Třinec – Pardubice 7:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 6:2 (kon.) | Sparta – Zlín 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC Olomouc
Neděle 01.12.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji pěkný zbytek nedělního večera, úspěšný vstup do nového pracovního týdne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:30:54)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Matěj Chalupa
    HC Olomouc – Petr Kolouch
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 5 (21)
    HC Olomouc – 8 (25)
     
    Duel Hradce s Olomoucí končí. Stejně jako v úvodním měření sil jsme viděli hodně defenzivní hokej, zvlášť první třetina byla velice chudá na šance a třetí na tom nebyla o moc lépe. Po dvou třetinách se vyrovnané utkání rozhodovalo v třetí části. Zápas rozhodla jediná nádherná individuální akce Matěje Chalupy, jenž parádně zakončil svůj únik a přisoudil tak Lvům neskutečně důležité tři body. Olomouc tak bude po dnešku na 8. místo hledět ze vzdálenosti sedmi bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    A ještě pro úpravu statistik se nám tu rozhořčil Lukáš Nahodil, který je hodně nespokojen s tím, že jeho tým dnes neuspěl, což taky dal jasně najevo a sudí ho za to odměňují osobním desetiminutovým trestem.
     
    59:58
    Kotouč letící na zadní mantinel nachází Filip Pavlík, který jej ometá o tvrzené sklo a posílá tak ven z pásma Lvů, kteří toto utkání zvládnou a zvítězí.
     
    59:38
    Jan Knotek nejprve tvrdě leč nepřesně vypálil z vrcholu kruhů a následně se mu nepodařilo tečovat před bránou tak, aby Mazanec na puk nedosáhl. Brankář Hradce teď podržel svůj tým a ten ho za to dozajista pochválí, tohle byl možná klíčový zákrok večera!
     
    59:16
    Buly před Mazancem vyznělo v prospěch Hradce, jenže Zámorský vyhodit nedokázal a Linhart poslal pouze oblouček, který skončil na obranné modré.
     
    59:06
    Poslední minuta je tu a Olomouc se na chvilku dostala přes útočnou modrou, Zámorský radši ihned hodil puk na zakázané uvolnění.
     
    58:38
    Kombinace Mory je dost nejistá, zakončovat už mohli Smoleňák a Perret, první jmenovaný trefil padajícího beka, druhý boční síť. Čtvrtina hradeckých fandů se tak už bezdůvodně radovala, svůj omyl ale pochopila rychle.
     
    58:05
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a Lvi se v útočném pásmu dvakrát málem dostali k puku, nakonec ho ale nezískali a hraje se dál.
     
    57:38
    Zbyněk Irgl vystřelil ostře z levé strany od modré čáry, Mazanec vykopl betonem puk až na ochranné sklo skoro u modré čáry.
     
    57:27
    K vyloučení nedošlo, hraje se šest na pět, Olomouc kombinuje podél hrazení a snaží se v přehuštěném prostoru najít prostor ke střelbě.
     
    57:06
    Trenéři Olomouce využívají oddechový čas a plánují se svými svěřenci závěrečný nápor, Lukáš už možná zůstane na střídačce. Ano, je to tak, Mora hraje bez brankáře, buly po pravé ruce Mazance!
     
    57:06
    Filip Pavlík dohrál tvrdě i hrazení Jiřího Ondruška, který padl na led jako podťatý. Sudí raději ihned přerušili hru a nyní se ještě radí, zda nebudou vylučovat.´a kde se bude vhazovat.
     
    56:38
    Východočeši už se jasně soustředí na defenzívu, puk vždy dostanou za útočnou modrou a pak už se s ním příliš mazlit nechtějí.
     
    56:05
    Střela Jana Jaroměřského od modré čáry nakonec neškodně proskákala kolem brány Lvů, kdyby teč trefil Lukáš Nahodil, mohl mít Mazanec hodně práce!
     
    55:55
    Mazanec chytá nahození od modré čáry bezpečně do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Olomouc tlačí na vyrovnání.
     
    55:27
    Lvi se nikam neženou. Rosandič drží touš za klecí a počká na dostřídání. Akce Mountfieldu po pravé straně vedla do rohu, kde se o touš oba celky přetlačují.
     
    55:05
    Radovan Pavlík hrající v náhradním dresu s číslem devět se vrátil ke své brance a zavezl puk za ní, aby se zbavil napadajících hráčů Mory.
     
    54:38
    Východočeši posílají kotouč přes všechny čáry a Vincour se za pár minut vrátí z trestné lavice, takže už hrajeme znovu klasicky pět na pět.
     
    54:11
    Hanáci jsou kompletní, natlačili puk do brankoviště, Mazanec ho vyrazil před sebe, ale ohnul se. Sudí si myslel, že puk drží, a tak přerušil.
     
    54:05
    Hra ve čtyřech se rychle překlápí ze strany na stranu, nyní jsou vepředu Moravané, kteří ale dobrovolně couvají do vlastního pásma.
     
    53:38
    Radim Šalda dostal puk od Zámorského na pravou stranu k hrazení a okamžitě tvrdě vypálil. Razance střely byla dobrá, ale mířila jen na hruď Lukáše, který zasáhl.
     
    53:05
    Nedomlel byl podražen u pravého hrazení, ale tentokrát se nepíská. Hradec přesunul hru do útočného pásma, kde se snaží držet puk.
     
    52:31
    Přesilovka rychle končí, Tomáš Vincour inkasuje po zákroku v rohu kluziště dvě minuty za napadení. Ani já ani publikum tomu příliš nerozumíme, ale sudí názor měnit nebude a postižený trest neodvolá.
     
    52:16
    Přesilovka Východočechů se zatím nekoná, Hanáci se velice snadno dvakrát osvobodili tím, že vyhodili přes všechny čáry.
     
    52:01
    Hanáci se navíc provinili proti pravidlům, na ledě jich bylo příliš mnoho a dostávají tak dvě minuty, které odpyká Petr Koulouch.
     
    52:01
    Po ofsajdu Hanáků probíhá poslední komerční přestávka v utkání, uklízeči naposled odhrnují sníh z ledu a duel může dospět ke svému vrcholu i konci.
     
    51:49
    Východočeši se osvobodili ze sevření svého soupeře a na chvíli postoupili kupředu, touš ale ztratili a jsou rádi, že soupeř se v protiakci dostal do postavení mimo hru.
     
    51:06
    Kevin Klíma se rozjel po levé straně, na kruhu napřáhl až ke stropu haly a vyslal bombu, která těsně minula pravý horní roh klece Lukáše a zaduněla o tvrzené sklo.
     
    50:49
    Po icingu Olomouci se vhazovalo před Lukášem, Hanáci získali hrací předmět, ale postoupili s ním jen k půlící čáře, kde to nejcennější ztratili.
     
    Dnešní utkání sleduje 4007 diváků.
     
    50:13
    Mazanec rozehrává od své brány, poslal ho ale jen do rohu, odkud ho rychle vyhodil Šalda přes obrannou modrou.
     
    49:49
    Olomoučtí se nyní zbytečnou nepřesnou zpětnou přihrávkou připravili o pásmo, takže se musí stáhnout k Lukášovi.
     
    49:26
    Východočeši vyhodili kotouč za útočnou modrou a ve středním pásmu znovu postavili svou vlastní past, přes kterou se Hanáci dostávají jen těžko.
     
    49:03
    Petr Kolouch nyní dorážel zády k bráně, když stál na vrcholu brankoviště. Mazanec si lehl na zem a tím vše vyřešil, kotouč mu nakonec v nepřehledné situaci doskákal pod rukavice.
     
    48:38
    Východočeši ztratili hrací předmět hned za útočnou modrou, takže zaútočit mohou zase Kohouti, kteří ale opět pouze nahodili do rohu.
     
    48:05
    Hanáci rozjíždějí kombinaci ve vlastní třetině, nakonec dlouhým pukem vyhazují za bránou Lvů, kde jsou první obránci Hradce, kteří hledají dlouhým kotoučem své kolegy z útoku.
     
    47:38
    Mountfield je vytlačen za útočnou modrou, ale rychle se vrací do nebezpečného prostoru, v němž ale okamžitě ztrácí puk a jeho hráči střídají.
     
    47:12
    Buly u obranné modré Mountfieldu Koukal vyhrál na Linharta, ten přihrál Zámorskému, jenž se snažil nastartovat Jergla, jenž ale na situaci nebyl zcela připraven.
     
    46:53
    Kotouč opustil hrací plochu, a tak se píská znovu a probíhá komerční přestávka a s ní spojené uklízení hrací plochy.
     
    46:27
    Hanáci předvedli zajímavou akci na jejímž konci byl Petr Strapáč, ten ale z bezprostřední blízkosti nedokázal nasměrovat touš mezi tři tyče.
     
    46:16
    Buly před Mazancem zvládli vyhrát Lvi, kteří se po levé straně probili do pásma soupeře, kde ale po přenesení hry touš ztratili a couvají zpět.
     
    46:05
    Jiří Ondrušek vystřelil od modré čáry, ale jeho pokus zastavil první bránící hráč, Tomáš Vincour. Vydal se s pukem kupředu, ale cestu neviděl, a tak nahodil na zakázané uvolnění.
     
    45:38
    Východočeši jsou teď pod náporem svého protivníka, který se usídlil v útočném pásmu a hledá si cestu k palebné pozici.
     
    45:18
    Buly před Mazancem skončilo velkou strkanicí, po níž se snažil zakončovat Klimek, kterému ale puk sjel z čepele a šance tak skončila.
     
    44:49
    Nahození po mantinelu končí na čepeli Klímy, který ale touš neudržel. Hanáci ale nezahrozili, obránci Lvů zachytili puk a poslali ho na zakázané uvolnění.
     
    44:16
    Perret se dere po levé straně kupředu, Vilém Burian se s ním však vrátil důsledně a kotouč letí vzduchem až do pásma Mountfieldu.
     
    43:44
    Po zakázaném uvolnění Hanáků a rychlém zakončení další akce se znovu vhazuje před Lukášem. Lvi získali puk a zůstávají před klecí soupeře.
    43:35 Matěj CHALUPA - 2:1
     
    43:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Parádní akce a Hradec otáčí skóre, vede! MATĚJ CHALUPA zastavil kombinaci Hanáků když získal puk po střele, kterou nejspíš Škůrek trefil jen patkou hole a neměla tak žádnou razanci. Následně se útočník Lvů vydal nekompromisně kupředu. Proletěl kolem beků Olomouci a Lukášovi udělal výstavní kličku do bekhendu, puk mu mezi betony poslal po ledu do sítě – 2:1! Bez asistence.
     
    43:16
    Pěkná tvrdá střela z levé strany od modré čáry v podání Jana Švrčka protáhla Mazance, která ji musel vyrazit ramenem na přední tyči.
     
    43:01
    Hanáci se stáhli s pukem ke své kleci. V souboji mimo puk se Rostislav Olesz a Rudolf Červený zasáhĺi do obličeje, respektive citlivých míst, sudí přerušují, vylučovat se nebude.
     
    42:49
    Zajímavou akci Hanáků nyní zakončoval Jan Káňa, který doklepl puk z bezprostřední blízkosti jen do náruče pozorného Mazance.
     
    42:27
    Petr Zámorský stojí s pukem za svou klecí a dává oběma týmům čas na to, aby poslaly na led čerstvé síly.
     
    42:05
    Aleš Jergl vypálil z levé strany od modré čáry, puk ale přes clonící hráče k brance Hanáků nedoputoval, takže Lukáš zasahovat nemusel.
     
    41:27
    Hanáci vyhráli buly před svým gólmanem a puk vyvezli na útočnou modrou. Tam ho ztratili a tak spěchají zase ke své kleci.
     
    41:06
    Matěj Chalupa projel s pukem po levé straně a od mantinelu z ne úplně ideálního úhlu vystřelil. Lukáš byl připraven a jeho spoluhráči poslali touš na icing.
     
    40:38
    Hanáci se dvakrát vydali kupředu a ve stejném počtu případů se vrátili ke své bráně už předtím, než dosáhli půlky hrací plochy.
     
    40:15
    Východočeši vyhráli buly a nastřelili kotouč za bránu Hanáků, kteří se jej v tomto prostoru zmocnili a vymýšlejí svou první akci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté jsou zpět, třetí třetina začíná.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 8
    HC Olomouc – 15
     
    Čtyřicet minut duelu Mountfieldu s Morou je úspěšně za námi. Hanáci začali v druhém dějství více střílet, Hradec se drží na svém standardu. Olomouc šla překvapivě do vedení v 32. minutě, kdy se střelou z blízkosti prosadil přesný Kolouch. Východočeši ale přispěchali s odpovědí a o čtyři minuty využil šikovnou tečí přesilovku Červený. Stav je tak stále nerozhodný, nepřesností zatím příliš neubylo, ale po vyrovnávací brance se hra přece jen trochu rozproudila, doufejme, že v tomto trendu budeme pokračovat i v třetí dvacetiminutovce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Poslední akce je dlouhý nahozený puk do třetiny Hanáků, kteří si puk v pohodě zpracují a odvezou do rohu hrací plochy.
     
    39:49
    Buly u obranné modré Lvů vyznělo lépe pro Cingela, který předal touš bekům, kteří jej sympaticky vrátili obráncům svého soupeře.
     
    39:35
    Východočeši kotouč získali a posunuli jej do středu plochy, kde vidíme další zašlápnutí puku které trvá tak dlouho, že hlediště píská stále hlasitěji. Nakonec se rozhodli i sudí, že by mohli písknout a tak je hra přerušena.
     
    39:07
    Poslední minuta druhé třetiny začíná klasickou situací pro tuto část hry. Hokejisté Hradce Králové se dopustili icingu a bude se vhazovat po levé ruce Marka Mazance.
     
    38:38
    Hradec se dostal do útočného pásma a vytvořil zámek, Michal Dragoun se z pravého kruhu natlačil na střed a zblízka vypálil, jeho pokus levý horní roh svatyně soupeře těsně minul.
     
    38:05
    Buly před bránou Mountfieldu znovu opanovali hokejisté z města pod Bílou věží, jejich vyhození bylo tentokrát tak pomalé, že zakázané uvolnění pískáno nebude.
     
    37:46
    Jakmile Lvi puk získali, zajeli s ním za bránu a po druhé straně ho vyhodili. Nakonec přes všechny čáry, takže se píská další icing.
     
    37:41
    Buly před Mazancem získali Lvi pro sebe, jenže kotouč přes obrannou modrou dostat nedokázali a nyní se o něj přetlačují se soupeřem u hrazení už pěknou chvíli.
     
    37:21
    Branka jako by celou hru rozhýbala, Východočeši teď dvakrát rychle přešli hřiště, což jsme doposud neviděli. Další jejich akce však končí zakázaným uvolněním.
     
    36:27
    Hokejisté Olomouci se vymanili ze sevření svého soka jen na chvíli a nyní už se musí znovu bránit. Rána Linharta však byla před bránou zastavena bojujícími hráči.
     
    36:05
    Zdá se, že zásah Hradeckých probral doposud poněkud bezradně působící hokejisty Lvů. Ti si nyní vypracovali další šance, ale přetavit je do gólu zatím nedokázali.
    35:31 Rudolf ČERVENÝ - 1:1
     
    35:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec konečně využívá přesilovku a srovnává stav na 1:1! Filip Pavlík vystřelil z pravé strany od modré čáry a RUDOLF ČERVENÝ tečoval puk těsně před Lukášem do prostoru mezi betony gólmana Hanáků, ten byl v tuto chvíli naprosto bez šance, neměl naprosto žádný čas na to, aby zareagoval – 1:1! Asistence: Filip Pavlík, Radovan Pavlík.
     
    35:09
    Východočeši působili doteď v přesilovce bezradně. Nyní přišla zajímavá přihrávka Červeného skrz hřiště, Šalda ale nepokořil skvěle se přesunuvšího Lukáše!
     
    34:45
    Aleš Jergl vyslal z pravého kruhu nepříliš razantní pokus který Lukáš bez potíží a námahy vykopl betonem do rohu kluziště.
     
    34:05
    Početní výhoda Východočechů zatím působí bezzubým dojmem, Hanáci celkem pohodlně třikrát vyhodili přes všechny čáry.
     
    33:35
    Jan Knotek je vyloučen za podrážení, takže icnig Lvů se ruší a místo toho uvidíme přesilovku Mountfieldu.
     
    33:27
    Východočeši se drali po pravé straně kupředu, ale beci Olomouci byli na svou defenzivní práci připraveni a útok zastavili.
     
    32:54
    Dobrá střela z pravé strany v podání Jana Knotka trefila Mazance do helmy. Brankář Hradce nebyl otřesen, hra pokračovala a beci Lvů se o puk postarali.
     
    32:27
    Východočeši nyní nevědí kudy kupředu, jejich akce byla zastavena na obranné modré. Hanáci dvakrát za sebou lacino získali puk a jdou kupředu.
     
    32:16
    Vhazování před bránou Lvů vyznělo v prospěch Hanáků, kteří dostrkali kotouč na modrou, kde ho Jiří Ondrušek poslal po mantinelu za bránu Hradce.
     
    32:01
    Po dalším lehčím zákroku Mazance se bude vhazovat po levici gólmana Lvů. Mezitím probíhá komerční pauza, Mountfield se tak může z obdržené branky vzpamatovat.
    31:45 Petr KOLOUCH - 0:1
     
    31:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Brankový půst končí! Olomouc otevírá skóre a překvapivě jde do vedení! Puk se po zajímavé akci Hanáků dostal na pravou stranu, Vyrůbalík ho z modré čáry poslal do hloubi třetiny, kde se z bezprostřední blízkosti prosadil PETR KOLOUCH, jenž prostřelil Mazance na přední tyči! Asistence: Martin Vyrůbalík.
     
    31:27
    Hanáky zaznění jejich tyče probralo a nyní nahodili puk před bránu, kde touš záhadným způsobem proskákal skrz klubko hráčů.
     
    31:07
    Další buly před hradeckou svatyní vyznělo úspěchem Hradce a Radim Šalda se vydal sám kupředu, na vrcholu kruhů vypálil a svým projektilem orazítkoval břevno!
     
    30:49
    Poté co puk opustil hrací plochu se znovu vhazuje před Mazancem. Kotouč dostal na levou stranu k modré čáře Jan Švrček a přízemní střelou chtěl gólmana Lvů zaskočit, ten se však nenechal.
     
    30:30
    Mountfield je kompletní a Zámorský spěchá pro puk za svou klec, kde o něj musel svádět souboj. Vše se snažil vyřešit Smoleňák, jeho bekhendové vyhození ale úspěch nepřineslo.
     
    30:13
    Pěkný zámek Olomouci tentokrát vyústil do zakončení. Na ose hřiště u modré čáry napřáhl Tomáš Dujsík a jeho projektil měl pěknou razanci. Mazanec ho ale nekompromisně chytil do lapačky.
     
    29:44
    Na druhé straně se Zbyněk Irgl snažil natlačit puk do brankoviště, což se mu povedlo. Za záda Mazance jej ale nedostal.
     
    29:06
    Rychlý kontr v podání dua Kevin Klíma – Radovan Pavlík zakončil druhý jmenovaný střelou z bezprostřední blízkosti do betonu Lukáše.
     
    28:49
    Hanáci postupně zahájili svou přesilovku a drží puk u pravého hrazení v pásmu Mountfieldu, ke střelbě se zatím taky nechystají.
     
    28:28
    Jan Jaroměřský zalehl puk, u něj stojícího Smoleňáka soupeř zezadu krosčekoval a kapitán Lvů se následně rozhodl mstít. A za to je odměněn trestem na dvě minuty za krosček.
     
    28:16
    Východočeši motají svého protivníka v jeho třetině, vyměnili si několik přihrávek, ale celé akci znovu chybí potřebná střelba.
     
    27:27
    Tentokrát se Kohouti snaží rozehrát, přes střed kluziště, který byl dobře zahuštěn, se ale nedostali a tak se s pukem vrací ke své kleci.
     
    27:17
    Hanáci vyhráli buly, získali tedy puk, zajeli s ním za vlastní bránu a pak ho po pravém hrazení poslali přes všechny čáry. Ano, opět se píská icing.
     
    27:15
    Olomoučtí se snažili rychle projít po levé straně, jenže prudký pas končí dalším zakázaným uvolněním. Nepřesnosti se zatím ve hře odstraňovat nedaří.
     
    26:38
    Buly před Mazancem se bude opakovat a vteřina času bude nahrazena. Vhazování dopadlo úspěchem Rákose, jeho spoluhráči ale útočnou akci založit nedokázali.
     
    26:38
    Kohouti se snaží projít středem kluziště, což se jim tentokrát nedaří. Mountfield se ale hracího předmětu rychle zbavil a poslal ho na icing.
     
    26:20
    Vhazování před svatyní Východočechů vyznělo v prospěch Hanáků, kteří vystřelili z pravé strany od modré čáry. Pokus Tomáše Dujsíka ale postrádal potřebnou přesnost.
     
    26:05
    Lehčí střela z vrcholu pravého kruhu Mazancovi příliš neublížila. Brankář Lvů ji na hrudi přikryl lapačkou a bude se vhazovat po jeho levé ruce, zároveň probíhá komerční pauza.
     
    25:30
    Další slušná šance Olomouci, Lukáš Klimek dostal puk na pravý kruh a rychle vypálil, Mazanec se ale stihl přesunout a předvedl dobrý zákrok, stav 0:0 tedy trvá.
     
    25:05
    Chalupa se snažil projít po pravém hrazení, ale důsledně byl na něj přilepený Tomáš Dujsík, který ho narazil na mantinel.
     
    24:54
    Svěřenci tandemu Růžička – Martinec tentokrát nedokázali rozehrát na levé straně a jejich akce tak končí zakázaným uvolněním.
     
    24:16
    Olomouci se podařilo dostat touš na zadní mantinel a Martin Vyrůbalík následně vyslal z levého kruhu cosi jako střelu, které ale krom potřebné razance scházela také přesnost.
     
    23:44
    Hanáci rozehrávají zpoza vlastní klece, jejich přihrávka ale skončila u Zámorského, který vystřelil od modré, jeho pokus byl před Lukášem zblokován a Koukal se k dorážce nedostal.
     
    23:16
    Do šance se teď dral jako tygr Tomáš Vincour, který sice prošel skrz dva beky, ale přitom padl na led a zakončit tak už nedokáže.
     
    22:49
    Hanáci se následně osvobodili jednoduchým vyhozením a Hradec tak musí založit další akci zpoza své vlastní klece.
     
    22:05
    A šance přišly i na druhé straně, do úniku nejprve pláchl Jergl, kterého ale Lukáš vychytal a následně si poradil i s dorážkou Radovana Pavlíka, skvělá chvíle gólmana Olomouci!
     
    21:27
    První větší šance druhého dějství je tu. Lukáš Klimek dostal přihrávku do předbrankového prostoru, jenže svou ranou jen vyprášil betony Mazance.
     
    21:16
    Mazanec zahrál kotouč do rohu za svou branku, kde ho ale ukořistil soupeř, který teď motá obranu Lvů v jejich pásmu.
     
    20:49
    Kohouti v poklidu dohráli oslabení a vyhodili puk přes všechny čáry. Východočeši jim ho celkem sportovně vrátili a Hanáci tak mohou kupředu.
     
    20:16
    Východočechům na začátku dějství zbývalo ještě 42 sekund přesilovky, jenže puk zavezli za svou bránu a následně ho za ní ještě ztratili, takže větší šance zatím neuvidíme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči obou celků se vrací na hrací plochu, doufejme, že se v šatnách pořádně zahřáli a nyní nám předvedou o poznání žhavější hokej než v prvních dvaceti minutách.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:53.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 8
    HC Olomouc – 2
     
    Docela nemastným neslaným způsobem působila první třetina duelu, který je za námi. Vyčíst se to dá i z počtu střel na bránu, zejména ty hradecké jsou zarážející, zvlášť když uvážíme, že svěřenci dua Růžička – Martinec měli tři přesilové hry. Šancí bylo naprosté minimum a ty které přišly, nebyly zrovna vyložené. Oba celky mají rozhodně na to, aby předváděly lepší hokej. Doufejme, že ho předvedou už v druhé třetině. Zlepšit se musí především rozehrávka a přechod přes útočné modré čáry, jinak se promrzlé publikum příjemnou podívanou nezahřeje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Radek Smoleňák dostal puk na vrchol kruhů a měl dvě možnosti, vystřelit nebo přihrát na pravý kruh naprosto volnému spoluhráči. Místo toho zastavil a díval se, jak utíká čas, z akce Lvů tak nic nebylo a publikum to odměňuje nesouhlasným pískotem.
     
    19:38
    Tragickým dojmem působí dnes a nutno říci nejen dnes přesilovky Hradce, kotouč znovu letí přes všechny čáry k Marku Mazancovi, který je v této početní výhodě nejaktivnějším hráčem Lvů, znovu musí pomoct s rozehrávkou.
     
    19:13
    Další buly před gólmanem Hanáků, které dopadlo jako skoro každé, Olomouc získala puk a okamžitě jej hodila přes všechny čáry na opačnou stranu hřiště.
     
    19:09
    Hradec znovu předvádí svůj typický zámek, touš se dostal na modrou čáru, Radim Šalda vypálil z osy hřiště a Lukáš jej naprosto chladnokrevně chytil do lapačky, dorážky nepřipustil.
     
    18:43
    Zbytečný faul Jana Knotka na pravém kruhu a útočník Olomouci už sedí na trestné lavici za hákování.
     
    18:36
    Další vyloučení na straně Olomouci bude následovat. Došlo znovu k útočnému faulu a Mazanec už stojí na střídačce, dokonce si stihl i sednout.
     
    18:04
    Kiks v rozehrávce Lvů mohl trestat David Škůrek, ten byl však tak zaskočen tím, že získal puk, že o něj během chvíle zase přišel. Další útok Hanáků končí ofsajdem.
     
    17:39
    Mora je kompletní, nicméně bude čelit dalšímu buly před svým brankářem. To ale obvykle vyhrává a stejná situace se udála i nyní, Lvi jsou z pásma vytlačeni po chybě Nedomlela u hrazení.
     
    17:26
    Východočeši se drží v pásmu soupeře, ale nedokážou rozpohybovat dobře postavenou obranu protivníka. Filip Pavlík nakonec vypálil z pravého kruhu, ale jeho ránu zastavil první bránící hráč.
     
    17:05
    Buly znovu opanovali hokejisté Mory, kteří ale vyhodit nezvládli a Radovan Pavlík tak může zavézt kotouč za bránu soupeře a plánovat útok.
     
    16:46
    Zámorského rána byla sražena do rohu, kotouč se o chvíli později znovu ocitl mimo mantinely. Vhazování po pravici Lukáše.
     
    16:16
    Aleš Jergl dostal nabito na vrchol kruhů, ale asi si nebyl vědom výhodné pozice, protože ideální čas k palbě prováhal a odvezl puk do rohu.
     
    15:46
    Krátce po vhazování vypálil Tomáš Vincour, jeho ránu do teploměru ale Lukáš mezi rukou a tělem projít nenechal.
     
    15:39
    Přesilovka pro Hradec. Klimek dostává dvě minuty za podrážení, jehož se dopustil před více než minutou za klecí Mazance.
     
    15:27
    Východočeši dlouhou dobu pokračovali v ponechané výhodě, ale nakonec nedokázali dobře rozehrát a píská se.
     
    15:05
    Mountfield pokračoval v ponechané výhodě, ale Dragoun nedokázal umístit puk na svou hůl v nebezpečném prostoru.
     
    14:40
    Černá pryž se opět dostala do ochranné sítě a tak jsme svědky dalšího vhazování, které tentokrát vyznělo lépe pro Lvy, kteří budou hrát přesilovku po faulu za jejich bránou.
     
    14:27
    David Škůrek vyslal něco mezi střelou a přihrávkou na zadní mantinel, kde si puk našli jeho spoluhráči. Jeho pokus číslo dvě už byl určitě ranou, která však byla sražena do rohu.
     
    14:14
    Po střetu v útočném pásmu Kohoutů se touš ocitl v ochranné síti. Vhazovat se tak bude po levé ruce Marka Mazance.
     
    14:06
    Buly před gólmanem Hanáků znovu získali Kohouti, kterým se ale nepovedlo vyhodit. Osvobodila je tak až nešikovnost Nedomlela, který nezpracoval touš na modré čáře.
     
    13:45
    Buly vyznělo v prospěch Mory, která vyslala prudký puk na pravou stranu, ten ale končí pouze icingem a dalším vhazováním před Lukášem.
     
    13:40
    Východočeši se dostali do postavení mimo hru a hra se přerušuje. Probíhá tak další komerční pauza po níž se bude vhazovat u obranné modré Hanáků.
     
    13:30
    Další zpětná přihrávka už přinesla zajímavější vývoj, Daniel Rákos mohl pálit z předbrankového prostoru, jenže jeho pokus srazili obránci Mory do ochranné sítě.
     
    13:06
    Delší pasáž bez přerušení, Rudolf Červený dostal přihrávku do předbrankového prostoru, ale zakončit nestihl, obránci soupeře mu zablokovali hůl.
     
    12:38
    Další uklidnění, tentokrát ze strany Lvů, kteří drží touš za zády Mazance, další akci se snaží na levé straně vymyslet Červený.
     
    12:06
    Hradečtí jsou teď aktivnější a tráví čas v útočném pásmu, nedaří se jim však prosazovat do zakončení a brankář Lukáš tak moc práce nemá.
     
    11:27
    Radovan Pavlík prošel šikovně po pravé straně a z jeho akce nakonec byla střela od modré, kterou zajímavě tečoval před bránou Dragoun, leč mimo.
     
    11:06
    Olomoučtí se nakonec dostali k hracímu předmětu a uklidňují situaci za svou klecí, oba celky střídají a posílají na led čerstvé síly.
     
    10:34
    Brankář Olomouci chytá střelu z levé strany bez větších potížích, po vhazování se puk opět dostal do rohu, kde jej Lvi vydolovali a snaží se najít vhodný prostor pro střelbu.
     
    10:27
    Východočeši rozehrávají ve svém obranném pásmu, Šalda posunul puk nepřesně spoluhráči a Jan Švrček vypálil od modré, Mazanec vykopl střelu betonem. Následně si bek Olomouce naše Lukáše Cingela, kterého ramenem poslal ve středu hřiště k zemi.
     
    10:06
    Olomoučtí chtěli rychle rozehrát po levé straně, jenže prudký puk končí zakázaným uvolněním a hra se tak stěhuje před Jana Lukáše.
     
    09:49
    Ani útok Mountfiledu žádné vzrušení nepřinesl, byl zastaven na útočné modré čáře. Následně byl puk vyhozen z hrací plochy na střídačku Lvů a přerušuje se.
     
    09:27
    Hanáci podrželi delší dobu touš za svou klecí a hledali cestu, kterou by prošli skrz pevnou obranu Lvů, nakonec to zkusili středem a neuspěli.
     
    08:49
    Mountfield motal soupeře u jeho brány, Zámorský vystřelil z pravé strany od modré čáry, leč mířil nepřesně.
     
    08:16
    Zpětná přihrávka teď vystrašila Mazance, který na chvilku ztratil puk a ten tak jen o fous minul jeho klec. Východočeši už přenesli hru na druhou stranu.
     
    07:38
    Zajímavá šance Mountfieldu. Perret dostal křižnou přihrávku z pravé strany, nicméně byl příliš blízko brance a Lukášův beton přehodit nedokázal. Na každý pád dobrý zákrok gólmana Mory.
     
    07:27
    Filip Pavlík zblokoval střelu od modré čáry a sám ihned táhl akci kupředu, k zakončení ale nevedla a Lvi se musí vracet ke své brance.
     
    07:08
    Buly před bránou Východočechů dopadlo vítězně pro Hradecké, kteří ale zametli touš do rohu, kde se na něj vrhla hned čtveřice hokejistů.
     
    06:55
    Mora je kompletní a Mazanec chytá nahození ze středního pásma. Jelikož se rozhodl před dojíždějícími soupeři puk podržet, hra se přerušuje a bude následovat první komerční pauza.
     
    06:10
    Zámorský vypálil z osy hřiště od modré čáry, Lukáš vyrazil do strany, kde byl zaskočený Vincour, jenž nedokázal zpracovat a vrátit touš do sítě.
     
    05:38
    Vincour se snažil pálit z pravého kruhu, jenže jeho pokus byl zablokován. Lvi však drží přesilovkový zámek i nadále.
     
    05:05
    Mountfield se příliš dlouho před Lukášem neohřál a Kohouti posílají kotouč až k Mazancovi. Návrat ale svěřencům trenérů Růžičky a Martince moc času nezabral.
     
    04:38
    Hradec bude hrát přesilovku. Jaroměřský podtrhl mezi kruhy Smoleňáka. Proč pak sudí odpískal, je mi záhadou, Cingel stál v ideální palebné pozici s pukem na čepeli.
     
    04:09
    První zajímavější situace v utkání. Moravané šli do přečíslení tři na jednoho, jenže parádní obranný zákrok předvedl Nedomlel, který padl na led a bekhendovou přihrávku zastavil.
     
    03:49
    Začátek utkání se nám tedy trochu zasekává nepřesnostmi při rozehrávkách a především přechodu do útočného pásma. Nyní se Hanáci přes útočnou modrou dostávají.
     
    03:27
    Buly před gólmanem Mory znovu vyznělo v prospěch Hanáků, kteří na druhý pokus dokázali rozehrát, nicméně útočnou modrou opět nepřešli v souladu s pravidly.
     
    03:05
    Hradečtí se také daleko se svou akcí nedostali. Když se pokusili ji oživit, o touš přišli a mohou být rádi za to, že se Kohouti vystavili do úmyslného ofsajdu.
     
    02:49
    Buly před Lukášem vyhráli Hanáci, kteří zavezli puk za svou bránu a nyní se po pravém hrazení dostávají až za klec soupeře, kde hrací předmět ztratili.
     
    02:27
    Nahození od obranné modré zastavil Lukáš svou širokou hokejkou a následně přihrál bekům, jejichž rozehrávka ale postrádala přesnost a končí zakázaným uvolněním.
     
    02:08
    Rosandić sebral touš v rohu kluziště za svou klecí, ale přes útočnou modrou jej dostat nedokázal. Nakonec zde ale vznikla mela, která vyústila v postavení mimo hru.
     
    01:42
    Černou pryž u mantinelu vydolovali Lvi, kteří s ním na druhý pokus prošli kupředu a Lukáš si po lehčí střele z pravého kruhu připisuje první zákrok.
     
    01:05
    Hokejisté Mountfieldu chtěli projít středem kluziště, ale byli zastaveni na útočné modré, soupeř následně nahazuje touš za branku Mazance.
     
    00:38
    Hanáci sebrali nahozený kotouč a drží ho u své branky a čekají, kde se jim otevře volný prostoru pro postup kupředu, nakonec nahazují a jdou střídat.
     
    00:16
    Východočeši získali kotouč na úvodním vhazováním a posunuli ho na své beky, kteří jej vyslali po pravé straně do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Aréna se nám alespoň trochu naplnila a oba celky už vjíždí na ledovou plochu a řadí se na modrých čarách k vzájemnému pozdravu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou dobré promrzlé odpoledne z prozatím liduprázdné ČPP Arény. Do začátku utkání mezi Hradcem a Olomoucí zbývá přibližně 25 minut. Na poslední chvíli dochází ke změně jednoho z hlavních sudích, Jeřábka nahradí Hejduk.

    HC Olomouc dnes bude sázet opět na Jana Lukáše a zdá se, že změna na pozici prvního brankáře je u Hanáků trvalá. Branislav Kondrád usedne jen na lavičku už popáté za sebou.

    U Hradeckých nic nenasvědčuje tomu, že by se nějaké změny v brankovišti měly konat. Lvi nastupují ve stejné sestavě, která vyjela už k předchozímu utkání v Karlových Varech.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel, R. Pilař – Červený (A), Rákos, Vincour – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík (A), Dragoun, Klíma.

    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Valenta – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Strapáč, Skladaný.

    Rozhodčí: Jeřábek, Veselý – Ganger, Klouček.
     
    Zajímavosti

    O speciální utkání půjde především pro Aleše Jergla. Třetí nejproduktivnější hráč Mountfieldu v tomto ročníku přišel do Hradce před sezónou právě z Olomouci. Hanáky tak poprvé přivítá v ČPP Aréně jako jejich soupeř.
     
    Na koho se zaměřit

    Nejproduktivnější hráči týmů

    Mountfield Hradec Králové:
    Radek Smoleňák (10+9)
    Rudolf Červený (4+11)
    Aleš Jergl (5+7)
    Petr Zámorský (1+8)
    Radovan Pavlík (4+4)

    HC Olomouc:
    Zbyněk Irgl (9+9)
    Lukáš Nahodil (9+4)
    David Škůrek (3+8)
    Rostislav Olesz ((4+5)
    Lukáš Klimek (3+6)

    Úspěšnost brankářů při zákrocích

    Mountfield Hradec Králové:
    Marek Mazanec – 89,80 %
    Štěpán Lukeš – 82,05 %

    HC Olomouc:
    Branislav Konrád – 90,88 %
    Jan Lukáš – 91,45 %
     
    Vzájemné utkání

    Mountfield se s Morou utkal v této sezóně zatím jednou. V Plecharéně se Hradec radoval z výhry 2:0, když oba celky urputně bránily každý centimetr ledu. Lvi šli do vedení v 11. minutě, povedený únik přetavil v první zásah pěknou bekhendovou kličkou Rákos. Na další branku se pak čekalo až do 56. minuty, Radovan Pavlík zpečetil výhru Východočechů střelou na vzdálenější tyč. Hanáci recept na výborně chytajícího Mazance nenašli, gólman celku z města pod Bílou věží lapil všech 28 střel a připsal si druhé čisté konto v sezóně. V současné době má už na své pažbě tři.

    18.10.2019 HC Olomouc – Mountfield HK 0:2
     
    HC Olomouc

    Hanáci jsou v současné době na 9. místě extraligy, když zatím na své konto nastřádali 28 bodů. Jsou tak sousedem Mountfieldu v tabulce a pokud by se jim dnes podařilo zvítězit, stáhli by náskok svého dnešního protivníka na jediný bod a ještě by měli zápas k dobru. Také Kohouti by rádi zopakovali úspěch z loňského ročníku, kdy se jim podařilo skončit po základní části na šestém místě. Zároveň se ale musí ohlížet za sebe, jelikož Kladno získalo stejný počet bodů jako Olomouc a jen o bod zpět jsou další pronásledovatelé – Zlín a Vítkovice.

    Ani forma Moravanů není zrovna nejlepší, spíše má poněkud houpající se tendenci. V posledních čtyřech utkáních dokázali Hanáci překvapit v Plzni, kde vyhráli 3:0, jenže doma body nepotvrdili a padli s Libercem 1:3. V Brně vzdorovali Kometě statečně, ale nakonec podlehli 3:4. V předvčerejším zápase ale opět zabrali a na svém ledě porazili silný Třinec 3:1. Uvidíme, jakou tvář nám ukáže tým trenérů Tomajka a Motáka dnes.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši aktuálně okupují 8. pozici extraligové tabulky. Na své konto si zatím připsali 32 bodů. Mountfield se určitě nenachází v situaci, kterou si vysnil před sezónou a nutně potřebuje vítězit, protože na svého souseda v tabulce, Karlovy Vary, ztrácí už pět bodů a to mají Západočeši ještě zápas k dobru. Lvům tak reálně hrozí, že se před nimi v tabulce udělá mezera, která se bude později jen velmi těžko dotahovat.

    Forma Hradeckých není nijak oslnivá. Svěřenci trenérského tandemu Růžička – Martinec sice uzavřeli dlouhou sérii porážek výhrou 6:2 nad Litvínovem, jenže následně se jim nepodařilo dát za šedesát minut hry gól a v Boleslavi padli fotbalově 0:1. V Karlových Varech chtěli přistoupit k sevření již výše zmíněných nůžek, které se v extraligové tabulce rozevírají. Po parádní první třetině však ve druhém dějství ztratili náskok a ve třetí části o své výhře rozhodnout nedokázali. Druhý bod tak urvali až v prodloužení, kdy se trefil Klíma. K mírnému stažení ztráty tak došlo, ale Lvi nadále nutně potřebují získávat body, pokud si nechtějí nechat boj o elitní šestku proklouznout mezi prsty.
     
    Dobré odpoledne prvního prosincového dne přeji všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. Tipsport extraliga má dnes na programu své 24. kolo. Odehraje se hned šest utkání, zápas Plzně s Libercem byl posunut až do poloviny ledna příštího kalendářního roku. My se ale budeme věnovat úplně jinému souboji. V něm přivítá domácí Mountfield Hradec Králové na svém ledě celek HC Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 36. Červený (F. Pavlík, R. Pavlík), 44. M. Chalupa – 32. Kolouch (Vyrůbalík)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel, R. Pilař – Červený (A), Rákos, Vincour – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík (A), Dragoun, Klíma.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Valenta – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Strapáč, Skladaný.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Ganger, Klouček

    Diváci: 4007
    bahis siteleri