K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 10.01.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, díky za pozornost a někdy příště se budu znovu těšit na počtenou. (20:32:36)
     
    Žádné překvapení se nekonalo. Bílí Tygři splnili roli favorita a porážejí Pardubice 5:2! Ve třetí části střelecké účty svých týmů uzavřeli Michal Bulíř s Janem Mandátem. Liberečtí si v klidu hlídali náskok z první poloviny utkání a doma zvítězili už pojedenácté za sebou! Dynamo mělo úseky, kdy bylo aktivní, na Severočechy to dnes každopádně nestačilo.

    Střely na branku – 33:29.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Poslední slovo mohl mít ex-pardubický Rostislav Marosz, z levého kruhu nicméně na Pavla Kantora recept nenašel.
     
    59:19
    Michal Birner si vyměnil puk s Bulířem. Ten nahrál Radanu Lencovi, který drží touš na hokejce v útočném pásmu.
     
    58:27
    Liberečtí fanoušci si závěr duelu užívají a děkují svým oblíbencům za výkon. Zápas se už víceméně jen dohrává, o vítězi je dávno jasno.
     
    57:16
    Lukáš Krenželok se elegantně vyhl ofsajdu, poté však odevzdal puk jen na hokejku Matěje Berana. Hra je znovu plná nepřesností.
     
    56:38
    Liberec mohl vyrazit do poměrně otevřené obrany, Adam Musil ale hledal Knota nepřesně. Místo brejku se tedy urodil icing.
     
    56:07
    Na lehce tečované Mikušovo nahození musel Dominik Hrachovina rychle zareagovat, betonem se mu každopádně povedlo vyrazit touš do bezpečí.
    55:21 Jan MANDÁT - 5:2
     
    55:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hra ve čtyřech na obou stranách znamenala více volného místa. A toho ukázkově využil JAN MANDÁT, který si najel osou hřiště až za kruhy a švihem propálil Dominika Hrachovinu! Asistence: Vladimír Svačina.
     
    54:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Hanousek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rhett Holland – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:55
    Rhett Holland u mantinelu naprosto zbytečně sestřelil mladého Adama Najmana. To si nenechali líbit Tomáš Hanousek a Jaroslav Vlach, který byl znovu na ledě a už známá dvojička si opět pěkně zblízka promluvila.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 875 diváků.
     
    53:34
    Liberec už přesilovku hraje v uvolněném tempu a zkouší všemožné kombinace. Nakonec to na sebe vzal Ronald Knot, jehož rána od modré se po teči domácího hráče zatřepotala v ochranné síti.
     
    52:57
    Ladislav Šmíd nabil na kruh Michalu Bulířovi, proti jehož tvrdé rány bez přípravy se dobře přesunul Pavel Kantor.
     
    52:12
    Lencova střela se od gólmana odrazila před Michala Bulíře, který musel kotouč lovit malinko pod bruslemi a zakončení nakonec bylo slabé.
     
    52:01
    Bílí Tygři si zahrají další přesilovku. Denis Kusý (PCE) zastavil pronikajícího Musila pouze faulem a odsedí si dvouminutový trest za držení hole.
     
    50:41
    Libor Hudáček si krásně obhodil Ivana. Ještě se snažil vrátit do prázdné brány Birnerovi, Pavel Kantor mu ovšem betonem puk vypíchl!
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Ordoš, Graborenko), 14. Lenc (L. Hudáček, Birner), 21. Ordoš (Bulíř), 33. L. Hudáček (Kotvan, Lenc), 47. Bulíř (Lenc, Birner) – 37. J. Kolář (Svačina), 56. Mandát (Svačina)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan – Ordoš, Bulíř, Birner (A) – Lenc, L. Hudáček, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Průžek, A. Musil, J. Vlach – Najman.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (41. Kantor) – J. Zdráhal, Mikuš, Ivan, J. Kolář (C), Holland, T. Voráček – Tybor, Mandát (A), Svačina – D. Kindl, R. Vlach, Látal – Matýs, Harju, Kusý – Blümel, Poulíček (A), M. Beran – Machač.

    Rozhodčí: Jeřábek, Micka – Ondráček, Axman.

    Diváci: 5 875
    thejrc.org