
     
    61:09
    Na druhou stranu se do brejku vydal John Carlson. Americký be to však měl na bekhend, puk nedokázal zvednout dostatečně pod horní tyčku.
     
    60:32
    O tu první se postaral J. T. Miller, jenž na nic nečekal a dělovkou od modré vyprášil betony Ilji Samsonova.
     
    60:05
    Můžeme se těšit na velké množství zajímavých akcí, neboť prodloužení se hraje ve třech na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, budeme sledovat prodloužení! Washington v závěrečné části předvedl parádní stíhací jízdu, v hlavní režii stál Michal Kempný. Na rozdíl dvou branek snížil při vlastním oslabení Lars Eller a pak přišly chvíle českého obránce, který dvěma brankami během tří minut dokázal srovnat ve druhé třetině ještě zdánlivě ztracený zápas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    zápassměřuje do prodloužení! Domácí v posledních vteřinách Washingtonu pořádně zavařili, Jensen se osvobodil pouze za cenu zakázeného uvolnění.
     
    59:23
    Bo Horvat z otočky hledal Joshuu Leiva, ten byl ovšem skvěle pokrytý hneddvojicí protihráčů.
     
    58:25
    Na druhou stranu se okamžitě rozjeli čtyři hostující háči proti dvěma obránců. Ve finále akce stál Ovečkin, jehož ránu obětavě zblokoval padající Edler.
     
    58:12
    Domácí se dostali do přečíslení tří proti dvěma. Miller hledal nahrávkou napříč pásmem Boesera, tomu ale v klíčovou chvíli přeskočil puk přes hokejku.
     
    57:43
    Chytrá zadovka Backstroma na Ovečkina neprošla. Tyler Myers měl velké štěstí, že ho kotouč trefil do levé brusle.
     
    57:16
    Joshua Leivo okradl o touš nejproduktivnějšího hráče celé NHL Johna Carlsona. Následně si najel na pravou stranu, zápěstím napálil jen výstroj brankáře.
     
    56:38
    Bo Horvat vyzkoušel své štěstí střelou příklepem z pravého kruhu. Samsonov máchl lapačkou na prázdno, avšak rána šla vysoko nad.
     
    56:03
    Český obránce se žabičkou pokousšel vyslat dopředu krajana Jakuba Vránu, hůl ale vložil do cestě nahrávky Quinn Hughes.
     
    55:27
    Jordie Benn rozehrál na Boesera, jenž však pod tlakem pouze prodloužil do útočného pásma. Tam v klidu sebral touš Kempný.
     
    55:01
    Dmitrij Orlov zaváhal při rozehrávce a málem toho litoval. Naštěstí pro něj Virtanen nedokázal ze vzduchu sklepnout puk za gólmana.
     
    54:44
    Do šance se Ovečkin dostat nedokázal, rozdal tak alespoň hit Sutterovi, jenž se po ataku od ruského forvarda složil k zemi.
     
    54:17
    Brandon Sutter napříhl od modré k pořádně tvrdé střele, na kterou ale Ilja Samsonov dobře viděl a vytáhl ji pravým betonem.
     
    53:54
    Kotouč končí mimo hrací plochu, po delší době se přerušuje. Tom Wilson trefil Hughese do chráničů, od nichž se touš odrazila na střídačku hostů.
     
    53:21
    Utkání jde do koncovky. Stav zůstává 5:5, oba týmy si dávají pozor na jakoukoliv chybu, jež by mohla rozhodnout o osudu zápasu.
     
    52:47
    Nebude to zakázené uvolnění. Christpher Tanev totiž mohl hrát pomalý kotouč. Bek byl okamžitě dohrán Vránou, jenž dokázal vybojovat puk.
     
    52:08
    Radko Gudas trefil nahozením od modré čáry hned prvního bránícího útočníka Schallera. K puku ale domácího hokejistu český obránce nepustil.
     
    51:23
    Ránu Tannera Perasona vyrazil Samsonov pouze před sebe. O dorážku se pokusil Leivo, avšak s okamžitým blokem přispěchal Siegenthaler.
     
    51:16
    Hra je přerušena, puk se totiž dotkl ochranné sítě. Ještě před tím měl velkou šanci útočník Bo Horvat, tváří v tvář gólmanovi nechal vyniknout ruského fantoma.
     
    50:32
    U levého mantinelu s strhla velká bitva o puk, v níž nakonec hosté využili většího počtu hráčů. Kotouče nakonec získal Jevgenij Kuzněcov.
     
    50:23
    Zase vypomohl Caps s rozehrávkou ruský gólman, tentokráte se mu ale příliš nedařilo. Nahození po mantinelu zachytil Virtanen.
     
    49:46
    Už už se zdálo, že Kempný zaútočí na hattrick. Nedokázal si ovšem ideálně zpracovat nahrávku, a tak místo střely raději nahrál Carlsonovi.
     
    49:10
    Toma Wilsona tvrdě dohrál u mantinelu Ferland. To ale kanadského forvarda nerozhodilo, po mantielu našel volného Hagelina.
     
    48:38
    Alexander Ovečkin hledal přohrávkou napříč celým pásmem Oshieho, před nímž na poslední chvíli zasáhl Edler.
     
    48:04
    Tyler Myers pouze nahodil za branku, kde s rozehrávkou pomohl svým spoluhráčům Samsonov. Washngton může spustit honbu za senzačním obratem.
    47:41 Michal KEMPNÝ - 5:5
     
    47:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Čtyřbrankové vedení je minulostí, máme vyrovnáno! A znovu u toho byl český bek MICHAEL KEMPNÝ. Bývalý obránce Komety Brno opět napřáhl od modré, Markstrom ani v tomto případě nedokázal včas zareagovat. Asistence: Brendan Leipsic a Travis Boyd.
     
    47:13
    Do útoku se však vydali domácí. Nesetkali se ale s úspěchem, Perasona totiž vystavil do ofsajdu zbrklý Joshua Leivo.
     
    46:41
    Ze středního pásma nahodil za Markstromovu klec Michal Kempný. Čtvrtá lajna Caps střídá, na led jde Ovečkinova formace.
     
    46:16
    Hosté jsou pochopitelně na koni, zatímco sebevědomí hokejistů Canucks kleslo na bodu mrazu.
     
    45:30
    Neskutečné. Kdo by to byl řekl, že za stavu 5:1 pro domácí nás ještě čeká drama. Washington přepnul na vyšší rychlostní stupeň a rázem ztrácí jediný gól!
    44:57 Michal KEMPNÝ - 5:4
     
    44:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Fantastická stíhají jízda pokračuje! Hagelin nabil na modrou čáru MICHALOVI KEMPNÉMU, jehož tvrdá rána skončila až za překvapeným brankářem! Asistence: Carl Hagelin.
     
    44:09
    Další zakončení, tentokráte v podání Nica Dowda dokázal Edler zblokovat do ochranné sítě, vhazovat se bude po levici švédského fantoma.
     
    43:52
    Jakub Vrána po svém návratu na led nabral vysokou rychlost po pravé straně a svižnou ránou orazítkoval horní tyč Markstromovy klece!
     
    43:06
    Přesilovka se domácímu mužstvu vůbec nepovedla, Jakub Vrána je zpátky na ledě. Svěřenci kouče Reirdena se opět mohou hnát za snížením.
     
    42:30
    Domácí nyní disponují už jen dvougólovým náskokem, Caps jsou znovu ve hře! Stále pokračuje přesilová hra Canucks.
    41:57 Lars ELLER - 5:3
     
    41:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Jenže Washington snižuje i navzdory početní nevýhodě! Markstromovu rozehrávku nedokázal zachytit Stecher, Hathaway následně našel před brankou LARSE ELLERA, jehož zakončení prošlo švédskému gólmanovi mezi betony. Asistence: Garnet Hathaway.
     
    41:08
    Naprosto zbytečný zákrok Jakuba Vrány v útočné třetině oslabuje Caps. Český forvard trefil vysokou holí do obličeje Stechera.
     
    40:54
    A hosté vstoupili do třetí třetiny výrazně aktivněji. Ellerova formace rozpoutala v útočné třetině doslova peklo, s pokusem Vrány si ale Markstrom poradil.
     
    40:05
    Závěrečná dvacetiminutovka je v plném proudu. Washington má co dohánět, gól Kuznětsova se sirénou jim ale ještě dává naději.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 06:03.
     
    Prostřední dějství bylo na góly ještě bohatší, než to úvodní. Padly totiž hned čtyři branky, Vancouver si polepšil a vede již o tři góly. Nejprve se prosadil Elias Petterson, jenž bez přípravy napálil puk neomylně do pravého horního rohu. Následovaly dva zásahy Canucks během jedné minuty, na druhý úspěch Tima Schallera skvěle navázal Jake Virtanen. Se závěrečnou sirénou ale dokázal snížit druhým gólem v utkání Jevgenij Kuzněcov, čímž dal Washingtonu alespoň malou naději na zisk bodů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:59 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:2
     
    39:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Se sirénou snižuje JEVGENIJ KUZNĚCOV! Ruský forvard se trefil tři desetiny před koncem druhé dvacetiminutovky, Markstroma prostřelil pod rukou. Asistence: Lars Eller a Radko Gudas.
     
    39:36
    Garnet Hathaway byl podstatně rychlejší, než na levé straně do pásma s pukem jedoucí Jakub Vrána. Výsledkem je postavení mimo hru.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:44
    Po hodně dlouhé době si i Washington dokázal vytvořit tlak v útočném pásmu, jenže nic z toho nebylo, ani zakončení. Wilsona připravil o touš Virtanen.
     
    38:04
    Alexander Ovečkin se snažil, avšak bez podpory spoluhráčů to jde velmi těžko. Proti dvojici protihráčů Rus neuspěl.
     
    37:35
    Dánský forvard Eller je na ledě. Příliš dlouho na něm ale nezůstal, okamžitě zamířil na střídačku a do hry vpustil Backstroma.
     
    37:06
    Myers na modré čáře podklouzl a měl velké štěstí, že se v jeho blízkosti nenacházel žádný z jeho protihráčů. Je z toho pouze ztráta útočné třetiny.
     
    36:49
    Rána J. T. Millera byla tak tvrdá a nepřesná, že se od mantielu odrazila pryč z pásma. Na led naskakuje druhá přesilovková lajna.
     
    36:18
    Hokejisté domácího celku jsou při chuti. Znovu spustili kolotoč v útočném pásmu, defenziva Caps zatím odolává.
     
    35:54
    Pěknou kombinaci zakončil tvrdou ránou Bo Horvat. Samsonov zasáhl levým ramenem, nejspíše sám ani neví jak.
     
    35:35
    Šanci ještě navýšit už tak výrazné vedení budou mít Canucks při třetí početní převaze. Za katr putuje Lars Eller, jenž podrazil Stechera.
    34:54 Jake VIRTANEN - 5:1
     
    34:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Dva góly v rozmezí jedné minuty? Žádný problém, Vancouver završuje pověstného "bůra!" Horvat našel mezi kruhy najíždějícího JAKEA VIRTANENA, který se prosadil ránou k pravé tyči. Asistence: Bo Horvat a Micheal Ferland.
    33:59 Tim SCHALLER - 4:1
     
    33:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Demolice Caps pokračuje! Vyhození Carlsona po mantinelu dokázal zachytit TIM SCHALLER, jenž sice na poprvé neuspěl, avšak dostal druhou možnost a ze vzduchu již dokázal kotouč sklepnout za záda Samsonova! Bez asistence.
     
    33:02
    J. T. Miller nahodil po pravém mantinelu a nakonec si sám dojel kotouč za svatyní soupeře. Nedostalo se mu ale podpory od spoluhráčů, v souboji s Carlsonem neuspěl.
     
    32:23
    Nepřišla. Kempný okamžitě po návratu na led zasprintoval do obranné třetiny. Capitals nakonec osvobodil z dlouho trvajícího tlaku až Hathaway.
     
    32:12
    Trest Michala Kempného se chýlí ke konci, avšak Canucks jsou i nadále usazeni v útočném pásmu. Přijde ještě nějaká střela?
     
    31:36
    Opět to byl americký bek, jenž to vzal na sebe a vypálil. Samsonov skvěle zmenšil střelecký úhel a připsal si úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    31:03
    Quinn Hughes nahazoval do přehuštěného předbrankového prostoru. Alespoň do rohu kluziště dokázal touš uklidit Nic Dowd.
     
    30:38
    Elias Pettersson měl na holi druhý zásah v utkání, po svižné střele však ruského gólmana ve službách Washingtonu zachránila horní tyč!
     
    30:23
    Dnes podruhé oslabuje svůj celek český obránce Michal Kempný. Na vině je nedovolené bránění, jímž se provinil proti Pearsonovi.
     
    30:01
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Vancouver zatím překvapivě vede nad Washingtonem 3:1, avšak nutno podotknout, že vedení je zasloužené.
     
    29:34
    Domácí ujeli do přečíslení dva na ejdnoho. Miller podržel puk a v ideální chvíli předložil kotouč Sutterovi, s touto variantou ale Samsonov počítal a včas se přesunul.
     
    29:25
    Z levé strany ujížděl na rukého gólmana Micheal Ferland a dokonce se i dostal k zakončení, z velkého úhlu si však na Samsonova nepřišel.
     
    28:46
    Hraje se nahoru dolů a takový hokej se divákům pochopitelně líbí! Tyler Myers tentokráte vypálil od modré čáry, Samsonova zakročil pravým betonem.
     
    28:16
    Na druhé straně zahrozil Jevgenij Kuzněcov, proti jehož ráně z mezikruží zasáhl Jacob Markstrom lapačkou doslova na poslední chvíli.
     
    27:34
    J. T. Miller skvělou nahrávkou vybídl ke skórování Brandona Suttera, tomu chybělo k dosažení gólu jen pár centimetrů!
     
    27:03
    Brock Boeser byl za brankou obtěžován Hagelinem, s nímž si ale poradil a dokázal udržet útočnou třetinu. První lajna Vancouveru dnes hraje skvěle.
     
    26:25
    Tohle už s Capitals nevypadá vůbec dobře. Nedá se říci, že by domácí byli lepším celkem, avšak rozhodně jsou produktivnější.
    25:59 Elias PETTERSSON - 3:1
     
    25:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Parádní kombinace první lajny vede ke třetímu gólu Canucks! Nahrávku J. T. Millera sklepl Oshie nešťastně k ELIASI PETTERSONOVI, jenž z pravého kruhu mířil nechytatelně k bližší tyči. Asistence: J. T. Miller a Brock Boeser.
     
    25:16
    Po přiťuknutí od Carlsona pálil ze stoje Garnet Hathaway. Na kvalitě střely se to projevilo, proletěla kus vedle levé tyčky.
     
    25:06
    Nic Dowd našel pěknou průnikovou nahrávkou osamoceného Travise Boyda, proti jehož zakončení z levé strany vytasil brankář lapačku.
     
    24:35
    Od levého mantinelu vypálil Siegenthaler, avšak zasáhl hned prvního bránícího hráče obětavě padajícího do střely.
     
    24:11
    Ve společném objetí zůstali po souboji u mantinelu Micheal Ferland a Tom Wilson. Rozhodčí se rozhodli nevylučovat.
     
    23:29
    Elias Pettersson se nádhernou stahovačkou zbail Gudase, jenže při kličce ztratil stabilitu a z dobré akce tudíž nebylo nic.
     
    23:16
    Quinn Hughes je jako obvykle velmi aktivním zakončovatelem. Další jeho rána od modré skončila za pomoci teče jednoho z protihráčů v ochranné síti.
     
    22:49
    Michal Kempný se lacině nechal za vlastní svatyní obrat o puk Timem Schallerem. Měl velké štěstí, že forvarda dokázal obrat o touš kolega Carlson.
     
    22:18
    Ovečkin se ihned po svém návratu na led zapojil do útočných snah Capitals. Pokusil se tečovat ránu Kempného, avšak marně.
     
    21:48
    Ruský kanonýr je zpátky na ledě, druhou početní výhodu v dnešním utkání tedy Canucks využít nedokázali.
     
    21:02
    Domácí se dokázali rychle usadit v pásmu. Tentokráte se ejdnalo o poznání povedenější akci, dělovku Hughese od modré čáry Samsonov pouze vyrazil.
     
    20:24
    Těžkou nahrávkou se J. T. Miller snažil najít na modré Hughese. Puk sebral a vyhodil Radko Gudas.
     
    20:05
    Druhá třeina byla zahájena. Pro připomenutí, Vancouver ji začíná v početní převaze, neboť na konci první části usedl za katr Alexander Ovečkin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 05:05.
     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka utkání mezi Vancouverem a Washingtonem, po níž odcházejí do kabin spokojenější domácí hokejisté. Přitom se do vedení dostali Capitals, když ve čtvrté minutě po nahrávce Vrány skóroval Jevgenij Kuzněcov. Domácí ovšem dokázali odpovědět už za dvě minuty, trest Kempného potrestal Brock Boeser. Obrat ve skóre přišel pro změnu při vlastním oslabení, Tim Schiller nabral po buly v obranném pásmu vysokou rychlost, povedenou akci zakončil svižnou ránou mezi gólmanovu ruku a beton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Domácí začnou prostřední dvacetiminutovku v početní převaze. Frustrovaný Ovečkin se provinil sekáním proti Myersovi.
     
    19:42
    V závěru první třetiny nahrával od pravého mantinelu mezi kruhy T. J. Oshie najíždějícímu Ovečkinovi, jenže ruský kanonýr přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    19:06
    Tentokráte měl Carl Hagelin o poznání lepší pozici, když pálil přes obránce. Krajan v brance soupeře ovšem dokázal zasáhnout pravým betonem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:20
    Carl Hagelin se propagační ránou pokusil získat útočné pásmo a to se mu podařilo, neboť Markstrom vyklepal touš z lapačky příliš pozdě.
     
    18:02
    TOm Wilson neustál souboj s Edlerem a následně tvrdě narazil do mantinelu. Křídelník se naštěstí rychle zvedl a pokračuje ve hře.
     
    17:28
    Jakub Vrána se ze všech sil snažil přebruslit Christophera Taneva a málem se mu to i podařilo, nakonec ale je pískáno zakázané uvolnění.
     
    17:02
    Na modrou čáru dostal nabito Michal Kempný, jenž se snažil odčinit vyloučení, po němž padl první gól domácích. Tvrdá rána však zamířila mimo tři tyče.
     
    16:27
    Alexander Ovečkin byl ihend po převzetí puku zdvojen a s touto situací si ruský forvard neporadil, kotouč získal Motte.
     
    16:02
    Boeser nahrál Edlerovi na mdorou, avšak Švéd to ještě neměl na střelu. Tak nahrál kolegovi Myersovi, který to už zkusil, jenže trefil pouze dobře postaveného beka.
     
    15:26
    Garnet Hathaway valstní nepřensostí připravil mužstvo o pásmo, když po mantinelu nepřesně přihrával Hagelinovi.
     
    15:07
    Rychlý brejk Capitals završil ránou ze zápěstí Travis Boyd. Jacob Markstrom na zakončení dobře viděl a neměl problém zakročit.
     
    14:35
    Tvrdě, ale v rámci pravidel dohrál Brendan Leipsic u zadního mantinelu Horvata. Kanaďan se ztěžka sbírá z ledu.
     
    14:11
    Od levého mantinelu nahazoval do předbrankového prostoru na teč Brent Boeser. Ilja Samsonov si celou situaci pohlídal, touš ukryl v lapačce.
     
    13:48
    A byl to právě Miller, jenž vybojoval kotouč na Gduasovi, obhodil si ho kolem Gudase a nahodil za svatyni soupeře. Celá pětka domácích dje střídat.
     
    13:26
    J. T. Miller je zpět, ani jeho prohřešek nebyl potrestán. Americký útočník se okamžitě zapojil do defenzivní činnosti.
     
    12:39
    Naopak mohla přijít druhá branka v oslabení! Z pravého kruhu si do dobré šance najel Myers, Samsonov zasáhl vyrážečkou!
     
    12:02
    Znovu. Washingtonu se vůbec nedaří usadit v útočném pásmu, Alexander Ovečkin si nyní v souboji jeden na jednoho neporadil se Stecherem.
     
    11:30
    Canuck zahajují druhé oslabení tak, jako to první čili dlouhým vyhozením přes všechny čáry. Jeho autorem se stal Edler.
     
    11:16
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (J. T. Miller – 2 min., podrážení).
     
    10:54
    Teď už to ovšem faul byl. J. T. Miller v útočném pásmu zbytečně podrazil obránce Siegenthalera, Capitals zatím mají ponechanou výhodu.
     
    10:30
    Zdálo se, že Garnet Hathaway dostal ránu vysokou holí, forvard se i chytil za obličej, avšak rozhodčí nechali ve hře pokračovat.
     
    09:29
    Krátce po skončení trestu vypálil od modré John Carlson a bylo důležité, že Jacob Markstrom udržel puk ve vsýtroji. Na dorážku totiž čekali dva hladoví vlci.
     
    09:21
    Capitals se svojí úvodní přesilovkou naložili mizerně. Tanner Pearson je na ledě a trestnou lavici opouštěl rozhodně veseleji, než v předchozím případě Kempný.
     
    08:54
    Do útočné třetiny zavezl touš Jakub Vrána. O mantinel našel na druhé straně volného Ovečkina, jenže tomu příhra vůbec nevyšla. Kačery osvobodil Edler.
     
    08:27
    Hosté se dokázali alespoň na chvilku usadit v pásmu nebezpečnou nahrávku do přebrankového prostoru dokázal zblokovat Hughes, posléze vyhodil Boeser.
    07:29 Tim SCHALLER - 2:1
     
    07:29
    Vancouver právě vstřelil branku!
    To tedy určitě ne, naopak přichází gól v oslabení! Ihned po buly sebral puk TIM SCHALLER, přebruslil po levém mantinelu Ovečkina a následně švihem překonal gólmana mezi rukou a betonem. Asistence: Jay Beagle.
     
    07:21
    I na Capitals čeká první početní převaha, jelikož Pearson zasáhl vysokou holí do obličeje Carlsona. Povede se Washingtonu tak, jako Canucks?
     
    07:02
    T. J. Oshie tušil před brankou Backstroma, a tak do tohoto prostoru nahodil touš. Švédský forvard tam ksutečně byl, avšak místo zakončení ještě hledal nesmysnou zadovkou Ovečkina, ten s nahrávkou ale vůbec nepočítal.
     
    06:46
    Hra se přerušuje a následuje první komerční přestávka. Po vyhození Ferlanda po mantinelu zahrál Tanner Pearson vysokou holí.
     
    06:15
    Rázem hrajeme znovu od začátku! Trest Michala Kempného byl potrestán, český bek smutně odjel na střídačku.
    05:33 Brock BOESER - 1:1
     
    05:33
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tentokráte si Quinn Hughes vedl o poznání lépe! Sám zavezl kotouč do pásma a poté před brankou našel úplně volného BROCKA BOESERA. Američan z první propálil bezmocného Samsonova. Asistence: Quinn Hughes a Bo Horvat.
     
    05:06
    Místo tlaku přišla chybná rozehrávka Hughese a rychlý brejk hostů zakončený střelou Hathawaye z velkého úhlu. Markstrom puk prot jistotu ponechal v lapačce.
     
    04:42
    Prvním vyloučeným hráčem střetnutí se stává Michal Kempný, jenž zahákoval Eliase Petterssona.
     
    04:00
    Skvělý začátek hostujícího mužstva, které si může užívat vedení. Rozhodně by ovšem nebylo dobré usnout na vavřínech, Vancouver je připraven využít každé příležitosti.
    03:18 Jevgenij KUZNĚCOV - 0:1
     
    03:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington přetavuje úvodní tlak ve vedoucí branku! Vrána našel před svatyní domácích úplně volného JEVGENIJE KUZNĚCOVA, na jehož ránu zápěstím do levého horního rohu byl Markstrom krátký. Asistence: Jakub Vrána.
     
    02:34
    Capitals vstoupili do utkání výrazně aktivnějši. Po přihrávce Vrány pálil z velkého úhlu Boyd, gólman pro jistotu přikryl kotouč.
     
    02:01
    Jevgenij Kuzněcov vyzval na rychlostní souboj Quinna Hughese. Tomu ale rozhodně rychlost nechybí, ruského forvarda dokonce přebruslil a získal touš.
     
    01:31
    Na modré čáře zachytil vyhození beka John Carlson, tedy nejprudktivnější hráč NHL. Nahození ovšem zblokoval Tanev.
     
    01:06
    Jacob Markstrom se vydal za vlastní svatyni pomoci s rozehrávkou svým spoluhráčům, což se povedlo. Po mantinelu našel Hughese.
     
    00:28
    Už po půl minutě má Ilja Samsonov na kontě dva zákroky! nejprve si poradil s ránou Leiva z mezikruží, poté i se střelou Myerse od modré.
     
    00:05
    Utkání bylo zahájeno, tak pojďme na něj! Úvodní buly ovládl ELias Petterso, od vlastní svatyně rozjíždí první útočnou akci Alexander Edler.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers, Edler (A), Ch. Tanev, Q. Hughes, Stecher, Jo. Benn – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Virtanen, Horvat (C), Ferland – Leivo, B. Sutter (A), Pearson – Motte, Beagle, Schaller.

    Washington Capitals: Samsonov (Holtby) – Carlson (A), Kempný, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, Hagelin – Hathaway, Eller, J. Vrána – Stephenson, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: St. Laurent, Pollock – Mach, Mills.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH)
    Radko Gudas (WSH)
    Michal Kempný (WSH)
    Richard Pánik (WSH)
    Martin Fehérváry (WSH)
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát a pokaždé se z výhry radoval Washington. Letos ale podávají Kosatky zatím slušné výkony a usilují o body na svém ledě.
     
    Washington Capitals

    Hokejisté dnes hostujícího Washingtonu Capitals začali sezónu velmi dobře. V tabulce Východní konference jsou na druhém místě se sedmnácti body a za Buffalem jsou jen díky horšímu skóre. Šavle totiž mají shodně bodů. Kapitálové sedmkrát vyhráli a pětkrát odešli z ledu jako poražený tým. Ovečkinova parta měla čtyři duely za sebou, ve kterých neztratila ani bod. Postupně porazila Toronto, New York Rangers, Chicago a Calgary. Tuto šňůru ale naposledy hosté přetrhli, když na ledě Olejářů z Edmontonu padli 3:4 po prodloužení. Dnes by rádi další venkovní zápas ale zvládli a ve Vancouveru se pokusí zvítězit.

    Nejproduktivnější hráči

    John Carlson – 21 bodů (5+16)
    Alexandr Ovečkin – 14 bodů (9+5)
    T.J. Oshie – 10 bodů (7+3)
     
    Vancouver Canucks

    Hráči Vancouveru Canucks se zatím v Západní konferenci nacházejí na sedmém místě se sedmi body. Po devíti duelech mají na svém kontě šest výher a tři prohry. Vancouverští měli čtyřzápasovou šňůru výher, kterou pak zastavilo New Jersey Devils. Ďáblové na svém ledě zvítězili těsně 1:0 a sérii Vancouveru utnuli. Jenže hned na to Canucks přidali další dvě výhry, na které by dnes rádi navázali proti Capitals. Poradili si s New Yorkem Rangrs a také i s Detroitem. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    J.T. Miller – 10 bodů (4+6)
    Elias Pettersson – 10 bodů (2+8)
    Brock Boeser – 7 bodů (2+5)
     
    Hezké velmi časné sobotní ráno přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu znovu zámořská NHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Vancouver Canucks a Washington Capitals.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 6. Boeser (Q. Hughes, Horvat), 8. Schaller (Beagle), 26. E. Pettersson (J. T. Miller, Boeser), 34. Schaller, 35. Virtanen (Horvat, Ferland) – 4. Kuzněcov (J. Vrána), 40. Kuzněcov (Eller, Gudas), 42. Eller (Hathaway), 45. Kempný (Hagelin), 48. Kempný (Leipsic, Boyd), rozh. náj. Bäckström

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Brock Boeser (VAN)
    0:1   T. J. Oshie (WSH)
    2. série:
    1:1   Elias Pettersson (VAN)
    1:1   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    3. série:
    1:1   Tanner Pearson (VAN)
    1:2   Nicklas Bäckström (WSH)


    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers, Edler (A), Ch. Tanev, Q. Hughes, Stecher, Jo. Benn – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Virtanen, Horvat (C), Ferland – Leivo, B. Sutter (A), Pearson – Motte, Beagle, Schaller.
    Washington Capitals: Samsonov (Holtby) – Carlson (A), Kempný, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, Hagelin – Hathaway, Eller, J. Vrána – Boyd, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: St. Laurent, Pollock – Mach, Mills

    Diváci: 18 871
    bahis siteleri