Mladá Boleslav – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
AZ Havířov
Úterý 17.12.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga - o pořadí v play-off • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    HC Motor České Budějovice

    Nebudeme si vůbec nic nalhávat, jelikož Motor v první části Chance ligy prostě válel! Obsadil totiž jasně první pozici, když z možných devadesáti bodů jich získal rovnou jednaosmdesát a na druhý Přerov měl málo vídaný náskok dvaceti bodů, a to po třiceti kolech. Budějovice k tomu měly jasně nejlepší útok, který nasázel svým soupeřům 141 branek, a druhou nejlepší obrana, která inkasovala 62 branek. Celkové skóre +79 je rozhodně skvělou vizitkou.

    Jihočechům se navíc vcelku dařilo i v rámci týmových statistik. Úplně nejlepší byli ve využívání přesilových výhod. Celkem v nich vstřelili třicet branek a jejich celková úspěšnost činila 21,58%. Oslabení už je na tom o něco hůře, ovšem Motor se sune tabulkou vzhůru. Zpočátku sezóny to totiž vůbec nebylo dobré. Nyní se však nachází na šesté pozici, když ubránil 83,70% početních výhod soupeře.

    Ještě než přišla reprezentační pauza, vyhrály Budějovice sedm utkání v řadě. Postupně porazily Chomutov, Porubu, Vsetín, Frýdek-Místek, Havířov, Sokolov a Prostějov. S tím právě sehrál poslední utkání a Jestřáby vynulovaly, když je doma porazily vysoko 6:0. K tomu už Motor ve 23 zápasech získal v utkání alespoň bod.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 31 bodů (6+25)
    Roman Přikryl – 30 bodů (5+25)
    Karel Plášil – 27 bodů (5+22)
     
    AZ RESIDOMO Havířov

    Havířov navázal na své loňské výkony a předvádí velmi silový hokej, který je podtržen velmi dobrou fyzickou připraveností. Havířovští si postup mezi nejlepší osmičku zajistili tři kola před koncem, avšak tuto první část ligy zakončili právě na osmém místě. Celkem získali čtyřicet osm bodů a deváté Jihlava nakonec ztratila jen tři body. Slezané vstřelili sedmdesát šest branek, což je vůbec páté nejhorší číslo v lize. Obrana však dopustila vstřelit soupeřům sedmdesát branek, což je čtvrté nejnižší číslo.

    Havířov si zrovna nepomáhá speciálními formacemi, hlavně tedy těmi přesilovkovými. Dohromady totiž vstřelil dvacet gólů a jeho úspěšnost byla jen 15,04%, což je třetí nejhorší číslo v celé Chance lize. Oslabení už je o něco lepší, přesto to není žádná hitparáda. Celková úspěšnost 81,98% patří spíše k průměru ligy.

    Slezanům se v posledních pěti zápasech před reprezentační přestávkou moc nedařilo,jelikož hned čtyřikrát padl. Jediným týmem, který porazili, byla Jihlava, což se navíc ukázalo jako rozhodující vítězství. Naopak postupně padli se Slavií, Českými Budějovicemi, Přerovem a Chomutovem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Radek Veselý – 25 bodů (13+12)
    Jakub Kotala – 23 bodů (11+12)
    Lukáš Bednář – 21 bodů (11+10)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    České Budějovice – Havířov 5:3

    Branky a nahrávky: 11. Vydarený (Karabáček, Suchánek), 33. Lytvynov (J. Kloz, M. Novák), 53. Z. Doležal (Venkrbec), 58. Z. Doležal (Venkrbec, Holec), 60. Babka (Holec) – 4. L. Bednář (Baláž), 10. L. Bednář (Baláž), 27. Kachyňa (Kotala, F. Seman).

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Gilbert – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Babka, Prokeš, J. Veselý – Beránek.

    AZ RESIDOMO Havířov: Stezka (Matoušek) – Rašner, Ševěček, Malina, Matai, Chroboček, Kachyňa – Kotala, F. Seman, O. Procházka – L. Bednář, Baláž, Fridrich – Maruna, Starý, Dvořák – Danielčák, Cihlář, Bernovský.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Suchánek, Pavel, Pýcha, Allen, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Endál – Beránek, Šimánek, Babka – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Prokeš.

    AZ RESIDOMO Havířov: Stezka (Matoušek) – Malina, Matai, Rašner, Mrowiec, Kachyňa, Chroboček, Nepokoj – Kotala, F. Seman, Bambula – L. Bednář, Werbik, Baláž – Maruna, Starý, Doktor – Fridrich, Dvořák, Toman.

    Rozhodčí: Pavlovič, Jaroš – Flegl, Kotlík.
     
    A my už známe sestavy obou týmů! Na tě budějovické pochopitelně Roman Přikryl, který se zranil v na konci první části Chance ligy. Kromě toho není v sestavě ani Zdeněk Doležal ani Milan Klouček. Na druhou stranu se očekávala absence Ivana Lytvynova, jenž je na kempu dvacítek a postoupil do dalšího kola. V sestavě ještě není nová posila Albert Michnáč.

    Co se týče sestavy Havířova, tak ta není moc pozměněná. Do hry se však zapojí nová akvizice Nicolas Werbik, který si prohodil místo s Radkem Veselým ve Vítkovicích. K tomu nastupuje nově za Slezany Jakub Doktor, který v kádru Motoru přece jen také nějakou tu sezónu strávil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    A už se hraje! Budějovice dnes nastupují ve žlutých dresech, zatímco hosté z Havířova v modrých.
     
    00:25
    A na straně Motoru jsme už viděli první zajímavou šanci! Miroslav Holec si najížděl na druhou tyč, kam mu byl přihrán pas, ale domácí hráč netrefil branku!
     
    00:58
    Jan Strmeň má za sebou první zákrok v tomto utkání. Jozef Baláž vypálil od mantinelu, ovšem budějovický brankář jeho střelu viděl a zastavil svou výstrojí.
     
    01:24
    Jihočeši se již hnali do další útočné akce, ale Slezané vytvořili hradbu na obranné modré. Kotouč se dostal až na jejich střídačku, buly na útočné modré Motoru.
     
    02:02
    Karel Plášil vyrobil minelu v obranném pásmu, kterou nedokázali hosté využít! Jakub Doktor měl před sebou jen gólmana, ovšem puk mu sjel po holi a střela vůbec netrefila branku!
     
    02:36
    Jan Strmeň a jeho další zákrok. Havířov nastoupil na svého soupeře velmi dobře. Budějovický gólman ale nyní jen přikryl puk a nechal přerušit hru.
     
    02:55
    Obrovská šance i na domácí straně! Jakub Suchánek si krásně posunul puk na kruh, odkud našel před brankou volného Víta Christova, jehož teč skončila těsně nad! Christov navíc dostal poté jasný krosček do zad, ale vylučovat se nebude
     
    03:28
    Martin Beránek se hnal do útočné akce, ale stopku mu vystavila útočná modrá. Aleš Stezka přesto raději podržel kotouč pod svou lapačkou.
     
    04:12
    Hra se oproti posledním minutám trochu zpomalila. Lukáš Endál si najížděl na přihrávku, ale tu stihla zastavit havířovská obrana, která puk zase ztratila.
     
    04:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši se na chvíli dostali do útočného pásma a skórují v tomto utkání jako první! Lukáš Endál podržel kotouč a našel na modré volného Karla Plášila. Do jeho bomby ještě jemně sáhl VÁCLAV KARABÁČEK, jehož teč šla přesně do protipohybu gólmana. Asistence: Karel Plášil a Lukáš Endál.
    04:48 Karel PLÁŠIL - 1:0
     
    05:11
    Nyní se rozehrávka českobudějovickému týmu ani trochu nepovedla. Ke kotouči se totiž nikdo nedostal, a ten tak dojel až na zakázané uvolnění.
     
    06:06
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jozef Baláž – 2 min., pozdní dohrání).
     
    06:20
    Jihočeši se sami připravili o útočnou třetinu. Pavel Pýcha neměl šanci dosáhnout na nepřesnou přihrávku, a tak musí Motor pro puk ke svému brankáři.
     
    06:56
    Jan Kloz se snažil před brankou najít volného Veselého, jenže jeho přihrávka neměla dostatečnou razanci. Havířov se tak bez potíží osvobozuje.
     
    07:31
    Slezané měli velkou šanci v oslabení! Jakub Kotala měl už před sebou jenom gólmana, kterému chtěl poslat puk pod horní tyčku, ale branku přestřelil! Velká šance na srovnání.
     
    08:07
    Jozef Baláž je na ledě!
     
    08:44
    Martin Beránek se snažil dostat kotouč do útočného pásma, ale už v tom středním mu stopku vystavil soupeř. Motor přesto bojuje o puk v útočné třetině.
     
    09:17
    Jakub Babka chtěl poslat pas zpoza branky do ohně, ale trefil jen oblouk branky. Potom se navíc puk dostal až do středního pásma, Jihočeši se zase stěhují.
     
    10:00
    Je za námi přesně polovina první periody, po které je hra přerušena. David Chroboček se s potížemi dostává na střídačku, uvidíme, jestli bude pokračovat.
     
    10:16
    Václav Karabáček si nabruslil do velmi zajímavé pozice a Aleš Stezka musel vytáhnout důležitý zákrok! Domácí osmička mířila dobře na zadní tyč, ale gólman hostí puk vyrazil.
     
    11:00
    Lukáš Endál se snažil udržet puk proti přesile za brankou, ale to se mu nepovedlo. Jihočeši ale puk zase získali a snaží se kombinovat v útočném pásmu.
     
    11:14
    Aleš Stezka schoval nakonec puk pod svou lapačku. Přišla totiž přihrávka před branku, které si gólman hostí všiml a nechal raději přerušit hru.
     
    11:27
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jan Veselý – 2 min., hákování).
     
    11:41
    Budějovice okamžitě po vhazování vyhodily kotouč přes všechny čáry. Důrazem se tam ještě blýskl Jakub Suchánek, jenž ušetřil několik cenných sekund.
     
    12:10
    A Jihočeši zatím hrají oslabení ve velké pohodě.Slezané směrem dopředu ještě nevymysleli vůbec nic a jezdí spíše pro kotouč až ke svému gólmanovi.
     
    12:48
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Babka – 2 min., sekání).
     
    13:01
    Lubomír Malina vyslal velmi nebezpečnou střelu, kterou ještě nejspíš jeho spoluhráč před brankou tečoval. Jan Strmeň ale předvedl důležitý zákrok lapačkou!
     
    13:27
    Jan Veselý je na ledě!
     
    13:42
    Nyní to Budvar arénou jen zahučelo! Radek Prokeš už se chtěl hnát sám na gólmana, ale poslední obránce hostí stihl skočit a vypíchnout puk mimo jeho dosah.
     
    14:20
    Jakub Suchánek zastavil nahození, které mělo letět na zadní mantinel. Vůbec se s kotoučem nepáral a poslal ho přes všechny čáry, domácí hrají oslabení dobře.
     
    14:48
    Jakub Babka je na ledě!
     
    15:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor ustál oslabení a hned poté se dostává do dvoubrankového vedení! MARTIN NOVÁK předvedl dostatečný důraz na brankovišti a dokázal popíchnout puk až do sítě! Asistence: Jan Kloz a Pavel Pýcha.
    15:08 Martin NOVÁK - 2:0
     
    15:42
    David Gilbert si chtěl počkat na kotouč, ale havířovský obránce prokázal větší důraz i rychlost. Přesto se on sám u kotouče moc dlouho nezdržel.
     
    16:20
    Jakub Babka se dostal ke střele z vrcholku kruhu, a ta nebyla vůbec špatná! Aleš Stezka ale na puk vcelku dobře viděl, a tak našel kotouč zase v lapačce.
     
    16:50
    Vcelku dlouhou dobu se odehrával souboj o kotouč v obranném pásmu Motoru. Ten však tuto situaci ustál a může zase něco vymýšlet v útoku.
     
    17:18
    A vymyslel střelu. Jakub Suchánek stihl puk zachytiti svou dlouhou hokejkou a vypálil svižnou střelu zápěstím, kterou Aleš Stezka vyrazil betonem.
     
    17:45
    Miroslav Holec upadl při snaze odkopnout puk z útočné třetiny. Přesto se během několika sekund dostal až do útočného pásma, kde si puk dojel jako první.
     
    18:14
    Miroslav Holec se nakonec dostal až ke střele, která nebyla vůbec špatná! Matouš Venkrbec sice dobře clonil před gólmanem, ale byl to on, kdo ránu schytal.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:23
    Lukáš Endál napadal v útočném pásmu, ale nebyl nijak úspěšný. Tak alespoň David Gilbert předvedl tvrdý hit, který diváci ocenili potleskem.
     
    19:48
    Jan Strmeň ještě musel čelit dalšímu pokusu, ale zatím nemusel vytáhnout nějaký zázračný zákrok. Nyní zastavil puk betonem, načež ho schoval pod lapačku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které vede favorit dnešního zápasu o dvě branky. Motor se dostal do vedení už v páté minutě. Lukáš Endál nabil na modrou, kde byl Karel Plášil, jehož bomba z první se zastavila až v síti – 1:0. Budějovice měly více ze hry a svůj náskok se jim podařilo navýšit poté, co přečkaly oslabení tři na pět. Nejvíce agilním hráčem na brankovišti byl Martin Novák, jenž posunul puk za brankovou čáru. I Havířov měl sice dvě slibné šance, ale ani při jedné z nich nedokázal trefit branku.

    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 8 – 6
    Střely mimo: 4 – 4
    Zblokované střely: 5 – 1
    Vhazování: 13 – 11
    Trestné minuty: 4 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Tak a už nám začala i druhá třetina. Domácí celek vede o dvě branky. Navýšit vedení mohl Miroslav Holec, ale střela mu ani trochu nesedla.
     
    20:54
    Fantastický zákrok v podání Jana Strmeně! Jakub Kotala narýsoval parádní křižnou přihrávku k tyči, kde zakončoval do prázdné sítě Jozef Baláž, jenže domácí gólman předvedl parádní rozštěp!
     
    21:30
    Martin Novák mohl na druhé straně přidat další branku, jenže nedal. Jeho pokus se totiž šoural pomalu brankovištěm a hostující obránce ho stihl odpálit!
     
    22:17
    Druhá perioda nám tedy začala hodně zostra. Havířov hraje hlavně ve svém obranném pásmu, ze kterého se nyní vymanil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    22:50
    Niklas Pavel nahazoval puk před branku, kde bylo hned několik budějovických hráčů. Přesto nikdo z nich nedokázal protečovat puk až do sítě.
     
    23:02
    Slezané jsou pod tlakem a kromě úvodní šance se nemohou dostat do útočného pásma. Nyní znovu vyhodili puk jen na zakázané uvolnění.
     
    23:43
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Doktor – 2 min., podrážení).
     
    23:51
    Jiří Šimánek chtěl vyslat dvakrát přihrávku do dobré pozice, ale ta byla dvakrát zastavena soupeři. Přesto se domácí hokejisté drží v útočném pásmu.
     
    24:13
    Což už nyní neplatí. Aleš Stezka předvedl zákrok betonem, po kterém se kotouč ocitl ve středním pásmu. Nikdo z Havířova ale nestihl dojet na střídačku.
     
    24:38
    Ovšem nyní už to hostující hráči stihnou. Jan Bambula byl nejspíše tím hráčem, který odpálil puk přes všechny čáry a může jet se spoluhráči na střídačku.
     
    25:22
    Lukáš Endál si chtěl zpracovat puk rukavicí, ale nepovedlo se mu to. Karel Plášil poté vypálil bombu, do které obětavě vpadl Jaroslav Mrowiec, jenž puk dorazil.
     
    25:43
    Jakub Doktor je na ledě!
     
    26:10
    Dvě velké šance Havířova, ale ani jedna z nich není úspěšná! Karel Plášil totiž zastal pozici gólmana a stihl natáhnout hokejku k tyčce. Nicolas Werbik ale trefil odkrytý puk, jenže Jan Strmeň se znovu stihl skvěle přesunout!
     
    26:27
    Jakub Suchánek chytře využil nahození o mantinel, kdy souboj vypadal nerozhodně, tak to rozhodčí pustili. Následně se puk dostal až na tribunu.
     
    26:44
    Nyní přišla střela z útočné modré hostů, z velmi dobré pozice. Jenže do střely se obětavě vrhl Martin Beránek, který jeho tvrdou ránu zastavil.
     
    27:40
    Budějovice se navíc v klidu dalším šancím ubránily a mířily do dalšího útoku. Jeden z jejich hráčů si ale nepohlídal modrou, tak je domácím odpískán ofsajd.
     
    28:03
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., podrážení).
     
    28:24
    Velká šance Motoru na gól v oslabení! Martin Beránek zastavil další střelu, kdy posunul puk na Radka Prokeše, jenž jel na gólmana. Sice byl těsně bráněn, přesto se dostal ke kličce, po které zakončil těsně nad!
     
    28:50
    Jakub Suchánek nyní čistě ale tvrdě dohrál soupeře, který poté ztratil kotouč. Havířov ovšem rychle získal puk ve středním pásmu a už míří do útoku.
     
    29:07
    V tom vznikla před brankou Strmeně vcelku nepřehledná situace. Jenže domácí brankář ukázal právě velký přehled a našel si puk, který schoval do lapačky.
     
    29:29
    Lukáš Bednář táhl celou akci svého týmu. Jeho přihrávka ale ztroskotala na prvním soupeři, kterým byl Pavel Pýcha, jenž kotouč odpálil na svou střídačku.
     
    29:43
    Slezané nehraje v přesilovce vůbec špatně! Lukáš Bednář ale trefil jen boční síťku, načež Nicolas Werbik pálil z dobré pozice. Jan Strmeň ale působí jako zeď.
     
    30:03
    Matouš Venkrbec je na ledě!
     
    30:30
    Jakub Suchánek dnes hraje s velkou chutí a rozdává jeden hit za druhým. Nyní si počkal na protihráče za brankou, kterého čistě poslal k ledu.
     
    31:13
    Aleš Stezka si nechtěl přidělávat problémy ve své obranné třetině. Proto, když měl před sebou dostatek prostoru, poslal kotouč do středního pásma.
     
    31:39
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Nicolas Werbik – 2 min., držení).
     
    32:00
    Hosté začali své oslabení na jedničku. Vyhráli buly a poslali kotouč po mantinelu až za Strmeně. Domácí tak museli dojet pro puk a vyklidit pásmo.
     
    32:23
    Pavel Pýcha se právě napřáhl k pořádně tvrdé střele. Jiří Šimánek stál v cestě puku, který ho nakonec trefil, a kotouč se nakonec dostal do středního pásma.
     
    32:34
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jan Maruna – 2 min., držení).
     
    32:45
    Filip Seman odvedl velmi dobrou práci. Pomalu letící kotouč totiž vzal na svou hůl a dojel s ním až do útočného pásma, kde o něj po boji přišel.
     
    33:21
    Karel Plášil dostal znovu nabito, ale rána mu ani trochu nesedla. Kotouč proto dojel jen k prvnímu soupeři před ním, jenž puk odpálil za Strmeně.
     
    33:39
    Nicolas Werbik je na ledě!
     
    34:12
    No, Motor zatím nehraje tuto přesilovou hru zrovna dvakrát dobře. Václav Karabáček se snažil zakončit natřikrát, ovšem Aleš Stezka se přkonat nenechal.
     
    34:33
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují minutu před koncem oslabení a snižují rozdíl na jednu branku! JAN BAMBULA sice byl faulován, přesto jel sám na gólmana. Toho překonal rychlou střelou do šibenice a Strmeň dnes poprvé kapituluje. Bez asistence.
    34:33 Jan BAMBULA - 2:1
     
    34:34
    Jan Maruna je na ledě!
     
    35:22
    Jakub Babka sice nezachytil puk ve středním pásmu, ale hned za ním jel Niklas Pavel. Ten mířil dobře na zadní tyč, ale Aleš Stezka zasáhl vyrážečkou.
     
    35:54
    Vít Christov přenechal na modré puk Pavlu Pýchovi, který ukázal krásnou individuální akci! Položil si gólmana hostí, ale puk skončil vedle!
     
    36:31
    Hra se navíc vrátí před havířovského brankáře. Jeho spoluhráči totiž poslali kotouč jen na zakázané uvolnění, a tak se bude vhazovat po pravici Stezky.
     
    36:57
    Jiří Šimánek se probíjel k teči, ale byl bráněn hned dvěma soupeři, kteří ho k němu nepustili. Budějovice se v posledních minutách přece jen trochu hledají.
     
    37:50
    Jozef Baláž si klepl o přihrávku do strany, kterou také dostal. Nicolas Werbik to pak zkoušel u bližší tyčky po rychlém objetí branky, ale tam místo nebylo.
     
    38:15
    Miroslav Holec se vcelku nečekaně dostal k dorážce, kterou mířil na zadní tyčku. Aleš Stezka ale stihl vykopnout svůj beton včas a vykopl puk do rohu.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:26
    Pavel Pýcha neměl komu nahrát v útočném pásmu, tak jen nahodil puk po mantinelu. Conor Allen měl ke kotouči ale dále než soupeř, který tak touš získal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě třetiny, po kterých nadále vede Motor, ale nyní už jen o jednu branku. Druhá perioda začala hodně zostra, ovšem oba gólmani podrželi svůj tým. I Budějovice si v tomto zápase vyzkoušely přesilovou hru pět na tři, jenže tu nevyužily. Navíc v pokračující početní výhodě pět na čtyři inkasovaly. Jan Bambula se dostal do úniku a jeho parádní střela trefila neomylně šibenici Strmeňovy branky. Ve třetí části je tedy stále o co hrát.

    Další třetina začne přibližně v 19:16.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 20 – 13
    Střely mimo: 7 – 6
    Zblokované střely: 9 – 4
    Vhazování: 22 – 23
    Trestné minuty: 6 – 8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Úvodní minutka poslední periody vlastně nepřinesla vůbec nic, natož něco zajímavého. Oba týmy se sice vydaly dopředu, ale nějaký efekt to nepřineslo.
     
    41:18
    Aleš Stezka už se nyní musel mít na pozoru, ale zákrok si nakonec připisovat nemusel. Ránu od modré totiž odrazil někdo z hráčů stojících před ním.
     
    41:52
    David Gilbert sice zachytil rozehrávku hostí skrze útočné pásmo, ale havířovský gólman znovu nemusel zasahovat. Nahození od mantinelu zastavil Havířov.
     
    42:15
    Jan Strmeň už nyní raději přerušil hru. Přesto mu jen stačilo přikrýt kotouč pod lapačku.
     
    42:41
    Budějovice v první větší šanci této periody! Domácí totiž předvedli rychlou protiakci, při které dostal kotouč Karel Plášil, jenž ale mířil přesně doprostřed branky!
     
    43:28
    Jakub Babka se snažil dojet jako první odražený kotouč, když byl nejspíše zahákován. Proto upadl na led a k puku se jako první dostali Havířovští.
     
    44:10
    Pavel Pýcha vyslal nahození od modré. To sice nemělo nějakou velkou razanci, ale puk projel těsně vedle branky. Aleš Stezka toho moc neviděl.
     
    44:55
    Karel Plášil stihl dojet ze střídačky, a tak si rovnou připsal střelu. Ta mu ale moc nesedla, a tak vysoký kotouč skončil spíše v rohu kluziště než na brance.
     
    45:39
    Jakub Suchánek si jako první dojel pro puk do své obranné třetiny. Poté sice domácí vyrobili chybu v obranném pásmu, ale tu stihl uhasit Martin Beránek.
     
    46:18
    V této třetině se zatím téměř nepřerušuje, a tak čas plyne velmi rychle. Motor nadále vede o jednu branku a je aktivnějším týmem na hřišti.
     
    46:43
    Jakub Babka mohl navýšit vedení svého týmu! Dostal se totiž k dorážce na hranici brankoviště, ale Aleš Stezka mu zmenšil úhel a má puk ve výstroji.
     
    47:25
    Velké šance na obou stranách! David Gilbert totiž tečoval těsně vedle. Následně se Jan Strmeň znovu ukázal, když vyrazil střelu maskou.
     
    48:00
    Jozef Baláž to zkusil od mantinelu, když se Jan Strmeň opřel o svou tyčku. Jeho ránu vyrazil, navíc se branka ocitla naprosto mimo svou pozici.
     
    48:25
    Aleš Stezka se ocitl hodně daleko od své branky a koledoval si o ztrátu puku. Spoluhráči mu ovšem pomohli a nyní je Havířov v útočném pásmu.
     
    48:56
    Jiří Šimánek se snažil dojet odražený puk na útočnou třetinu. Neměl ale dostatečnou rychlost, takže hráč Havířova byl u puku o chvilku dříve.
     
    49:18
    Přesto se domácí dvaadvacítka dostala ke střele. Vznikla rovnocenná situace dva na dva, když Šimánek vypálil. Aleš Stezka si jeho pokus našel v lapačce.
     
    49:38
    Jakub Babka to zkusil zpoza branky a po jeho pokusu vznikla mela před gólmanem Havířova. I nyní to ale hostující beci zvládli a drží puk na svých hokejkách.
     
    50:26
    Hra se znovu skoro nepřerušuje a vzít to na sebe chtěl Jozef Baláž. Tomu rána ale vůbec nesedla, navíc trefila jen hráče budějovického celku.
     
    50:50
    Až nyní se po dlouhé době hra zase přerušila. Motor to zkoušel dalekým nahozením po mantinelu, které ale skončilo jen na zakázaném uvolnění.
     
    51:10
    Niklas Pavel to zkoušel od modré, když se proti němu vydali tři soupeři. Lukáš Endál se snažil jeho střelu tečovat, ale nakonec na puk nedosáhl.
     
    52:01
    Matouš Venkrbec prohrál souboj v útočném pásmu a hosté se hnali do dobré šance! Jakub Kotala dostal přihrávku do úniku, ovšem ten svou střelu namířil nad domácí branku!
     
    52:37
    Aleš Stezka se musel na druhé straně prezentovat taktéž těžkým zákrokem. Oba gólmani jsou dnes rozhodně velkými oporami týmu.
     
    53:36
    Jan Strmeň raději schoval puk pod lapačku, když viděl, kolik hráčů se žene jeho směrem. Před námi je poslední komerční přestávka a závěrečné drama.
     
    54:18
    Havířov se snaží aktivně napadat v útočném pásmu, přece jen Motor už dnes vyrobil několik chyb v obranném pásmu, nyní je k vidění souboj u mantinelu.
     
    54:50
    Který navíc vyhrál Havířov. Ondřej Kachyňa to zkusil od modré, ale bývalý budějovický hráč trefil jen soupeře před sebe. Hosté si musí pro puk dojet k brankáři.
     
    55:35
    Nicolas Werbik je hodně aktivním hráčem dnes, ale nedaří se mu ve finální fázi. Nyní táhl přečíslení dva na jednoho, ovšem domácí hráč mu puk vypíchl.
     
    55:56
    Hosté se navíc budou muset znovu dostat do útočné třetiny. Slezané totiž zahráli jen na zakázané uvolnění, buly po pravé ruce havířovského gólmana.
     
    56:29
    Matouš Venkrbec zachytil puk za brankou soupeře a posunul ho dále na spoluhráče. Motor se sice na puku dlouho neudržel, ale to se dá říct i o druhé straně.
     
    57:01
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:01
    Havířov to zkouší v šesti!
     
    57:12
    Jenže hostující celek prohrál buly v útočném pásmu a nemůže se do něj znovu dostat. Budějovice brání velmi aktivně a nepouštějí soupeře k ničemu.
     
    57:42
    Vít Christov se dostal ke kotouči a udělal to chytře. Otřel své vyhození o soupeřovu hokejku, takže se domácímu celku podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    58:30
    Ondřej Kachyňa to zkusil nebezpečně od modré. Jan Strmeň toho moc neviděl, ale naštěstí pro Motor prošla střela obránce Havířova těsně vedle.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    59:15
    Budějovice mohly nejspíše rozhodnout o svém vítězství! Přišlo totiž vyhození od branky domácího celku, které nakonec skončilo těsně vedle!
     
    59:36
    Slezané se drží v útočném pásmu, ale nemohou se dostat do pořádné kombinace. Nyní se navíc sami vyhnali jen do středního pásma!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Motor nakonec udržel hubené vedení a připisuje si osmou výhru v řadě. Tyto tři body navíc navyšují náskok Budějovic na druhou pozici už na dvacet tři bodů! Havířov se ve třetí třetině snažil a zkusil hrát i bez gólmana. Jan Strmeň ovšem už neměl moc práce a dovedl velmi dobrým výkonem svůj tým až k jednogólovému vítězství.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 19
    Střely mimo: 12 – 11
    Zblokované střely: 11 – 7
    Vhazování: 26 – 31
    Trestné minuty: 6 – 8
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 439 diváků.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:13:59)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 5. Karabáček (Plášil, Endál), 16. M. Novák (J. Kloz, Pýcha) – 35. Bambula


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Suchánek, Pavel, Pýcha, Allen, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Endál – Beránek, Šimánek, Babka – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Prokeš.
    AZ Havířov: Stezka (Matoušek) – Malina, Matai, Rašner, Mrowiec, Kachyňa, Chroboček, Nepokoj – Kotala, F. Seman, Bambula – L. Bednář, Werbik, Baláž – Maruna, Starý, Doktor – Fridrich, Dvořák, Toman.

    Rozhodčí: Pavlovič, Jaroš – Flegl, Kotlík

    Diváci: 5439
    bahis siteleri