NHL
Boston – Pittsburgh 6:4 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 2:6 (kon.) | Detroit – Nashville 1:6 (kon.)
Edmonton – Arizona 2:3 (po pr.)
konec
New York Rangers
2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Ottawa Senators
Úterý 05.11.2019, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi New Yorkem Rangers a Ottawou Senators!
     
    New York Rangers

    Domácí se po sérii pěti porážek v řadě zvedli a připsali si hned několik cenných skalpů. Rangers nejprve porazili 6:2 rozjeté Buffalo a po prohře 4:7 s Bostonem přemohli 4:1 Tampu Bay a v poměru 2:1 uspěli také na ledě Nashvillu. V tabulce Východní konference jsou Newyorčané stále až třináctí, jejich ztráta na osmé Toronto se ale zmenšila na šest bodů a navíc mají oproti nejbližším konkurentům až čtyři zápasy k dobru. I dnes se tenér Quinn bude muset obejít bez zraněného centra Zibanejada, v sestavě naopak nebudou chybět čeští zástupci Libor Hájek a Filip Chytil. V brance by měl začít Alexandar Georgijev.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Panarin – 11 bodů (5+6)
    • R. Strome – 11 bodů (4+7)
    • M. Zibanejad – 11 bodů (4+7).
     
    Ottawa Senators

    Kanadský tým potvrzuje předsezónní prognózy a nachází se na úplném chvostu celé soutěže. Po dvanácti odehraných zápasech mají Senators bilanci tří výher a osmi porážek, což dohromady dělá jen sedm bodů a už vcelku propastnou ztrátu deseti bodů na účast ve vyřazovacích bojích. Před pár dny Ottawa dokázala porazit trápící se Detroit a San Jose, nicméně před dvěma dny podle očekávání prohrála 2:5 v Bostonu. Právě na ledě TD Garden přišla o hospitalizovaného útočníka Sabourina, kromě kterého dnes budou absentovat také další forvardi Balcers, Brown, White a Anisimov. Díky těmto absencím naopak dostane šanci český útočník Filip Chlapík, za kterým by měl v brankovišti působit Anders Nilsson.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Brown – 11 bodů (2+9)
    • T. Chabot – 8 bodů (1+7)
    • V. Naměstnikov – 7 bodů (4+3).
     
    Vzájemné zápasy

    06.10.2019 Ottawa – NY Rangers 1:4
    04.04.2019 NY Rangers – Ottawa 1:4
    30.11.2018 Ottawa – NY Rangers 3:0
    27.11.2018 NY Rangers – Ottawa 4:2
    17.02.2018 Ottawa – NY Rangers 6:3.
     
    Československá stopa v utkání:

    Libor Hájek (NYR)

    Obránce, 21 let, 11 zápasů, 2 body (0+2)

    Filip Chytil (NYR)
    Útočník, 20 let, 2 zápasy, 2 body (2+0)

    Filip Chlapík (OTT)
    Útočník, 22 let, 3 zápasy, 1 bod (0+1).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba (A), Hájek, DeAngelo, Skjei, Fox, R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Kakko, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, Haley.

    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey (A), Brännström, DeMelo, Borowiecki (A) – Duclair, Pageau (A), B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, N. Paul – Ennis, Beaudin, Naměstnikov – B. Ryan, Chlapík, Boedker.

    Rozhodčí: Hebert, O´Rourke – Knorr, Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Na úvodním buly uspěl proti Filipu Chytilovi Nick Paul, nicméně z rozehrávky Ottawy se vyklubalo jen zakázané uvolnění.
     
    00:20
    První zákrok pro Nilssona, kterého otestoval Skjei. Protiakce hostujícího mužstva skončila kvůli přihrávce rukou.
     
    00:33
    Artěmij Panarin nebezpečně tečoval pobídku od Stromea. Hostující gólman ale skvěle zareagoval a udržel puk někde v betonech.
     
    01:07
    Hájkovo nahození od modré bylo sražené do rohu a Senátoři znovu dostali kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    01:27
    Kakko získal puk po odrazu od zadního mantinelu. Místo dorážky z levé strany ještě objížděl branku, ale Nilsson se s ním stačil přesunout.
     
    02:02
    Brännström nabízel puk mezi kruhy, kde se neúspěšně natahoval Ennis. Domácí rychle otočili hru, jenže Nilssonovo zakončení z vrcholku levého kruhu Nilsson zlikvidoval.
     
    02:51
    Skjei přes sebe nepustil Chlapíka, navíc mu pomohl Smith a Rangers tak nedopustili první ohrožení branky Alexandara Georgijeva.
     
    03:36
    Chris Kreider vydoloval puk ze souboje u levého mantinelu. Pak ho znovu posílal po prknech vpřed a Ottawa se už potřetí provinila vyhozením na icing.
     
    04:08
    Brännström přišel o hokejku předtím, než se Rangers usadili v útočném pásmu. Nic vážného z toho nebylo, Strome nechtěně vybruslil mezi modré čáry.
     
    04:39
    Úvodní přesilovka pro Rangers. Za držení Ryana Stromea putuje na trestnou lavici Jean-Gabriel Pageau.
     
    04:51
    Chytil dostal přihrávku mezi kruhy, kde se k němu přidal i Lemieux a nebezpečně prověřil reakce hostujícího gólmana.
     
    05:23
    Jacob Trouba byl volný před levým kruhem, jenže hned dvakrát za sebou vystřelil vedle vzdálenější tyče.
     
    05:57
    Kakko zachytil vyhození na modré čáře a pak nabíjel na střelu z první Panarinovi, kterému to u levého kruhu ale vůbec nesedlo.
     
    06:20
    Teď už si Panarin pas od modré zpracoval a až potom vystřelil zápěstím, nicméně od DeMela se kotouč odrazil mimo tři tyče.
     
    06:39
    Hosté v plném počtu.
     
    07:11
    Jean-Gabriel Pageau vjel do ofsajdu, takže je hra přerušena. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    07:54
    Fast měl před sebou pouze Panarina, kterému přihrál na volnější levou stranu, ale ruský kanonýr opět nevystřelil tak dobře, aby Nilsson musel kapitulovat.
     
    08:03
    Skjei dojel nahozený puk a přiměl rozhodčí odpískat další zakázané uvolnění Ottawy, která od začátku tahá za kratší konec provazu.
     
    08:19
    DeAngelo shodil rukavice a rozdal si to v pěstním souboji s Beaudinem, který jej předtím narazil na mantinel! Oba hokejisté si navzájem rozdali poměrně dost ran, ale vše nakonec skončilo remízou.
     
    08:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se v deváté minutě dostávají do vedení! Velkou zásluhu na tom má Adam Fox, který z jedničky přihrál z vrcholku pravého kruhu a dokonale tím zaskočil hned několik soupeřů. Puk si před brankovištěm vzal KAAPO KAKKO a bekhendem snadno zasunul puk za vyjetého gólmana. Asistence: Adam Fox, Brendan Lemieux.
    08:47 Kaapo KAKKO - 1:0
     
    09:38
    Kotouč se podíval mimo ledovou plochu, takže se bude vhazovat ve středovém kruhu. Celkově je úvod zápasu hodně rozkouskovaný.
     
    10:21
    Rangers rozjeli povedenou kombinaci v útočném pásmu, ze které resultovala dobrá pozice pro úplně volného Stromea, jenže ten ani nadvakrát neprostřelil obra v brance Ottawy.
     
    11:08
    Hainseyho tečovaná střela od modré proletěla vedle branky. Georgijev tak v probíhající dvanácté minutě stále čeká na svůj první zákrok.
     
    11:24
    Tak jsem ten zákrok trochu přivolal. Boedker si u levého mantinelu sebral vysoko letící puk a připravil si bekhendovou střelu z levého kruhu, kterou domácího gólmana každopádně nepřekvapil.
     
    12:41
    Po několika soubojích u mantinelu nahazoval Hájek, ale všichni jeho parťáci z útočné formace zůstali právě na levém křídle, takže nemohli nijak operovat před brankou.
     
    13:11
    Lindgrenova střela byla sražená, stejně tak i následná přihrávka zpoza branky od vysunutého obránce Adama Foxe.
     
    13:43
    Už druhá bitka! Borowiecki si to v hodně intenzivní šartváce rozdal z Lemieuxem. Oba dva spadli na ledě stejně, ale za vítěze se dá přesto považovat domácí útočník, který svému sokovi přetáhl dres přes hlavu.
     
    14:31
    Ryan zavezl puk do útočného pásma, kde měl k sobě pouze Tierneyho a ten na jeho pas z levého křídla nedosáhl.
     
    14:49
    Zakázané uvolnění také v podání Rangers, kterým podle představ nevyšla přechodová fáze. Vhazuje se po levici Georgijeva.
     
    14:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens z první větší šance vyrovnávají na 1:1! Georgijev hned po vhazování pravým betonem vychytal Duclaira. Puk ale nechal ležet před sebou a hostující útočník tak mohl objet branku, aby ze zadního mantinelu nabídl zakončení z brankoviště důraznému JEANU-GABRIELU PAGEAUOVI. Asistence: Anthony Duclair.
    14:56 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:1
     
    15:59
    Kanadské mužstvo se začíná pořádně osmělovat. Hainsey dlouhým pasem našel na útočné modré Paula. Jeho střela z osy byla nepřesná, ale Georgijev přesto musel likvidovat následný pokus Hainseyho.
     
    16:22
    Tierney na zadním mantinelu udržel puk proti dvěma obráncům, přes které šikovně přihrál na Ennise, ale ten z bezprostřední blízkosti na Georgijeva nevyzrál.
     
    16:45
    Ryan přepadl přes klečícího Howdena a zřejmě mu něco udělal s pravým kotníkem, za což se mu okamžitě omlouval. Útočník Rangers v přerušené hře odkulhal na střídačku.
     
    17:06
    Duclair dojel nahození od DeMela a z rohu centroval do brankoviště, kde byl znovu Pageau, ale podruhé puk za Georgijeva nepropašoval.
     
    17:18
    Po chybě Trouby vznikla další velká trma v brankovišti. Georgijev zvládl hru přerušit, ale pak se před ním strhla další várka potyček! V nich nemůže chybět mladičký drzoun Tkachuk.
     
    17:18
    Menší tresty vyfasovali Strome, Trouba a Duclair. To znamená přesilovku pro Ottawu, která je jednoznačně nejhorším týmem v početní výhodě.
     
    17:56
    Rangers úvod oslabení zvládli na výbornou. Brady Skjei pak ale v rohu podrazil Tkachuka a poslal svůj tým do dvojnásobného oslabení!
     
    18:08
    Zatímco se na trestné lavici Rangers tísní čtyři hráči, tak se hra přerušila bezprostředně poté, co puk vyletěl do středního pásma.
     
    18:19
    Chabot do poslední chvíle vyčkával s přihrávkou, kterou nakonec adresoval Brady Tkachukovi, nicméně Georgijev jeho střelu z první pohotově zastavil.
     
    18:31
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku pět na tři a přes mizerný vstup do zápasu otáčí skóre! Naměstnikov nabil k modré čáře Chabotovi, jehož rána byla sražená tak šťastně, že puk skončil na pravé straně u TYLERA ENNISE a ten už pohodlně zakončoval do poloprázdné branky. Asistence: Thomas Chabot, Vladislav Naměstnikov.
    18:31 Tyler ENNIS - 1:2
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Erik Brännström několik vteřin čekal na případné přenesení hry na jeho pravou stranou, ovšem tvrdou ranou příklepem Georgijevovu klec přestřelil.
     
    19:53
    Ryan dával střílenou přihrávku z pravého mantinelu. Puk byl před Georgijevem protečován, ale nakonec proletěl vedle pravé tyče.
     
    19:56
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která se podle obrazu hry dá rozdělit na dvě další poloviny. V první z nich Rangers dominovali, na střely vedli v jednu chvíli 11:0 a díky trefě dvojky draftu Kakka se v deváté minutě ujali vedení. Domácí tým vedoucí gól trochu uspal a naopak to byla Ottawa, která po dvou bitkách kompletně převzala taktovku. Pageau v patnácté minutě díky důrazu v brankovišti vyrovnal a v přesilovce plynoucí z hromadné potyčky dokonce otočil skóre Tyler Ennis.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 14
    Zablokované střely soupeře: 2 – 5
    Trestné minuty: 16 – 14
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 46% – 44%
    Bodyčky: 6 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Pavel Bučněvič se snažil obejít DeMela, který byl jeho poslední překážkou před Nilssonem. Puk mu však při kličce utekl.
     
    21:05
    Adam Fox udělal obří chybu v rozehrávce z obranného pásma a měl ještě větší štěstí, že Duclair v ložené pozici nechal puk za sebou.
     
    21:45
    Třetí formace Rangers se po hostujícím icingu k ničemu nedostala a Sens pro změnu kontrolovali postavením mimo hru.
     
    22:11
    Další problémy pro tým z Madison Square Garden! Jacob Trouba za dvě minuty zahákoval Ennise, který spěchal podpořit do protiútoku Ryana.
     
    22:32
    Ryan Strome zachytil puk a vyjel s ním do středního pásma, kde ještě stihl pošetřit několik cenných vteřinek.
     
    22:55
    Andersson rovněž vyhodil přes všechny čáry. Nilsson pak nebezpečně zaváhal v rozehrávce, ale puk se k němu s trochou štěstí vrátil.
     
    23:25
    Lindgren zastavil puk pro Stromea a ten vyhodil přes celou délku kluziště. Nová akce Ottawy startuje od rozehrávky Erika Brännströma.
     
    24:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, Senátoři se minutu a padesát vteřin nemohli usadit v útočném pásmu, ale ve chvíli, kdy Trouba naskočil na led, přeci jenom udeřili. Mikkel Boedker přihrál do prostoru vedle branky na Tkachuka, jenž parádní zadovkou vytvořil gólovku pro RONA HAINSEYHO a ten střelou do prázdné klece zaznamenal první gól po přesunu z Toronta. Asistence: Brady Tkachuk, Mikkel Boedker.
    24:12 Ron HAINSEY - 1:3
     
    24:43
    Domácí se také pokusili odpovědět gólem, ovšem Foxovu střelu zpoza levého kruhu si švédský gólman ve službách Ottawy pohlídal.
     
    25:13
    Brady Skjei až moc dlouho odkládal střelu z levého mantinelu, do cesty se mu stihl dostat DeMelo, jenž srazil kotouč do bezpečí.
     
    25:28
    DeAngelo nabil Skjeovi na střelu od modré, která tentokrát proletěla až do brankoviště, ale tam se zastavila o pozorného Anderse Nilssona.
     
    26:03
    A zase rychle na druhou stranu. Tkachuk z mezikruží Georgijeva nepřekonal, načež se po pěkném průniku do branky netrefil ani Nick Paul.
     
    26:46
    Teď je to trochu vlažnější pasáž, oba týmy ztrácí spoustu kotoučů a hra je tak zaseklá v prostoru daleko od obou brankářů.
     
    27:12
    Poprvé o sobě dal vědět také Filip Chytil, který si našel dobrou palebnou pozici v pravém kruhu, ale Bobby Ryan srazil střelu českého útočníka mimo tři tyče.
     
    27:17
    Ennis jemnou přihrávkou před brankoviště nabídl kotouč Tierneymu, ale ten už byl moc blízko Georgijevovi, přes kterého kus černé pryže neprocedil.
     
    27:35
    Panarinovi se trochu zamotal puk mezi nohama na obranné modré čáře. Jeden z hostů mu ho sebral, i když hned vzápětí vjel do ofsajdu.
     
    27:50
    Borowiecki nedostal kotouč do bezpečí a pak jen přihlížel přihrávce Panarina na Stromea, kterého Nilsson skvěle vychytal lapačkou.
     
    28:22
    Nikita Zajcev otravoval Kakka natolik, že donutil finského mladíka kotouč u levého mantinelu odevzdat.
     
    28:30
    Libor Hájek přitiskl na mantinel Duclaira, který spěchal za volným kotoučem. Je z toho trest za nedovolené bránění a další přesilovka pro Ottawu, která před dneškem dala v početní převaze jen dva góly.
     
    28:51
    Chabot předal puk doprava na Ryana, jehož pokus Georgijev vyrazil a měl trochu štěstí, že to nebylo přesně na číhajícího hráče v levém kruhu.
     
    29:22
    Tkachuk nejprve nepřihrál přes Stromea a pak dostal puk do středního pásma. Ani teď to není od Senátorů zrovna hezky provedená přesilovka.
     
    29:59
    DeMelova střela byla v mezikruží nadzvednuta. Georgijev zasahovat nemusel, ale hosté se přece jen dostali do souvislé kombinační akce.
     
    30:12
    Naměstnikovova střílená přihrávka se od hokejky Paula odrazila až do ochranné sítě. Hra je přerušena a Rangers mohou v klidu střídat.
     
    30:30
    Domácí v plném počtu.
     
    31:02
    Alexandar Georgijev si rozmyslel cestu za pukem ležícím poblíž. Ten si dojel Paul, ale pak byl tvrdě naražen na mantinel Kreiderem.
     
    31:31
    Artěmij Panarin našel v levém kruhu vysunutého Foxe, ale Nilsson se před dobrým zákrokem stihl přesunout ke své pravé tyči.
     
    31:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Klobouk dolů před obětavostní a efektivitou hostující party! JEAN-GABRIEL PAGEAU přes sebe nepustil střelu Bučněviče. Puk zablokoval tak šikovně, že mohl vyrazit do samostatného úniku a v něm střelou o tyč nedal Georgijevovi žádnou šanci. Bez asistence.
    31:43 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:4
     
    32:00
    Bývalý hráč Rangers Vladislav Naměstnikov podrazil svého krajana Panarina, takže také Newyorčané si vyzkouší hru v početní výhodě.
     
    32:08
    Ryan Strome vyhrál důležité vhazování proti Tierneymu, ale Kakkova střela byla o pár vteřin později zablokovaná až do ochranné sítě.
     
    32:19
    V dobré formě hrající DeAngelo chvíli míchal s pukem na modré čáře a nakonec z osy hřiště posílal puk do provozu v mezikruží, přes který kotouč k brance nedoletěl.
     
    32:35
    Hainsey malinko vyrušil Kakka v nápřahu a finský útočník tak při pokusu o střelu golfákem promáchl. V pokračující akci DeAngelo nahazoval do Nilssona, ale dorážku už řešit nemusel.
     
    32:55
    Teď je to velký tlak Rangers! DeAngelovo další nahození tečoval Ryan Strome a puk skončil na tyči za již překonaným gólmanem!
     
    33:18
    Až po minutě se Senátoři dokázali osvobodit a mohou poslat na ledovou plochu čerstvou čtveřici borců.
     
    33:45
    Dylan DeMelo vystihl přihrávku Filipy Chytila a vrátil puk do středního pásma. O chvíli později z levého křídla minul Jacob Trouba.
     
    33:58
    Trouba tentokrát zleva vracel přihrávku k modré čáře. Adam Fox prudce nahazoval, ale z trefeného Nilssona kotouč nevypadl.
     
    34:00
    Hosté v plném počtu.
     
    34:12
    Po hostujícím icingu vyhrál Howden vhazování za sebe, ovšem Lemieuxovu okamžitou střelu přesměroval do ochranné sítě Vladislav Naměstnikov.
     
    34:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Další ledová sprcha pro Rangers! Tkachuk přenesl hru doleva na Duclaira a nechybělo moc, aby si Georgijev DeAngelem tečovaný puk srazil do vlastní branky. Na zadním mantinelu pak chyboval Howden a kotouč se ještě jednou vrátil do brankoviště, odkud ho dorazil do sítě důrazný BRADY TKACHUK. Bez asistence.
    34:56 Brady TKACHUK - 1:5
     
    35:38
    Poprvé se trochu ukázal i další český zástupce Filip Chlapík, jehož střelu švihem zablokoval Trouba až nad zadní mantinely.
     
    36:10
    Ennisova dělovka byla nepřesná. Ryan dojel volný puk a nachystal další šanci pro Tierneyho, kterou už musel likvidovat zasahující Georgijev.
     
    36:46
    Filip Chlapík to malinko přehnal s důrazem u mantinelu, na který poslal už tak klopýtajícího Foxe a dostal za to dvě minuty za vražení.
     
    37:02
    Rangers se ihned rozestavěli do přesilovkového rozestavení. Po zablokovaném nahození od modré ale přišlo vyhození přes všechny čáry.
     
    37:34
    Rangers právě vstřelili branku!
    Důležitý gól naděje pro Jezdce, kteří v přesilovce snižují na rozdíl tří branek! DeAngelo rozdal přihrávku na Kakka, který možná z jedničky hledal v mezikruží stojícího Stromea. Kotouč ale projel až na ARTĚMIJE PANARINA a ten nikým nehlídán vystřelil z levého kruhu na bližší tyč. Asistence: Kaapo Kakko, Anthony DeAngelo.
    37:34 Artěmij PANARIN - 2:5
     
    38:22
    Haley ze zadního mantinelu přihrával mezi kruhy na Chytila. Puk byl vypíchnut k modré čáře, odkud to zkoušel Trouba, ale pak znovu zasáhla obětavě fungující obrana Senátorů.
     
    38:45
    Filip Chytil přebral puk za brankou a s Naměstnikovem na zádech přihrál před Nilssona na Haleyho, který ale neprotlačil kotouč za brankářův beton.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:01
    Dobré střídání pro Libora Hájka! Český obránce se nejprve zjevil na krátkém mantinelu, odkud výborně přihrál k brankovišti, ale ani Howden zblízka Nilssona nepřekonal. To samé platilo po střele Hájka od modré.
     
    39:13
    DeAngelova střela skončila na pravém betonu švédského gólmana, kterému v těchto vteřinách spoluhráči z pole vůbec nepomáhají.
     
    39:55
    Connor Brown zazdil přečíslení tři na jednoho, když poslal přihrávku mimo dosah Ennise. Ten střílel až chvíli poté, ale z ostrého úhlu Georgijeva nepřekvapil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také ve druhé třetině se hrál velice zajímavý hokej okořeněný hned kvartetem brankových situací. Vše odstartoval Hainseyho první gól v sezóně, načež Pageau v úniku zvýšil na 4:1. Po brance Tkachuka už to s Rangers začalo vypadat hodně bledě. Panarin však dal hráčům v modrém naději přesilovkovým zásahem, na který se domácí snažili ještě navázat, ale Nilsson další řadu šancí zastavil.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 23 – 25 (11:14, 12:11)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 13
    Trestné minuty: 20 – 18
    Využité přesilovky: 1/3 – 1/4
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 11 – 17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Hájkova nepřesná rozehrávka nezpůsobila icing, a tak domácí mohli rozjet aktivní forčeking. Ten vyvrcholil ziskem puku a střelou Kakka z pravé strany, kterou Nilsson vyřešil.
     
    41:19
    Bučněvič zasekl na pravém křídle a chytře centroval k vzdálenější tyči, u které ale byl Filip Chytil o chloupek později, než Rangers potřebovali.
     
    42:16
    Brett Howden si vybruslil k levému mantinelu a jen propagačně nahodil kotouč na Nilssona, který jej hokejkou srazil až směrem k ochozům slavné arény.
     
    42:34
    Boedker dostal do mezikruží přihrávku od Chlapíka, po které trochu zbytečně hledal Ryana ve chvíli, kdy kolem nich byl celý balík obránců.
     
    43:15
    Anders Nilsson pokračuje ve velmi dobrém výkonu a zůstává hlavním držákem Senators. Teď máchl lapačkou a schoval do ní povedený pokus DeAngela.
     
    43:56
    Panarin ztratil puk na červené čáře. Situaci se snažil zachránit, jenže si pomohl faulem na Paula. Ještě předtím toho sté zkouší v šesti proti pěti.
     
    44:12
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Artěmij Panarin – 2 min., hákování).
     
    44:22
    Brett Howden uspěl na vhazování a Rangers díky němu okamžitě odpálili kotouč ven z obranného pásma.
     
    44:41
    Duclair našel hůl rozjetého Ennise, ale ten bekhendem nenašel mezírku v postoji Georgijeva, jehož spoluhráči hned poté vyhodili.
     
    45:06
    Brendan Lemieux nejprve srazil střelu Bobbyho Ryana a pak sám vyhodil kotouč doslova přes všechny čáry.
     
    45:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tato situace dokonale vyobrazila průběh celého zápasu! Rangers si v oslabení vytvořili tlak na brankovišti, který měl vyvrcholit střelou Skjeie. Ten ale trefil VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA a jako jediný se vracel s brejkem tři na jednoho. Brown si dojel vlastní sraženou přihrávku a pak zpoza branky přihrál ruskému kolegovi na gólovou střelou z první. Asistence: Connor Brown, Nick Paul.
    45:35 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:6
     
    46:09
    Adam Fox nezpracoval Kreiderův pas do pravého kruhu. Rangers se díky Chytilovi k puku vrátili, ale netrvalo to dlouho.
     
    46:24
    Tohle už je jedna velká frustrace domácího týmu. Za zásad do hlavy nebo krku míří na trestnou lavici obránce Ryan Lindgren.
     
    46:36
    Hned z buly vyletěl puk ven z útočného pásma Ottawy. Té však naprosto vyhovuje, že další dvě minuty může šetřit čas co nejdál od své branky.
     
    47:02
    Hostující přesilovka ale rychle končí. Za tvrdý hit na nepřipraveného Howdena si menší trest odsedí Brady Tkachuk.
     
    47:18
    DeAngelo si udělal kolečko kolem branky, ale kotouč za pravou tyč Nilssonovy branky neprocpal. Po přihrávce zmíněného beka pak Chytil napálil pouze Brännströma.
     
    47:47
    Pěkná souhra mezi Chytilem, Foxem a Bučněvičem nevyšla jen kvůli tomu, že Zajcev srazil finální přihrávku na zadní mantinel.
     
    48:24
    Domácí v plném počtu.
     
    48:45
    Kakko zavezl puk do útočného pásma, kde si se svými spoluhráči vytvořil slibný tlak. Během něj dvakrát pálil Panarin, ale Nilsson v obou případech odlolal.
     
    48:51
    Mark Borowiecki zablokoval nahození od modré čáry z dílny hodně využívaného DeAngela. Ottawu dnes tato obětavost opravdu zdobí.
     
    49:02
    Hosté v plném počtu.
     
    49:37
    Hainsey přihrál po modré čáře doleva na Brännströma, jehož střela zápěstím zapadla až do náruče Alexandara Giorgijeva.
     
    50:02
    V polovině třetí třetiny si jeden z mnoha úspěšných zákroků připsal také Anders Nilsson, který zkontroloval Foxovo nahození od modré čáry.
     
    50:45
    Ochozy v Madison Square Garden už hodně prořídly, což v této sezóně rozhodně není velká anomálie. Fanouškovský zájem o hokej není v New Yorku bůhvíjak velký.
     
    51:31
    Tvrdou ránu od Skjeie schytal do nohy Chlapík. Jen málokterý člověk by se asi zvedl tak rychle, jak to nyní udělal tento pražský rodák.
     
    52:34
    Tempo hry po předchozí reklamní přestávce hodně pokleslo. Rangers už asi tuší, že s tímto zápasem v posledních osmi minutách už nic neudělají.
     
    53:04
    Tkachuk se dostal do potyčky s Lemieuxem, který dnes už byl v jedné bitce. Od té druhé ho teď uchránil jen rychlý zásah čárového rozhodčího.
     
    53:04
    Z celé situace resultovaly menší tresty pro Tkachuka i Lemieuxe, který navíc vyfasoval i desetiminutový osobní trest, takže pro něj tento zápas zřejmě skončil.
     
    53:42
    Jean-Gabriel Pageau se z levé strany propracoval až k brankovišti, ale bekhendovým zakončením svůj hattrick nezkompletoval. Georgijev vzápětí vychytal i Chabotovu dorážku.
     
    54:31
    Kaapo Kakko se při hře čtyři na čtyři objevil na ledě s Panarinem. Finský talent hraje solidní zápas a po slabším startu sezóny jen potvrzuje svůj výkonnostní vzestup.
     
    54:39
    Alexandar Georgijev raději nerozehrával poté, co chytil do lapačky Brownovo nahození ze středního pásma. Na řadu přichází ještě jedna reklamní pauza.
     
    55:04
    Oba týmy v plném počtu.
     
    55:16
    Lindgrenovo dojetí vyhozeného puku znamená zakázané uvolnění a vhazování po pravé ruce urostlého gólmana Ottawy.
     
    56:04
    Fox vracel puk z krátkého mantinelu na Fasta, jenže nepřesná přihrávka proletěla ven z útočného pásma, kde se Rangers předtím slibně zabydleli.
     
    56:29
    Panarin přihrával Kakkovi do postavení mimo hru. Tři a půl minuty před koncem se nezdá, že by měli Newyorčané zápas nějak výrazně zdramatizovat.
     
    57:40
    Adam Fox se dlouhým pasem z obranného pásma snažil vysunout rozjetého Haleyho, jenže mu poslal kotouč na paty.
     
    58:03
    Anders Nilsson nezaváhal proti nástřelu přesně z poloviny hřiště od Trouby, který ho posléze vyzkoušel i od modré čáry. Zápas se v těchto chvílích už jenom dohrává.
     
    58:36
    Jesper Fast byl stažen k zemi ve středním pásmu. Hvizd se neozval, přestože to hodně zavánělo nedovoleným zákrokem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:29
    Ještě jeden zámek od Rangers, který se ale obešel bez vážnější střely. Po vyhození Senators se navíc nepíská zakázané uvolnění.
     
    59:56
    Boedkerova tečovaná přihrávka našla na brankovišti Ennise, který který forhendem dvakrát plácl do puku, ale ani v jednom případě ho nepropašoval za klečícího Georgijeva.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Rangers vstupovali do zápasu v roli jasného favorita a podle toho to v prvních dvanácti minutách také vypadalo. Domácí na ledě dominovali a díky Kakkovi se dostali do vedení. Senators se ale probudili a ještě v první třetině otočili skóre z 0:1 na 2:1 a k tomu i statistiku střel na branku z 0:11 na 14:11. Domácí měli i ve druhé třetině několik příležitostí, jenže z gólů se radovali jen jejich soupeři, kteří v jednu chvíli vedli už 5:1. Totéž se dělo i po druhé přestávce a Ottawa se tak po týmovém a hodně obětavém výkonu může radovat ze čtvrté výhry v sezóně.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 34 – 30 (11:14, 12:10, 11:6)
    Zablokované střely soupeře: 7 – 18
    Trestné minuty: 36 – 22
    Využité přesilové hry: 1/4 – 2/6
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%
    Bodyčky: 18 – 24.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Anders Nilsson (OTT) 32 zák., 2 góly, 94,1%
    2. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 2+0
    3. Brady Tkachuk (OTT) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Libor Hájek (NYR)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 14:30
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:49
    Filip Chlapík (OTT) 0+0, 0 střel, čas na ledě 7:30.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:57:19)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. Kakko (Fox, Lemieux), 38. Panarin (Kakko, DeAngelo) – 15. Pageau (Duclair), 19. Ennis (Chabot, Naměstnikov), 25. Hainsey (B. Tkachuk, Boedker), 32. Pageau, 35. B. Tkachuk, 46. Naměstnikov (Co. Brown, N. Paul)


    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba (A), Hájek, DeAngelo, Skjei, Fox, R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Kakko, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, Haley.
    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey (A), Brännström, DeMelo, Borowiecki (A) – Duclair, Pageau (A), B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, N. Paul – Ennis, Beaudin, Naměstnikov – B. Ryan, Chlapík, Boedker.

    Rozhodčí: Hebert, O´Rourke – Knorr, Berg

    Diváci: 16 302
    bahis siteleri