CSKA Moskva – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 6:1 (kon.)
Petrohrad – N.Novgorod 4:3 (kon.)
konec
Avangard Omsk
6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 26.01.2020, 15:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Nestrašil (Magnitogorsk) 0+0, žádná střela, 16:41 čas na ledě
    Tomáš Filippi (Magnitogorsk) 0+0, 1 střely, 16:21 čas na ledě (17:23:19)
     
    Obrovskou dominanci v dnešním střetnutí předvedl Omsk, který šel od první periody za vítězstvím. Nakonec soupeři nasázel šest branek, a tak poslal Metallurg domů s debaklem. Magnitogorsk zcela určitě nehrál to, na co jsme o něho zvyklí. Hostující celek situace přehrával a vymýšlel nesmyslné. Dva body tak do tabulky zaslouženě zapisuje Avangard.

    Střely na branku: 34:20.
     
    Konec zápasu.
     
    58:37
    Z pravého kruhu k bližší tyči vystřelil Tomáš Filippi. Zakončení českého útočníka vyrazil vyrážečkou Igor Bobkov.
     
    57:52
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Jegor Martynov – 2 min., držení hole).
     
    57:40
    Výpadem do strany se uvolnil Rob Klinkhammer, jehož pokus byl následně nepřesný. Poté přišel faul Avangardu, a tak čeká porce práce Igora Bobkova.
     
    57:21
    Nene, nedaří se! Magnitogorsk se pokusil o dlouhou přihrávku, která byla nepřesná. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Vasilijem Děmčenkem.
     
    56:10
    Z osy hrací plochy zakončil do brankářova protipohybu Viktor Antipin. Jeho pokus zamířil jen těsně vedle levé tyče, nyní měl Omsk obrovské štěstí.
     
    55:42
    Metallurg sice získal černou gumu, ale dlouhou dobu s ní strávil za vlastní brankou. Mezitím Omsk alespoň prostřídal unavené hráče.
     
    55:01
    Magnitogorsk už je v plném počtu a tentokrát soupeře k ničemu nepustil. Hostující mužstvo se musí pokusit z výsledkem něco udělat, alespoň kosmeticky.
     
    54:01
    Hostující celek se znovu ubránil a vyhodil do útočného pásma. Z branky musel vystartovat Igor Bobkov, jelikož jinak by byl první u kotouče soupeř.
     
    53:23
    Při vlastním oslabení se Metallurg dostal až před soupeřovu branku. Ke střele se odhodlal Dennis Rasmussen, jenž vyprášil jen gólmanovy betony.
     
    52:59
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Timkin – 2 min., sekání).
     
    52:00
    Magnitogorsk hraje hrozně složitě, tentokrát už mohl přihrávat Bogdan Potěchin, který nepochopitelně zvolil kličku na střed. Omsk se znovu snadno ubránil a vyvezl puk do středního pásma.
     
    Střely na branku: 25:16.
     
    50:52
    Tlak Omsku roste! Od modré čáry nejprve vystřelil nepřesně Jegor Martynov a následně z mezikruží také zakončil Semjon Košelev. Vasilij Děmčenko udržel kotouč mezi rukou a betonem.
     
    49:52
    A opět Šumakov, který pálil ze spodní části levého kruhu. Domácí útočník hledal místo v bližší šibenice, ovšem branku jen těsně přestřelil.
     
    49:12
    Po přihrávce přes brankoviště se před odkrytou brankou nacházel Sergej Šumakov, jenž v jasné pozici nezpracoval černou gumu.

    Michal Luxa

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 3. Manukjan (Zernov), 8. Šumakov (Košelev, K. Semjonov), 28. Košelev (Šumakov, K. Semjonov), 34. Stas (Dědunov), 36. Andrighetto, 47. Beck (Vojnov) – 30. J. Jakovlev (Antipin, Rasmussen)


    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Pokka, Vojnov, Franson, Manuchov, Ručkin, Martynov, Spicenko – Pjanov, Beck, Andrighetto – Košelev, Šumakov, K. Semjonov – Manukjan, Klinkhammer, Zernov – Stas, Dědunov, A. Potapov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (34. Děmčenko) – J. Birjukov, Antipin, J. Jakovlev, Dronov, Pivcakin, Matuškin – A. Nestrašil, Mozjakin, Filippi – Rasmussen, N. Kuljomin, Potěchin – O'Dell, Kozun, Loktionov – Ljubimov, Několenko, Dorofejev – Timkin.
    ocianews.com