Cagliari – Fiorentina 5:2 (kon.) | Lazio – Lecce 4:2 (kon.) | Sampdoria – Atalanta BC 0:0 (kon.)
Udinese – Spal 0:0 (kon.) | Parma – AS Řím 2:0 (kon.) | Juventus – AC Milán 1:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
0:0 (0:0)
Spal
Neděle 10.11.2019, 15:00Italská Serie A • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    UDINESE CALCIO

    Udinese se zatím pohupuje v horní polovině tabulky. Po jedenácti zápasech je nyní na čtrnácté pozici, kterou bodově sdílí také s dvanáctým Sassuolem a třináctým AC Milán (všichni 13 bodů). Velmi záporné skóre ho ale odstavuje právě až na pozici čtrnáctou. Tým z Udine totiž zatím v jedenácti zápasech vstřelil jen osm gólů, zatímco jich inkasoval 18. To není moc dobrá vizitka. Z posledních pěti zápasů tým získal šest bodů. Za zmínku ale stojí nedávný debakl, kdy v Bergamu Atalanta porazila Udinese 7:1

    Forma: V – P – P – V – P

    Možná nenastoupí:
    - J. Stryger Larsen (poranění kyčle)

    Poslední zápasy:
    FC Janov – Udinese 1:3
    Udinese – AS Řím 0:4
    Atalanta – Udinese 7:1
     
    SOCIETA POLISPORTIVA ARS ET LABOR

    SOCIETA POLISPORTIVA ARS ET LABOR, neboli zjednodušeně SPAL je na tom ještě podstatně hůř. Po velmi špatných posledních zápasech se propadl tým tabulkou až na to úplně poslední, tedy dvacáté místo. Pokud se podíváme na skóre, zjistíme, že spal obdrželo taky 18 branek, ovšem vstřelilo ještě o jednu méně, tedy jen sedm. Pouhé dvě výhry zatím nastřádal tým z Ferrary tento rok. Cesta za udržením stejně jako minulý rok bude těžká a SPAL potřebuje začít získávat body. Tým se může odpíchnout od 3 kola staré remízy s Neapolí – 1:1.

    Forma: P – P – R – P – V

    Nebude hrát:
    - M. Fares (poranění kolena)
    - Igor (žluté karty)

    Možná nenastoupí:
    - M. D'Alessandro (poranění kolena)
    - F. Di Francesco (poranění stehna)

    Poslední zápasy:
    SPAL – Sampdoria 0:1
    AC Milán – SPAL 1:0
    SPAL – Neapol 1:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Musso – Troost-Ekong, Becao, Nuytinck – Stryger Larsen, Mandragora, de Paul (C), Jajalo, Sema – Okaka, Nestorovski.
    Náhradníci: Perisan, Nicolas – Opoku, Sierralta, Samir, De Maio, ter Avest, Fofana, Walace, Barák, Lasagna, Teodorczyk.

    Spal: Beriša – Cionek, Tomović, Felipe (C), Espeto, Missiroli – Valdifiori, Kurtić, Reca – Floccari, Paloschi.
    Náhradníci: Thiam, Letica – Vicari, Salamon, Mastrilli, Sala, Murgia, Valoti, Petagna, Moncini, Di Francesco..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První výkop zápasu nám provedlo Udinese, které dnes tradičně obléká bílé domácí dresy. Proti tomu SPAL nám nastoupil v béžové variantě.
     
    3
    Bram Nuytick nešel do souboje zrovna dovoleně a proto rozhodčí odpískal faul. Míč tak přistane na kopačky soupeře z Ferrary.
     
    4
    Spal rozehrálo přímý kop z velké vzdálenosti, avšak obrana soupeře byla připravena a pohotově míč směřující do vápna odhlavičkovala pryč.
     
    5
    Série krátkých přihrávek zvyšuje procento držení míče pro tým z Udine. Ten se ale i přes dlouhou kombinaci nemůže dostat do dobré pozice ke střele.
     
    7
    Rodrigo de Paul se krásně uvolnil, ale Kean Sema jeho přihrávku nezachytil a Udinese tak zaváhalo ve velké možnosti!
     
    8
    Domácí stupňují svůj tlak u branky. Nyní přišla další střela, kterou až těsně vyrazil brankář Berisha s číslem 99 na zádech. Ten nakonec vykopává od branky.
     
    10
    Další střela končí opět u brankáře Berishi. Byla ale sražená jedním z obránců, takže s ní gólman neměl takovou práci jako u té předchozí.
     
    13
    Cionek a Strefezza nyní oba najednou faulovali soupeře u postranní čáry. Uvidíme tedy přímý kop v podání domácích.
     
    14
    Domácí ho ale rozehráli nakrátko a potom se rozběhli směrem k brance. Přitom ale provedli úplně zbytečný útočný faul na Kurtiče a míč jim byl odebrán.
     
    15
    Sergio Floccari si nyní zpracoval míč na hranici pokutového území, následně ho vyslal na branku, ale jeho rána byla tečována jedním z domácích a mířila mimo.
     
    16
    Následně hosté kopali rohový kop, po kterém našel míč hlavou Kurtič a vyslal ho přímo na gólmana Mussa, který ho na poslední chvíli vyrazil.
     
    18
    Ohromná šance na druhé straně! Mandragora si zpracoval přihrávku a ve vápně přes dotírání obránců stihl vystřelit. Jeho ránu jednou rukou vytáhl brankář Berisha. Mandragora se dostal k úhlu k odraženému míč, ale tahle střela už branku netrefila.
    18. Šance - Mandragora
     
    19
    Berisha nyní musel zachytit další míč, kteří vyslali domácí. Nebyl to ale pro něj moc problém, jelikož míč se vznesl přímo do jeho náruče.
     
    20
    SPAL po rozehrávce Berishi hluboko do pole kombinovalo před vápnem domácího celku. Nedokázalo ale najít dobrou pozici na střelu a tým musel zpět za polovinu.
     
    21
    Strefezza si dobře naběhl na míč a kombinoval s ním. Prošel až k brankové čáře a následně mu byl míč vykopnut. Domácí se zlobí, ale roh byl odpískán správně.
     
    22
    Hosté si ale z rohového kopu žádnou šanci nevypracovali a Udinese míč přebralo. Dostalo se sice ke střele, ale hodně slabé a pro Berishu to byl rutinní zákrok.
     
    23
    Hra se nyní obrací každou minutu, chvíli je ve vápně Udinese, chvíli SPAL. Nyní to byli opět hosté, ale Reca při pokusu o nůžky nakopl soupeře.
     
    24
    Hosté rychle přebrali míč a opět se dostali do vápna kde vybojovali rohový kop. Ten se jim ale moc nepovedl, sice nahráli spoluhráčům, ale až za polovinou hřiště.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Ilja Nestorovski (Udinese Calcio), jenž poslal nekompromisně soupeře k zemi.
     
    27
    Tým z Ferrary rozehrál za polovinou hřiště po předchozí kartě, ale Udinese hodně rychle přebralo míč a přešlo do brejku.
     
    28
    Sergio Floccari si naskočil na míč, jenže zahrál rukou. Nebylo to sice úmyslně, avšak píská se to tak jako tak. Udinese tedy na míči.
     
    29
    Další kombinace Udinese byla nakonec hodně špatně zakončená a hosté přechází do protiútoku. A jsou hodně rychlí.
     
    30
    Gabriel Strefezza nyní ve velké šanci. Dokázal se uvolnit a vyslal nakonec hodně zajímavou střelu. Ta však poté branku přeletěla.
     
    32
    Pokus o střelu Semy nakonec neúspěšný. Míč zaprvé netrefil ideálně a za druhé se stejně nacházel v ofsajdu, který rozhodčí píská.
     
    33
    Hosté faulovali kousíček před svým vlastním vápnem. Rozhodčí nepískal, ale další faul v rychlém sledu už ano. Domácí tak mají k dispozici přímý kop.
     
    34
    Ten se jim ale příliš nepovedl, jelikož byl rozehrán nakrátko, pak sice přišel centr do vápna, jenže přímo na hlavy obrany SPALu.
     
    35
    De Paul nyní dostal z kraje hřiště centr přímo na nohu do středu vápna. Vypálil z voleje, ale do země. Míč se odrazil a nabral příliš velkou výšku.
     
    36
    Udinese tak získalo k dispozici alespoň přímý kop, protože de Paulova střela byla ještě navíc tečována. Jenže rohový kop opět tým z Udine nezahrál dobře.
     
    37
    Nestorovski se potácel k zemi po souboji až moc jednoduše. Rozhodčí si teatrálního výstupu všiml a nechal SPAL pokračovat ve hře.
     
    38
    Ve středu hřiště probíhaly tvrdé souboje o míč a oba týmy ho několikrát v rychlém sledu získaly i ztratily. Nakonec ho obdržel SPAL a utíká dopředu.
     
    39
    Udinese přebralo míč, ale hned za půlící čárou a kraje hřiště předvedli hráči zbytečný útočný faul. Míč se tak stěhoval na kopačky soupeře.
     
    40
    S fauly se nám teď roztrhl pytel. Nyní se provinil Sergio Floccari a zbavil tak svůj tým míče. Udine startuje k brance Berishi.
     
    41
    Po centru byl nyní zase na střídačku faulován Paloschi, který se snažil odhlavičkovat míč ve vzdušném souboji. Jen ale dostal ránu do hlavy.
     
    43
    SPAL předvedl velmi dlouhý aut, který se po pár odrazech ve vápně soupeře dostal na nohu Floccariho, který ho srazil ze vzduchu, avšak mimo branku Mussa.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Arkadiusz Reca (Spal). Faul na Becaa si jí určitě zasluhoval.
     
    45
    Udinese tak mělo k dispozici přímý kop ze zajímavé vzdálenosti. Stál u něj De Paul a poslal ho na Semu, který nedokázal přehlavičkovat obránce SPALu.
     
    45+1
    Sudí nebude nastavovat. Dle jeho názoru se hra nezdržovala a jde se tedy do kabin
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme viděli zajímavý fotbal, který ovšem nenabídl žádné velké gólové šance. Viděli jsme sice pár střel na branku, avšak brankář si vždy s míčem jednoduše poradil a tak se o ohrožení svatyně nikdy mluvit nedalo. Na branku si tedy budeme muset počat do druhého poločasu, pokud nějaká vůbec přijde. Druhý poločas začne přibližně 16:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas tedy začíná svým výkopem tým z Ferrary – SPAL. Okamžitě ale ztrácí míč a fauluje.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Sergio Floccari (Spal).
     
    46
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Espeto, přichází Jacopo Sala.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Rodrigo Becao (Udinese Calcio).
     
    48
    Hosté o míč získaný po faulu Udinese zase rychle přišli. Udinese ho drží, ale nedostává se s ním ani za polovinu hřiště.
     
    50
    Nestorovski fauloval Saulu, i když už jednu žlutou kartu má. Může tak být hodně rád, že nyní na něj rozhodčí byl ještě milý.
     
    51
    Sala si pro sebe vybojoval míč a procpal se do vápna, kde ale nedokázal náležitě zakončit a míč zase ztratil. Velká škoda pro SPAL.
     
    52
    Nyní ale přišla opět velmi špatná přihrávka od Udinese a SPAL je opět před vápnem soupeře. Tam ale nenachází střeleckou pozici.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Stefano Okaka (Udinese Calcio).
     
    54
    Hosté nyní velmi dobře kombinují před vápnem svého soupeře. Nepřipouští ho k míči, ale stále sami nenašli prostor k vystřelení a ohrožení branky.
     
    55
    Velmi dobrá šance na druhé straně! Sema odcentroval skoro od praporku doprostřed, kde byl Mandragora, ale ten hlavičkou míč neusměrnil do branky. nýbrž hodně nad.
     
    56
    Při centru ale ve vzduchu netrefil míč hráč hostů – Tomovič, a ten velmi špatně dopadl na zem. Před vápnem ho nyní ošetřují lékaři.
     
    57
    Tak Nenad Tomovič už je zpět na hřišti a pokračovat ve hře bude. Udinese mezitím musí bránit rychlý náběh hostů po výkopu Berishi.
     
    59
    Obrovská příležitost domácích! Po centru domácích Berishovi vypadl míč, Okaka ho nahrál doprostřed na de Paula, který velmi dobrou střelou jen těsně minul branku.
     
    60
    Sala byl nyní faulován zákrokem, za který bych se nestyděl udělit žlutou kartu. Dostal rukou do obličeje při zpracovávání míče. Sudí nakonec píská jen přímý kop.
     
    61
    Paloschi dobře nezpracoval přihrávku a míč tedy neposlal příliš dobře. Jeden z obránců Udinese ale přesto míč chtěl poslat za čáru, nechtěně ho ale usměrnil k tyči a Musso ho musel vyrazit.
     
    62
    Hosté tak měli k dispozici rohový kop, který ale nezahráli vůbec ideálně. Míč odskákal až za polovinu, kde ho navíc hosté ještě málem ztratili.
     
    63
    Hráči SPALu vybojovali další rohový kop, tentokrát už míč poslali do vápna, ale zasáhla dobrá obrana soupeře, která míč vyhlavičkovala.
     
    64
    Udinese se po odhlavičkování míče samo vydalo dopředu a z nenápadné akce nakonec těží alespoň rohový kop. Budou úspěšnější než před chvílí jejich protivník?
     
    65
    Domácí rohový kop rozehráli nakrátko a následně poslali centr, který končí mimo branku, avšak další rohový kop je to, co bude následovat.
     
    65
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ilja Nestorovski, přichází Kevin Lasagna.
     
    67
    Hráči z Udine kombinovali, kombinovali a kombinovali, až akci úplně zazdili a míč pak poslali mimo hřiště do zámezí. Bude se střídat.
     
    68
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Sergio Floccari, přichází Andrea Petagna.
     
    69
    Další faul, dnešní zápasu už je dost vyhecovaný. Missiroli se nyní stal obětí svého soupeře. A to když ani neměl míč.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Felipe (Spal). Kromě žluté karty dal ještě Udinese možnost přímého kopu ze standardní vzdálenosti.
     
    71
    Rozehrávka se zdržovala, rozhodčí měl nějaký problém s hráči Udine, kteří stáli skoro ve zdi, což už se podle nových pravidel nesmí.
     
    72
    Přímý kop vůbec nedopadl dobře. Hosté míč odebrali ve zdi a následně vykopli daleko, daleko za polovinu hřiště.
     
    73
    Sema velmi dobře centroval do pokutového území, avšak obrana se nyní nenechala zmást a míč dobře odhlavičkovala.
     
    74
    Lasagna se dostal do dobré příležitosti, avšak po pasu poslal tak špatnou a pomalou střelu, možná bych to ani nenazval střelou, že Berisha by mohl vypít kafíčko a až pak si dojít pro míč, a stejně by to stihl.
     
    76
    Okaka nyní velmi dobře oklamal až tři protihráče, jenže všechny ve stejné přímce, prakticky se tak posunul jen více ke střídačkám od středu hřiště, než k brance.
     
    77
    Mandragora měl hodně prostoru a z velkého úhlu posílal střelu, kterou Berisha nečekal. Míč se kutálel kousek vedle tyčky!
    77. Šance - Mandragora
     
    79
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Felipe, přichází Francesco Vicari.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Rolando Mandragora, přichází Seko Fofana.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Nenad Tomović (Spal). Soupeři přišlápl kopačku.
     
    81
    Přímý kop, ke kterému se postavil de Paul, byl dobře nacentrován, avšak po několika dotecích od obou týmů v chumlu hráčů ve vápnu byl nakonec vykopnut.
     
    82
    Seko Fofana si naběhl na dobrý centr na levou stranu vápna. Nerozmýšlel se a okamžitě pálil z voleje. Jeho střela byla docela hezká, ale trefila jen boční síť.
     
    83
    Juan Musso skvěle vyběhl do přihrávky, kterou do vápna poslal Petagna. Zlikvidoval tak velmi dobře vypadající akci SPALu.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Thiago Cionek (Spal).
     
    85
    Rodrigo de Paul se zlobí, ale sám na sebe. Jeho centr z přímého kopu byl opravdu nepřesný. Měl mířit do vápna, místo toho přeletěl značně branku.
     
    86
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Rodrigo Becao, přichází Łukasz Teodorczyk. Střídání bylo nejspíš kvůli zranění Becaa.
     
    88
    Kurtič dostal zajímavou přihrávku za obranu, z první si míč připravil a pak vypálil k levé tyčce. Musso však perfektním zákrokem pokus skvěle vyráží.
     
    89
    Na druhé straně měl práci také Berisha, ale byl to spíš rutinní zákrok, než opravdová práce pro gólmana. Následně brankář SPALu rozehrává.
     
    90
    Jsou to ještě čtyři minuty, o které se natáhne druhý poločas! Sudí to právě ukázal na světelné tabuli.
     
    90+1
    Dlouhý aut se hostům nepovedl a obrana Udinese míč přebrala, místo toho, aby se Paloschi dostal sám do úniku, jak bylo původně zamýšleno.
     
    90+2
    Sala viděl, že nemá smysl centrovat z kraje hřiště, protože tam nikoho ze spoluhráčů neměl. Perfektně tak míč nakopl do obránce a získal rohový kop.
     
    90+3
    Berishova patrně už skoro poslední práce v dnešním zápase. Daleký centr se dostal až do pokutového území, dokonce do malého vápna, kde is pro něj Berisha naběhl a skočil.
     
    90+4
    Cionek zkusil najít centrem ze strany některého ze spoluhráčů, avšak to se mu vůbec nepovedlo. Míč nenašel svého hráče v pokutovém území.
     
    90+5
    Tak pozor! Nastavený čas už sice uběhl, avšak SPAL měl šanci ve vápně, po které se jeden z hráčů poroučel k zemi. Sudí si tak vyslechne od VAR sudího, jesli se jednalo o faul a bude se kopat penalta.
     
    90+6
    Nakonec se nejedná o faul, nýbrž o ruku Nuytinca. Sudí je už u monitoru sám osobně a měl by penaltu odpískat.
     
    90+8
    NESKUTEČNÉ! Petagna mohl v osmé nastavené minutě z penalty zajistit svému týmu tři body, ale penaltu poslal opravdu hrozně a tři body tak zahodil.
    90+8. Neproměněná penalta - Petagna
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14.
     
    Dnešní zápas nám tedy žádnou branku nenabídl. Ze začátku druhého poločasu byl SPAL lepším týmem, od nějaké 65. minuty zase převzalo otěže zápasu Udinese. Ani jeden tým ale nevytvořil velké šance. To přineslo až nastavení. Nuytinca zahrál rukou, avšak následná penalta v osmé nastavené minutě nebyl proměněna! Petagna tak zahodil tři body!


    Tabulka:
    11. Turín FC – 14b
    12. Udinese – 14b.
    13. Sassuolo – 13b

    18. Sampdoria – 9b.
    19. SPAL – 8b.
    20. Brescia – 7b.

    Týmy se rozešly smírně bez vstřelené branky. Já děkuji, že jste dnes textovou reportáž sledovali a těším se zase na příště – Jiří Polášek. (17:01:15)

    Jiří Polášek

    Branky:

    Karty:   26. Nestorovski (UDI), 47. Becao (UDI), 53. Okaka (UDI) – 44. Reca (SPAL), 46. Floccari (SPAL), 70. Felipe (SPAL), 80. Tomović (SPAL), 84. Cionek (SPAL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14.
    Udinese Calcio: Musso – Troost-Ekong, Becao (86. Teodorczyk), Nuytinck – Stryger Larsen, Mandragora (79. Fofana), de Paul (C), Jajalo, Sema – Okaka, Nestorovski (65. Lasagna).
    Náhradníci: Perisan, Nicolas – Opoku, Sierralta, Samir, De Maio, ter Avest, Fofana, Walace, Barák, Lasagna, Teodorczyk.

    Spal: Beriša – Cionek, Tomović, Felipe (C) (79. Vicari), Espeto (46. Sala), Missiroli – Valdifiori, Kurtić, Reca – Floccari (68. Petagna), Paloschi.
    Náhradníci: Thiam, Letica – Vicari, Salamon, Mastrilli, Sala, Murgia, Valoti, Petagna, Moncini, Di Francesco.
    bahis siteleri