Mountfield HK – Frölunda 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
Frölunda HC
Úterý 04.02.2020, 18:45 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Frölunda Indians kompletuje svůj zlatý hattrick a stává se šampiónem Evropy pro sezónu 2019/20!
     
    59:34
    Mattsson drží puk, bude se před ním vhazovat. Trenér Růžička si ještě bere oddechový čas a kreslí svým svěřencům závěrečnou akci. Mazanec zůstane na střídačce.
     
    59:30
    Hradec Králové to ještě naposled zkusí. Mazanec je na střídačce a Lvi operují v útočném pásmu v šesti.
     
    55:54
    Matěj Chalupa dostává dvě trestné minuty za sekání a šance Hradce na vítězství v CHL se dostávají na bod mrazu. Probíhá poslední komerční pauza.
     
    54:53
    Joel Lundqvist dostal přihrávku do předbrankového prostoru a z nebezpečného prostoru zakončoval. Pouze do betonů Mazance, který byl na ledě včas.
     
    52:05
    Aleš Jergl dostal přihrávku na svůj oblíbený levý kruh, jenže přízemní střelu zastavil skvělý Mattsson, jenž stihl vykopnout svůj beton!
     
    50:38
    Indiáni ztratili touš při rychlém přechodu kluziště, jenže o chvíli později jej získali zpět a Mazanec musel famózně zakročit betonem proti ráně Mustonena z mezikruží!
     
    48:16
    Zámorský ztratil puk ve středním pásmu a Carlsson se hnal na Mazance, situaci vyřešil ranou přes beka. Gólman Lvů vyrazil ránu do ochranné sítě.
     
    42:19
    Rosseli-Olsen se šikovně vytočil na levém kruhu a střílel z bezprostřední blízkosti, Mazanec udržel kotouč na své hrudi!
     
    39:22
    Přesilovka pro Frölundu. Smoleňák trefil jednoho z protihráčů holí do helmy a fasuje tak dvě minuty za vysokou hůl.
     
    38:43
    Moverare vypálil tvrdě z osy hřiště od modré čáry, Mazanec vyrazil a s dorážkou přispěchal Fagemo. I jeho však gólman Lvů skvěle vychytal!
     
    37:14
    Na druhé straně byla také zajímavá situace. Sundström obdržel přesný pas na levý kruh a z bezprostřední blízkosti prověřil Mazance, který puk vykopl betonem.
     
    36:39
    Jako slepý k houslím teď přišel Cingel k velké šanci. Puk na něj vyplaval v předbrankovém prostoru ze shluku hokejistů, slovenský štírek ale svou přízemní střelou mířil mimo!
     
    32:35
    Tohle už bylo podstatně lepší! Zpětná přihrávka našla Filipa Pavlíka, který z vrcholu pravého kruhu tvrdě vypálil. Mattsson však vyrazil celkem bez potíží.
     
    31:06
    Frölunda rozehrává z vlastního pásma, Lundqvist vyslal po pravé straně Friberga, který z levé strany sjel před bránu a nebezpečně zakončoval, Mazanec připraven!
     
    28:40
    Krom komerční přestávky a krásného chorea v hradeckých barvách přichází také vyloučení na straně Frölundy. Ekbom inkasuje dvě trestné minuty za sekání.
     
    27:15
    Frölunda se po několika soubojích dostala přes útočnou modrou, ale pak puk ztratila! Perret se hnal kupředu a situaci řešil ranou přes beka. Mattsson srazil puk před sebe a pak jej přikryl lapačkou.
     
    25:24
    Nedomlel přišpendlil šikovného Lasche na hrazení v obranném pásmu, za což inkasuje dvě trestné minuty za podrážení.
     
    23:50
    Dva velké zákroky Mattssona! Nejprve se skvěle přesunul proti ráně Lva z levého kruhu a následně zastavil dorážku Smoleňáka svým betonem u pravé tyče!
     
    22:49
    Aleš Jergl se na pravém kruhu dostával do další zajímavé pozice, jenže přišla ruční brzda Ekboma, který ho podrazil, za což fasuje dvě trestné minuty.
    19:21 SUNDSTRÖM - 1:3
     
    19:21
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro Lvy v závěru prvního dějství! Mountfield předvedl obrovský nedůraz v prostoru mezi kruhy, kde se puk dostal k Ekbom, který ho nekompromisní bombou z ideální pozice napálil a JOHAN SUNDSTRÖM se šťastnou tečí zapisuje mezi střelce dnešního důležitého večera! Asistence: Viktor Ekbom, Samuel Fagemo.
    18:21 FRIBERG - 1:2
     
    18:21
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Frölunda dvěma brankami v rozmezí dvou minut otáčí vývoj duelu! Grönlund vystřelil z vrcholu pravého kruhu, Mazanec puk vykopl, jenže přímo na hůl dorážejícího MAXE FRIBERGA – 2:1! Asistence: Anders Grönlund.
    16:29 HJALMARSSON - 1:1
     
    16:29
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Frölunda srovnává krok! Lundqvist vypálil z levého kruhu, přičemž mu kotouč sklouzl z čepele a skrz chumel hráčů dojel až na hůl SIMONA HJALMARSSONA, který z bezprostřední blízkosti napálil touš do sítě – 1:1. Asistence: Joel Lundqvist, Ryan Lasch.
     
    16:16
    Hradecký gólman zatím souboj s Hjalmarssonem vyhrává, nyní lapačkou vyrazil jeho další ránu z pravého kruhu.
     
    16:02
    Hjalmarsson je očividně při chuti, tentokrát znovu pálil z vrcholu pravého kruhu, kotouč byl v předbrankovém prostoru sražen a nakonec skončil mezi betony připraveného Mazance.
     
    15:25
    Druhá početní výhoda pro Indiány. Šalda na obranné modré podrazil soupeře a inkasuje dvě trestné minuty.
     
    13:49
    Stále se drží hráči ze Švédska v předbrankovém prostoru, Mazanec ale vyrazil střelu od modré a poradil si i s dorážkou Sundströma!
     
    12:57
    Velký závar před Mazancem! Frölunda měla několik dobrých šancí, chvíli na ni zívala prázdná brána. Rozhodující zakončení Hjalmarssona však gólman Lvů udržel na hrudi.
     
    12:17
    Matěj Chalupa podrazil na útočné modré rozehrávajícího beka a dost zbytečně tak oslabuje svůj tým. První početní výhoda pro Frölundu.
     
    11:16
    První třetina letí bleskovým tempem kupředu, dlouho se nepřerušovalo, Indiáni jsou teď lepším celkem, Rakhshani se už už dostával do ideální pozice, ale Nedomlel mu na poslední chvíli puk vypíchl.
     
    08:07
    Druhá přesilovka pro Mountfield tak přichází vzápětí. Gormley přidržel Chalupovi hůl při jeho kličce a fasuje dvě minuty za držení hole.
    06:53 KOUKAL - 1:0
     
    06:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec říká první slovo ve finále Ligy mistrů! PETR KOUKAL dostal kotouč do ideální pozice mezi kruhy, zpracoval si ho a přesnou ranou poslal na zadní tyč – 1:0! Asistence: Oskars Cibulskis, Filip Pavlík.
     
    05:35
    Hradec si zahraje přesilovku! Smoleňák byl v předbrankovém prostoru sražen Printzem, který fasuje dvě minuty za hákování.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 7. Koukal (Cibulskis, F. Pavlík) – 17. Hjalmarsson (Lundqvist, Lasch), 19. Friberg (Grönlund), 20. Sundström (Ekbom, Fagemo)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Gaspar, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík "A", Šalda, Zámorský, Váchal – Smoleňák "C", Cingel, Chalupa – Klíma, Lev, R. Pavlík – Jergl, Koukal, Perret – Dragoun, Kubík, Miškář. Trenéři: Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.
    Frölunda HC: Mattsson (Rubin) – Lennström, Stollery, Moverare, Ekbom, Grönlund, Gormley, Printz – Mustonen, Lundqvist "C", Friberg – Peterson, Hjalmarsson "A", Lasch – Carlsson, Sundström, Fagemo – Rosseli-Olsen, Lasu "A", Rakhshani – Henriksson. Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Vikman, Kaukokari (oba FIN) – Hofer (GER), Leermakers (NED)

    Diváci: 6890 (vyprodáno)
    thejrc.org