Poruba 2011 – Motor ČB 1:3 (kon.) | Prostějov – Kadaň 6:3 (kon.) | Sokolov – Ústí n/L 8:2 (kon.)
Havířov – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Vsetín – Jihlava 3:2 (kon.) | Třebíč – Litoměřice 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
HC Dukla Jihlava
Sobota 23.11.2019, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Valaši po sedmizápasové šňůře bez porážky ve středu cestovali na Slavii. Ačkoliv utkání dokázali třikrát dotáhnout, nakonec se radovali Pražané, kteří zvítězili 5:4 po prodloužení. „Utkání bylo nahoru dolu, prohrávali jsme 3:1 a šťastným gólem jsme vyrovnali na 3: 3. Poté jsme dostali gól na 4: 3, ale naštěstí se nám podařilo rychle vyrovnat a potrestat soupeřovu chybu. Soupeř hrál výborně, makal a hrál tvrdě, na druhou stranu ani my jsme neodehráli špatné utkání,“ hodnotil duel Luboš Jenáček.

    Vsetínu tak momentální patří páté místo s tříbodovým mankem na druhý Přerov. V sobotu tak bude usilovat o další důležité body v boji o co nejlepší místo v první osmičce. Navíc bude chtít oplatit zelenožlutým porážku z posledního vzájemného měření sil, které v rámci 11. kola na Vysočině opanovali Valaši 4:2.
     
    Víkendový soupeř Vsetína zažívá zvláštní sezonu. Série nevyrovnaných výkonů stála místo dlouholetého trenéra Petra Vlka, jenž stál na střídačce Dukly nepřetržitě od sezony 2010/2011. Jeho místo od 21. kola zaujal Viktor Ujčík. Ani tento bývalý vynikající útočník však nedokázal výsledkový propad zastavit. Tým pod jeho vedením nestačil na České Budějovice (2:3) i Přerov (0:1p) a byť následně udolal Chomutov 3:1, v posledním kole zase podlehl Porubě 2:4. Šest zápasů před koncem první fáze soutěže, po které se tabulka rozdělí na horní a dolní polovinu, okupuje Jihlava 9. místo s čtyřbodovou ztrátou na osmou Slavii.

    Nejnovější posilou realizačního týmu je videokouč a analytik Tomáš Vrábel, jenž v minulosti pracoval například ve Spartě a nyní zároveň působí i u reprezentace.

    Jihlavskou ofenzivu táhne trojice Čachotský, Poletín, Pekr. Zatímco Tomáš Čachotský nasbíral ve 24 zápasech 16 bodů za 5 gólů a 4 asistence, Michal Poletín dokráčel ke stejné cifře za 4 branky a 12 nahrávek. Matěj Pekr má na kontě pouze o bod méně (4 + 12). Mezi obránci je na tom v hodnocení +/- nejlépe Robin Staněk (+14 ve 24 utkáních) a bodově se doposud nejvíce dařilo Janu Pohlovi (4+7). Drtivou většinu zápasů v jihlavském dresu zatím odchytal brankář Jan Brož, jenž se může pyšnit úspěšností zákroků 93,25.
     
    Domácí do utkání naposledy nastoupí v narozeninové sadě dresů. Bílé úbory oblékli Vsetínští doposud dvakrát. Poprvé se tak stalo v domácím utkání s Chomutovem 12. října, kdy vítězstvím 5:2 oslavili výročí 80 let od založení samostatného oddílu ve městě. Následně 23. října proti Havířovu odstartovali vítěznou šňůru, která se po pondělním triumfu nad Kadaní rozrostla na sedm zápasů v řadě bez porážky. Do třetice všeho dobrého nastoupí Kucharczyk a spol. v narozeninových dresech právě proti Jihlavě.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Bláha) – Teper, Slováček (A), Hunkes, Kudělka, Jeřábek, J. Drtina (A), Dudáš – D. Tůma, Kucharczyk, Jonák (C) – Dostálek, Rehuš, Procházka – Gorčík, L. Volf, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Hořanský.

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Staněk, Mareš, J. Holý, Černohorský, D. Kolář, Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Čachotský (A), Fronk, Chlubna – Machač, Poletín, Lichanec – T. Harkabus, Juda, Davídek.

    Rozhodčí: Dědek, Fiala – Kráľ, Blažek.
     
    Hezký sobotní podvečer ze Vsetína. Domácí tým dnes nastoupí proti jihlavské Dukle ve speciální sadě dresů, stane se tak již potřetí a naposledy v rámci této sezony. Po ledové ploše nyní krouží mládežnicí vsetínského klubu s prapory připomínající dřívější loga a názvy.
     
    Na nástup obou celků se teprve čeká, ale na tribunách se již odehrávají první souboje fanoušků, Duklu totiž přijela podpořit početná skupinka a nejspíš i vzhledem k sobotnímu termínu utkání můžeme očekávat výbornou atmosféru.
     
    Na ledovou plochu nastupuje hostující tým HC Dukla Jihlava.
     
    Potemnělá hala na Lapači za doprovodu světelných efektů a klubové hymny vítá domácí tým.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Utkání odstartováno, na úvodním vhazování úspěšnější domácí Kucharczyk proti Skořepovi.
     
    00:15
    Vsetín se při své brzké snaze o průnik do útočného pásma dopustil postavení mimo hru.
     
    00:43
    Anděl se ve spolupráci s Pekrem snažili vytvořit kombinaci před Gábou, výsledkem byl střelecký pokus Holého, ale ten vsetínská obrana zablokovala.
     
    01:27
    Hráči Dukly jsou nyní vysoce aktivní při forčekingu a Valaši mají problémy kotouč rozehrát.
     
    02:33
    Vsetínská třetí formace se snažila dostat Duklu pod tlak, ale hbitá obrana Jihlavy to nepřipustila a hra se znovu obrací ke Gábovi.
     
    02:52
    V úvodu utkání jde vidět nasazení od obou celků, Jihlava se prezentuje aktivním forčekingem, který zatím Vsetínu dělá problémy. Hosté jsou celkově důrazní v osobních soubojích, a domácí se tak zatím marně snaží propracovat k ohrožení Brožovy svatyně.
     
    03:59
    Brož nyní raději přikryl kotouč před dotírajícím Jonákem, vhazovat se bude po pravici jihlavského brankáře.
     
    04:02
    Ihned po buly se ke střele dostal domácí Procházka, Brož ovšem prokázal dobrý postřeh a kotouč utlumil ve své výstroji.
     
    04:22
    Hunkesovo nahození se nečekaně odrazilo do předbrankového prostoru Jihlavy, kde se k dorážce snažil dostat Dostálek, Brož však své obrně pomohl, když kotouč svými betony nasměroval do rohu obranného pásma.
     
    04:56
    Vsetín nasazuje vyšší rychlostní tempo, do slibného úniku se nyní dostával Volf s Gorčíkem, ale prvně jmenovanému se ani nadvakrát nepodařilo přesně adresovat přihrávku.
     
    05:37
    Vsetínská aktivita přináší první vyloučení v dnešním utkání. Na trestnou lavici putuje hráč Jihlavy Miroslav Juda – dvě minuty hákování.
     
    05:59
    Teper vypálil od modré čáry, Brož okrajem své lapačky kotouč vytěsnil, ovšem nápor domácích pokračuje.
     
    06:24
    Znovu prudká rána v podání Tepera, tentokrát Brož zasáhl vyrážečkou.
     
    06:45
    Vsetín nyní doslova demontoval obranu Jihlavy, ovšem Brož odolal jak zakončení Kucharczyka i Slováčka, následně se hostům podařilo osvobodit.
     
    07:26
    Čachotskému se nyní podařilo vystihnout vsetínskou kombinaci a Jihlava může vydechnout.
     
    07:37
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    08:00
    Vstříc Gábovi postupoval Lichanec, jeho úmysl vystřelit však dokázal vystihnout bránící Jeřábek a střelu zablokoval.
     
    08:07
    Na druhé straně se do samostatného úniku dostával Volf, ale rozhodčí jeho akci museli přerušit pro postavení mimo hru.
     
    08:18
    Nedorozumění ve vsetínské obraně nyní mohl ztrestat Davídek, jeho bekhendové zakončení však postrádalo větší razanci a Gába bez problému vyrazil.
     
    09:11
    Anděl nyní šikovnou přihrávkou uvolnil do samostatného úniku Skořepu, jihlavský kapitán zakončil nad branku a kotouč se ještě odrazil k Pekrovi, ten však rozvlnil pouze boční síť. Jihlava teď měla dvě slibné šance k otevření skóre.
     
    09:36
    Zakázané uvolnění Dukly, hra se vrací před Brože.
     
    09:51
    Čachotský nyní hledal před branku Fronka, jenž se však k zakončení nedostal a navíc se srazil s brankářem Gábou. Tohoto zmatku pak mohl využít Dostálek, jenž postupoval zcela osamocen na Brože, ale trefil hokejku jihlavského brankáře.
     
    10:54
    Zápas nabírá slušné tempo, oba celky se navíc prezentují výborným bruslením.
     
    11:38
    Čtvrtá formace Valachů se nyní doslova snaží vydolovat kotouč v obranném pásmu Jihlavy.
     
    11:45
    Ze souboje u mantinelu se stal prohřešek proti pravidlům. Současně jsou vyloučeni za Vsetín David Vítek, za Jihlavu pak putuje na trestnou lavici Milan Davídek. Oba borci si odpočinou na dvě minuty za hrubost.
     
    12:27
    Při hře ve čtyrech jsou zatím na kotouči více Vsetínští, ale domácím se zatím nedaří přechod přes střední pásmo.
     
    13:16
    Teper nyní poslal přihrávku na levé křídlo Slováčkovi, ten se řítil k Brožovi, ale v klíčové chvíli promáchl kotouč, následně se ještě ke slovu dostal znovu Teper, jenž dneska pálí ostře, ale zatím nepřesně.
     
    13:57
    Procházka přenechal kotouč Rehušovi, jeho střela zápěstím však skončila pouze na zadním plexiskle.
     
    14:24
    Volf nyní obdržel přihrávku od Jeřábka, bohužel pro Vsetín se mu nepodařilo zpracovat kotouč a zakončit, Jihlava však nyní měla v obraně okénko.
     
    14:57
    Valaši nyní znovu čelí aktivnímu napadání jihlavských útočníků, z toho pramení zakázané uvolnění v podání domácího týmu.
     
    15:52
    Valaši si zahrají druhou přesilovou hru v dnešním utkání, na dvě minuty za hákování putuje na lavici hanby Daniel Kolář.
     
    16:18
    Vsetín buší na otevření skóre! Další prudkou ránu v podání Tepera Brož jenom vyrazil a k dorážce se dostal Kucharczyk, jeho snaha přehodit beton jihlavského brankáře však skončila těsně mimo branku.
     
    16:54
    Vsetín nadále svírá čtveřici hostů v obranném pásmu.
     
    17:07
    Další pokus obstaral Slováček, jeho rána skončila mimo a stejně dopadla i snaha Kucharczyka.
     
    17:24
    Vsetín pokračuje v ostřelování jihlavské branky, obrana Dukly zatím drží.
     
    17:36
    Komplikace pro Jihlavu, další trest fasuje Jan Pohl – dvě minuty za faul loktem. Vsetín bude mít 16 vteřin výhodu pěti hráčů proti třem.
     
    17:44
    Jihlava se ovšem krátce po vhazování osvobozuje.
     
    17:52
    Jihlava ve čtyrech.
     
    18:15
    Jihlavě se znovu podařilo vyhodit, hra je nyní hodně rozkouskována, což hostům určitě svědčí.
     
    19:17
    Slováčkovo nahození bylo sraženo do rohu obranného pásma Dukly, následně se marně pokoušel dostat kotouč za Brožova záda Jonák.
     
    19:36
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání mezi Vsetínem a Jihlavou je minulostí. Dukla přijela na Lapač odhodlaná a zabránila pověstnému náporu domácích, když se prezentovala aktivním forčekingem. Co Jihlavu během první dvacetiminutovky trápilo, byla disciplína, tým z Vysočiny čelil třem oslabením, ale i díky postřehu brankáře Brože se zatím drží na nule. Je otázkou, jak se tento fakt projeví do obrazu hry ve druhé třetině, ono přeci jen ustát na Lapači v první třetině tři přesilové hry domácích může být jistou psychickou vzpruhou. Vsetín se naopak trápí v efektivitě, šancí na otevření skóre měl poměrně dost, ovšem i Jihlava byla při vyrovnaném počtu hráčů nebezpečná. Prostřední dějství vypukne na vsetínském stadionu 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Kucharczyk stejně jako v první třetin i tentokrát úspěšný na úvodním vhazování.
     
    20:38
    Vsetín se snažil získat územní převahu v obranném pásmu Dukly, ovšem plány Rehuše s Tůmou vystihl Pekr a Vsetín musí pro kotouč znovu až ke Gábovi.
     
    21:19
    Čachotský připravil střeleckou pozici Marešovi, ten však trefil pouze clonícího Chlubnu a také Jihlava musí nyní vyklidit útočné pásmo.
     
    21:42
    Ihned po vhazování se k prudké střele dostal Lichanec, Gába dokázal včas reagovat a vhazování se bude opakovat.
     
    22:18
    Pohledná kombinace v podání Vsetína, která začala u Drtiny, jenž předložil kotouč Karafiátovi, tomu se podařilo vylepšit pozici Gorčíkovi, jenž se nadvakrát snažil zakončit, jeho druhý pokus skončil těsně mimo.
     
    22:57
    Po výzvě od Šilhavého se na hranici brankoviště snažil propasírovat kotouč za Brože Karafiát, jihlavský brankář se ovšem dokázal včas orientovat a za pomoci svých obránců tuto situaci ustál.
     
    23:01
    Nyní se šikovně prodral mezi jihlavskými obránci Hořanský, jeho koncovka však neměla potřebnou razanci a Brož bez problému kotouč kontroloval, následně se vsetínský útočník setkal s rázným přístupem jihlavských beků.
     
    23:25
    Vsetínu se daří držet útočné pásmo a obrana Dukly se musí mít na pozoru.
     
    23:37
    Slováček předkládal kotouč Vítkovi, ten se jej snažil usměrnit za Brožova záda, ale puk si opět našel cestu mimo jihlavskou branku.
     
    24:15
    Jihlavu nyní osvobodil Čachotský, jenž postupoval po levém křídle a dokázal i ostře vypálit, Gába jeho pokus zlikvidoval pohotovým betonem.
     
    24:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši těží z náporu ve druhé třetině první branku dnešního utkání! Zpoza branky poslal Hunkes přihrávku na VLASTIMILA DOSTÁLKA a bývalému hráči Jihlavy se podařilo dostat kotouč za brankovou čáru. Asistence: Jiří Hunkes.
    24:40 Vlastimil DOSTÁLEK - 1:0
     
    25:17
    Dudáš nyní prověřil Brožovu pozornost prudkou střelou od modré čáry, jihlavský brankář zasáhl svou lapačkou.
     
    25:36
    Na druhé straně zapracoval Harkabus a Gába měl s krocením jeho střely menší problémy.
     
    25:57
    Jihlava se snaží dostat do tempa, z mezikruží to nyní zkoušel Davídek, jeho střela byla sražena.
     
    26:43
    Vsetín ovšem razantně odmítá nádech jihlavské Dukly a aktivně přistupuje k hráčům soupeře.
     
    27:32
    Nyní to byl opravdu tuhý boj o kotouč u jihlavské střídačky, rozhodčí nejspíš měli kotouč stále na dohled a přetahovaná trvala téměř půl minuty.
     
    28:11
    Vsetín kombinoval v útočném pásmu, ale útočného faulu se dopustil Vít Jonák a Dukla si poprvé v dnešním utkání vyzkouší početní výhodu, vsetínský kapitán byl potrestán za vysokou hůl.
     
    28:24
    Pekr nyní napřáhl na střelu z voleje, kotouč skončil mimo.
     
    28:35
    Po přihrávce Skořepy pálil znovu z voleje Davídek, Gába jeho střelu zneškodnil.
     
    28:56
    Valaši se budou po dobu jedné minuty a patnácti vteřin bránit ve třech. Dvě minuty za podrážení fasuje Sebastián Gorčík.
     
    29:11
    Poletín nyní zlomil hůl, Jihlava však útočné pásmo udržela, ale kotouč teď končí v ochranné síti a vsetínská trojice může vystřídat.
     
    29:24
    Po přihrávce Pekra pálil Staněk, před brankou ještě úřadoval Skořepa, Vsetínu se následně nepodařilo vyhodit a tlak Jihlavy kulminuje.
     
    30:00
    Další možnost Pekra končí opět mimo, Vsetín však stihl vystřídat pouze jednoho hráče.
     
    30:11
    Vsetín ve čtyrech.
     
    30:37
    Do střely Pekra se vložil Drtina a Valaši se osvobozují.
     
    30:56
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    31:26
    Volf znovu postupoval do útočného pásma s Hořanským, druhému jmenovanému se však nepodařilo kotouč zpracovat.
     
    32:16
    Vsetín je při vyrovnaném počtu hráčů mimořádné aktivní, v další slibné příležitosti se ocitl Gorčík, branku však minul.
     
    32:40
    Vsetín nyní předvádí drtivý tlak, po přihrávce Jonáka zakončoval Tůma, ale kotouč za Brože nepropasíroval. Vsetín si však zahraje přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění nafasoval Jakub Černohorský.
     
    33:21
    Po přihrávce Kucharczyka pálil Teper, puk se od zadního mantinelu odrazil na hůl Jonáka, proti jeho úmyslu včas zasáhl Brož, jenž nyní mimořádně podržel svůj tým.
     
    33:22
    Jihlavě se po vhazování podařilo vyhodit, Vsetín začíná od Gáby.
     
    34:07
    Do přihrávky Hunkese se vší silou opřel Rehuš, Brož zasáhl a kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    34:20
    Jihlava se ve druhé polovině oslabení brání dobře, puk znovu míří až ke Gábovi.
     
    34:40
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    35:04
    Jihlava se bude muset znovu bránit početní výhodě Vsetína. Nyní je to trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě, trest míří odsedět Michal Machač.
     
    35:30
    V další přesilové hře Valachů zatím dvakrát vystřelil Karafiát, poprvé trefil hokejku bránícího Staňka, podruhé pak ztroskotal na pozorném brankáři Brožovi.
     
    35:30
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lukáš Volf – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Václav Půža – 2 min., hrubost).
     
    36:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín opět v přesilové hře předvedl mimořádný tlak do brány a tentokrát už slaví využití početní výhody! Ke střele se znovu dostal Teper, jehož ránu usměrnil za Brožova záda VÍT JONÁK. Asistence: Jakub Teper, Radim Kucharczyk.
    36:38 Vít JONÁK - 2:0
     
    37:10
    Valaši se znovu perou o kotouč v obranném pásmu Dukly, ono dnešní duel se celý nese ve znamení tuhých soubojů u mantinelu.
     
    37:34
    Zakázané uvolnění Dukly, hra se vrací před Brože.
     
    37:53
    Vsetín čeká další přesilová hra. Na trestnou lavici odjíždí Matěj Pekr na dvě minuty za zdržování hry.
     
    38:26
    Ovšem Jihlavě se teď podařilo ušetřit cenné vteřinky v obranném pásmu Vsetína a je z toho vhazování ve středním pásmu.
     
    39:00
    Teperovi se nepodařilo udržet kotouč na útočné modré a Valaši musejí do středního pásma.
     
    39:43
    Valaši se v přesilové hře tentokrát nemohou usadit v útočném pásmu, Dukla dobře brání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství na Lapači přineslo otevření skóre. Domácí tým byl od úvodu druhé třetiny aktivní a vytěžil z toho vedoucí branku v podání Vlastimila Dostálka. Dukla následně měla obrovskou příležitost vyrovnat, ale dvojnásobnou početní výhodu, která trvala pětasedmdesát vteřin, nevyužila. Vsetín pak pokračoval v aktivním ofenzivním výkonu. Svěřenci trenéra Ujčíka pak znovu začali doplácet na bídnou disciplínu a Vsetín byl ve své páté početní výhodě nekompromisní, když Teperovu střelu tečoval za záda Brože Vít Jonák. Vedení domácího celku zatím odpovídá obrazu hry, ovšem Dukla se snaží bojovat a dá se očekávat, že borci z Vysočiny se budou snažit o zdramatizování zápasu. Závěrečná perioda odstartuje mezi valašskými kopci v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Kucharczyk i do třetice úspěšný na úvodním vhazování a Vsetín okamžitě míří do útočného pásma.
     
    40:37
    Jihlava měla nyní slibnou příležitost! Skořepa předkládal kotouč Andělovi, Gába se však pohotově přemístil a udržel čisté konto!
     
    41:39
    Možnost pro Jihlavu, dvě minuty za hákování fasuje Sebastián Gorčík.
     
    42:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín udeřil ve vlastním oslabení! Rodící se kombinaci Jihlavy vystihl Volf a rozjel se do přečíslení s DAVIDEM TŮMOU, jenž původní zakončení Volfa dokázal dorazit za bezmocného Brože. Asistence: Lukáš Volf.
    42:26 David TŮMA - 3:0
     
    43:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá přesilovou hru a stahuje vsetínský náskok opět na rozdíl dvou branek! Kombinaci hostů zakončil přesnou střelou k tyči MATĚJ PEKR. Asistence: Josef Skořepa, Robin Staněk.
    43:04 Matěj PEKR - 3:1
     
    43:38
    Valaši nechtějí připustit zdramatizování zápasu a okamžitě se nastěhovali do útočného pásma.
     
    44:31
    Čachotský zkusil Gábu překvapit nenápadnou střelou od mantinelu, vsetínský brankář vytáhl svou vyrážečku a Valaši se dostávají k rozehrávce.
     
    45:29
    Dnešní utkání sleduje 3860 diváků.
     
    46:01
    Slibné příležitosti na obou stranách, nejprve zahrozil z hranice pravého kruhu vsetínský Hunkes, na druhé straně se pak ke Gábovi prodral Pekr, oba brankáři úspěšně zasáhli.
     
    47:00
    Rehuš byl nyní u mantinelu ostře atakován Staňkem, ovšem vsetínský útočník se dokázal postavit a ještě vybojovat puk pro svůj tým, za což si vysloužil potlesk z tribuny.
     
    47:33
    Gorčík mohl ve spolupráci s Volfem rozhodnout, ovšem Brož dalším pohotovým zákrokem udržel jihlavské naděje.
     
    48:19
    Skořepa nyní vyslal nenápadnou střelu od modré čáry, Gába ji postřehl až na poslední chvíli, naštěstí pro domácí včas zasáhl.
     
    48:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava dramatizuje průběh zápasu! Ve signalizované výhodě pronikl ke vsetínskému brankovišti LUKÁŠ ANDĚL a povedenou kličkou do bekhendu snižuje manko Dukly na rozdíl jediné branky. Asistence: Josef Skořepa, Jan Holý.
    48:53 Lukáš ANDĚL - 3:2
     
    49:22
    Ozývá se i skupinka jihlavských fanoušků, která se ve výrazné přesile domácích příznivců snaží vyburcovat své hráče ke srovnání.
     
    49:57
    Hostující Chlubna se po individuálním průniku dostal k zakončení, Gába jeho střelu zneškodnil, následně Vsetínští vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    50:44
    Brankář Gába se nyní snažil pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, místo toho však kotouč zpracoval Čachotský a přenechal jej Fronkovi, proti němuž musel vsetínský brankář vytáhnout zákrok.
     
    52:04
    Vsetín se nyní prezentoval aktivní výkonem v útočném pásmu, ke koncovce se z ostrého úhlu dostal Rehuš, ale skulinku pod horní tyčí Brožovy branky hledal marně.
     
    52:23
    Přesilová hra pro Vsetín, dvě minuty za sekání fasuje Michal Poletín.
     
    52:48
    Tůma napřáhl na hranici levého kruhu, Brož měl však na jeho pokus ideální výhled a bez větších problémů kotouč zkrotil ve své moci.
     
    53:07
    Teper opět pálí, ale opět mimo.
     
    53:43
    Slováčkův pokus sražen do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravici brankáře Brože.
     
    54:15
    Po přihrávce Slováčka pálil přízemní střelou Hunkes, kotouč však pouze doputoval k Brožovým betonům.
     
    54:23
    Jihlava je kompletní.
     
    55:13
    Vsetínský obránce Jeřábek obkroužil s kotoučem jihlavskou branku, Brož si však prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    55:19
    Další Slováčkův pokus končí v moci brankáře Brože, Vsetínu chybí clona před jihlavským brankářem, ten v posledních okamžicích nemám problém pokrývat pokusy valašských střelců.
     
    55:44
    Vsetín se po přesilové hře nadále drží v útočném pásmu, ovšem Teperova střela měla stejný průběh, jak jsem vám ho popsal již níže, opět luxusní výhled pro brankáře Brože.
     
    56:37
    Osměluje se i Jihlava, elitní formace Dukly se snaží něco vymyslet, ale vsetínská obrana je zatím ve střehu.
     
    57:27
    Valaši kontrolují střední pásmo, Dukla momentálně marně hledá způsob, jak se dostat ke Gábovi.
     
    57:49
    Nyní se to povedlo Čachotskému, jenž se dostal i k zakončení z ostrého úhlu, Gába si chvíli nebyl jistý, zda má kotouč pod kontrolou, ale nakonec jej vsetínský brankář našel ve své lapačce.
     
    57:49
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:49
    Jihlava jde již nyní do hry bez brankáře!
     
    58:02
    Jonák se vrhl do střely Staňka, Dukla však drží nadále kotouč v útočném pásmu.
     
    58:27
    Procházka předložil kotouč na modrou čáru Dostálkovi, ten se snažil z voleje trefit odkrytou branku Dukly, ale obránce Jihlavy se stačil včas do střely vložit.
     
    59:02
    Dlouhou souhru Jihlavy zakončil střelou od modré čáry Čachotský, kotouč pouze prosvištěl vsetínským brankovištěm.
     
    59:07
    Zakázané uvolnění Vsetína a logicky i oddechový čas pro domácí tým.
     
    59:11
    Ihned po vhazování se ke střele dostal Pekr, vsetínskou branku však minul a Valaši odehráli kotouč do středního pásma.
     
    59:40
    Nahození Anděla bylo zablokováno ještě ve středním pásmu, takže se bude vhazovat zde.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Jihlavská Dukla se na Lapači dokázala ve třetí třetině postarat o zdramatizování zápasu a to i přes to, že v jejím úvodu inkasovala třetí branku. Utkání přineslo tuhý boj až do závěrečných minut, ale můžeme konstatovat, že vítězství domácích je přeci jen zasloužené. Vsetín byl aktivnějším týmem ve směru do útoku, tvořil si řadu slibných příležitosti a přinutil Jihlavu k faulům. Jihlavě se ani v šestém utkání se Vsetínem po pádu z extraligy nepodařilo bodovat, naopak Valaši se vrací na vítěznou notu a přibližují se k jistotě elitní osmičky. Dukla bude muset ještě zabrat.

    Vsetínské publikum se nyní připravuje na děkovačku se svými miláčky. Já se s vámi pro dnešek loučím, děkuji za pozornost při sledování přenosu a ze vsetínského Lapače vám přeji příjemný sobotní večer i zbytek víkendu.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Jakub Teper (VSE)

    Jan Brož (JIH) (19:27:02)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 25. Dostálek (Hunkes), 37. Jonák (Teper, Kucharczyk), 43. D. Tůma (L. Volf) – 44. Pekr (Skořepa, Staněk), 49. Anděl (Skořepa, J. Holý)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Bláha) – Teper, Slováček (A), Hunkes, Kudělka, Jeřábek, J. Drtina (A), Dudáš – D. Tůma, Kucharczyk, Jonák (C) – Dostálek, Rehuš, Procházka – Gorčík, L. Volf, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Hořanský.
    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Staněk, Mareš, J. Holý, Černohorský, D. Kolář, Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Čachotský (A), Fronk, Chlubna – Machač, Poletín, Lichanec – T. Harkabus, Juda, Davídek.

    Rozhodčí: Dědek, Fiala – Kráľ, Blažek

    Diváci: 3860
    bahis siteleri