Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:2 (kon.) | USA – Rusko 3:0 (kon.)
Česko – Švédsko 0:1 (kon.)
konec
Slovensko
1:2 (1:0, 0:2, 0:0) Stav série: 0:2
Švýcarsko
Středa 01.01.2020, 16:30 • Zimní stadion Vladimíra Dzurilly - Hala 2, Bratislava (SVK) • Mistrovství světa žen do 18 let • O udržení
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Slovenská hokejová reprezentace žen do 18 let už se střetla na letošním šampionátu se Švýcarskem dvakrát a další dvě vzájemná střetnutí má před sebou. První utkání se odehraje dnes na Nový rok a druhé zítra 2. ledna 2020. Celkem se tedy oba týmy utkají čtyřikrát. Který z týmů bude ve střetnutí o udržení úspěšnější?
    Švýcarky si dokázaly kromě Slovenska poradit také s Češkami
     
    Slovensko

    Slovenky se střetly se Švýcarskem dvakrát a mají s ním zatím vyrovnanou bilanci, když v rámci skupiny zvítězily těsně 3:2 po prodloužení a poté v úvodním střetnutí o udržení prohrály poměrně jednoznačně 4:1. Úvodní vzájemné střetnutí rozhodla Júlia Matejková, která na letošním mistrovství světa odehrála čtyři zápasy a na kontě má tři body za jeden gól a dvě přihrávky na gól. Nejlepší hráčkou slovenského týmu je ovšem Romana Halušková, která má na kontě 3 góly a jednu asistenci.
    Slovenky v úvodním střetnutí o udržení na Švýcarky nestačily
     
    Švýcarsko

    Hokejistky Švýcarska v základní skupině porazily český výběr po prodloužení, ve stejné hrací době ale poté nestačily na Slovenky. Náladu si pak ovšem spravily v úvodním zápase o udržení, který vyhrály jednoznačně 4:1 a získaly do tabulky o záchranu své první tři body. Nejproduktivnější hráčkou týmu je Sinja Leemannová, která zaznamenala pět bodů za gól a čtyři asistence, a nejlepší střelkyní se třemi góly a jednou asistencí Laura Zimmermannová. Boduje některá z hokejistek znovu?
    Novoroční program Mistrovství světa žen do 18 let v Bratislavě
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Zimková (Medviďová) – Vysokajová (C), Sternová, Leskovjanská, Slováková, Jašková, Vrbinská, Giertlová, Kušmireková – Matejková (A), Halušková (A), Kapičáková – Klimantová, Schredlová, Fančovičová – Lahová, Štetiarová, Dobošová – Kučerová, Hudáková. Hlavní trenér: Peter Kudelka.

    Švýcarsko: Spiesová (Wagnerová) – Leemannová, Bessonová, Christenová, Martiová, Baechlerová, Gianolaová (C), Messerliová, N. Bachmannová – Merzová, Freyová, Salzgeberová – Surdezová, Ingoldová, Staubová (A) – Thalmannová, Büchiová, S. Bachmannová – Zimmermannová, Zoggová, Harjuová (A). Hlavní trenérka: Florence Schellingová.

    Rozhodčí: Darja Abrosimovová (RUS), Gabriela Malá (CZE). Čárové: Amy Lacková (GBR), Hui Wang (CHN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Za bouřlivé atmosféry začíná druhé střetnutí skupiny o udržení, ve kterém se slovenské hokejistky pokusí odčinit poslední porážku 4:1 a získat proti Švýcarkám body.
     
    00:28
    Švýcarky se dokázaly na levém křídle prodrat do útočného pásma, Jade Surdezová se ale do zakončení nedostala, stejně jako její spoluhráčky u hrazení.
     
    01:19
    Nikola Zimková si pohlídala prostor u své levé tyče brány a vyrazila prudkou střelu švýcarské reprezentace z prostoru pravého kruhu pro vhazování.
     
    01:43
    Švýcarkám se nepodařilo rozehrát podél střídaček a proti jejich týmu se pískalo zakázané uvolnění.
     
    02:12
    Noor Salzgeberová se na levém křídle nedokázala dostat k puku a po obratu vzad rychle zamířila na střídačku. Švýcarky okysličily hru a domácí mohly dopředu.
     
    03:47
    Švýcarský tým zatím hraje hodně jednoduše, když nyní z pravého křídla nahodil puk za bránu a jeho reprezentantky opět odjely střídat. Hra má vysoké tempo.
     
    04:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Caroline Spiesová nyní sice vyrazila střelu Terezy Lahové z bodu levého kruhu pro vhazování svým levým betonem, jenže ze druhé vlny se poté na vzdálenější pravé tyči brány prosadila dorážející TAMARA DOBOŠOVÁ! Asistence: Tereza Lahová.
    04:15 Tamara DOBOŠOVÁ - 1:0
     
    04:57
    Julina Gianolaová teď byla vyloučena na dvě minuty za podrážení a Slovensko si zahraje první přesilovou hru.
     
    06:22
    Slovenské hráčky se dostaly ke střele na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jejich následný pokus zápěstím skončil v náručí Caroline Spiesové.
     
    06:57
    Úvodní přesilová hra slovenského týmu skončila a Švýcarky hrají v plném počtu. Slovensko vede 1:0.
     
    08:49
    Slovenské hráčky se ocitly pod obrovským tlakem a jejich soupeřky mohly skórovat v blízkosti pravé tyče, jejich střela ale skončila na Nikole Zimkové.
     
    09:34
    Domácí hokejistky dokázaly obrovskému tlaku ze strany Švýcarska odolat a poté mohly samy skórovat, Caroline Spiesová ale jejich střelu z mezikruží vyrazila.
     
    09:49
    A další obrovský závar před bránou Švýcarska. Brankářka Caroline Spiesová ale tentokrát zasahovat nemusela, protože střela z levého kruhu minula pravou tyč.
     
    11:22
    Sofia Vysokajová nyní byla vyloučena za podrážení a tentokrát si zahraje první přesilovou hru švýcarský tým.
     
    11:58
    Alessia Baechlerová se ocitla na levém křídle v obrovské rychlosti v postavení mimo hru a útočné snažení švýcarského týmu tedy vzápětí ztroskotalo.
     
    13:16
    Slovensko mohlo skórovat během oslabení, když parádní střelou z vrcholu levého kruhu pro buly mířilo do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Caroline Spiesová ale měla čistý výhled a předvedla krásný semafor pro fanoušky v hale!
     
    13:22
    Slovenská kapitánka Sofia Vysokajová je zpět na ledě, což znamená, že slovenský tým hraje v plném počtu.
     
    14:36
    Jade Surdezová teď byla vyloučena na dvě minuty za podrážení a Slovensko si zahraje druhou přesilovku.
     
    15:03
    Slovenské hráčky si rychle vyměnily puk na útočné modré čáře a následná rána z osy pásma minula pravý horní roh švýcarské brány. Prudká střela.
     
    15:43
    Domácí hráčky se vzápětí dostaly do zakončení v blízkosti pravé tyče, jenže střela zápěstím z úhlu zamířila přímo do náruče brankářky Caroline Spiesové.
     
    16:36
    Jade Surdezová se vrátila z trestné lavice zpět na ledovou plochu a slovenské hráčky početní výhodu nevyužily. Nemusí je to ovšem mrzet, protože stále vedou.
     
    18:50
    Slovenky se pokusily navýšit vedení střelou na ose útočného pásma, pokus od modré čáry ale minul levou tyč a Caroline Spiesová letící puk pouze kontrolovala.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Slovenské reprezentantky vstoupily do třetího utkání proti Švýcarsku parádně a po první třetině souboje o udržení vedou zásluhou Tamary Dobošové, která se prosadila po čtyřech minutách a patnácti sekundách z dorážky. Po první třetině. Slovensko 1 Švýcarsko 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Slovenky si během úvodní části utkání zahrály dvě přesilové hry, přičemž ani jednu nevyužily, přesto do druhé třetiny zápasu o udržení vstupují s vedením 1:0.
     
    20:49
    Andrea Klimantová na levém křídle prokázala obrovskou rychlost a její střela z bodu levého kruhu pro vhazování byla sražena za švýcarskou bránu. Pěkný pokus.
     
    22:00
    Hra se přelévá v obrovském tempu ze strany na stranu a společně s obrovským nasazením obou týmů užili i slovenští fanoušci, kteří ženou svůj tým kupředu.
     
    22:39
    Sinja Leemannová na se útočného pásma vypálila od modré čáry a její rána byla před bránou zablokována. Slovenská brankářka Nikola Zimková nezasahovala.
     
    23:15
    Slovenská reprezentace dostala týmový trest za příliš mnoho hráček na ledě. Trest odpyká Ema Jašková.
     
    23:37
    Rozhodčím trvalo delší dobu, než udělily menší trest pro Slovensko. Nyní už je ale jasné, že Slovensko čelí další přesilové hře. Domácím se ovšem povedlo vyhodit.
     
    24:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    ALINA MARTIOVÁ nyní vypálila na ose útočného pásma od modré čáry a její střela zápěstím poté zamířila nad lapačkou brankářky Nikoly Zimkové do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Švýcarky využily přesilovou hru a vyrovnaly na 1:1. Asistence: Emma Ingoldová a Mara Freyová.
    24:58 Alina MARTIOVÁ - 1:1
     
    27:04
    Jedna ze švýcarských hokejistek se ze středního pásma řítila sama na bránu a v závěru rychlého protiútoku mířila střelou zápěstím do pravého horního rohu, Nikola Zimková ale předvedla úžasný semafor a zmrazila puk pod lapačkou!
     
    27:37
    Alexandra Štetiarová se snažila prosadit na levém křídle, jenže byla rychle natlačena na mantinel.
     
    28:03
    Švýcarky mohly po zisku kotouče rychle otočit hru, jenže ho podél střídaček poslaly na zakázané uvolnění a hra se vrátila před Caroline Spiesovou.
     
    29:41
    Slovenské hokejistky skvěle ztrojily jednu ze švýcarských hokejistek a mohly bleskově otočit hru.
     
    30:48
    Švýcarky jsou po přestávce mnohem nebezpečnější a zásluhou přesilové hry se jim podařilo vyrovnat. Slovensko se nyní těžko dostává do zakončení.
     
    31:48
    Kristína Slováková naskočila na led ze střídačky, aby si nádherně nabruslila jednu ze soupeřek a na pravém křídle poté nepustila Švýcarky do zakončení.
     
    33:03
    Kolmá přihrávka švýcarského týmu byla hodně divoká, jenže hráčky hostujícího týmu ji dokázaly dobruslit a zabránily tak odpískání zakázaného uvolnění.
     
    34:19
    Slovenské hráčky nahodily puk do útočného pásma a vystřídaly. Domácí hokejistky mají střídačku blíže k bráně soupeřek, takže je mohou držet pod tlakem.
     
    34:43
    Barbora Schredlová dostala dvě minuty za sekání a Švýcarsko si tedy vzápětí zahraje další přesilovou hru.
     
    35:13
    Nikola Zimková vyrazila střelu švýcarského týmu pouze před sebe a poté už se chystala čelit dorážce, jenže spoluhráčky jí pomohly a odpálily puk do bezpečí.
     
    36:05
    Švýcarskému týmu se nedaří udržet puk v útočném pásmu a kromě střely od modré čáry se k ničemu nedostal. Slovensko naopak dvakrát vyhodilo.
     
    36:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    LAURA ZIMMERMANNOVÁ se dokázala prosadit v blízkosti pravé tyče sítě a je to obrovská škoda, protože vyloučená Barbora Schredlová se čtyři sekundy před brankou Švýcarek vrátila na led z trestné lavice – 1:2! Asistence: Jade Surdezová.
    36:46 Laura ZIMMERMANNOVÁ - 1:2
     
    38:02
    Švýcarský tým měl na ledě šest hráček a týmový trest teď na trestné lavici odsedí hráčka Noor Salzgeberová.
     
    38:42
    Švýcarkám se podařilo kotouč vyhodit až za bránu Nikoly Zimkové a Slovensko musí rozjíždět další útočnou akci během přesilové hry z obranného pásma.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Švýcarské hokejistky po přestávce výrazně přidaly na tempu a podařilo se jim skóre otočit, když se nejprve v přesilové hře postarala o vyrovnání Alina Martiová a krátce před přestávkou poté dokonala obrat Laura Zimmermannová. Druhý gól musí Slovenky hodně mrzet, protože padl čtyři sekundy po přečkání hry v oslabení. Po druhé třetině. Slovensko 1 Švýcarsko 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Noor Salzgeberová je zpět na ledové ploše a švýcarská reprezentace tedy hraje v plném počtu.
     
    40:02
    Slovenky využily zakázaného uvolnění Švýcarek, když na bodu levého kruhu vypálily ihned po vhazování, Caroline Spiesová ale puk lapila. Snadný zákrok.
     
    41:26
    A další nepřesná přihrávka švýcarského týmu podél střídaček, která znamená zakázané uvolnění.
     
    42:16
    Švýcarsko v rychlém sledu vyhodilo puk třikrát na zakázané uvolnění a Slovensko si mohlo vytvořit velký tlak, jenže z něj pramenila pouze jedna střela.
     
    44:31
    Slovenské hráčky dobře vypálily na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jejich následná rána ale byla sražena vedle vzdálenější levé tyče brány Švýcarek.
     
    45:39
    Dnešní utkání sleduje 100 diváků.
     
    46:18
    Slovenské publikum výrazně ožilo a žene domácí reprezentaci v Bratislavě za vyrovnávacím gólem.
     
    46:44
    Zoe Merzová na pravém křídle nabrala obrovskou rychlost a snažila se prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže pak brankářku Nikolu Zimkovou mezi betony nepřekonala a poté do ní ostře narazila!
     
    47:37
    Slovenské hráčky se ocitly pod obrovským tlakem, nyní se jim ale podařilo puk vyhodit podél střídaček a navíc tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    49:09
    Jedna z čárových rozhodčí signalizovala postavení mimo hru a Švýcarky teď musely vyklidit své útočné pásmo.
     
    50:33
    Švýcarská reprezentace sice v úvodu třetí třetiny třikrát vyhodila puk na zakázané uvolnění, nyní ale její hráčky hýří pohybem a Slovensko je pod obrovským tlakem. Slovenky se dokáží dostat z pásma na chvíli.
     
    52:14
    Jedna ze Švýcarek byla sražena k ledu na bodu levého kruhu pro vhazování, vyloučení poté ovšem nepřišlo.
     
    53:26
    Sinja Leemannová na levém křídle pronikla do pásma a z ostrého úhlu napřáhla ke střele zápěstím, kterou brankářka Nikola Zimková snadno podržela v náručí.
     
    55:06
    Mohlo by se zdát, že tempo ve třetí třetině opadne a hráčky budou unavené, jenže tomu tak není. Naopak. Švýcarské hokejistky nyní brousí led jako o život.
     
    55:49
    Nikola Zimková odolala obrovskému tlaku a následné nahození z ostrého úhlu pro ní bylo jen formalitou, když puk zmrazila pod svou lapačkou. Hra přerušena.
     
    57:06
    Slovenská brankářka by ráda opustila svou bránu, aby to její tým mohl zkusit v šesti, jenže to by slovenský tým nesměl být pod neustálým tlakem Švýcarek.
     
    57:37
    Nikola Zimková teď opustila bránu a Slovensko zkouší vyrovnat skóre zápasu bez brankářky!
     
    57:54
    Slovenky zuby nehty dokázaly udržet útočné pásmo na modré čáře, kdyby ne, jedna ze švýcarských hokejistek by se řítila sama na prázdnou svatyni.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:09
    Švýcarky se dokázaly osvobodit a jejich vyhození těsně minulo pravou tyč prázdné slovenské brány, zakázané uvolnění se ovšem nepískalo a hra pokračuje dále.
     
    Konec zápasu.
     
    Švýcarské hokejistky dokázaly otočit nepříznivý vývoj zápasu a i ve druhém rozhodujícím utkání o udržení poráží slovenský výběr. Tamara Dobošová otevřela skóre po necelých pěti minutách hry, jenže ve druhé třetině se postarali o obrat Alina Martiová a Laura Zimmermannová. Skóre. Slovensko 1 Švýcarsko 2.
    Švýcarky znovu porazily slovenský výběr a boj o udržení končí
     
    Nejlepší hráčky utkání

    Tamara Dobošová (SVK) 1+0
    Jade Surdezová (SUI) 0+1
     
    Nejlepší hráčky turnaje (SVK)

    Júlia Matejková (SVK) 1+2
    Romana Halušková (SVK) 3+1
    Sofia Vysokajová (SVK) 0+2
     
    Nejlepší hráčky turnaje (SUI)

    Caroline Spiesová (SUI) 83 zák., 7 gólů, 92,2%
    Emma Ingoldová (SUI) 0+1
    Lara Christenová (SUI) 0+3 (18:30:12)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Dobošová (Lahová) – 25. Martiová (Ingoldová, Freyová), 37. Zimmermannová (Surdezová)


    Slovensko: Zimková (Medviďová) – Vysokajová (C), Sternová, Leskovjanská, Slováková, Jašková, Vrbinská, Giertlová, Kušmireková – Matejková (A), Halušková (A), Kapičáková – Klimantová, Schredlová, Fančovičová – Lahová, Štetiarová, Dobošová – Kučerová, Hudáková. Hlavní trenér: Peter Kudelka.
    Švýcarsko: Spiesová (Wagnerová) – Leemannová, Bessonová, Christenová, Martiová, Baechlerová, Gianolaová (C), Messerliová, N. Bachmannová – Merzová, Freyová, Salzgeberová – Surdezová, Ingoldová, Staubová (A) – Thalmannová, Büchiová, S. Bachmannová – Zimmermannová, Zoggová, Harjuová (A). Hlavní trenérka: Florence Schellingová.

    Rozhodčí: Darja Abrosimovová (RUS), Gabriela Malá (CZE). Čárové: Amy Lacková (GBR), Hui Wang (CHN)

    Diváci: 100
    Slovensko 0 2 Švýcarsko
    #1 Pondělí 30.12.2019 • 20:30
    Švýcarsko - Slovensko 4:1
    #2 Středa 01.01.2020 • 16:30
    Slovensko - Švýcarsko 1:2
    bahis siteleri