Nižněkamsk – Dynamo Moskva 4:6 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 1:2 (po pr.) | Omsk – Ufa 4:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
4:6 (1:2, 0:3, 3:1)
Dynamo Moskva
Pondělí 18.11.2019, 17:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dmitrij Jaškin byl znovu hodně vidět, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. (19:35:26)
     
    Československá stopa v utkání:

    Dmitrij Jaškin (DYN) 2+1, 6 střel, 17:41 čas na ledě
    Michal Čajkovský (DYN) 0+1, 1 střela, 21:02 čas na ledě
     
    Dynamo v dalším střetnutí zaznamenalo vítězství, ale ve třetí třetině nenavázalo na výkon z prvních dvou třetin. Na celku z Moskvy bylo vidět uspokojení, a tak se Neftěchimik nadechl k závěrečnému tlaku, z něhož vyprodukoval tři branky. Bohužel to bylo málo, a tak to dnes na bodový příděl nestačilo.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Arsen CHISAMUTDINOV - 4:6
     
    59:51
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Dynamo si asi oddechlo, že už je konec, protože v krátkém sledu znovu inkasovalo. Od modré čáry nahodil kotouč Damir Šaripzjanov a před brankou se k dorážce dostal ARSEN CHISAMUTDINOV, jenž neměl problém trefit odkrytou svatyni. Asistence: Damir Šaripzjanov.
    59:27 Ildar ŠIKSATDAROV - 3:6
     
    59:27
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    V tomto utkání si na málo branek rozhodně stěžovat nemůžeme! Z modré čáry si sjel do rohu hrací plochy Ryan Murphy, který následně přihrál před branku, kde hůl přesně nastavil bojující ILDAR ŠIKSATDAROV. Asistence: Ryan Murphy.
     
    59:02
    Arťom Volkov přihrál na modré čáře Ivanu Igumnovovi, který se hned napřáhl, ale kotouč poslal jen vedle levé tyče.
     
    58:20
    Neftěchimik zavezl černou gumu za soupeřovu branku, odkud přišla přihrávka kolem první tyče do nebezpečného prostoru. Jenomže hostující obránci byli před brankou důslední a situaci zamezili.
    57:03 Jacob BERGLUND - 2:6
     
    57:03
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak přeci se domácí celek dočkal druhého zásahu, který nic neřeší! Jonas Enlund přihrál mezi kruhy, kde se nacházel osamocený JACOB BERGLUND. Jeho zakončení mířilo nad brankářovu vyrážečku, a tak zapadlo k levé tyči. Asistence: Jonas Enlund.
     
    56:22
    Na osu hrací plochy si najel Dmitrij Mojsejev, jehož pokus mířil do horní části branky. Alexandr Šaryčenkov máhl lapačkou a kotouč do ní schoval.
     
    55:43
    Z pravé strany mezi kruhy přihrával Pavel Porjadin, který přihrávkou našel jen soupeře. V posledních minutách už se dá říct, že se duel pouze dohrává.
     
    55:06
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (10 min. osobní trest – nesportovní chování).
     
    54:48
    Nižněkamsk další branku soupeři nedovolil a už je v plném počtu. Jenomže po chvíli na kotouč nedosáhl Denis Kazionov, a tak je odpískán icing.
     
    54:16
    Po zakončení se po puku marně natahovali André Petersson i Kirill Ljamin. Hostující mužstvo se tak samo vyhnalo z útočné třetiny.
     
    53:17
    Dynamo sice kombinovalo v útočném pásmu, ale na pravé straně o kotouč přišlo. Místo zakončení jsme se dočkali jen vyhození do neutrální zóny.
     
    52:44
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Zack Mitchell – 2 min., držení).

    Michal Luxa

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 17. Šiksatdarov (P. Kulikov), 58. Berglund (Enlund), 60. Šiksatdarov (R. Murphy), 60. Chisamutdinov (Šaripzjanov) – 7. Polygalov (A. Petersson, Indrašis), 10. Jaškin (Volkov, Tarasov), 36. Jaškin (Hietanen, Čajkovský), 37. Alexejev, 39. Polygalov (Jaškin, Šipačov), 43. Hietanen (Šipačov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (43. Šaryčenkov) – R. Murphy (A), Pajgin, Bryncev, Šaripzjanov, An. Sergejev (A), Aťušov, S. Zacharčuk (C) – Z. Mitchell, White, Porjadin – Denis Kazionov, P. Kulikov, Chajrullin – Enlund, Chisamutdinov, Berglund – Šiksatdarov, Padakin, Grošev – Šarifjanov.
    Dynamo Moskva: Bočarov (Kuzněcov) – Hietanen, Čajkovský, Ljamin (A), J. Zajcev, Volkov, Mironov (A), Ogurcov – Jaškin, Tarasov, Šipačov (C) – Polygalov, A. Petersson, Indrašis – Alexejev, Igumnov, Brjukvin – Mojsejev, Petunin, Afinogenov – Jefremov.

    Rozhodčí: Kočetov, Spirin – Osipov, Savenkov

    Diváci: 3 096
    thejrc.org