Novosibirsk – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Barys – Jekatěrinburg 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Kunlun 1:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Ufa 4:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 3:2 (4:2 po s.n.)
konec
Dynamo Moskva
4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 31.10.2019, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 1+1, 3 střely, čas na ledě 16:31
    Michal Čajkovský (DMS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:17 (19:55:35)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 22:29.
    Zblokované střely – 20:10.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 1/5.
    Vhazování – 33:29.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dynama Moskva, které svého soupeře porazilo poměrem 4:1. Domácí celek si do poslední třetiny přinesl čtyřbrankové vedení, které bylo krátce po startu třetiny sníženo o jednu branku. Ufa měla i posléze výrazně navrch, jenomže neustále narážela na velmi dobře chytajícího Bočarova, který je strůjcem vítězství svého celku. Dynamo se v poslední periodě nikam netlačilo, své vysoké vedení si pohlídalo až do konce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Do konce zápasu zbývá několik posledních vteřin, o osudu je rozhodnuto. V koncovce utkání je aktivnější domácí celek, který by si rád připsal pátou přesnou trefu.
     
    59:13
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., hákování).
     
    58:09
    U pravého hrazení si hodně agresivním způsobem počínal obránce Ljamin, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Dynamo protečovalo puk do pásma, což mu stačí.
     
    57:11
    Hartikainen se pokoušel prodloužit puk za branku soupeře, což se mu nakonec nepodařilo. Na opačné straně to na sebe vzal Tarasov, který nastřelil brankáře.
     
    55:08
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali ofsajd domácí formace, hra se tak přestěhuje zpět do středního pásma. To moskevskému celku nemusí moc vadit.
     
    54:04
    Tentokráte se do útočného pásma dostal hostující Gimatov, který poté po souboji u mantinelu přišel o hrací předmět. Soupeř se prezentoval dalším icingem.
     
    53:10
    Bočarov dnes chytá velice kvalitně, což předvedl také v tomto okamžiku. Své štěstí zkoušel od modré čáry Manninen, jenomže ani on nevyzrál na ruského brankáře.
     
    52:02
    Bočarov sice neviděl nahození od modré čáry, avšak i přesto se mu povedlo zakročit. Sudí si navíc všiml postavení útočícího hráče v brankovišti, tím byl Hartikainen.
     
    51:04
    Zničehonic se kotouč odrazil ke zcela osamocenému Afinogenovi, který pálil zápěstím. Jeho ránu Karejev dokázal vyrazit, další zákrok už nebyla potřeba.
     
    50:00
    Do konce zápasu zbývá přesně deset minut, Dynamo i nadále vede o tři branky. Domácí se nikam neženou, naopak se většinu času nachází ve vlastní třetině.
     
    49:01
    Hodně prostor měl kolem sebe hostující Larsen, který spíše ještě nahazoval na teč. To se nakonec spoluhráčům nepovedlo, Bočarov tak s přehledem zakročil.
     
    48:04
    Po nešťastném odrazu se kotouč opět dostal na střídačku, tentokráte na tu hostující. Hra je tak opět přerušena, následovat bude další komerční přestávka.
     
    47:01
    Dynamo se v úvodu poslední periody pouze brání, další střelecký pokus ale nedoletěl na Bočarova. K dalšímu nahození o mantinel jako první dojel domácí Hietanen.
     
    46:07
    K volnému puku se jako první dostal domácí Mironov, který kostrbatou nahrávkou dokázal na opačné straně najít Jefremova, jehož zakončení bylo sraženo.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. V. Kuljomin (Mojsejev), 24. Jaškin (Tarasov, Mironov), 37. Tarasov (Jaškin, Šipačov), 39. Polygalov (Brjukvin, Polygalov) – 42. Panin (Sošnikov, Kugryšev)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, Mironov (A), Volkov, J. Zajcev, Ljamin, Ogurcov – Jaškin, Šipačov (C), Tarasov – V. Kuljomin (A), Igumnov, Mojsejev – Brjukvin, Polygalov, Alexejev – Muranov, Jefremov, Afinogenov – Petunin.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (37. Karejev) – Panin (C), Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, Pašnin, Koledov, Muchamadullin, A. Semjonov – Hartikainen, Chochrjakov, Omark (A) – Burmistrov (A), Manninen, Sošnikov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Soloduchin, Kartajev, Gimatov.

    Rozhodčí: Bondar, Odins – Ivanov, Střelcov

    Diváci: 6890
    thejrc.org