Finsko – Rusko 1:6 (kon.) | Kanada – USA 1:2 (po pr.)
po prodl.
Kanada
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
USA
Čtvrtek 02.01.2020, 20:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Finále
Partner:
     
    59:19
    Jen co Lacey Edenová (USA) vyskočila z trestné, opět na ní jde. Další zbytečný faul v útoku, další podrážení a další oslabení. Co dodat?
     
    56:48
    Lacey Edenová (USA) bude mít těžké sledování dvou minut hry. Za zbytečný faul v útočném pásmu, konkrétně podrážení, je vyloučena a Kanada má ideální možnost na rozhodnutí!
     
    43:43
    Další vyloučení na americké straně. Tentokrát jde do vězení za plexisklem Lyndie Lobdellová (USA) za hákování.
     
    39:07
    Kanada dostane do poslední minuty přesilovou hru. Maggie Nicholsonová (USA) má na svém kontě dvě trestné minuty za sekání.
     
    24:06
    Peyton Hempová (USA) skákala v obranném pásmu rybičku, aby zachytila nahrávku na Naudovou, která se hotovila ke střele na levém kruhu. Hempová však vzala s pukem i nohy kanadské hráčky, proto dostává dvě minuty.
     
    21:10
    USA má 2 sekundy 5 na 3! Maddi Wheelerová (CAN) za vlastní brankou naremplovala na mantinel Winnovou a dostává dvě minuty za krosček. Pravda, 2 sekundy 5 na 3 nejsou zrovna super výhoda, ale maximálně čtyřminutová přesilovka 5 na 4 se hodí.
     
    19:12
    Vyloučení v týmu Kanada (Cooperová – 2 min., hákování).
     
    16:49
    Nyní se představí nejhorší přesilovka šampionátu, a to kanadská. Abbey Murphyová (USA) transformovala svoji hůl do sekery a je tak vyloučena.
     
    13:44
    Může však využít hned druhou, neboť Lindsey Bochnaová (CAN) jde jako druhá Kanaďanka na trestnou. Tentokrát za souboj, v němž se cítila být faulovanou ona, ale rozhodčí to viděla jinak a jde ven za hákování.
     
    11:39
    První přesilovka v zápase! Alyssa McLeodová (CAN) míří otestovat kvalitu trestné lavice kvůli podrážení.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 46. Paulová (Naudová) – 15. Murphyová, 77. Zanonová (Nicholsonová)


    Kanada: Gasconová (Osborneová) – Cooperová (C), Legrosová, Giaquintová, Goslingová (A), Kingová, Messierová, Kettyleová – McLeodová, Wheelerová, Cherkowskiová (A) – Wozniewiczová, Naudová, Paulová – Bochnaová, Buglioniová, Nellesová – Labadová, Lussierová, Picardová – Thompsonová
    trenér: Howie Draper

    USA: Vetterová (Thieleová) – Nicholsonová (C), Winnová, Fuhrmanová, Golnitzová, Guildayová, Harveyová, Biottiová, Lobdellová – Zanonová, Edenová (A), Burgenová – Murphyová, Wethingtonová, Websterová (A) – Davisová, Huberová, Hempová – Gentryová, van Wierenová, Simmsová
    trenérka: Maura Crowellová

    Rozhodčí: Äbergová (FIN), Ivanovová (RUS) – Cerhitová (SVK), Danilovová (RUS)

    Diváci: 937
    bahis siteleri