Philadelphia – Carolina 4:1 (kon.) | Columbus – Vegas 1:2 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:1 (kon.)
Montreal – Boston 5:4 (kon.) | Toronto – Los Angeles 3:1 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 1:2 (0:2 po s.n.)
Dallas – Colorado 4:1 (kon.) | Calgary – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 1:2 (po pr.)
Anaheim – Minnesota 2:4 (kon.) | San Jose – Chicago 4:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Carolina Hurricanes
Středa 06.11.2019, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:48:54)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Voráček (PHI)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 14:59
    Martin Nečas (CAR) 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:54
    Petr Mrázek (CAR) 60 minut, 24 zákroků, 4 góly, 85,7%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Travis Konecny (PHI) 1+0
    2. Joel Farabee (PHI) 1+0
    3. Carter Hart (PHI) 33 zák., 1 gól, 97,1%.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 28 – 34 (10:14, 5:9, 13:11)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 11
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 1/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 49% – 51%
    Bodyčky: 18 – 16.
     
    Pro Flyers je to sedmá výhra v sezóně, díky které se opět o něco málo přiblížili příčkám zajišťující postup do play-off. Hurricanes naopak podruhé v řadě prohráli a nevyužili tak možnost posunout se před Buffalo na čtvrté místo Východní konference.
     
    Je dobojováno! Zatímco druhou třetinu opanovala Carolina, tak závěrečná dvacetiminutovka vyšla týmu z Philadelphie. Vítězný gól padl už po dvaasedmdesáti vteřinách, když Mrázka z dorážky Niskanenovy střely překonal Konecny. Bylo to přitom vůbec poprvé v sezóně, co český gólman dostal gól ve třetím dějství. O deset minut později navíc lovil puk ze sítě znovu, když si vlastní zakončení tentokrát dorazil skvěle hrající mladík Farabee. Carolina se nenadechla k žádnému většímu tlaku a z úniku Girouxe navíc inkasovala na konečných 1:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Lucas Wallmark vydoloval puk z rohu na Trevora van Riemsdyka, jehož neškodnou střelu zpoza pravého kruhu prodloužil Hart do bezpečí.
     
    59:15
    Nino Niederreiter měl trochu problém se zpracováním přihrávky na útočnou modrou čáru a sám se vystavil do ofsajdu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:18
    Letci nenechávají nic náhodě a dobrou půlminutu chytře kombinují v útočném pásmu. Tým z Raleighu už je v této chvíli bez šance.
    57:38 Claude GIROUX - 4:1
     
    57:38
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Necelé dvě a půl minuty před koncem je rozhodnuto! Myers pod tlakem dvou hráčů s obrovskou porcí štěstí rozehrál na CLAUDEA GIROUXE, který se po nechtěném prodloužení od Wallmarka dostal do úniku a ten vyřešil neortodoxní střelou golfákem mezi Mrázkovy betony. Asistence: Tyler Pitlick, Philippe Myers.
     
    57:18
    Kdy už se hosté konečně dostali k puku, tak je znovu zastavil ofsajd. Šance Caroliny na bodový zisk se každou další vteřinou zásadně snižuje.
     
    56:34
    Hned šestice hráčů bojuje o puk v rohu hřiště. Dobrou práci tam odvádí Konecny, který už našetřil dobrých patnáct vteřinek.
     
    56:01
    Další dobrá momentka od Joela Farabeeho, který z levého kruhu vystřelil přes Gardinera a nadělal tím ramenem zasahujícímu Mrázkovi nemalé starosti.
     
    55:52
    Teräväinenova rána z první byla nepřesná, Gardinerovi navíc puk přeskočil hokejku a Canes si musí nechat zajít chuť na další zakončení.
     
    55:18
    Niskanen ještě udržel puk v domácí útočné třetině. Twarynski poté nahrál na modrou Girouxovi, jehož dělovka z dálky na překonání Mrázka nestačila.
     
    54:51
    Hayes se dostal pod tlak v obranném pásmu, ale jeho spoluhráči puk okamžitě získali zpět. Dokonce musel zasahovat Mrázek, kterého z vrcholku levého kruhu protáhl Twarynski.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Couturier (Niskanen, Gostisbehere), 42. Konecny (Niskanen, Couturier), 53. Farabee (Giroux, J. van Riemsdyk), 58. Giroux (Pitlick, P. Myers) – 27. Wallmark (T. van Riemsdyk, Nečas)


    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Gostisbehere, P. Myers, Sanheim – Farabee, Giroux (C), J. van Riemsdyk – Konecny, Couturier (A), Lindblom – Voráček (A), K. Hayes, M. Raffl – Pitlick, Rubcov, Twarynski.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, Edmundson, H. Fleury – Foegele, Aho, Svečnikov – T. Teräväinen (A), J. Staal (C), Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – Gibbons, B. McGinn.

    Rozhodčí: Hanson, Dwyer – Racicot, Nansen

    Diváci: 16 172
    ocianews.com