Toronto – Florida 3:5 (kon.) | NY Rangers – Dallas 3:5 (kon.) | Detroit – Philadelphia 0:3 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Philadelphia Flyers
Úterý 04.02.2020, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
    Dnes nás čeká duel mezi Detroitem a Philadelphií!
     
    Detroit Red Wings

    Detroit je zatím jasně nejhorším týmem celé NHL a téměř s jistotou se dá říct, že do vyřazovacích bojů se nepodívá. Ve třiapadesáti zápasech totiž získal pouhých dvacet osm bodů, za kterých mu patří jasně poslední pozice v rámci Východní konference i celé Národní hokejové ligy. Rudá křídla mají jasně nejhorší obrana, která inkasovala už 204 branek. Je to jediný tým, jehož inkasovaný počet gólů je nad 200... K tomu Detroit dal jen 111 branek, takže jeho pozici se nikdo nemůže divit. Z posledních tří zápasu nezískala Rudá křídla ani jeden bod. Nejprve totiž padl s Minnesotou na jejím hřišti, načež přišly dvě porážky s New Yorkem Rangers.

    Nejproduktivnější hráči:
    Dylan Larkin – 37 bodů (13+24)
    Tyler Bertuzzi – 36 bodů (17+19)
    Filip Hronek – 26 bodů (9+17)
    Do sestavy Detroitu se po třináctizápasové pauze vrací Athanasiou!
     
    Philadelphia Flyers

    Philadelphia je na tom přece jen podstatně lépe než jeho dnešní soupeř. Na svém kontě má šedesát tři bodů, které získala po dvaapadesáti zápasech. V současné době je na první nepostupové pozici do vyřazovacích bojů, ale má stejně bodů jako Carolina, takže se dá čekat ještě rozhodně tuhý boj a Flyers potřebují na své konto každý bod. Flyers dostali 157 gólů, což je takový průměr ligy. Naopak jich dali 167, což je takový lepší průměr a pozitivní skóre. Z posledních tří zápasů vyhrála Philadelphia dvakrát. Nejprve doma porazila Pittsburgh, se kterým však v následném zápase padla. V zatím posledním utkání ale porazila Colorado.

    Nejproduktivnější hráči:
    Sean Couturier – 46 bodů (13+33)
    Travis Konecny – 44 bodů (17+27)
    Jakub Voráček – 40 bodů (11+29)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Philadelphia – Detroit 6:1

    Branky a nahrávky: 3. Laughton (Niskanen), 20. Gostisbehere (Voráček, Couturier), 40. Couturier (Niskanen, Voráček), 41. K. Hayes (Laughton, Farabee), 41. Lindblom (Provorov, Voráček), 58. J. van Riemsdyk (Pitlick, Hägg) – 9. Fabbri (Athanasiou, Filppula).

    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Sanheim, Hägg, Gostisbehere – Konecny, Frost, Giroux – Voráček, Couturier, Lindblom – Farabee, K. Hayes, Laughton – Pitlick, M. Raffl, J. van Riemsdyk.

    Detroit Red Wings: J. Bernier (Howard) – Hronek, McIlrath, Cholowski, Bowey, Ericsson, Biega – Fabbri, D. Larkin, Bertuzzi – Zadina, Filppula, Helm – Athanasiou, Nielsen, Glendening – Perlini, Ehn, Hirose.
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Zadina (DET) 28 zápasů, 8+7 – zranění
    Filip Hronek (DET) 51 zápasů, 9+17

    Jakub Voráček (PHI) 52 zápasů, 11+29
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: J. Bernier (Howard) – Cholowski, Hronek, Biega, Nemeth, Bowey, Daley – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Perlini, Filppula, Fabbri – Erne, Glendening, Helm – Smith, Ehn, Abdelkader.

    Philadelphia Flyers: Elliott (Lyon) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Braun, Hägg – Konecny, Giroux, J. van Riemsdyk – Voráček, Couturier, Farabee – Pitlick, K. Hayes, Laughton – Aube-Kubel, Bunnaman, M. Raffl.

    Rozhodčí: Luxmore, Meier – Driscoll, Gibbs.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    A po klasickém desetiminutovém zpoždění se začalo! Domácí nebudou ani v tomto zápase favoritem a hrají v červeném. U hostů převládá bílá, doplněna oranžovou.
     
    00:48
    O úplně první zákrok dnešního utkání se postaral Brian Elliott, avšak nebyla to pro něj nijak složitá situace. Poté se ale nedostali Flyers s pukem vůbec daleko.
     
    01:26
    Patrik Nemeth si dojel pro kotouč za vlastní branku, odkud poslal dalekou přihrávku. Zatím vidíme hodně osobních soubojů, jinak nic zajímavého.
     
    01:57
    Hostující obránce jen napálil kotouč z poloviny hřiště za branku, avšak Philadelphia se k němu probojovala. Proto si může připsat první střelecký pokus.
     
    02:27
    Ten si nakonec připsala, ale Jonathan Bernier nemusel zasahovat, jelikož rána od mantinelu netrefila prostoro mezi třemi tyčemi, ale jen zadní mantinel.
     
    02:53
    Ovšem nyní už to byl zákrok na straně domácího gólmana! Claude Giroux dostal nabito mezi kruhy, ale gólman Detroitu sklapl své betony naprosto včas!
     
    03:22
    Luke Glendening předvedl dobré napadání v útočném pásmu, díky čemuž se jeho spoluhráči dostali na okamžik k puku. Po chvíli však o něj byli obráni.
     
    04:06
    Zatím se hraje vcelku vyrovnaný hokej, i když na nějaké soudy je ještě rozhodně brzo. Nyní jsou to hráči Flyers, kteří se drží v útočné třetině.
     
    04:39
    Ovšem obrana domácího týmu si odvedla svou práci na jedničku a zastavila střelu od modré. Na druhé straně minul pokus těsně levou tyčku branky hostí.
     
    05:16
    Brendan Perlini předvedl také solidní napadání v útočném pásmu, ale obránce hostí poslal kotouč po mantinelu, takže puk nakonec neztratil.
     
    05:52
    Jenže nyní už to byla hodně solidní šance na hostující straně! Hodně se totiž otevřela obrana, načež se hráč Philadelphie dostal ke střele z kruhu, ale minul zadní tyč, těsně!
     
    06:45
    Darren Helm nyní spíše trochu centroval před branku soupeře, a tak nikdo z jeho spoluhráčů kotouč nemohl zasáhnout. Přesto se Detroit ještě drží v pásmu.
     
    07:06
    Po komerční přestávce můžeme opět pokračovat v dnešním utkání. Jeden z hostí se dostal pod tlak kvůli dvěma soupeřům, ale nakonec to ustál a puk neztratil.
     
    07:55
    Flyers se navíc dostali až do útočného pásma, kde se sice domácí hokejisté dostali k puku, ale rozehrávka se jim ani trochu nepovedla. Je pískáno zakázané uvolnění.
     
    08:21
    Což Detroitu vlastně nemuselo vadit, jelikož vyhrál vhazování ve svém obranném pásmu. Nyní se mu však nedaří dostat se s pukem přes útočnou modrou.
     
    08:58
    A nepovedlo se mu to ani tentokrát. Philadelphia začíná být aktivnějším celkem na hrací ploše a bude chtít vstřelit branku co nejdříve, aby se uklidnila.
     
    09:36
    Luke Glendening už měl možnost přejet útočnou modrou s pukem na holi, ovšem je pískáno. Jeden z domácích hráčů totiž nestihl vyklidit útočnou třetinu.
     
    10:02
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Trevor Daley – 2 min., držení).
     
    10:18
    Domácí začali své oslabení na výbornou. Podařilo se jim totiž vyhrát vhazování, po kterém poslali kotouč daleko přes všechny čáry za branku hostí.
     
    10:38
    Navíc to byl právě Detroit, který měl první větší šanci, a to v oslabení! Darren Helm byl nejspíše tím, kdo se natlačil před gólmana, ale ani nadvakrát ho nepřekonal.
     
    11:17
    Philadelphia se však po krátké chvilce dostala do útočné pásma, z čehož nakonec rezultovala střela od modré. Ta však skončila jen v ochranné síti.
     
    11:38
    Sean Couturier si sjížděl na vrcholek kruhu, odkud vyslal střelu zápěstím. Mířil na zadní tyč, ale bohužel pro něj i jeho tým, tato střela branku o značný kus minula.
     
    12:02
    Trevor Daley je na ledě!
     
    12:32
    Dylan Larkin se sice objevil na pozici druhého obránce, jenže jeho tým zamkl svého soupeře. Díky tomu mohl Larkin pálit, ale trefil jen hráče před sebou.
     
    13:06
    Tyler Bertuzzi byl dalším domácím hráčem, který nebezpečně zahrozil! Dylan Larkin mu poslal skvělou přihrávku od mantinelu, ale Brian Elliott se proti samotnému střelci před brankou roztáhl a puk zastavil! Velmi důležitý zákrok.
     
    13:44
    Střely na branku: 9 – 5
     
    14:13
    Jinak ale v první třetině nesledujeme nějakou ofenzivní smršť. většina šancí vznikla po rychlých akcích, avšak ani jedna z nich stále neskončila gólem.
     
    14:55
    Rudá křídla se hnala dopředu, ale samotný hráč toho moc nezmohl. Philadelphia se následně prezentoval špatným pasem, takže u puku jsou domácí.
     
    15:36
    Givani Smith se pustil do napadání. Jeho protivník sice kotouč pře ním odehrál, přesto se dočkal čistého hitu. O puk se nyní bojuje ve středním pásmu.
     
    16:15
    Tento souboj nakonec vyhráli hostující hokejisté, kteří vyslali další střelu od modré. Jonathan Bernier zasáhl vyrážečkou a poslal kotouč do rohu kluziště.
     
    16:52
    Nyní jsme viděli větší šanci i na hostující straně! Jonathan Bernier neudržel puk, a ten mu spal vedle betonu. Connor Bunnaman ho nedokázal dostat až do sítě!
     
    17:29
    Flyers nakonec byli vyhnání z útočného pásma, tak se oba týmy rozhodly pro vystřídání formací. Na ledě tak vidíme čerstvé síly ze střídačky.
     
    18:02
    Jinak se nám pomalu ale jistě blíží první perioda ke svému konci a branku jsme nadále neviděli. Vypadá to, že za tohoto stavu se třetina také dohraje.
     
    18:33
    Jenže nemusela! Detroit předvedl rychlou protiakci, ve které dostal přihrávku Luke Glendening, avšak ten si kotouč nedokázal dobře zpracovat a vypálit.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:34
    Ještě zde máme jedno přerušení v poslední části. Justin Braun se dostal s kotoučem na vrcholek kruhu, avšak proti jeho střele Jonathan Bernier sklapl betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první perioda, která nám nakonec branku nepřinesla, přestože oba týmy měly solidní šanci na její vstřelení. O něco aktivnější sice byla Philadelphia, avšak ta svou převahu využít nijak nedokázala. Detroit byl naopak o něco nebezpečnější, jenže Brian Elliott svůj tým podržel. Tak uvidíme, jestli nám druhá perioda přinese nějakou branku.

    Další třetina začne přibližně v 2:27.
    Po první třetině je stav vyrovnaný 0:0
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 5 – 11
    Trestné minuty: 2 – 0
    Vhazování: 46% – 55%
    Zblokované střely: 4 – 1
    Hity: 12 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    A už se zase hraje. Dočkáme se v brzké době nějaké brankové šance či rovnou gólu? To uvidíme! Druhá třetina duelu mezi Detroitem a Flyers je tu.
     
    20:53
    Robert Hägg nezachytil kotouč, takže nemohl rovnou z první vypálit. Přesto si kotouč ještě na dlouhou hokejku stáhl a nahodil ho za branku domácích.
     
    21:28
    Tyler Bertuzzi na druhé straně čekal na přihrávku mezi kruhy a nechybělo moc k tomu, aby se jí dočkal! Hostující obrana ovšem stihla včas zareagovat.
     
    22:22
    Nicolas Aube-Kubel předvedl fantastickou rychlost, kterou uchránil svůj tým od odpískaného icingu! Dokázal totiž předjet dva soupeře a být o touše rychleji.
     
    22:57
    Domácí hráč už tak úspěšný nebyl, takže Rudým křídlům se zakázané uvolnění pískat bude. Jonathan Bernier bude čelit vhazování po své levici.
     
    23:14
    Matt Niskanen si dojel pro kotouč za svou branku, kde se vůbec nemazal s jedním z jeho protivníků. Philadelphia vstoupila do druhé třetiny o něco aktivněji.
     
    24:02
    Dylan Larkin si musel dojet pro kotouč až ke své brance, a to z pozice útočníka. Jeho následná přihrávka navíc nebyla ani trochu přesná a získali ji hosté.
     
    24:33
    Ti se sice dostali do zakončení, ale Jonathan Bernier snad ani nemusel nakonec zasahovat. Kotouč se přesouvá z jedné strany na druhou, bez větších šancí.
     
    25:11
    Valtteri Filppula podržel puk u mantinelu a rozehrál ho za branku. Následovalo několik soubojů u mantinelu, ze kterých vítězně vzešla Philadelphia.
     
    25:42
    Domácí hokejisté si to ve vlastním obranném pásmu zrovna neusnadňovali, takže měli nakonec velké štěstí, že Flyers toho nevyužili k nějaké střele.
     
    26:33
    V posledních minutách vidíme ve hře opravdu hodně nepřesností, které značně kazí kvalitu hokeje. K tomu nevidíme ani nijak moc ofenzivní utkání.
     
    27:02
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Alex Biega – 2 min., držení).
     
    27:26
    Hostující centr sice vyhrál buly v útočném pásmu, ale Philadelphii to k ničemu nebylo. Krátce nato se totiž domácí osvobodili dalekým vyhozením.
     
    27:57
    Flyers se sice vcelku rychle nastěhovali zpět do útočné třetiny, ale zatím jim tato početní výhoda moc nevychází. Znovu si musí dojet pro kotouč k brankáři.
     
    28:38
    Detroit se tomuto oslabení ubrání! Philadelphia nepředvedla ani ve druhé početní výhodě vůbec nic a bude muset skórovat dnes ve stejném počtu hráčů.
     
    29:02
    Alex Biega ke na ledě!
     
    29:31
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Což se o několik vteřin později také stalo a Fylers jdou poprvé v tomto zápase do vedení! SCOTT LAUGHTON se celkem se štěstím dostal ke kotouči na středu hřiště, odkud střelou po zemi překonal domácího gólmana! Asistence: Michael Raffl a Robert Hägg.
    29:31 Scott LAUGHTON - 0:1
     
    30:07
    Rudá křídla tedy budou muset dotahovat tuto ztrátu, jenže ve druhé periodě rozhodně nejsou lepším týmem na ledě. Letos se jim opravdu ani trochu nedaří.
     
    30:52
    Hosté byli trochu pod tlakem, tak si nepřidělávaly nějaké komplikace, navíc nezahráli ani na icing. Detroit už také štěstí neměl, je mu pískáno zakázané uvolnění.
     
    31:12
    Máme za sebou druhou ze tří komerčních přestávek v této třetině, po které se vhazovalo v obranném pásmu domácích. Ti buly vyhrály a mohou se hnát dopředu.
     
    31:59
    Jenže Rudá křídla ukazují, že se jim směrem dopředu opravdu nedaří a vypadá to, že dnes budou mít velké strasti se vstřelením alespoň nějaké branky.
     
    32:21
    Darren Helm dnes rozhodně patří k tomu lepšímu v dresu domácího celku, ale ani jeho snaha nevedla k přechodu útočné modré. Hosté jsou znovu u touše.
     
    32:44
    Nyní už to vypadalo s přechodem modré hodně nadějně, ale vše rázně utnula píšťalka čárového sudího, který si nekompromisně všiml ofsajdu Detroitu.
     
    33:19
    Hra se v posledních okamžicích hodně přerušuje, což značně poškodilo tempo tohoto zápasu. Domácí hokejisté si znovu nepohlídali přechod modré.
     
    33:56
    Hostující útočník uklouzl v útočném pásmu, aniž by ho někdo atakoval. To je pro hosty škoda. Do té doby měli puk pevně na hokejce, a to v útočné třetině.
     
    34:23
    Domácím se zatím nedaří ani trochu rozehrávka, kterou často zkouší delším pasem do středního pásma. Znovu je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    34:36
    Jonathan Bernier tentokrát zakročil úspěšně a udržel puk ve výstroji. Následně se strhla menší mela, ale vypadá to, že rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    34:46
    Tyler Bertuzzi a jeho formace je zatím asi tou jedinou, která se dnes dokáže svému soupeři vyrovnat. Avšak i nyní z toho byla jen ztráta kotouče za brankou.
     
    35:31
    Travis Konecny taktéž ukázal, že je rychlým bruslařem a jen díky jeho rychlosti nebylo hostům pískáno zakázané uvolnění, Flyers se navíc drží na puku.
     
    36:08
    Zatím jsou to však především přihrávky po mantinelu, bez nějaké střely na branku. To se pokoušel změnit nejspíše Jakub Voráček, avšak nebyl úspěšný.
     
    36:40
    Joel Farabee dostal nabito na střelu z první někde od modré čáry. Střela mu sice evidentně sedla, jenže trefila jen první protihráče, který se před nám objevil.
     
    37:01
    Alex Biega vyslal nyní slušnou dělovku od modré, avšak ta byla podstatně vyšší, než bylo zapotřebí. Adam Erne tuto ránu schytal do obličeje a chvilku zůstal ležet. Nakonec se zvedl, ale zůstala pod ním krev. Uvidíme, jestli se ještě vrátí do zápasu!
     
    37:33
    Philadelphia se ale už zase dostala ke kotouči a domácí se tak znovu musí bránit. V posledních minutách mají značné starosti s vyjetím ze svého pásma.
     
    38:17
    Avšak Rudá křídla se dokázala ubránit, dokonce se dostala na druhé straně ke střele. Brian Elliott ovšem svůj tým drží a má dnes rozhodně šanci na nulu!
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:29
    Ivan Provorov ještě zavezl kotouč do útočné třetiny a jeho spoluhráč se nakonec dostal ke střele od modré. Ta však byla jen sražena do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Už jsou za námi dvě periody dnešního zápasu a vypadá to, že nás čeká drama až do samotného konce! Philadelphia se totiž dostala do vedení, avšak to čítá pouhou jednu branku! O tu se v polovině zápasu postaral Scott Laughton, který překonal domácího gólmana střelou po zemi. Nepříjemný moment se stal Adamu Ernovi, jenž schytal střelu svého spoluhráče do obličeje a je otázkou, jestli do dnešního duelu zasáhne.

    Další třetina začne přibližně v 3:23.
    Po druhé třetině se dostala do vedení Philadelphia
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 11 – 21
    Přesilové hry: 0/0 – 0/2
    Trestné minuty: 4 – 0
    Vhazování: 51% – 49%
    Zblokované střely: 12 – 2
    Hity: 20 – 10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Je před námi již poslední třetina dnešního zápasu! Podaří se Philadelphii udržet jednogólové vedení? Nebo Detroit srovná a získá konečně nějaké body?
     
    41:09
    Rudá křídla od začátku této třetiny aktivně napadají a Flyers si s touto situací nedokázali poradit. Proto poslali kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    41:30
    Což se o několik momentů později navíc opakovalo. Joel Farabee se sice snažil dojet kotouč jako první, ale domácí obránce k němu měl přece jen blíže.
     
    42:03
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Scott Laughton – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:23
    Hostující hokejisté začali své oslabení na jedničku. Podařilo se jim totiž vyhrát buly, po kterém okamžitě poslali kotouč daleko přes všechny čáry.
     
    42:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Místo srovnání skóre přichází ovšem velká rána, jelikož domácí inkasují ve své přesilové hře! Dennis Cholowski se nechal jako poslední hráč obrat o puk a své zaváhání už nenapravil! KEVIN HAYES se tak dostal do samostatného úniku, který využil střelou nad lapačku. Bez asistence.
    42:47 Kevin HAYES - 0:2
     
    43:37
    Robby Fabbri si sjel na vrcholek kruhu, kam dostal nabito. Domácí hráč proto vyslal ránu jako z děla, ale ta šla těsně vedle branky, načež se puk dostal z pásma.
     
    44:03
    Scott Laughton je na ledě!
     
    44:58
    Philadelphia nyní může hrát s podstatně větším klidem, prosadil se v oslabení, takže vede už o dvě branky. Detroitu to směrem dopředu navíc nejde.
     
    45:26
    Jonathan Bernier byl navíc pod tlakem hostujícího hráče, před kterým stihl puk odpálit po mantinelu. Rudá křídla se však nemohou dostat ke kombinaci.
     
    46:07
    Nyní se domácí hokejisté dostali alespoň do útočného pásma, jenže stačilo několik osobních soubojů a bylo po kotouči. Flyers zatím hrají velmi dobře.
     
    46:56
    Kotouč se nyní někam odrazil, takže hra byla přerušena. Všichni hráči jdou na střídačku a před námi je jedna z posledních komerčních přestávek.
     
    47:22
    Valtteri Filppula ještě mohl zdramatizovat dnešní zápas! Dostal přihrávku na útočnou modrou, ale Brian Elliott si přední tyčku těsně upevnil, tam nebylo kudy.
     
    48:00
    Trevor Daley byl dalším hráčem domácího celku, který se postaral o střelu. Tu hostující gólman lapil do své moci a raději nechal přerušit hru.
     
    48:26
    Darren Helm patří k těm nejaktivnějším hráčům dnešního zápasu. Najel si na dlouhý pas a mířil na zadní tyč. Gólman hostí ovšem vytáhl zákrok betonem.
     
    48:47
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale branka z toho není! Finální přihrávku dostal na svou hůl Justin Braun, jenž měl před sebou odkrytou branku. Moment však váhal se střelou, načež se Jonathan Bernier fantasticky přesunul a má puk v lapačce! Nejlepší zákrok nejen večera.
    48:47 Jonathan Bernier a jeho fantastický zákrok!
     
    49:28
    Flyers se nadále drží na kotouči a chtějí si dnes připsat dva body za vítězství v základní hrací době. K tomu mají velmi blízko, zatím jsou lepším týmem.
     
    50:17
    Rudá křídla se naopak nemohou skoro dostat ani skrze střední pásmo s kotoučem na holi. Nevím, co by se muselo stát, aby se jim podařilo srovnat.
     
    50:48
    Navíc to mohlo být už o tři branky! Michael Raffl se totiž objevil za obranou, avšak Jonathan Bernier ho dokázal vychytat. Před námi je proto komerční přestávka.
     
    51:16
    Hra se nyní nějakou dobu odehrávala ve středním pásmu, kdy se nakonec touš odrazil za branku hostí, kteří si tam pro něj dojeli. Zatím dopředu nespěchají.
     
    51:45
    Přesto se hostující hokejisté dostali ke střele. Travis Sanheim vyslal tvrdou ránu od modré, ale Jonathan Bernier kotouč udržel ve výstroji a přerušil hru.
     
    52:09
    Philadelphia je nadále aktivní a dá se říct, že vítězství by jí dnes nemělo minout. Ivan Provorov pálil od modré a domácí gólman měl velké starosti.
     
    52:39
    Justin Braun poslal dlouhou přihrávku do středního pásma, zatímco většina hráčů na ledě střídala. Flyers toho ale k nějaké střele na branku nevyužili.
     
    53:26
    Robert Hägg zachytil kotouč u mantinelu někde na polovině hřiště. Detroit se vlastně jen brání a nemůže se dostat ke kotouči, natož do útočného pásma.
     
    54:03
    Jonathan Bernier má za sebou další zákrok a dnes si na nedostatek práce stěžovat opravdu nemůže. Beton ale vytáhl včas a kotouč vyrazil za svou branku.
     
    54:38
    Vcelku dlouho se už hraje bez přerušení. Jakub Voráček se snažil něco vymyslet v útočném pásmu, ale nebyl úspěšný. Jeho lajna dnes moc vidět není.
     
    55:11
    Philadelphia navíc nepolevuje v napadání v útočném pásmu a dvojice hostujících hráčů nakonec kotouč získal, přestože proti sobě měla přesilu.
     
    55:37
    Nikdo teď nějakou chvilku nevěděl, kde se tou nachází. Nakonec se ukázalo, že zaletěl pod dres Darrena Helma, takže hra je přerušena a před námi je poslední komerční přestávka a konec utkání.
     
    56:02
    Philadelphia vybojovala kotouč ve středním pásmu a okamžitě se vydala do protiútoku. Ten neměl dlouhého trvání, jelikož Flyers předvedli nepřesný pas.
     
    56:24
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Jakub Voráček – 2 min., podrážení).
     
    56:24
    Detroit nemá na co čekat! Jonathan Bernier se proto odebral na střídačku a domácí si zahrají přesilovou hru šesti proti čtyřem!
     
    56:53
    Zatím to ale nevypadá, že by to měla být pro Rudá křídla nějaká výhoda. Za žádnou cenu se po vyhozená puku nemohou dostat zpět do útočné třetiny.
     
    57:09
    Následně se navíc domácí hokejisté provinili ofsajdem, načež znovu prohráli vhazování. Hostům se však zatím nedaří trefit odkrytou branku.
     
    57:43
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers se dnes i podruhé prosazují v početní nevýhodě a definitivně rozhodují o svém vítězství! MATT NISKANEN se dostal v rohu kluziště ke kotouči, přestože byl aktivně napadán soupeřem, trefil se střelou přes celé hřiště do prázdné sítě. Asistence: Ivan Provorov.
    57:43 Matt NISKANEN - 0:3
     
    58:24
    Jakub Voráček je na ledě!
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny! Vypadá to, že Brian Elliott si dnes připíše do svých statistik nulu!
     
    59:35
    Tento zápas se už jen dohrává. Ani jeden z týmů se nežene nějak dopředu, jelikož o vítězi dnešního duelu je rozhodnuto, stane se jím Philadelphia.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Flyers přidali ještě dvě branky v poslední třetině a dokráčeli si pro zaslouženou výhru po základní hrací době, a to v poměru 3:0. Asi rozhodujícím momentem se stala přesilová hra Detroitu na začátku poslední periody, ve které skórovali hosté. Kevin Hayes obral hráče na modré o puk a střelou nad beton se prosadil. I na konci samotného utkání inkasovali domácí ve vlastní početní výhodě, avšak v té době už hráli bez gólmana. Přes celé hřiště se trefil Matt Niskanen, jenž určil definitivní skóre utkání.
    Philadelphia si po zásluze připisuje dva body do tabulky!
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 526 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 16 – 31
    Přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Trestné minuty: 4 – 4
    Vhazování: 46% – 54%
    Zblokované střely: 14 – 6
    Hity: 21 – 10
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Brian Elliott (PHI) výhra, 100% úspěšnost
    2. Scott Laughton (PHI) 1+0
    3. Jonathan Bernier (DET) prohra, 93,3% úspěšnost
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) 0+0, -2, 2 střely na branku, 4 hity, čas na ledě – 26:03

    Jakub Voráček (PHI) 0+0, 2 trestné minuty, čas na ledě – 16:11.
     
    Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (04:09:17)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 30. Laughton (M. Raffl, Hägg), 43. K. Hayes, 58. Niskanen (Provorov)


    Detroit Red Wings: J. Bernier (Howard) – Cholowski, Hronek, Biega, Nemeth, Bowey, Daley – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Perlini, Filppula, Fabbri – Erne, Glendening, Helm – Smith, Ehn, Abdelkader.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Lyon) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Braun, Hägg – Konecny, Giroux, J. van Riemsdyk – Voráček, Couturier, Farabee – Pitlick, K. Hayes, Laughton – Aube-Kubel, Bunnaman, M. Raffl.

    Rozhodčí: Luxmore, Meier – Driscoll, Gibbs

    Diváci: 17 526
    bahis siteleri