Finsko – Rusko 1:6 (kon.) | Kanada – USA 1:2 (po pr.)
po prodl.
Kanada
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
USA
Čtvrtek 02.01.2020, 20:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný čtvrteční večer vám přeji ze slovenské Bratislavy! U posledního textového přenosu z MS žen U18 vás vítá Tomáš Kalas, od 20:30 se na Zimním stadionu Vladimíra Dzurilly odehraje velké finále celého šampionátu. Bude to repete zápasu o první místo ve skupině A a zámořské derby. Podvanácté ze třinácti případů to bude opět finále Kanada vs. USA, příjemnou zábavu!
     
    USA
    skupina A: 2. místo, 6 bodů, skóre 6:3, bilance 2-0-0-1
    semifinále: USA – Rusko 3:0

    Spojené státy prošly do finále s jedinou porážkou na kontě, která navíc přišla už ve skupině a nic neřešila. Svým způsobem je to však varující, neboť to byla prohra s Kanadou (1:2), která zajistila, že USA půjdou do semifinále z druhého místa ve skupině. Zbylé zápasy ale Spojené státy zvládly, s Finskem vyhrály 4:1, s Ruskem to ve skupině uhrály na úsporný výsledek 1:0.

    V papírově vyrovnanější semifinálové bitvě s Ruskem měly navrch po celých šedesát minut hry. Rusky si sice dělaly zálusk na možný postup, ale neměly prakticky nárok. Jakkoliv byl poslední gól Američanek na 3:0 ve druhé třetině diskutabilní, uznán nakonec byl a sborná tak utržila třígólovou prohru.

    Čtyřzápasovou zátěž točí trenéři mezi dvě gólmanky, z nichž Amanda Thiele je dokonce nejlepší na celém šampionátu. Z 35 střel měla na kontě 35 zákroků a ani jednou netahala kotouč ze své sítě. Špatně si nevede ani Skylar Vetter, ta ale z 48 střel inkasovala třikrát a má tedy horší procento úspěšnosti (93,75). I tak je však čtvrtou nejlepší v pořadí. V celkovém součtu má pak USA nejlepší gólmanky turnaje.

    Spojené státy mají také druhé nejlepší oslabení na turnaji, ze 13 dvouminutovek v redukovaném počtu kasírovaly jenom jednou a proti Kanadě rozhodně nebudou chtít si svých 92,31 % zhoršit.
     
    KANADA
    skupina A: 1. místo, 9 bodů, skóre 9:4, bilance 2-1-0-0
    semifinále: Kanada – Finsko 4:1

    Kanada naopak na první porážku čeká a je dost možné, že k ní ani nemusí dojít. S početným fanklubem v zádech předvádějí velice útočný a nápaditý hokej. Obhájce zlata neztratil ani bitvu o první místo ve skupině A s USA, ztratil však jeden bod s Ruskem hned při úvodním zápase. Sborná dokázala získat cenný bod, který jí ve finále pomohl k třetímu místu ve skupině.

    Semifinálový souboj s Finskem byl plně pod kanadskou taktovkou, Suomi nedokázalo reagovat na aktivní hru Kanady a o všem bylo rozhodnuto již v první třetině, která dopadla 3:0 pro Javorové listy. Konečný výsledek nakonec zněl 4:1.

    Kanada může své útočné snažení stavět na nejlepší produktivitě, ze 135 střel dokázala dát 13 gólů, což je 9,63 % a první místo v této statistice na turnaji. Velká slabina je naopak v případě přesilových her, ze 17 nabídnutých výhod Javorové listy ani jednou neskórovaly! Navíc je Kanada taktéž nejvíce trestaným týmem se 48 trestnými minutami.
     
    -33
    Ještě jednou vám přeji, dnes už naposledy, krásný zimní večer ze zmrzlé Bratislavy! Oba rivalové již krouží po ledové ploše a zahřívají se do správné provozní teploty. Na tribunách se již šikují fanouškovské tábory jak USA, tak Kanady a dá se očekávat, že to bude skvělý zápas, jak na ledě, tak i na tribunách. Pojďme si připomenout, jak dopadlo předchozí vzájemné měření sil ve skupině A.
     
    -25
    Kanada – USA 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

    Branky a nahrávky: 1. Cherkowskiová (Wheelerová), 55. Picardová – 60. Edenová (Websterová, Zanonová)

    Kanaďanky a Američanky si to v rámci zámořského derby rozdaly o první místo ve skupině A. Lépe začaly hokejistky s javorovým listem na dresu, které otevřely gólový účet zápasu už po dvaceti sekundách. Maddi Wheelerová narýsovala zpoza branky lahůdkový pas před brankoviště a Anne Cherkowskiová se zblízka nemýlila. Na další branku se čekalo až 55. minuty, kdy se znovu prosadily Kanaďanky. Marianne Picardová vystřelila zpoza brány a gólmance Vettrové se odrazil puk do sítě o záda. Američanky už jen kosmeticky upravily skóre, když se pouhé dvě sekundy před koncem trefila Lacey Edenová.
     
    -23
    Od dnešní 15. hodiny je také rozhodnuto o držitelkách bronzové medaile. Rusko v souboji zklamaných lehce přehrálo Finsko, které vyhrálo na letošním šampionátu jenom jeden zápas (paradoxně ten čtvrtfinálový nad Českem) a příští rok tak bude pravděpodobně mířit do skupiny B.

    Finsko – Rusko 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)

    Branky a nahrávky: 46. Salonenová (Rantalaová, Tervonenová) – 13. Glucharevová (Boriskovová), 19. Ponjatovskajová (Glucharevová, Butorinová), 29. Glucharevová (Markovová), 44. Markovová (Lifatovová, Škaljovová), 55. Sviridovová (Škaljovová, Markovová), 60. Glucharevová (Šaškinová)
     
    -10
    FINÁLE MS U18 ŽEN 2019 (Obihiro arena, Obihiro, Japonsko)

    USA – Kanada 2:3 v prodloužení (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)

    Branky a nahrávky: 38. Webster (Harvey, Murphyová), 47. Murphyová (O'Brienová) – 8. Serdachnyová (J. Goslingová, Guayová), 52. Cherkowskiová (Serdachnyová, Gosling), 62. Guayová

    Připomeňme si také, jak to dopadlo v loňském finálovém souboji mezi USA a Kanadou. V nabitém finalovém zápase plném emocí a vyloučení byly od osmé minuty hry o krok napřed Kanaďanky, na konci druhého dějství však srovnala stav Makenna Websterová (která mimojiné nechybí ani na letošním šampiomátu) a obrat na začátku 47. minuty dokonala Abbey Murphyová. Ale Anne Cherkowskiová v čase 51:11 zajistila, že zápas půjde až do prodloužení.

    To mělo krátké trvání, po 94 sekundách rozhodla Alexia Guayová a pohár tak putoval na severní část kontinentu. Kanada si tímto vylepšila své konto, které v současnosti čítá 5 zlatých, 6 stříbrných a 1 bronz.
     
    -6
    Ani na finálové utkání to není nějaká velká návštěva. Solidně se zaplnila i tribuna určena pro organizátory a hráčky, momentálně se na ní spojily hráčky Finska, Švédska a Ruska. Hlavní tribuna pro diváky je obsazena zhruba 600 fanoušky, uvidíme, nakolik bude můj odhad reálný.
     
    -2
    Jak USA, tak i Kanada, už mají své týmy na ledě. Okamžitě probíhá překřikování mezi fanoušky, a pokud to bude takto pokračovat i v zápase, o kvalitní atmosféru strach rozhodně nemám.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Dámy a pánové, poslední zápas MS právě začíná! Úvodní buly vyhrála Kanada, která se okamžitě pouští do útočení a obsadila útočnou zónu svého rivala.
     
    00:22
    Cooperová nahodila podél mantinelu za branku na volnou McLeodovou, která zkusila překonat Vetterovou kličkou zpoza branky, střelu po ledě nicméně americká gólmanka kryje.
     
    00:48
    První tvrdý hit v dnešním utkání svedla Giaquintová s Murphyovou, kterou bez okolků na pravém kruhu ve vlastním pásmu položila na zem. Sama Murphyová se ale i přesto dokázala dostat ke střele z ostrého úhlu, Gasconová vyráží.
     
    01:22
    Paulová vytlačila Američanky z obranné třetiny, jsou to ale znovu hráčky v bílomodrých dresech, které si nabruslily zpět před Gasconovou a kombinují v nebezpečném a rychlém tempu.
     
    01:55
    Websterová si klepla o přihrávku od modré, kterou i následně dostala. Její střelu do vrchní části branky z kruhu ale lapila bezpečně kanadská gólmanka.
     
    02:16
    McLeodová zbytečně zatáhla puk k oblouku ledové plochy, kde byla okamžitě forčekována americkou dvojicí hráček. Ty získaly kotouč a ihned se dostaly ke střeleckému pokusu od modré, ale mimo.
     
    03:07
    Giaquintová založila útok Kanady a následně zpoza branky sklepla na volnou Labadovou před brankou USA, členka čtvrté kanadské formace ale netrefila před Vetterovou přesně a americká gólmanka zasahuje!
     
    03:52
    Ofsajd Kanady, a rovnou úmyslný. Proto bude mít Gasconová zase nějakou tu práci ve svém hájemství.
     
    04:01
    Websterová se kličkou zbavila obránkyně Kanady na ose, už chtěla střílet, v poslední chvíli ale k ní dojela Goslingová a kotouč odpravila do méně nebezpečné zóny, a to k mantinelu.
     
    04:40
    Prudké nahození ze středního pásma raději lapila Vetterová do výstroje a přerušila hru. Ale čárová sudí rozpoznala ofsajdové postavení jedné z Kanaďanek, proto hru vrací do středního pásma.
     
    05:16
    Naudová na levém křídle přetáhla střídání a ještě udržela pro Kanadu možnost útočit. Zatímco zimním stadionem zní chybové znělky Windows 10, hra pokračuje před brankou USA a Kanaďanky jsou v náporu.
     
    06:10
    Kanada v tomto střídání sevřela nůžky a nepovolila Američankám vůbec žádnou možnost na obranu v podobě vyhození. Tohle byl velice dobrý moment od kanadské útočné pětky, ale bez efektu.
     
    07:00
    Thompsonová zle založila útok, puku se ujala Edenová a zleva hledala před brankou volnou Burgenovou, která na letící puk těsně nedosáhla. Hra se ale bleskově otočila a do akce se dostala i Bochnaová, její zajímavá střela z úhlu ale změnu skóre taktéž nezpůsobila.
     
    07:59
    Hraje se ve vysokém tempu a dlouho bez přerušení. Kanaďanky se dostaly k brance Států opět přes pravé křídlo a pomalu začínají přebírat kontrolu nad hrou.
     
    08:35
    Murphyová takovou rybičkou vypíchla krosovou nahrávku po modré a odjela střídat. Kanada však v posledních chvílích chytla pořádný drajv a zle zatápí Američankám.
     
    09:06
    Dvě technické chyby Kanady hatí plány na silnější rozjezd. Nejprve to byla dlouhá přihrávka na Wheelerovou, která skončila na icingu. Další pokus o přechod modré pak skončil ofsajdem.
     
    09:39
    Lussierová se natlačila před Biottiovou a z bekhendu pálila na branku, její slabou střelu ale Vetterová pouze kontrolovala a vyrazila betony.
     
    10:06
    Polovina první třetiny je za námi, my na gól stále čekáme. Ale nečekáme dlouho na další přerušení hry, neboť nastal tvrdý náraz do mantinelu a Gentryová zůstala ležet v bolestech na zemi. Tohle nevypadá dobře.
     
    10:19
    Hráčka, respektive levé křídlo čtvrté útočné formace USA, opouští ledovou plochu v doprovodu týmového doktora.
     
    10:38
    Messierová vybídla takovou lacinou nahrávkou Nellesovou, která to ale nedotáhla dále, než za branku USA. Z této pozice se ale útočí těžce.
     
    11:22
    Gasconová musela po delší době přerušit hru. Nahození Websterové na její branku bylo poměrně nepříjemné a lepší bylo situaci vyřešit přerušením, než riskantní rozehrou.
     
    11:39
    První přesilovka v zápase! Alyssa McLeodová (CAN) míří otestovat kvalitu trestné lavice kvůli podrážení.
     
    11:57
    Z trestné mohla tak McLeodová sledovat zákrok Gasconové proti křižné střele na zadní tyč z hole kapitánky výběru Států, Maggie Nicholsonové.
     
    12:11
    Murphyová dostala nabito krosem na levý kruh, odkud okamžitě pálila na odkrytou část kanadské branky, Eve Gasconová však výborně zasáhla ramenem!
     
    12:28
    Další zákrok kanadské gólmanky, která je zatím asi nejlepší hráčkou výběru s javorovými listy na dresu. Nicméně se bude vhazovat před její brankou, Kanaďanky se ještě nedostaly během oslabení z pásma.
     
    13:15
    Až nyní se povedlo „Maple Leafs“ vyhodit a pomalu se blíží konec jejich dvouminutového oslabení, což je pro lavičku Kanady jistě pozitivní zpráva.
     
    13:30
    Buglioniová napálila puk skoro až k americké brance, tím pádem tedy přichází definitivní rozhodnutí. že tuto přesilovku USA nevyužije.
     
    13:44
    Může však využít hned druhou, neboť Lindsey Bochnaová (CAN) jde jako druhá Kanaďanka na trestnou. Tentokrát za souboj, v němž se cítila být faulovanou ona, ale rozhodčí to viděla jinak a jde ven za hákování.
     
    14:38
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Teď už dochází k změně skóre, Spojené státy míří do důležitého vedení! ABBEY MURPHYOVÁ využila odraženého kotouče, k dispozici měla i dobrou clonu a její nekompromisní bomba od modré skončila u levé tyče Gasconové branky. Kanadská gólmanka byla bez šance a Bochnaová se tak předčasně vrací z trestné – 0:1! Bez asistence.
    14:38 MURPHY - 0:1
     
    15:56
    Američanky aktivním pohybem rázem srovnaly hru a jsou to právě ony, kdo začínají mít nad Kanadou po úvodních minutách navrch.
     
    16:29
    Tečovaný kotouč končí na americké střídačce, vhazovat se bude před brankou Vetterové.
     
    16:49
    Nyní se představí nejhorší přesilovka šampionátu, a to kanadská. Abbey Murphyová (USA) transformovala svoji hůl do sekery a je tak vyloučena.
     
    17:20
    První půlminuta byla pro Kanadu povedená. Dvě dorážky u levé tyče ale dokázala pohlídat americká brankářka, která až na druhý pokus uklidňuje zákrokem své spoluhráčky.
     
    17:49
    Američanky dvakrát za sebou ale vyhodily kotouč z pásma, tím pádem je přesilovka Kanady spíše v horším stavu.
     
    18:32
    Další vyhození po nepřesné přihrávce napříč pásmem a tohle pravděpodobně USA zvládne.
     
    18:55
    Zvládne, navíc se dostala právě vyloučená Murphyová k dvěma šancím! Nejprve se díky lehkovážnosti Giaquintové probojovala až před branku, její žabičku přes beton dokázala Gasconová lapit, poradila si pak i s dorážkou z bezprostřední blízkosti!
     
    19:12
    Vyloučení v týmu Kanada (Cooperová – 2 min., hákování).
     
    19:45
    Závěr třetiny byl tedy pořádně výživný, skóre se však nemění! Nejprve to byla kanadská Jenna Buglionová, která se dostala do samostatného úniku na americkou kasu, měl jsem dokonce i pocit, že po jejím zakončení na pravý vingl zazvonila i tyč branky!

    Američanky však okamžitě valily na druhou stranu, tečovaná střela od Lobdellové ale neskončila mezi třemi tyčemi. Kotouč nicméně zůstal ležet v brankovišti a nechybělo moc k druhému zásahu Ameriky, Gasconová však opět tým Kanady podržela!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejově slušná první třetina je za námi a do kabin odcházejí za vřískotu amerického kotle spokojenější papírově hostující hráčky. Ty sice v úvodu ztrácely za rychlejšímí Kanaďankami, postupem času ale hru srovnaly, vytvořily si i ony velmi nadějné šance, drtivá většina ale skončila na výborně chytající Eve Gasconové. Přesto ale kanadská šéfka brankoviště kapitulovala v 15. minutě, během přesilové hry USA jí prostřelila Abbey Murphyová a ustanovila tak průběžný stav 0:1!

    Střely na branku: 7 – 8
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Druhá třetina finálového souboje začíná, úvodní buly spíše vyhrály Kanaďanky, které dohrávají ještě přes minutu oslabení.
     
    20:25
    Eve Gasconová si připsala další zákrok, Nicholsonová byla netradičně jako obránkyně vytažena vysoko a z levého kruhu pálila, ale její pokus Gasconová má v lapačce.
     
    21:10
    USA má 2 sekundy 5 na 3! Maddi Wheelerová (CAN) za vlastní brankou naremplovala na mantinel Winnovou a dostává dvě minuty za krosček. Pravda, 2 sekundy 5 na 3 nejsou zrovna super výhoda, ale maximálně čtyřminutová přesilovka 5 na 4 se hodí.
     
    21:42
    Po rychlé nahrávce na pravý kruh bez přípravy střílela Murphyová, tentokrát její pokus zablokovala Picardová a hned vyhodila k brance USA.
     
    22:12
    Harveyová si sjela od modré do úhlu a pálila na zadní tyč kanadské branky, Gasconová však chytá stále skvěle a připisuje si další zákrok.
     
    22:42
    Přesilovka USA se pomalu blíží ke konci a další povedenou střelu měla na své holi Lobdellová, i toto kanadská obrana přežila. Přežila i pokus Makenny Websterové, do nástupu Wheelerové na led zbývá pět sekund.
     
    23:18
    Hraje se v plném počtu, Kanada získala puk, ale nechala se zatlačit ke své brance, kde páchá poněkud redundantní chyby.
     
    24:06
    Peyton Hempová (USA) skákala v obranném pásmu rybičku, aby zachytila nahrávku na Naudovou, která se hotovila ke střele na levém kruhu. Hempová však vzala s pukem i nohy kanadské hráčky, proto dostává dvě minuty.
     
    24:50
    Messierová přebírala přihrávku již za modrou čárou, proto musí celá kanadská pětka z pásma vyjet a začít pěkně od nuly.
     
    25:24
    Cooperová zavezla před branku a nechala puk za sebe na Goslingovou. Její střela ale byla hodně nepřesná, Státy jsou nicméně pod velkým tlakem.
     
    26:17
    Teď už je po přesilové hře a Kanada na první zásah z přesilovky stále čeká.
     
    26:48
    Kanada byla nyní hodně blízko gólu! Zpoza branky zkusila Vetterovou překvapit Picardová, americká gólmanka na pokus zasunutí kotouče u tyče reagovala poměrně pozdě, situaci ale zachránit dokázala! Po přerušení se strhla typická mela, rozhodčí to ale rozhání a neplánují udělit trest.
     
    28:00
    Ofsajdové postavení USA, hráčky obou celků odjíždí střídat s hudebním podkresem od skupiny Kabát.
     
    28:14
    Naudová měla na holi další tutovku! Sama jela proti Vetterové, vypadalo to, jako by se ale v poslední chvíli šance zalekla a napálila puk jenom doprostřed branky, kde Vetterová bez potíží zasáhla!
     
    29:13
    Kanada mele svého soupeře, je to stále ale vyjádřeno bez gólového efektu. Spojené státy reagují jenom útočnými výpady, které nejsou moc nebezpečné.
     
    29:53
    Davisová už nechtěla trpět kanadskou diktaturu před brankou USA, proto se vydala na útočný výlet, který skončil mezi kruhy v protější zóně. Její střela mířila vzduchem na spodek branky, ale Gasconová vyrazila betonem.
     
    30:59
    Poslední minuty chytly pořádné grády a oba týmy do toho neskutečně šlapou. Naprosto rozdílné zápasy oproti těm o umístění, či ze základní skupiny B.
     
    31:42
    A jak se tak hraje bez přerušení, rychleji se blíží i konec druhé třetiny. Buglioniová zanechala kotouč za sebou na levém kruhu a Makenna Websterová předvedla bleskový výpad po křídle, jenže střelu neumístila již tak dobře a Gasconová drží stav 0:1!
     
    32:56
    Tohle se musí nakonec velice pěkně zaplněnému stadionu líbit. Akce, emoce a rychlý hokej s množstvím šancí. Enormní nápor kanadské pětice na obranu USA zakončovala dvěma střelami zblízka Nellesová, Vetterová ale drží puk ve výstroji a přerušuje tím hru!
     
    33:50
    Lobdellová se s ničím nepárala, vyhodila okamžitě kotouč na icing, jenom aby ulevila přetížené americké obraně. I po prostřídání formací je to totiž stále stejný obraz hry.
     
    33:58
    Skylar Vetterová nyní lapila střelu od McLeodové, která vykoukla zpoza obránce, do lapačky. Oba týmy střídají, Kanada má ale stále výhodu pásma.
     
    34:23
    Paulová hledala střílenou nahrávkou někoho v předbrankovém prostoru, puk si však jenom tak protančil brankovištěm a nepředstavoval pro americké barvy žádné nebezpečí.
     
    34:58
    Gentryová se po ošetření během první třetiny vrátila na led a hned vyslala na kanadskou branku bekhendový pokus z kruhu, Gasconová vyráží příhodně na hůl kanadských hráček, které tak spouštějí další útočné rodeo před brankou Států.
     
    35:58
    Simmsová přijmula krosovou nahrávku na pravé křídlo, čímž se přenesla hra. Také přišla střela, Gasconová bezpečně zachytila kotouč.
     
    36:28
    Chyba při rozehrávacích manévrech mohla stát Kanadu draho! Přihrávku zadovkou na jednu z hráček Javorových listů totiž zachytila Zanonová a nechávala kotouč pro Burgenovou, jejíž střelu ale ukrývá Gasconová v lapačce!
     
    37:13
    McLeodová nechala vystřelit lépe postavenou Wheelerovou na ose ledové plochy, bomba z první ale prolétla těsně vedle spojnice a končí na zadním plexi!
     
    38:12
    Vetterová byla poslední hráčkou proti nahození, ke kterému letěla jako splašená Lussierová. Americká gólmanka vyjela proti tomuto nahození a těsným manévrem se kanadské hráčce vyhla i s kotoučem, který získala na svou hůl, čímž zachránila celou situaci!
     
    39:07
    Kanada dostane do poslední minuty přesilovou hru. Maggie Nicholsonová (USA) má na svém kontě dvě trestné minuty za sekání.
     
    39:37
    Zanonová sáhla hokejkou do přihrávky zpět na kanadskou modrou, tím pádem vyhazuje svého rivala z pásma a Američanky tohle zřejmě přežijí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Neskutečná druhá třetina je za námi a není tu snad nikdo, komu by se tento hokej nelíbil! Oba týmy to hrají otevřeně a rozdávají si to na férovku, z čehož pramení velké množství šancí na obou stranách. V druhé polovině třetiny měla Kanada místy až drtivou převahu, koncovka však není na její straně, to i díky Skylar Vetterové, která potvrzuje svoji skvělou formu. Na druhé straně neměla tolik práce Gasconová, v těžkých momentech však drží Kanadu a do třetí třetiny je tak souboj stále otevřený.

    Střely na branku: 14 – 18 (7 – 10)
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí třetina strhujícího zápasu právě začíná, Kanada má na jejím začátku ještě 66 sekund přesilovky 5 na 4.
     
    40:19
    Američanky ale po prvních minutách hry vyhazují puk až ke Gasconové, která rychle zakládá útok.
     
    40:51
    Lehké nahození na branku Vetterová skryla v lapačce a chtěla rychle rozehrát, hlavní rozhodčí ale pískla do píšťalky rychleji, tím pádem je přerušena hra.
     
    41:07
    Přesilovka Kanady končí, ani tentokrát to nedopadlo gólem.
     
    41:34
    Murphyová zpoza branky odvážným pasem až na modrou čáru vybídla ke střele Guildayovou, jejíž pokus ale končí jenom na rameni Gasconové.
     
    42:43
    Cooperová se snažila rychle rozehrát na najíždějící spoluhráčky ve středním pásmu, přihrávka však byla moc dlouhá a skončila až za brankou USA. Verdikt tedy zní: icing.
     
    43:18
    Gentryová se pokusila překvapit Gasconovou zpoza branky, kanadská brankářka ale bezpečně drží puk.
     
    43:43
    Další vyloučení na americké straně. Tentokrát jde do vězení za plexisklem Lyndie Lobdellová (USA) za hákování.
     
    44:07
    Cooperová získala puk, ale již ve středním pásmu, proto se musí Kanaďanky snažit znovu. Ale jejich přesilové hry jsou skutečně trápení...
     
    44:55
    Nešikovné zpracování kotouče od Kingové jako poslední hráčky na modré opět přenáší hru do neutrální zóny. USA zatím toto oslabení zvládají s neskutečnou bravurou.
     
    45:31
    12 sekund před nástupem Lobdellové na led přerušuje hru Vetterová, opět přikrytím kotouče do ledu.
     
    45:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Lyndie Lobdellová se ale z trestné vrátí o pět sekund dříve a Kanada může slavit první přesilovkový zásah na šampionátu, který tak přichází v pravý čas! Nebyla to ani moc složitá akce. Naudová zvedla u mantinelu hlavu, našla najíždějící SARAH PAULOVOU, která nekompromisně zametla puk do odkryté části klece – 1:1! Asistence: Ann-Frederik Naudová.
    45:38 PAULOVÁ - 1:1
     
    46:36
    Cooperová střílela od modré do klubka těl, Wozniewiczová při zpracovávání kotouče ale upadla a zatlačila hru až do brankoviště, kde puk všem zmizel z dohledu, a proto se přerušuje.
     
    47:31
    Luisierová byla u puku o něco dříve než její soupeřka, proto se hra přesunuje znovu před americkou branku. Aby to s tímto stylem udržely Američanky za tohoto stavu, tlak Kanady je až neúnosný.
     
    48:42
    Buglionová potáhla puk podél mantinelu na pravém křídle, cestu jí však zastavila van Wierenová, která otočila hru.
     
    49:24
    Harveyová se vystavila do ofsajdu přímo před kanadskou střídačkou, která sborově zvedla ruce a křičela: „Offside!“
     
    49:33
    Kanada sice vyhrála buly, kotouč ale nesmyslně poslala na zakázané uvolnění. Tím pádem se připravila o zajímavou možnost útočení.
     
    50:13
    Websterová se z druhé vlny dostala na kotouč mezi kruhy a okamžitě jej posílala na branku, Gasconová ale se zachycením této střely neměla problém a puk končí ve výstroji.
     
    51:08
    Po divokých minutách se hra lehce zklidnila, oba týmy začínají hrát tak trošku na jistotu, aby neudělaly zbytečnou chybu vzadu. Teď už by se případně těžko zápas otáčel...
     
    51:57
    Websterová dobrým forčekingem získala puk a přihrála jej na Murphyovou, která střílela z velice těžké pozice. Gasconová předvádí další zákrok.
     
    52:44
    Dlouhá krosová přihrávka na najíždějící hráčky Států od střídačky byla zachycena Kettyleovou, která ukliďňuje rozháranou hru z obou stran.
     
    53:42
    Prudká střela Hempové letěla nedaleko od pravé tyče, nakonec ale ke smutku fanoušků USA se ozvalo jenom zadní plexisklo.
     
    54:36
    Jsme opět o minutu blíže konci třetí třetiny. Američanky začínají mít v závěru zápasu navrch a kombinují před kanadskou brankou, stále je to ale bez nějakého zásadnějšího úspěchu.
     
    55:38
    Huberová předvedla opět další výborný forčeking a ihned nahrála do šíře na volnou Davisovou, která z první střílela na branku, její sražený pokus ale končí jenom v ochranné síti!
     
    56:48
    Lacey Edenová (USA) bude mít těžké sledování dvou minut hry. Za zbytečný faul v útočném pásmu, konkrétně podrážení, je vyloučena a Kanada má ideální možnost na rozhodnutí!
     
    57:09
    První momenty přesilové hry však má Kanada nepovedené, USA naopak plně pod palcem.
     
    57:38
    Vetterová vyrazila střelu od modré přímo na hůl Websterové, která poslala puk daleko od sebe, respektive až za kanadskou branku.
     
    58:04
    Další vyhození USA a tohle začíná vypadat pro Edenovou na trestné již o něco lépe.
     
    58:38
    Opět vyhození Američanek a začíná to vypadat, že se dočkáme prodloužení.
     
    59:19
    Jen co Lacey Edenová (USA) vyskočila z trestné, opět na ní jde. Další zbytečný faul v útoku, další podrážení a další oslabení. Co dodat?
     
    59:32
    Websterová výborně vyvezla kotouč, vše zakončila střelou na branku Kanady, Gasconová bezpečně kryje.
     
    59:45
    Kanaďanky mohly rozhodnout v posledních sekundách hry, když najednou vyplavala volná Wheelerová u levé tyče, branku ale trestuhodně přestřelila!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina je za námi a tohle finále rozsekne, podobně jako před rokem, prodloužení! Kanada se dočkala srovnání aktivní hrou, ve 46. minutě vůbec první přesilovou hru týmu využila Sarah Paulová. V posledních minutách hry se Státy musely bránit po dvou nešikovných vyloučeních Lacey Edenové, i díky štěstěně ale přečkaly a prodloužení 3 na 3 budou hrát ze začátku v oslabení.

    Střely na branku: 25 – 24 (11 – 6)
     
    Prodloužení se bude letos poprvé hrát až do rozhodnutí! Každá perioda bude mít dvacet minut, mezi třetinami bude patnáct minut na úpravu ledu. Hraje se však – možná trochu nesmyslně – v počtu 3 na 3.
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:45.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:02
    První prodloužení zápasu začíná, Kanada hraje přesilovku 4 na 3.
     
    60:16
    Střela od Goslingové ale končí jenom na blokující obránkyni USA, která následně vyhazuje až ke Gasconové.
     
    61:03
    Messierová dlouho držela puk, až nakonec z pravého kruhu vystřelila, Vetterová ale tuto střelu bez problémů hlídala.
     
    61:39
    Hraje se nyní 4 na 4, a to do prvního přerušení, pak se bude pokračovat zase typicky 3 na 3.
     
    62:07
    Američanky kombinují v pásmu Kanady a byly velice opatrné. Nakonec vnikla do obranné čtyřky Makenna Websterová, jejíž střelu bekhendem pokryla Gasconová.
     
    62:56
    Wheelerová se zkusila probít k brance z kruhu, byla ale zastavena a hra se tak znovu otáčí.
     
    63:30
    Gasconová nyní sebrala Američankám titul! Po velké chybě kanadské obrany zůstala před brankou zcela volná Harveyová, která si kanadskou gólmanku rozhýbala a zakončovala do vrchní části branky, lapačkou však Gasconová fantasticky rozčísla studený vzduch a zachytila puk!
     
    64:11
    Edenová zkoušela jít do souboje s Goslingovou, což se ale vůbec nepovedlo a puk mají zase na chvilku ve své moci Kanaďanky.
     
    65:08
    Střela Messierové z úhlu byla zachycena americkou obranou, která se vydala na protiútok, jmenovitě pak Murphyová. Souboj s Cherkowskiovou ale neustála a podsekla i Gasconovou. Proto celá akce končí v kotrmelcích, všechny hráčky ale vypadají v pořádku.
     
    66:00
    Websterová zkoušela střílet z těžkého úhlu, Gasconová bezpečně vyrazila ramenem.
     
    66:30
    Další útočný výpad USA, tentokrát jej měla na starosti Zanonová. Pokus z hranice levého kruhu nicméně opět končí na výborné Gasconové.
     
    67:15
    Nicholsonová dlouho míchala s pukem, až od modré z nápřahu vystřelila. Gasconová však nemusela ani zasahovat, neboť letěl kotouč vedle.
     
    67:49
    Neskutečné momenty prodloužení! Státy byly opět blizoučko k finální trefě, ale Harveyová opět neproměnila svoji šanci, střelu k tyči lehce škrtla kanadská gólmanka, které následně pomohla tyčka!

    Okamžitě však z této situace vzešel brejk a samostatný únik Jenny Buglioniové, ta ale napálila jenom rameno Vetterové!
     
    68:57
    Harveyová má v prodloužení pořádnou smůlu! Další chyba Kanady v rozehrávce a Edenová nahrávala v situaci 2 na 1 právě americké #5 před odkrytou branku, obránkyně třetí formace ale promáchla.
     
    69:54
    Kanada zatápí zle Američankám, neboť ty se dostaly opět pod tlak u vlastní branky, ze kterého není úplně únik.
     
    70:32
    Ani Murphyová nedokázala rozhodnout! Tentokrát trefila z pravého kruhu tyč kanadské branky!
     
    71:18
    Teď to zimním stadionem pořádně lomcuje! Murphyová se vydala na další útočný výlet a šla už sama na branku, její pokus nicméně končí odpískaným ofsajdem po takovém krkolomném přechodu modré. Ale verdikt platí a americká střídačka si může stěžovat zbytečně.
     
    72:24
    Kanada vnáší do hry uklidnění, Bochnaová čeká na prostřídání obou týmů u své vlastní branky.
     
    73:22
    Bochnaová byla další hráčkou v pořadí, která měla na hokejce konec tohoto šampionátu! Propad Američanek ve vlastním pásmu trestala Naudová přesnou přihrávkou před branku na Bochnaovou, ta sama před brankou v tísiciprocentní šanci ale trefuje jenom střed branky!
     
    74:23
    McLeodová už se chystala zakončit po dlouhé kličce na osu, ale nakonec z toho nic nevzešlo a Američany jenom vyhazují na středový kruh.
     
    76:13
    Kanada měla velice dobrou dvouminutovku v pásmu, jenže nedokázala celou akci zakončit nebezpečněji a Státy se znovu osvobozují.
     
    76:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tenhle fantastický zápas končí po 77 minutách hry a jedná se tak o nejdelší finále šampionátu v historii! Kanaďanky vyrobily na modré chybu v nahrávce a Nicholsonová se jako správná kapitánka vydala za kotoučem. V ten moment tak vzniklo přečíslení 2 na 1, Nicholsonovou totiž podpořila KIARA ZANONOVÁ. Ta se stala hrdinkou svého týmu, když jí Nicholsonová nezištně pustila puk k dopravení jej do odkryté části klece – 1:2! Asistence: Meggie Nicholsonová.
    76:52 ZANONOVÁ - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Mistrovství světa žen do 18 let v Bratislavě je minulostí! Neskutečně strhující a napínavý zápas rozhodlo opět prodloužení, na hokejový trůn usedají po jednoleté odmlce opět Američanky! Po opatrné třetí třetině následovalo naprosto famózní prodloužení, ve kterém měly přece jenom navrch Státy. Jedním příkladem za všechny může být Caroline Harveyová, která nedala hned tři tutové šance za sebou. Na druhé straně zase z ojedinělé šance neskórovala Jenni Buglioniová a pak už to známe. Čas 76:52, Kiara Zanonová a mistryněmi světa jsou pro rok 2020 Spojené státy!

    Střely na branku: 32 – 34 (7 – 10)
     
    ALL-STAR TEAM MS

    gólmanka:

    Anna Alpatovová (RUS)

    obránkyně:
    Sanni Rantala (FIN)
    Kendall Cooper (CAN)

    útočnice:
    Eden Lacey (USA)
    Laura Zimmermannová (SUI)
    Jenna Buglioniová (CAN)
     
    Na ledě momentálně probíhá ceremoniál. Nejprve si pro své stříbro dojely zklamané Kanaďanky. Nemají se však za co stydět, předvedly ve finále výborný výkon, což však platí i o Američankách.
     
    Teď už je to skutečně oficiální. Maggie Nicholsonová, kapItánka USA, si dojela pro ušatý pohár a nový mistr světa je tímto korunován!
     
    Vážení čtenáři, z naší strany je to už vše. Doufáme, že jsme vám během osmi dní dokázali z hlavního města Slovenska přinést všechno potřebné a bylo nám ctí vás tímto šampionátem provázet. Přejeme vám všechno nejlepší do nového roku, z Bratislavy se tímto loučí Tomáš Kalas a Ladislav Vácha! (23:31:09)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 46. Paulová (Naudová) – 15. Murphyová, 77. Zanonová (Nicholsonová)


    Kanada: Gasconová (Osborneová) – Cooperová (C), Legrosová, Giaquintová, Goslingová (A), Kingová, Messierová, Kettyleová – McLeodová, Wheelerová, Cherkowskiová (A) – Wozniewiczová, Naudová, Paulová – Bochnaová, Buglioniová, Nellesová – Labadová, Lussierová, Picardová – Thompsonová
    trenér: Howie Draper

    USA: Vetterová (Thieleová) – Nicholsonová (C), Winnová, Fuhrmanová, Golnitzová, Guildayová, Harveyová, Biottiová, Lobdellová – Zanonová, Edenová (A), Burgenová – Murphyová, Wethingtonová, Websterová (A) – Davisová, Huberová, Hempová – Gentryová, van Wierenová, Simmsová
    trenérka: Maura Crowellová

    Rozhodčí: Äbergová (FIN), Ivanovová (RUS) – Cerhitová (SVK), Danilovová (RUS)

    Diváci: 937
    bahis siteleri