Boston – San Jose 5:1 (kon.) | Carolina – Calgary 2:1 (kon.) | Toronto – Washington 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Philadelphia 7:1 (kon.) | NY Rangers – Tampa 4:1 (kon.) | Detroit – Edmonton 3:1 (kon.)
Nashville – Chicago 3:0 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:3 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 7:4 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Edmonton Oilers
Středa 30.10.2019, 00:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Detroit Red Wings

    Detroit nehraje na začátku nové sezóny moc dobře. Po dvanácti kolech má na svém kontě jen sedm bodů a v současnosti mu patří až předposlední, tedy patnáctá příčka, v rámci Východní konference. Red Wings sráží neproduktivita i to, že hodně branek inkasují. Průměr jimi vstřelených branek je 2,25 na utkání. Statistika obdržených je však mnohem horší, a to 3,75. S takovými čísly se ani vyhrávat nedá. Detroit je navíc nejhorším týmem ve hře na domácím ledě. Celkem zde totiž odehrál šest utkání, z nichž vyhrál v základní hrací době jen jedno a hned čtyřikrát padl. Red Wings už potřebují zabrat, ale proti rozjetému Edmontonu to nebudou mít vůbec lehké. Navíc, když v posledních pěti zápasech nedokázal vyhrát ani jednou.

    Nejproduktivnější hráči:
    Anthony Mantha – 12 bodů (7+5)
    Tyler Bertuzzi – 12 bodů (5+7)
    Dylan Larkin – 9 bodů (3+6)
     
    Edmonton Oilers

    To Edmonton prožívá přesně opačný start do této sezóny a zatím předvádí velmi dobré výkony. Odehrál taktéž dvanáct zápasů, po kterých má na svém kontě sedmnáct bodů a patří mu druhé místo v Západní konferenci, lepší je jenom Colorado. Oilers střílí více branek, ale hlavně jich méně inkasují. Vstřelí jich totiž něco málo přes tři, ovšem inkasují jich 2,75. Takto už se na výhry rozhodně pomýšlet dá. Edmonton vyhrál rovnou osm zápasů v základní hrací době, zatímco padl jen ve třech. Venku se ale Oilers nedaří tolik jako doma. Třikrát vyhrál, dvakrát padl v šedesáti minutách a jednou získal v utkání jen bod. V posledních třech utkáních se Oilers moc nedařilo. Nejprve padl s Minnesotou 0:3, načež přišla výhra s Washingtonem 4:3 po prodloužení. V posledním utkání ale Oilers vysoko padli na domácím ledě s Floridou 2:6.

    Nejproduktivnější hráči:
    Leon Draisaitl – 21 bodů (9+12)
    Connor McDavid – 21 bodů (6+15)
    James Neal – 12 bodů (10+2)
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 12 zápasů, 2+4

    Tomáš Jurčo (EDM) – 10 zápasů, 0+2
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Hronek, Nemeth, Green, Hicketts, Bowey, Daley – Helm, D. Larkin, Bertuzzi – Mantha, Filppula, Athanasiou – Erne, Nielsen, Hirose – Ehn, J. de La Rose, Smith.

    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, K. Russell, Klefbom, Benning, Manning – Kassian, McDavid, Draisaitl – Gagner, Nugent-Hopkins, Khaira – Chiasson, Haas, Neal – P. Russell, Sheahan, Jurčo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    A dnešní utkání mezi Edmontonem a Detroitem už nám odstartovalo! Domácí, kteří jsou v červeném hned zavezli kotouč do útočné třetiny.
     
    00:57
    Mikko Koskinen už má za sebou první zákrok. Jako první si všiml povalujícího kotouče a schoval ho pod svou lapačku, načež přes něj přepadl spoluhráč.
     
    01:24
    A Red Wings chtějí zapomenout na velmi špatný vstup do sezóny a pálí jednu střelu za druhou. Málokterá z nich však najde prostor mezi třemi tyčemi.
     
    01:48
    Oliers nyní byli trochu pod tlakem, a tak to vyřešili jednoduchým vyhozením kotouče. Proto je hostujícímu týmu odpískáno zakázané uvolnění.
     
    02:01
    Gaëtan Haas se snažil pálit z první z dobré pozice na vrcholku kruhu, ale rána mu nesedla. Nedojela ani ke gólmanovi soupeřova týmu.
     
    02:37
    Nyní potřeboval zase vystřídat Detroit a nahodil šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Na hřišti tak vidíme čerstvé síly na domácí straně.
     
    03:07
    Zatím jsou to především Red Wings, kdo se snaží hrát s kotoučem. Nyní pálil domácí obránce od modré, ale trefil jen hráče stojícího před ním.
     
    03:56
    Jenže i Edmonton už se vydal na útočnou zteč. Ta sice nepřinesla střelu na branku, ale Jimmy Howard se musel mít na pozoru u své bližší tyčky.
     
    04:25
    Patrik Nemeth byl sražen čistým způsobem u mantinelu a hned jsme zde měli šanci! Zack Kassian získal odražený kotouč přímo na středu hřiště, ale Jimmy Howard ho vychytal betonem!
     
    05:00
    Riley Sheahan byl také ve velké šanci! Celkem bez problémů se dostal až před gólmana a mířil k tyčce, jenže tu o malý kousíček nakonec minul.
     
    05:08
    Adam Erne vybojoval kotouč za svou brankou a vydal se s ním dopředu. Oilers neměli zrovna dobře postavenou obranu, čehož domácí využili střelou na branku.
     
    05:32
    Jujhar Khaira se hnal za kotoučem do útočného pásma, ale měl do podstatně dále než jeho soupeř. Ten proto může naprosto v klidu rozehrát.
     
    05:58
    Gaëtan Haas skočil po puku, který projel kolem modré, ale jen ho namazal do protiakce soupeři. Ten však přes bránícího hráče neodkázal dobře zakončit.
     
    06:29
    Tak jsme viděli střelu od modré na druhé straně v podání Darnella Nurse, ale ta minula branku o pořádný kus. Následně Detroit vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    06:52
    Connor McDavid zajel s kotoučem do útočné třetiny, načež ho předal spoluhráči. Jeho rána ale jen prosvištěla okolo tyčky.
     
    07:08
    A poté měl Detroit obrovskou šanci! Darren Helm jel totiž sám na gólmana, kterého chtěl překonat střelou k tyči, jenže vůbec netrefil branku! Respektive parádním zákrokem ramenem se prezentoval Mikko Koskinen.
     
    07:19
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Leon Draisaitl – 2 min., vražení na hrazení).
     
    07:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings využívají přesilovou hru a jdou v tomto utkání jako první do vedení! DYLAN LARKIN dostal přihrávku na hranici brankoviště, kde si zpracoval kotouč a překonal bezmocného Koskinena. Obránci mu zrovna moc nepomohli. Asistence: Taro Hirose a Tyler Bertuzzi.
    07:40 Dylan LARKIN - 1:0
     
    08:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings prožívají parádní start, ale sami ví, že ani dvoubrankové vedení nic neznamená. Nyní se však parádně trefil PATRIK NEMETH, jenž napřáhl přesně na hranici kruhu a jeho parádní rána vymetla pavouky ve vzdálenější šibenici. Asistence: Valtteri Filppula a Madison Bowey.
    08:33 Patrik NEMETH - 2:0
     
    09:42
    Edmonton je samozřejmě opařený, začátek utkání mu přece jen celkem utekl. Naopak Detroit bude na koni a může ještě využít tohoto momentu.
     
    11:00
    Nyní se domácímu týmu však nepovedla rozehrávka, a tak se píská jen zakázané uvolnění. Edmonton by se potřeboval rychle dostat do tempa.
     
    11:13
    Hra je nyní přerušena nejspíše proto, že kotouč se dostal mimo hrací plochu. Před námi je tedy komerční přestávka, nejspíše ještě nějaká v této části bude.
     
    11:30
    Oilers se celkem rychle dostali do útočného pásma, kde byl přenechám puk na modrou. Dotud přišla tvrdá střela, ale Jimmy Howard sklapl betony včas.
     
    12:40
    Valtteri Filppula se probíjel v útočném pásmu za brankou, ale obránce hostí si s ním moc starostí nedělal. Předvedl hit a bez odporu získal kotouč.
     
    13:10
    Kris Russell musel hodně rychle nakopnout své brusle, aby byl u puku dříve než soupeř. To se mu povedlo, a tak rychle rozehrál na parťáka z obrany,
     
    13:58
    Střely na branku: 8 – 4
     
    14:17
    Detroit sice měl možnost vhazování v útočné třetině, ale tuto výhodu nijak nevyužil. Naopak se do nějakého ataku řítí hostující hokejisté.
     
    14:41
    Ethan Bear nakonec vypálil, když si dojel pro přihrávku z druhé vlny, ale jeho rána těsně minula tyčku. Jimmy Howard byl navíc připravený se svou lapačkou.
     
    15:24
    Patrik Nemeth je dnes při chuti znovu to zkoušel na branku, tentokrát na teč, ovšem jeho spoluhráč byl na brankovišti dobře bráněn, takže nemohl tečovat.
     
    16:06
    Madison Bowey zachytil kotouč ještě na útočné modré, přestože naskočil ze střídačky. Jeho posun ovšem sebrali jen hostující hokejisté.
     
    16:36
    Jacob de La Rose se ocitl na modré na pozici obránce, kde puk zachytil. Nahodil ho za branku, kde je nakonec hra přerušena. Buly po pravici Koskinena.
     
    16:51
    To navíc vyhráli domácí hokejisté, takže přišla rovnou rána od modré. Mikko Koskinen toho sice moc neviděl, ale nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    17:30
    Ryan Nugent-Hopkins dostal přihrávku a hledal křižným pasem dalšího spoluhráče. KˇAž k němu se jeho přihrávka však nedostala.
     
    18:00
    Filip Hronek nyní zariskoval, když za brankou hledal zadovkou spoluhráče, ale nakonec se mu to vyplatilo. Soupeře tím vyšachoval a úspěšně nahrál.
     
    18:35
    Edmonton má výhodu a bude hrát přesilovou hru! Nyní však ještě kombinuje na útočné polovině, kde se snaží získat nějakou výhodu.
     
    18:50
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Darren Helm – 2 min., podrážení).
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:32
    Oilers se v početní výhodě ani trochu nedaří. Nemohou se usadit s kotoučem v pásmu. Detroit dobře přistupuje a vyhazuje jeden puk za druhým.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která dopadla pro domácí tým na jedničku. Vstřelil totiž dvě branky, zatímco ani jednou neinkasoval. Po vyloučení Draisaitla se prosadil díky šikovným ručičkám na brankovišti Dylan Larkin. O necelou minutu později už to bylo o dva góly. Tentokrát se parádní ranou do vzdálenější šibenice prosadil Patrik Nemeth. Edmonton hodně zaspal první třetinu a má rozhodně co dohánět.

    Další perioda začne přibližně v 1:33.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 13 – 5
    Přesilové hry: 1/1 – 0/1
    Vhazování: 63% – 37%
    Zblokované střely: 4 – 4
    Hity: 8 – 11
    Pro Connora McDavida jde dnes o 300. zápas v NHL!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Už nám začala i druhá třetina, ve které Edmonton dohrává svou přesilovou hru. Nebudeme si nic nalhávat, potřeboval by ji rozhodně využít.
     
    20:50
    Darren Helm je na ledě!
     
    21:21
    Edmonton se ale i nadále drží v útočné třetině. Nakonec přišla střela od modré, ale Jimmy Howard ji schoval před dotírajícími soupeři do své lapačky.
     
    21:42
    Oilers vstoupili do druhé třetiny mnohem lépe než do té první, ale mohli hodně rychle inkasovat! Tyler Bertuzzi dostal přihrávku v přečíslení, ale Mikko Koskinen předvedl parádní zákrok!
     
    22:38
    Edmonton poměrně rychle zastavil rozehrávku soupeře, ale jemu samotnému se rozehra moc nepovedla. Kotouč totiž skončil mimo hrací plochu.
     
    23:00
    Detroit vyhrál buly v útočném pásmu a dostal se až do zakončení. Hostující gólman ale stihl sklapnout své betony naprosto včas.
     
    23:23
    Oilers se hnali do útočného pásma, ovšem zastavil je hvizd sudího. Jeden z hostí byl totiž o něco rychlejší než hokejista s kotoučem, takže ofsajd.
     
    23:47
    Jujhar Khaira mohl z ničeho nic snížit stav na rozdíl jedné branky! Odrazil se k němu kotouč na hranici brankoviště, ale hostující útočník nedokázal překonat betony Howarda!
     
    24:27
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (James Neal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:07
    Hosté zatím hrají své oslabení velmi solidně, již dvakrát vyhodili přes všechny čáry na kluzišti.
     
    25:38
    Mikko Koskinen chtěl vyhodit kotouč ze svého obranného pásma, ale vzal to až do hlediště. Naštěstí pro něj i tým to vzal o tvrzené plexisklo.
     
    26:03
    Mike Green se dostal do dobré střelecké pozice, na to že je obránce a jeho tým hraje v oslabení. Jimmy Howard si místečko mezi lapačkou a betonem pohlídal.
     
    26:27
    James Neal je na ledě!
     
    26:58
    To byla velká šance Detroitu! Jacob de La Rose se dostal až před gólmana a chvilku nikdo nevěděl, kde je kotouč. Ten nakonec vyplaval vedle gólmana, ale domácí útočník nedokázal zakončit!
     
    27:10
    Následně jsme viděli ještě střelu od modré, kterou Mikko Koskinen lapil a nechal raději přerušit hru. Před námi je nyní jedna z komerčních přestávek.
     
    27:46
    Detroit pokračuje v aktivní hře. Filip Hronek zachytil kotouč na modré a poslal ho dále po mantinelu. Hostující gólman si nakonec musel připsat zákrok.
     
    28:42
    Ryan Nugent-Hopkins dostal přihrávku na útočné modré. Trochu si ještě popojel a poslal ne příliš důraznou střelu, kterou Jimmy Howard vyrazil.
     
    29:32
    Andreas Athanasiou mohl jít sám na gólmana, ale nedokázal zpracovat parádní přihrávku na útočnou modrou!
     
    30:30
    Hra se nyní skoro nepřerušuje a přesouvá se z jedné strany na druhou. Vyloženou gólovou šanci jsme však v posledních minutách úplně neviděli.
     
    31:07
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ethan Bear – 2 min., držení).
     
    31:20
    Detroit vyhrál buly v útočné třetině, dostal se ke střele, jenže Mikko Koskinen ji vyrazil a jeho spoluhráči vyvezli puk do středního pásma.
     
    31:58
    Dylan Larkin pálil z celkem slušné pozice, navíc Tyler Bertuzzi clonil před gólmanem. Střelu ještě tečoval jeden z hostí, ale naštěstí pro něj vedle branky.
     
    32:27
    Dylan Larkin posílal křižnou přihrávku na svého spoluhráče, ale tu dobře vystihl soupeř, jehož hokejka odrazila kotouč mimo mantinely.
     
    32:56
    Domácím hokejistům byl odpískán ofsajd, a to navíc nakonec i úmyslný. Vypadá to, že Edmonton se ubrání i druhému oslabení v této třetině.
     
    33:07
    Ethan Bear je na ledě!
     
    33:19
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Darren Helm – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:41
    Red Wings zatím brání parádně. Jeden z domácích hráčů si počkal na Ryana Nugent-Hopkinse, poslal ho k zemi a ještě odpálil kotouč za branku.
     
    34:13
    Od Edmontonu to tedy zatím není povedená přesilová hra, což se dá vlastně říct o celém utkání. Detroit znovu poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    34:42
    James Neal vypálil od modré, ale jeho rána byla sražena jen do ochranné sítě. První přesilovková formace Oilers se raději vydala na střídačku.
     
    35:01
    Jeden z čárových sudí neudržel stabilitu na útočné modré hostí, upadl a hra byla přerušena. Vhazovat se bude po odpálení puku na střídačku v obranném pásmu Wings.
     
    35:19
    Darren Helm je na ledě!
     
    36:03
    Poslední čtyři minuty v této třetině, ve které jsme branku neviděli. Edmonton sice neměl špatný vstup do této periody, ale Detroit znovu přebral iniciativu.
     
    37:00
    Oilers se ještě něco pokouší vymyslet v útočné třetině. Nakonec vyslali střelu, ale Jimmy Howard stihl sklapnout své betony naprosto včas.
     
    37:27
    Red Wings vyhráli buly ve svém obranném pásmu a hned se vydali do toho útočného. Tam ale stačilo několik soubojů a kotouč získal zase Edmonton.
     
    38:35
    Střely na branku: 21 – 15
     
    38:50
    Zack Kassian se dostal ke střele z velmi dobré pozice, ale ta nebyla moc dobrá. Měl na ní dostatek času, přesto trefil jen doprostřed branky.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:30
    Nyní se mohlo měnit skóre na obou stranách! Connor McDavid se nejdříve šikovně dostal před gólmana, ale střelu z velké blízkosti poslal vedle. Andreas Athanasiou na druhé straně mazal na gólmana, ale ten jeho pokus vyrazil!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých i nadále vede Detroit o dva góly. V této části se vlastně nestalo nic převratného. Oba týmy měly rozhodně své šance na vstřelení gólu a Edmonton hru rozhodně vyrovnal. Ani to však nestačilo a Oilers budou muset hodně přidat, jestli chtějí získat alespoň bod.

    Další perioda začne přibližně v 2:28.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 23 – 15
    Přesilové hry: 1/3 – 0/2
    Vhazování: 59% – 41%
    Zblokované střely: 6 – 6
    Hity: 14 – 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Odstartovala i poslední třetina a Edmonton tedy prohrává o dva góly. Dnes to s jeho případným bodovým ziskem nevypadá zrovna dvakrát dobře.
     
    41:10
    Detroit napadal hodně vysoko v útočné třetině, ale k zisku puku měl hodně daleko. Oilers čekají na vystřídání a vrhnou se znovu do nějakého útoku.
     
    41:51
    Jenže to se jim zatím nedaří. Vlastně dvakrát za sebou jen odevzdali kotouč do středního pásma, kde ho samozřejmě sebral soupeřící celek.
     
    42:33
    Tak takhle to opravdu v podání Edmontonu nepůjde. Má problém dostat se vůbec do útočného pásma, většinou zkazí nějakou jednoduchou přihrávku.
     
    43:17
    Nyní se tam sice dostal, ale nepřipravil si žádnou pozici. Většinu času o kotouč bojoval, navíc tento boj prohrál. Detroit navíc vyhodil přesně na gólmana.
     
    43:52
    Navíc se skoro ani nepřerušuje, což rozhodně více vítají Red Wings.
     
    44:21
    Connor McDavid zavezl puk do útočné třetiny, ale neměl dostatečnou podporu spoluhráčů. Proto se Detroit dostal k puku a poslal ho do středního pásma.
     
    44:49
    Zack Kassian nyní skočil po přihrávce, která nebyla přesná, ale na puk stejně nedosáhl. Proto se hostujícímu týmu píská zakázané uvolnění.
     
    45:33
    A další nepřesnost na straně Edmontonu. Detroit dnes nejspíše vyhraje, a to v základní hrací době. Hra se znovu po icingu stěhuje před Koskinena.
     
    46:11
    Oilers se snažili napadat rozehrávku svého soupeře, ale dvojice hráčů hostí neměla moc šancí na úspěch proti čtveřici soupeřů.
     
    47:09
    Jimmy Howard si po celkem dlouhé době musel připsat zákrok, kdy před ním bylo rušeno. Domácí gólman to zvládl a hra je tedy přerušena. Je před námi jedna z posledních komerčních přestávek.
     
    47:32
    Connor McDavid dostal krásnou přihrávku na střed hřiště, kdy si ještě obhodil dva soupeře, ale jeden z nich mu klepl do hokejky, čímž mu překazil velmi dobrou pozici pro střelu!
     
    48:12
    Hosté se sice ještě drželi v útočném pásmu, ale nakonec se o něj sami připravili. Zack Kassian poslal pas do území nikoho, kterého se zmocnili domácí.
     
    48:50
    Další dobrá střela z první v podání hráče hostí! Alex Chiasson se ještě snažil dorážet na hranici brankoviště, ale Jimmy Howard vytáhl svůj beton.
     
    49:26
    Tentokrát střela od modré v podání Edmontonu, ten začíná zatápět pod kotlem. Domácí gólman ale nemusel zasahovat, jelikož rána zaduněla jen o mantinel.
     
    50:07
    Detroit už se rozhodl, že bude jen vyhazovat kotouč a je otázka, jestli je to dobrá volba. Na druhou stranu se mu daří je posílat přesně na gólmana.
     
    50:44
    Po komerční přestávce se zase hraje. Detroit vyhrál buly na své obranné modré a vyvezl kotouč do útočné třetiny, kde ho vlastně odevzdal soupeři.
     
    51:21
    Ethan Bear zachytil puk v celkem těžké pozici a udržel svůj tým v útočném pásmu. Jimmy Howard ale veškeré zmatky ukončil zákrokem lapačkou.
     
    51:50
    Domácí znovu jen nahodili puk a vydali se střídat. Tyler Bertuzzi se jako jediný snažil napadat. Na chvíli získal sice puk, ale nebylo to k ničemu.
     
    52:47
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A drama je na světě! Hosté totiž snižují na rozdíl jedné branky, domácí úplně přestali hrát. LEON DRAISAITL získal odražený puk, vyměnil si ho s Connorem McDavidem a střelou na bližší tyč odčaroval kouzlo Howarda. Asistence: Connor McDavid.
    52:47 Leon DRAISAITL - 2:1
     
    53:09
    Andreas Athanasiou se dostal do samostatného úniku! Nejdříve zakončil jen do betonu, ale poté dostal puk i s betonem do sítě. Vypadalo to však, že do něj kopl celkem jasně, takže se řeší video a branka spíše nebude uznána, neměla by...
    53:09 Neuznaná branka domácího celku
     
    53:09
    Branka není správě uznána!
     
    53:09
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Andreas Athanasiou – 2 min., hrubost).

    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 2 min., hrubost).
     
    53:35
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., hákování).
     
    53:50
    Dá se čekat, že kombinace bude hodně mířit na střelce jediné branky Edmontonu, a to Leona Draisaitla. Na ledě je opravdu hodně prostoru.
     
    54:27
    Riley Sheahan to vzal na sebe, ale nebyl úspěšný. Pálil z vrcholku kruhu na bližší tyč, ale jeho ránu Jimmy Howard vyrazil vyrážečkou.
     
    55:09
    Hráči vyloučení za hrubost jsou na ledě!
     
    55:35
    Dylan Larkin je na ledě!
     
    55:48
    Leon Draisaitl měl dobrou možnost v přesilové hře, ale střelu do prázdné brány zastavil jeden ze soupeřů. Před námi je poslední komerční přestávka!
     
    56:13
    Edmonton získal puk ve svém obranném pásmu a hned se vydal do útoku. Začíná mu sakra rychle ubíhat čas a nevypadá to s hosty zrovna dobře.
     
    57:00
    Oilers musí zatím bojovat spíše o puk v útočné třetině. Snažila se o to hlavně první formace, ale nebyla úspěšná. Musí se dostat do útoku znovu.
     
    57:37
    Connor McDavid si šikovně obhodil svého soupeře, ale poněkud to přehnal s razancí. Taklhe kotouč totiž doputoval až na hokejku Howarda.
     
    58:14
    Hosté hrají bez gólmana!
     
    58:44
    Ryan Nugent-Hopkins si sjížděl před branku, kam mu byla adresována přihrávka. Těsně před ním ji ale zastavil jeden z bránících hráčů.
     
    59:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    Connor McDavid byl zastaven hodně na hraně pravidel, spíše byl zahákován za ní. Rozhodčí faul neodpískali, ke kotouči se dostal FILIP HRONEK, jenž poslal kotouč přes celé hřiště do odkryté sítě. Asistence: Dylan Larkin.
    59:18 Filip HRONEK - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Detroit nakonec hodil za halvu špatné výkony a v dnešním duelu vítězí v základní hrací době! Edmonton se ve třetí část zvedl a byl hodně nebezpečný, což dokázal vstřelenou brankou Leon Draisaitl. Hostům se ale nedařilo srovnat, tak sáhli ke kroku hry bez gólmana. Ten se ale nevyplatil. K puku se totiž dostal Filip Hronek, který se trefil přes celé hřiště.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 28 – 32
    Přesilové hry: 1/3 – 0/3
    Vhazování: 59% – 41%
    Zblokované střely:11 – 8
    Hity: 22 – 23
     
    Hvězdy zápasu

    1. Dylan Larkin (DET) – 1+1

    2. Jimmy Howard (DET) – 1 inkasovaný gól, úspěšnost 96,9%

    3. Mikko Koskinen (EDM) – 2 inkasované góly, úspěšnost 92,6%
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 1+0, +1, 4 střely na branku, 1 hit, čas na ledě – 26:06.

    Tomáš Jurčo (EDM) – 0+0, 1 střela na branku, čas na ledě – 8:03.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:18:11)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. D. Larkin (Hirose, Bertuzzi), 9. Nemeth (Filppula, Bowey), 60. Hronek (D. Larkin) – 53. Draisaitl (McDavid)


    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Hronek, Nemeth, Green, Hicketts, Bowey, Daley – Helm, D. Larkin, Bertuzzi – Mantha, Filppula, Athanasiou – Erne, Nielsen, Hirose – Ehn, J. de La Rose, Smith.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, K. Russell, Klefbom, Benning, Manning – Kassian, McDavid, Draisaitl – Gagner, Nugent-Hopkins, Khaira – Chiasson, Haas, Neal – P. Russell, Sheahan, Jurčo.

    Rozhodčí: Hebert, Pollock – Miller, Suchánek
    bahis siteleri