Česko – Švýcarsko 8:0 (kon.)
konec
Česko
8:0 (1:0, 5:0, 2:0)
Švýcarsko
Středa 06.11.2019, 13:00 • Dmitrov • Euro Hockey Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní výsledek si může náš tým chvíli užít, ale pak na něj musí okamžitě zapomenout. Zítra od 13 hodin SEČ totiž vyzve Finky, od nichž dostal v srpnu devět gólů. Zápas proti dlouhodobě nejlepšímu evropskému týmu, který prohání i zámořské velmoci, bude pro svěřenkyně Petra Nováka teprve opravdovou zkouškou schopností.

    Pro dnešek příjemný zbytek dne! (15:06:06)
     
    O švýcarském zmaru dokonale svědčí i to, že cenu pro nejlepší hráčku dostala brankářka Andrea Brändliová. Na české straně je to autorka hattricku, sedmnáctiletá Kristýna Kaltounková!
     
    České hokejistky vstoupily do turnaje série Euro Hockey Tour v ruském Dmitrově pravou nohou – Švýcarkám nedaly nárok! Za drtivým vítězstvím 8:0 si došly hlavně druhou třetinou, která patřila k tomu nejlepšímu, co jsme od našich děvčat mohli za dlouhou dobu vidět. Pak už jsme zápas spíše jen dohrávali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Daniela Pejšová vystoupila na útočnou modrou a zastavila poslední potenciální útok soupeřek. Dnes to byla jedna z našich nejlepších hráček.
     
    59:16
    Švýcarsko hraje v plném počtu. Teď už jen neudělat nějaký nesmysl.
     
    58:58
    Češkám je odpískán ofsajd, který se ale neměl pískat.
     
    58:41
    Škrdlové pak Švýcarky pokus zblokovaly a vyhazjí přes všechny čáry.
     
    58:22
    V osmnáctce sice Adéla Hanzlíková sází góly, teď se ale střelou z dálky neprosadila. Brändliová na ni totiž dobře viděla.
     
    57:35
    První střela se neujala, potom to z mezikruží zkusila Pejšová, ale několik odrazů poslalo kotouč až k mantinelu.
     
    56:58
    A vzápětí jdeme do další přesilovky.
     
    56:58
    Andrea Brändliová si vylepšuje svědomí zákrokem lapačkou proti ráně z první Terezy Vanišové.
     
    55:49
    Krátkou lekci ze školy čar a kouzel předvedla Švýcarkám dvojice Křížová – Mrázová, nicméně nevedlo to k zakončení. Spoluhráčky střídaly.
    54:19 KALTOUNKOVÁ - 8:0
     
    54:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Promiňte, ale jak se říká – ve slušné podobě – "na pokakaného spadne i záchod". Tohle teď přesně sedí na bezmocné Švýcarky, které inkasují poosmé. Ještě z vlastní poloviny vystřelila KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ a protože kotouč před Brändliovou lehce poskočil, gólmanka ho k překvapení všech pustila za záda. To znamená hattrick pro "Kalty" – 8:0! Asistence: Adéla Škrdlová.
     
    53:51
    Byla by obrovská škoda přijít o čisté konto pro Zechovskou. Další švýcarský brejk teď skončil v hodně nevýhodném úhlu, který naši gólmanku asi zachránil.
     
    53:24
    Individuální řešení Anety Lédlové teď ale přece jen nebylo tím pravým ořechovým, Pavlína Horálková čekala s volnou hokejkou. Nevadí.
     
    52:26
    Vodu ve švýcarském pásmu teď vířila Daniela Pejšová. Když se rozjede, stojí to za to. Češky jako by mě vyslyšely a v posledních desítkách sekund už zase nasadily k velkému náporu.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Pejšová (Křížová, Přibylová), 24. Kaltounková (Seroiszková, Čajanová), 30. Kaltounková (Čajanová, Seroiszková), 31. Křížová (Škrdlová, Mrázová), 38. Lédlová (Hymlárová, Mills), 39. Přibylová (Vanišová, Mrázová), 52. Mlýnková (Hymlárová), 55. Kaltounková (Škrdlová)


    Česko: Zechovská (Peslarová) – Seroiszková, Horálková (A), D. Pejšová, Škrdlová, Zedníková, Radová, Hanzlíková – Křížová (A), Mrázová, Přibylová – Mills (C), Hymlárová, Mlýnková – Vanišová, Patočková, Lédlová – Kaltounková, T. Mazancová, Čajanová. Trenér: Petr Novák.
    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Sigristová, Forsterová, Hofstetterová, Thalmannová, Gianettoniová, Christenová, Gianolaová, Hauserová – Zimmermannová, Bullová (A), Stalderová (C) – Enzlerová, Raselliová (A), Rüeggová – Leemannová, Ryhnerová, Rüediová – Neuenschwanderová, Lutzová, Ingoldová. Trenér: Colin Muller.
    ocianews.com