Příbram – Tábor 1:5 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 1:2 (kon.) | Mor. Budějovice – Kopřivnice 3:6 (kon.)
Nový Jičín – SHK Hodonín 3:1 (kon.) | Val. Meziříčí – Šumperk 3:5 (kon.) | Klatovy – David Servis 2:1 (po pr.)
Bílina – Mostečtí Lvi 3:8 (kon.) | Kobra – Písek 4:8 (kon.) | China Golden Dragon – Kolín 3:7 (kon.)
Děčín – Trutnov 5:6 (po pr.) | Vrchlabí – Jablonec n/N 9:1 (kon.) | Opava – Žďár n/S 4:1 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
4:8 (2:0, 2:4, 0:4)
IHC Králové Písek
Sobota 07.12.2019, 18:00 • Zimní stadion Kobra Praha, Praha 4-Braník • 2. liga skupina Střed (ČR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to odsud z Braníku ode mne vše. Přeji hezký zbytek večera. (20:14:42)
     
    Tohle musela být pro domácí Kobru hodně krutá sprcha ve třetí třetině. Písek se dostal do větší herní pohody a zaslouženě nasázel do branky pražského týmu čtyři góly, čímž si z Braníku odváží vítězství, které sice vypadá jednoznačně, ale zas tak lehce se nerodilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Písek právě vstřelil branku!
    25 vteřin před koncem je již definitivně rozhodnuto! Pro čestný osmý královský gól do prázdné branky si najel kapitán Písku LUKÁŠ BEDNAŘÍK. Bez asistence.
     
    58:59
    Dominik Šteiner ubránil najíždějícího Volfa a nasměroval do protiakce Šimona Antončíka. Ten ale nevystihl ideální moment střely a Kříž tak neměl příliš práce s lapením kotouče.
     
    58:28
    Braničtí stále kombinují v útočném pásmu. Naproti tomu Písek volí taktiku vyhazování dlouhých kotoučů na náhodu do prázdné branky. Výsledkem toho jsou již tři zakázané uvolnění Králů v krátkém čase.
     
    58:17
    Hosté v plném počtu.
     
    58:05
    Kobra se ale zvládla dostat do třetiny a soupeře kombinací stáhnout v jeho vlastním obranném prostoru.
     
    57:35
    Načež Písek zvládl vyhodit kotouč podél mantinelu na opačný konec kluziště a vystřídat.
     
    56:55
    Branickým se daří kombinovat v útočném pásmu. Na střelu ale vyčkávají celkem dlouho.
     
    56:17
    Kobra stále cítí naději! Proto Lukáš Sochůrek opustil na přesilovku brankoviště.
     
    56:17
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Dominik Bílek – 2 min., držení).
     
    55:47
    Kobra to ale ještě nevzdává a svého soupeře napadá vysoko v útočném pásmu. Načež se do zakončení dostal Tomáš Šťastný. Richard Kříž sice zprvu neměl kotouč po Šťastného dělovce zcela pod kontrolou, následně si jej přivinul k betonu.
     
    55:10
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:10
    Písek právě vstřelil branku!
    Zdá se, že na Braníku už je dnes rozhodnuto. Nájezd dvou proti jedinému bekovi znamená písecký odstup již o tři gólové trefy. Šťastným střelcem se nyní stal DAVID MATĚJKA. Asistence: Daniel Arnošt.
     
    54:45
    Sám proti třem stál Milan Davídek. A celkem zákonitě také pohořel, čehož Písečtí využili k další protiakci.
     
    54:27
    Branickým se tento stav pochopitelně nelíbí, toho se snaží využít důraznou souhrou v útočném pásmu. Zatím ale vytěžili pouze buly po píseckém výhozu na icing.
     
    54:04
    Písek právě vstřelil branku!
    Další úspěšný brejk Písku! Ten si kobří obrana vůbec nepohlídala, tak DOMINIK BÍLEK celkem rychle najel proti Sochůrkově brance a jeho v tempu také překonal. Písek tak navyšuje své vedení na dvoubrankový rozdíl. Bez asistence.
     
    53:24
    Následuje přesun Kobry, jedna střela na branku, odražený kotouč a výpad Písku na opačný konec kluziště.
     
    51:51
    Dlouhý Mrkvičkův výhoz nasměroval znovu Kobru do útočného pásma. Braničtí ale opět zde nic zásadního nepředvedli, načež Písek otočil těžiště hry na druhý konec hřiště.
     
    51:11
    Projektil Milana Davídka vyzkoušel na vlastní kůži Richards Kříž. Ramenem ale dokázal vyrazit puk vedle sebe. K puku se tak dostal Písek.
     
    50:29
    Bednaříka odstavil od kotouče Jindřich Valík. Puk tak letěl do volného prostoru v rohu kluziště po Sochůrkově levé ruce. Sérií dlouhých náhozů se ale vzápětí dostal na opačný konec kluziště.
     
    49:22
    Znovu to zkouší Kobra rozehrávkou ve středním pásmu. Braničtí ale přes něj opět nemohou přejít. Obrana Písku totiž hájí svůj vymezený prostor celkem důrazně.
     
    49:08
    Dalekonosnou střelu z vnější hranice kruhu vyslal na Sochůrka Lukáš Bednařík. Gólman Kobry ale kotouč celkem bez obtíží dokázal pokrýt a podržet mezi nohama.
     
    47:33
    Dominik Novák neměl tak dlouhou hůl, aby dokázal vypíchnout kotouč z držení Dominika Bílka. Toho následně Písek využil k vlastní protiakci.
     
    46:24
    Ve středním pásmu si počínal celkem aktivně Šimon Antončík. Tak moc, že si vysloužil pozornost dvou píseckých beků. Ti ho následně přírazem na mantinel odstavili od kotouče.
     
    45:08
    Braničtí se drží s kotoučem na holi za vlastní brankou, odkud se marně snaží osvobodit směrem na opačný konec hrací plochy. Spolu s nimi je tam ale i celá písecká pětka, která jim celou akci znemožňuje.
     
    43:56
    Králové se stále drží v útočném pásmu a tam se snaží ještě o navýšení vedení. Proti tomu se tu a tam dostane ke kotouči Kobra, která podniká výpady na opačnou stranu kluziště.
     
    42:49
    Písek právě vstřelil branku!
    Přesto je to Písek, který gólově otevírá třetí třetinu! Stačila k tomu celkem rychlá královská souhra v útočném pásmu a následné přesné zakončení ADAMA NOVÁKA. Asistence: Vladimír Hanus a Lukáš Bednařík.
     
    41:46
    Nedlouho trval nájezd Písku na opačné straně kluziště. Kobra se tak vzápětí dokázala vrátit a znovu masivně ohrožovat prostor před Křížem.
     
    40:08
    Rychlý výjezd Kobry po buly a rychlý a vysoký výhoz Dominika Šteinera směrem k Křížově brance. Vhazuje se tak v kobřím útočném pásmu a Písečtí tím pádem musejí být na pozoru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme mohli vidět dramatickou hru, kterou rozhodovaly dvougólové příděly. Zejména díky tomu je tak stav nerozhodný 4:4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Ještě v úplném závěru Kobra otočila hru.
     
    39:29
    Záhy také Písek dokázal vyjet. Ovšem boj o kotouč v rohu kluziště po Sochůrkově levici skončil vyhozením puku mimo led.
     
    39:00
    Závěr třetiny opět patří Kobře a její útočné hře na dostřel Richarda Kříže. Přestože sice Braničtí zpravidla neopouštějí útočné pásmo, tak dostat se ke střele je pro ně dosti náročné.
     
    38:16
    Hosté v plném počtu.
     
    38:07
    Ale vytlačit Kobru Písek ven ze třetiny stále nemůže.
     
    37:01
    Nějakou dobu trvalo Kobře, než se zformovala v útočném pásmu a zahájila střelecké tažení proti Křížovi. Ani to ale nemělo příliš dlouhého trvání, neboť obrana Písku brzy vystavila domácím stopku.
     
    36:46
    Domácí v plném počtu.
     
    36:20
    I při hře čtyři na čtyři se sám středem kluziště prosmýkl Lukáš Bednařík. Výsledkem toho byla střela na Sochůrka z mezikruží, kterou ovšem gólman pražského týmu dokázal pokrýt.
     
    36:16
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Adam Novák – 2 min., podrážení).
     
    35:41
    Souhru mezi Bílkem a Sivkem se podařilo Kobře narušit. Naopak Braničtí se následně vydali do brejku proti Richardu Křížovi.
     
    35:13
    Přesilovka umožnila Písku důmyslnou souhru v útočném pásmu. Toho využili k několika střelám na Sochůrka, avšak gólman Kobry zůstal ve střehu a celou situaci udržel pod kontrolou.
     
    34:46
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Hlinka – 2 min., podrážení).
     
    33:57
    Tomáš Šťastný nezabránil přesunu Písku do středního pásma. Tam se stejně Králové nijak dlouho neohřáli, následoval tak další návrat Kobry směrem před Kříže.
     
    33:05
    Jeho nájezd Kobru nabudil a ta se tím pádem stále drží v útočném pásmu a stále hledá volné místo pro střelu na píseckou branku.
     
    32:28
    Milan Davídek ale dokázal vyvézt puk středním pásmem a následně od modré vypálil. Kotouč ale písecký obránce srazil do ochranné sítě nad brankou.
     
    31:53
    Po vyrovnání početních sil je Písek tím aktivnějším týmem, jemuž se daří držet a kombinovat v útočném pásmu. Proto také Kobra vyhodila kotouč na zakázané uvolnění.
     
    31:08
    Hosté v plném počtu.
     
    30:54
    Záhy se ovšem Braničtí museli vrátit k Sochůrkovi, od jehož branky se postupně dostávají znovu do prostoru.
     
    29:46
    Ve své další přesilovce se Kobra drží v útočném pásmu. Tam celkem přesně kombinuje a vyčkává na ideální moment pro prověření Richarda Kříže.
     
    29:08
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jan Turek – 2 min., podrážení).
     
    28:14
    Písek právě vstřelil branku!
    Jako bych to před malou chvílí neříkal! Písku vyšla další rychlá akce po vhazování, čímž je znovu srovnáno! O tuto gólovou trefu se postaral JIŘÍ BÁRTA. Asistence: Dominik Bílek a Michal Sivek.
     
    28:02
    Písek právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje rychlým píseckým gólem! Z vhazování si vyjel na branku LUKÁŠ BEDNAŘÍK, který neváhal ani nejmenší moment a přesně zakončil. Asistence: Vladimír Hanus.
     
    27:41
    Kobra právě vstřelila branku!
    Zdá se, že dnešní utkání bude rozhodnuto ve dvougólových sekvencích! Z těsné blízkosti navýšil vedení Kobry DOMINIK VALÍK. Asistence: Denis Heldák a Milan Davídek.
     
    27:07
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí si opět uzmuli vedení! Kombinační akci Kobry dokázal přesnou trefou k levé tyči Křížovy branky proměnit v gól KAMIL BŘÍŠKA. Asistence: Tomáš Šťastný a Lukáš Tondr.
     
    26:22
    Po vyrovnání početní sil se daří více Písku. A konkrétně Lukáši Bednaříkovi, který si počínal velmi aktivně před brankou Sochůrka. Nic z toho ale nevytěžil.
     
    25:53
    Hosté v plném počtu.
     
    25:14
    Sice na malou chvíli Písek vyvezl kotouč ven ze třetiny, tak se Kobra dokázala vrátit zpět a pokračovat ve svém tlaku na Křížovu branku.
     
    23:58
    Kobra se ve své přesilovce zformovala a zaútočila na píseckou branku, před níž se již celkem dlouho drží.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Lukáš Bednařík – 2 min., zásah do nohou).
     
    23:32
    Od pokračování kobřího útoku zastavilo domácí ofsajdové postavení pronikajícího Petrova.
     
    22:47
    Písek právě vstřelil branku!
    A vzápětí máme srovnáno! Sólovou akcí se ocitl před brankou JAN TUREK, proti jehož zakončení z rychlého nájezdu neměl Sochůrek sebemenší šanci. Bez asistence.
     
    22:14
    Písek právě vstřelil branku!
    Jen devět vteřin stačilo Písku, aby dokázal využít přesilovku a snížit! Po vhazování a rychlé souhře přesně zakončil DAVID MATĚJKA. Asistence: Lukáš Bednařík a Roman Tintěra.
     
    22:05
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (David Kohút – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    21:53
    Po dalším buly se dokázal odhodlat k brejku Dominik Novák. Zrovna tak ale Písek bleskově obrátil.
     
    21:25
    O kotouč se rozhořel tuhý boj ve středním pásmu. Vítězně z něj ale nevyšel nikdo, neboť po písecké krátké přihrávce opustil kotouč ledovou plochu.
     
    20:22
    Do počátku druhé třetiny se vstoupilo lépe Kobře, která udržela kotouč na svých holích a po rozehrávce od Sochůrka se vydala proti Křížově svatyni.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nepřinesla příliš atraktivní hokej. Oba týmy nedokázaly dotahovat povětšinou akce do úspěšného konce. To se povedlo jen ve dvou případech Kobře a ta díky tomu vede.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    I Dominik Bílek svou střelou natrefil jen obránce, tentokrát ale kobřího.
     
    19:17
    Své střelecké štěstí si vyzkoušel Lukáš Tondr. Narazil ale hned na prvního stojícího hráče Písku, který mu střelu zblokoval.
     
    18:48
    Kamil Bříška nepřihrál přesně přes střední pásmo na Tomáše Šťastného. Toho využil Písek k brejku na opačný konec kluziště.
     
    18:36
    Domácí v plném počtu.
     
    18:07
    Braničtí záhy dokázali otočit hru a vytvořili si tlak na branku Richarda Kříže. Z něho vytěžili střelu, byť si s ní dokázal královský gólman poradit.
     
    16:55
    Ani Tomáš Šťastný, ani Milan Davídek nestačili na pronikajícího píseckého hráče. Přesto se z této situace Písek nedostal do střeleckého zakončení.
     
    16:36
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Mrkvička – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:28
    I výjezd Kamila Bříšky s Tomášem Šťastným nestačil na píseckou obranu.
     
    15:44
    Šimon Antončík spolu s Davidem Kohútem vyčkávají na posun hlouběji do prostoru přihrávkami mezi sebou. Proti nim ale stojí celkem připravená písecká obrana, která neuvolní domácím ani centimetr volného prostoru.
     
    14:53
    Milan Davídek nepřenesl kotouč přes modrou čáru u levého mantinelu. Tak se alespoň snažil udržet hru daleko od vlastní branky.
     
    14:27
    Hosté v plném počtu.
     
    14:12
    Navíc to byl Lukáš Sochůrek, který musel hasit soupeřovu střelu po písecké střele.
     
    13:27
    Přesilovka zatím Kobře příliš nevychází. Naopak. Písek drží svého soupeře v sevření vlastního obranného pásma bez sebevětší naděje na potenciální přesun mimo tento prostor.
     
    12:27
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jaroslav Šaršok – 2 min., faul kolenem).
     
    11:54
    Jiří Smejkal nepřevzal Antončíkovův pass. Kotouč se následně ještě snažil podržet David Kohút, avšak ve své piruetě v pádu jej udržet na holi nedokázal.
     
    11:09
    Adam Novák se utrhl a rychle vyjel proti brance Lukáše Sochůrka. Jeho pohyb ovšem zaznamenal Dominik Šteiner, sjel si k němu a udržel ho u mantinelu a bez střely.
     
    10:10
    Tomáš Mrkvička zadržel kotouč na modré v útočném pásmu. Už ale nedokázal nasměrovat přesnou nahrávku podél mantinelu za branku Kříže. Výsledkem toho je královský výjezd, z něhož ale nevzešlo zakončení.
     
    09:09
    Braničtí se snaží dostat ven z obranné třetiny. Poslední příležitost měl zatím Daniil Petrov, který ale nedokázal na modré přejít přes píseckou obranu.
     
    08:22
    Cestu Dominika Bílka do útočného pásma zastavil Dominik Valík. Tím se Kobra dostala k obratu a ke střelecké příležitosti proti brance Richarda Kříže.
     
    07:49
    Písek se ovšem chopil příležitosti a dostal se k prověření Lukáše Sochůrka. Gólman domácích ale udržel celou situaci pod kontrolou.
     
    07:06
    Kobra právě vstřelila branku!
    A pramení z toho druhý gól pražského týmu! O ten se tentokrát postaral DENIS HELDÁK, jehož zakončení po rychlé souhře navyšuje vedení Pražanů. Asistence: Milan Davídek
     
    06:49
    Po vstřeleném gólu nabila Kobra svá útočná torpéda a drží se před brankou Kříže.
     
    06:18
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přesto skóre otevírá Kobra! Po rychlé protiakci dokázal uklidit kotouč do Křížovy branky naprosto spolehlivě DOMINIK NOVÁK, který tak střílí první gól dnešního utkání. Asistence: David Kohút.
     
    05:59
    Daniil Petrov nedokázal převzít nahrávku od Šimona Antončíka. To umožnilo Králům dostat se ke kotouči.
     
    04:52
    Kobra nepřešla přes střední pásmo. Její kombinaci narušil Tomáš Rod, který si přisvojil kotouč u modré. Sám následně nasměroval svůj tým do útočné příležitosti.
     
    03:40
    Mrkvičkovu střelu od modré odclonil těsně před brankovištěm Dominik Bílek. Přesto Braničtí ve své útočné akci proti Richardu Křížovi pokračují.
     
    02:48
    Je to Písek, který je v poslední době aktivnější na kotouči a snaží se o dobytí Sochůrkovy branky. Obrana Kobry jim v tom ale vystavuje důraznou stopku.
     
    02:21
    Ze středového kruhu vypálil na Sochůrka Jakub Volf. Gólman Kobry ale s přehledem přivinul kotouč lapačkou k ledu.
     
    01:16
    Milan Davídek přetáhl kotouč středem pole do mezikruží. Tam mu ale nevyšla nahrávka k levému mantinelu, čímž se k puku dostal Písek.
     
    00:08
    První buly dnešního utkání vyhráli písečtí Králové. Ze svého prvního výjezdu na Sochůrka ale nic nevytěžili a naopak rychle se museli vrátit k vlastní brance.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Popela, Valík, Šteiner (A), Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Antončík (C), Šťastný, Hrubý, Heldák, Novák, Bříška (A), Smejkal, Hlinka, Petrov, Kohút.

    IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Turek, Šafář, Šaršok (A), Hanus (A) – Volf, Rod, Bárta, Bednařík (C), Matějka, Bílek, Přibyl, Sivek, Arnošt, Karbulka, Strnad, Tintěra, Novák.

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Roupec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Novák (Kohút), 8. Heldák (Davídek), 28. Bříška (Šťastný, Tondr), 28. Valík (Heldák, Davídek) – 23. Matějka (Bednařík, Tintěra), 23. Turek, 29. Bednařík (Hanus), 29. Bárta (Bílek, Sivek), 43. Novák (Hanus, Bednařík), 55. Bílek, 56. Matějka (Arnošt), 60. Bednařík


    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Popela, Valík, Šteiner (A), Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Antončík (C), Šťastný, Hrubý, Heldák, Novák, Bříška (A), Smejkal, Hlinka, Petrov, Kohút.
    IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Turek, Šafář, Šaršok (A), Hanus (A) – Volf, Rod, Bárta, Bednařík (C), Matějka, Bílek, Přibyl, Sivek, Arnošt, Karbulka, Strnad, Tintěra, Novák.

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Roupec
    bahis siteleri