Eibar – Granada 3:0 (kon.)
konec
SD Eibar
3:0 (2:0)
Granada CF
Pátek 20.12.2019, 21:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské Primera Division mezi Eibarem a Granadou. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Granada FC

    Nováček nejvyšší španělské soutěže může být s dosavadním průběhem spokojen. Po skvělém vstupu sice jde v posledních týdnech dolů, ale po sedmnácti odehraných duelech má na svém kontě dvacet čtyři bodů a patří jí krásná devátá pozice. Na hřištích soupeřů navíc dokáže pravidelně bodovat. Naposledy však doma padla 1:2 s Levante.
     
    SD Eibar

    Domácí Eibar je na tom o něco hůře. Eibar totiž v sedmnácti kolech vybojoval jen patnáct bodů a patří mu až šestnáctá pozice ligové tabulky. Na sestupové vody navíc disponuje jen dvoubodovým náskokem. V posledním ligovém utkání ale uhrál cennou remízu 0:0 na půdě baskického Bilbaa.
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Tejero, P. Oliveira, Bigas, Cote – P. León, Escalante, Expósito, Inuj – Kike García, Enrich.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Atienza, Papakouli Diop, Quique, De Blasis, R. Correa, Charles.

    Granada CF: Rui Silva – Díaz, D. Duarte, J. A. Martínez, Neva – Gonalons, Eteki – Puertas, C. Fernández, Vadillo – Soldado.
    Náhradníci: A. Escandell – Köybaşı, Á. Martínez, Ramos, Machís, Azeez, Vico.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Carreňo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Eibar bude hrát v modrém, zatímco Granada oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Granada obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, jenže nákop na levé křídlo byl příliš prudký a skončil v zámezí.
     
    2
    Rui Silva musel jít poprvé do akce. Domácí Gonzalo Escalante totiž vymyslel nadýchaný centr do pokutového území, jenže hostující brankář schoval míč do rukavic.
     
    3
    Cote vymyslel hodně prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde se k míči dostal Takaši Inuj, jenže jeho zakončení v pádu prolétlo kolem zadní tyče.
     
    4
    Takeši Inuj napadal rozehrávku Granady na polovině soupeře. Japonský fotbalista se sice dostal k míči, jenže od jeho kopačky se balón odrazil do autu.
     
    5
    Álvaro Vadillo prošel po pravé straně do blízkosti pokutového území, jenže jeho přízemní centr skončil na kopačkách prvního hráče Eibaru.
     
    6
    Víctor Díaz si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl nedovoleným zákrokem a poslal k zemi domácího Escalanteho. Eibar bude rozehrávat.
     
    7
    Roberto Soldado si naběhl na prudkou přihrávku na pravou stranu a pohotově odcentroval do pokutového území. Jeho skákavou pobídku ale odehrála domácí obrana do bezpečí.
     
    8
    Carlos Fernández se dostal k odraženému míči na levé straně, posunul si jej kolem obránce, jenže už jej nedostihl na hrací ploše. Vhazovat bude Eibar.
     
    9
    Inuj sprintoval za přihrávkou na levé křídlo, jenže skákavou pobídku už nedokázal udržet ve hře. Vhazovat bude pro změnu Granada. Zatím sledujeme opatrný duel.
     
    10
    Eibar měl k dispozici rozehrávku přímého kopu v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Pedro León, který krásným centrem našel Bigase, jenže jeho hlavička prolétla vysoko nad břevnem.
     
    11
    Marko Dmitrović se musel vydat na hranici velkého vápna, odkud odkopl míč na polovinu soupeře. V hlavičkovém duelu však uspěl zadák Granady.
     
    12
    Paulo Oliveira vyslal zajímavý centr do pokutového území, nicméně Domingos Duarte se skvěle natlačil před domácího útočníka a nechal se faulovat.
     
    13
    Pedro Bigas poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, ale nikdo v domácím dresu na jeho pobídku nedosáhl. Vhazovat bude Granada. Pasáž plná nepřesností pokračuje.
     
    14
    Marko Dmitrović se vydal ven z branky a zapojil se do rozehrávky domácího celku. Jeho pobídku na pravou stranu však přečetli zadáci soupeři.
     
    15
    Fotbalisté Granady reklamovali ruku domácího Oliveiry v pokutovém území. Rozhodčí měl situaci přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    16
    Víctor Díaz se skvěle natlačil před domácího hráče a zablokoval jeho nepovedenou ránu. Po sraženém zakončení bude Eibar zahrávat rohový kop.
     
    17
    Exekuce rohového kopu se však domácímu Eibaru vůbec nepovedla. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde ve vzdušném prostoru kraloval Duarte.
     
    18
    Maxime Gonalons hrábl do obličeje jednomu z domácích hráčů a vysloužil si žlutou kartu.
     
    19
    Eibar zahrával další přímý kop z dobré pozice. Jeho rozehrávky se ujal Escalante, který chtěl překvapit hostujícího brankáře, ale Silva jeho slabou ránu ukryl do rukavic.
     
    20
    Tohle už pro Eibar vypadalo mnohem lépe. Na prudkou přihrávku do pokutového území si tentokrát naběhl Kike García, ale zakončení mu o kousek uteklo.
     
    21
    Granada má velké problémy se zakládáním útoků. Hostující stoper Duarte chtěl tentokrát přihrát na levou stranu, jenže jeho pobídka skončila v zámezí.
     
    22
    Eibar právě vstřelil branku!
    Domácí Eibar se hned z první šance dnešního souboje dostává do vedení! Gonzalo Escalante vyslal prudký centr do pokutového území, kam si naběhl SERGI ENRICH a ve skluzu poslal míč do sítě!
     
    24
    Granada se ihned vydala vpřed se snahou o rychlou odpověď. Fotbalisté Eibaru však dokázali udržet pozice a nenechali domácí celek přesně rozehrát.
     
    25
    Sergi Enrich se dostal k dalšímu prudkému centru z pravé strany, ale tentokrát svůj pokus neusměrnil mezi tři tyče. Granada si ale musí dát pozor na zadní řady.
     
    26
    Eibar právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává v krátkém časovém sledu druhou branku! KIKE GARCÍA si počkal na přihrávku za obranu Granady, měl dostatek prostoru a přízemní střelou překonal brankáře!
     
    28
    Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji ležet na trávníku. Podle všeho si v něm přivodil nějaké svalové zranění. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    29
    Takeši Inuj se pustil do přetlačované s jedním z hráčů Granady a může být rád, že za své počínání nevyfasoval karetní trest. Rozhodčí vše vyřešil domluvou.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně zajímavý souboj. Domácí Eibar vstoupil do utkání velmi aktivně a vypracoval si dvoubrankové vedení.
     
    31
    Inuj poslal vysokou přihrávku na hranici pokutového území, jenže nikdo v modročerveném dresu se tentokrát k přihrávce nedostal.
     
    32
    Sergi Enrich nakopl míč na polovinu soupeře, jenže nikdo z jeho spoluhráčů za prudkou pobídkou nepokračoval. Obrana Granady bez problémů odehrála míč do autu.
     
    33
    Domácí hráči se dostali po zakončení z přímého kopu, jenže rozhodčí viděl v době centru ofsajdové postavení útočníka Enricha. Veškeré vzrušení tak bylo zbytečné.
     
    35
    Eibar se opět usadil v blízkosti pokutového území. Na přihrávku z levé strany si naběhl Eduardo Expósito, ale jeho přízemní pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    36
    Zadáci Granady kombinují s míčem na vlastní polovině. Fotbalisté v bílém nyní měli dostatek času, ale přesto nedokázali vyprodukovat přesnou rozehrávku.
     
    37
    Gonzalo Escalante vyslal zajímavou přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Pedro Bigas, jenže Álvaro Vadillo jeho průnik zastavil nedovoleným zákrokem.
     
    38
    Eibar se ujal rozehrávky dalšího přímého kopu. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže dobře postavený Carlos Fernández odhlavičkoval balón na roh.
     
    39
    Ani po rohovém kopu se nikdo v modročerveném dresu nedostal do zakončení. Zadáci Granady sice museli předvést velkou obětavost, ale míč odvrátili.
     
    40
    Domácí si exekuci rohového kopu ještě jednou zopakovali. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, ale tam opět kralovala obrana Granady.
     
    41
    Kike García bojoval o odražený míč na polovině hrací plochy. Skákavý míč se mu nakonec odrazil od holeně daleko od těle a našel si cestičku do autu.
     
    42
    Gonzalo Escalante prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, jenže jeho prudký centr odehrál ve skluzu do bezpečí jeden z obránců Granady. Tlak Eibaru však stále sílí.
     
    43
    José Antonio Martínez se snažil projít středem hrací plochy až do pokutového území, jenže na jeho hranici mu vystavil stopku důrazný Pedro Bigas.
     
    44
    Rui Silva nakopl míč na polovinu Eibaru, jenže jeho nákop skončil jen u zadáků v domácích dresech. Fotbalisté Granady jsou směrem dopředu naprosto bezzubí.
     
    45
    Eibar se v samotném závěru prvního poločasu dostal k rozehrávce dalšího přímého kopu. Namotivovaný Sergi Enrich si však pomohl v hlavičkovém souboji loktem.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Sergi Enrich (SD Eibar).
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+2
    Víctor Díaz se hnal za odraženým míčem na pravou stranu, jenže skákavý balón byl o něco rychlejší a stačil propadnout do zámezí.
     
    45+3
    Rui Silva nakopl míč na polovinu domácího Eibaru, jenže Soldado v hlavičkovém souboji s Bigasem neuspěl. Eibar tak může dohrát první půli s míčem na kopačkách.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Eibaru, kteří vlétli do zápasu velice aktivně a rychle si vypracovali vedení. O úvodní branku se postaral Sergi Enrich, na jehož zásah rychle navázal Kike García. Granada je zatím směrem dopředu naprosto bezzubá. Do kabin se proto jde za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Granada obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hráči v bílém se ihned vydali do útoku, jenže nákop na levé křídlo skončil u zadáků Eibaru.
     
    47
    Inuj prošel středem hrací plochy do blízkosti velkého vápna, jenže nikdo v modrém dresu se mu nenabídl do volné pozice. Zadáci Granady se tak stačili vrátit.
     
    48
    Sergi Enrich se tentokrát prodral do pokutového území, kde zkoušel akrobatické zakončení, jenže vůbec netrefil míč a ještě si pořádně narazil.
     
    49
    Sergi Enrich se pustil do dalšího hlavičkového souboje na polovině soupeře, jenže nikdo v modrém dresu se k odraženému míči nedostal.
     
    50
    Rozhodčí si nyní všiml zpracování rukou jednoho z hráčů Granady a okamžitě přerušil hru. Domácí Eibar tak bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    51
    Důrazný Enrich se tentokrát hnal za centrem na malé vápno, jenže musel hlavičkovat v záklonu a vyprodukoval hlavičku s minimem razance.
     
    52
    Granada se opět vydala do útoku, jenže nikdo v bílém dresu se tentokrát nedostal do zakončení. Domácí zadák Pedro Bigas totiž přizvedl míč na roh.
     
    53
    Po následném rohovém kopu už se fotbalisté Granady dostali do zakončení. Na prudký centr si naskočil Maxime Gonalons, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    54
    Zadáci Eibaru si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a snaží se uklidnit hru. Nikdo v bílém dresu Granady rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    55
    Další žlutá karta. Za tvrdý zákrok si ji vysloužil Escalante.
     
    56
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Álvaro Vadillo, přichází Darwin Machís.
     
    57
    Další žlutá karta! Za ostrý skluz si ji vykoledoval Domingos.
     
    58
    Eibar zahrával další přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na hranici velkého vápna, jenže nikdo v modrém se nedostal do zakončení.
     
    59
    Machís se dral za přihrávkou do pokutového území, jenže domácí zadák si před něj skvěle nastavil tělo a vybojoval faul na svou osobu. Rozehrávat bude Eibar.
     
    60
    Je za námi hodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně opatrný duel. Domácí Eibar si vypracoval dvoubrankové vedení a koncentruje se na jeho udržení.
     
    61
    Sergi Enrich se neočekávaně zjevil na pozici jednoho z domácích stoperů. Útočník Eibaru ale ukázel, že by se na hřišti neztratil ani v zadních řadách.
     
    62
    Další útočné snažení Granady zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si totiž nepohlídal útočník Roberto Soldado.
     
    63
    Pedro Bigas si splnil své defenzivní povinnosti a nedal Soldadovi prostor k průchodu do pokutového území. Hráči Granady už rozhazují ruce zmarem.
     
    64
    Rui Silva si dal pozor na nepovedenou rozehrávku Eibaru a došel si pro prudkou přihrávku na hranici velkého vápna.
     
    65
    José Antonio Martínez si na hranici velkého vápna dal pozor na rozehrávku Escalanteho. Dobře postavený obránce následně odkopl míč do bezpečí.
     
    66
    Sergi Enrich si pohybem řekl o přihrávku na polovinu Granady, jenže pobídka byla hodně nepřesná a hostující obránce Díaz odkopl míč do bezpečí.
     
    67
    Granada zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam si naběhl Víctor Díaz, jenže levačkou poslal míč mimo tři tyče.
     
    68
    Aktivní Sergi Enrich opět dělal průvan v obraně Granady. Domácí útočník svedl sprinterský souboj s Duartem, ale hostující obránce následně odkopl míč.
     
    69
    Álvaro Tejero dostal přihrávku na pravou stranu pokutového území, odkud okamžitě předložil prudkou přihrávku na malé vápno, kde zasáhla obrana Granady.
     
    70
    Granada se ujala rozehrávky na levé straně hrací plochy. Hosté chtěli překvapit zadáky Eibaru dlouhým autem do pokutového území. Domácí brankář si však došel pro míč.
     
    71
    Roberto Soldado prošel do pokutového území, jenže musel zakončovat z ostrého úhlu, jenže jeho pokus prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    72
    Sergi Enrich toho dnes naběhal opravdu hodně. Domácí útočník nyní zůstal ležet na polovině hřiště a stěžuje si na křeče.
     
    73
    Rui Silva se opět zapojil do rozehrávky hostující Granady. Tentokrát nakopl míč na levou stranu, jenže Machís svým centrem neoslovil nikoho v bílém.
     
    74
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Sergi Enrich, přichází Quique.
     
    75
    Machís sice udržel dlouhou přihrávku na hrací ploše, jenže v souboji s domácím zadákem pro změnu ztratil balanc a poroučel se k zemi.
     
    76
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Antonio Puertas, přichází Álex Martínez.
     
    77
    Granada v posledních minutách vrhá všechny síly do útoku. Fotbalisté v bílém sice kombinují v blízkosti pokutového území, jenže nikdo z hostů si zatím netroufl na zakončení.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Quique (SD Eibar).
     
    79
    Domácí fanoušci si dnešní duel opravdu užívají. Domácí Eibar totiž drží své vypracované vedení a nepouští Granadu do zakončení.
     
    80
    José Antonio Martínez si pod tlakem musel pomoci malou domů na brankáře Silvu. Hráči hostujícího celku už nemají moc času na vyrovnání.
     
    81
    Roberto Soldado si naběhl na prudký centr z pravé strany, jenže ve skluzu trefil míč jen špičkou kopačky a poslal jej daleko od levé tyčky.
     
    82
    Granada se vydala do rychlého protiútoku, jenže přečíslení hostujícího celku nemělo dlouhého trvání. Domácí obrana se bleskově stačila vrátit.
     
    83
    Gonzalo Escalante ve skluzu zakopl míč na rohový kop. Do pokutového území už míří všichni kvalitní hlavičkáři v dresu hostující Granady.
     
    84
    Marko Dmitrović vyrazil ven z branky a došel si pro vysoký centr z levé strany hrací plochy. Domácí brankář následně rozehrál na pravou stranu.
     
    85
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Papakouli Diop.
     
    86
    José Antonio Martínez si rychlou kličkou udělal prostor na pravé straně a domácí Eduardo Expósito jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    87
    José Antonio Martínez vyzkoušel z přímého kopu prudkou přízemní střelu, jenže jeho pobídka trefila jen tyčku z boční strany. Domácí zadáci situaci kontrolovali.
     
    88
    Eibar právě vstřelil branku!
    Eibar přidává třetí branku a definitivně rozhoduje o svém triumfu! TAKAŠI INUJ si naběhl na přihrávku do pokutového území, ukázal fantastický přehled o hře a prudkou střelou uklidil míč k zadní tyči!
     
    90
    Japonský záložník Inuj opět napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, ale jeho projektil prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Álex Martínez prošel po levé straně s míčem u nohy až na hranici pokutového území, jenže centrovaný míč skončil jen u zadáků v modročerveném.
     
    90+3
    Roberto Soldado dostal přihrávku do pokutového území, jenže měl problém se zpracováním a míč mu od nohy uskočil do zámezí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Eibar zvládl dnešní duel s Granadou a vítězí 3:0. O úvodní branku se postaral Sergi Enrich, na jehož zásah rychle navázal Kike García. Po změně stran tempo hry pořádně opadlo. Granada se snažila útočit, jenže narážela na fantasticky připravenou obranu Eibaru a za celou dobu utkání si nevypracovala ani jednu šanci. Naopak v závěru utkání ještě přidal pojistku domácí Inuj.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:54:30)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 22. Enrich (Escalante), 26. Kike García (Expósito), 88. Inuj (Quique)

    Karty:   45. Enrich (EIB), 55. Escalante (EIB), 78. Quique (EIB) – 18. Gonalons (GRN), 57. D. Duarte (GRN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:13.
    SD Eibar: Dmitrović – Tejero, P. Oliveira, Bigas, Cote – P. León, Escalante (85. Papakouli Diop), Expósito, Inuj – Kike García, Enrich (74. Quique).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Atienza, Papakouli Diop, Quique, De Blasis, R. Correa, Charles.

    Granada CF: Rui Silva – Díaz, D. Duarte, J. A. Martínez, Neva – Gonalons, Eteki – Puertas (76. Á. Martínez), C. Fernández, Vadillo (56. Machís) – Soldado.
    Náhradníci: A. Escandell – Köybaşı, Á. Martínez, Ramos, Machís, Azeez, Vico.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Carreňo
    bahis siteleri