Švédsko – Česko 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Švédsko
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Česko
Čtvrtek 06.02.2020, 18:00 • Stiga Arena, Tranås • Euro Hockey Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká hokejová reprezentace žen má na programu úvodní duel v rámci turnaje Euro Hockey Tour, my budeme společně sledovat souboj proti Švédsku. Zároveň se bude jednat o závěrečný turnaj před blížícím se mistrovstvím světa.
     
    Soupiska české ženské reprezentace pro závěrečný turnaj EHT ve Švédsku

    Brankářky:
    Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina).

    Obránkyně:
    Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Tereza Radová (Olomouc), Karolína Kosinová (Příbram), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Magdaléna Erbenová (Northwood School, USA), Klára Seroiszková (Karviná), Zuzana Martinů (Černošice).

    Útočnice:
    Denisa Křízová (Brynas, Švédsko), Michaela Pejzlová (Clarkson University, USA), Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Alena Mills (Ufa, Rusko), Agáta Sarnovská, Laura Lerchová (obě MODO, Švédsko), Aneta Lédlová (Kadaň), Barbora Patočková (Příbram), Simona Studentová (Neuchâtel, Švýcarsko), Adéla Jůzková, Martina Mašková (obě University of Regina, Kanada), Hana Haasová (Opava).
     
    Favoritem tohoto zápasu by měla být reprezentace Švédska, která kraluje ve vzájemných duelech. Z posledních deseti případů dokázala vyhrát hned v osmi případech, nicméně poslední vzájemný zápas jí zrovna nevyšel. Tento duel se konal před necelým rokem, Česko si navíc dokázalo připsat vítězství poměrem 5:3. Poslední soutěžní utkání odehrála česká reprezentace v polovině prosince, tehdy v souboji proti Rusku prohrála výsledkem 1:3. Švédsko navíc má za sebou první duel tohoto turnaje, pikantní souboj proti Rusku nakonec přinesl čtyři branky, hned tři z nich vstřelilo právě Švédsko.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Söderbergová (Grahnová) – Nylénová-Perssonová, Fällmanová, Kjellbinová, Bergströmová, Hedinová, Anderssonová, Engströmová – Nordinová, Grahmová, Johanssonová – Olssonová, Löwenhielmová, Rasková – Petersonová, Küllerová, Wiknerová-Zienkiewiczová – Johanssonová, Udénova, Carlssonová

    Česko: Peslarová (Zechovská) – Pejsová, Radová, Kosinová, Horálková, Erbenová, Seroiszková, Martinů – Křížová, Lerchová, Pejzlová – Mlýnková, Hymlárová, Mills – Ledlová, Patočková, Haasová – Mašková, Studentová, Sarnovská

    Rozhodčí: Haack, Furberg – Johansson, Andersson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Švédsko, které se ihned dostalo do vlastního pásma, odkud se o rozehrávku starala Nylénová-Perssonová.
     
    01:04
    Peslarová nemusela zasahovat, první střelecký pokus proletěl kousek vedle branky. Až posléze se k zakončení dostala Rasková, jenž prověřila českou brankářku.
     
    02:17
    O napadání rozehrávky se pokoušela Mlýnková, která se k puku nakonec nedostala. Posléze to Švédsko zkoušelo výpadem po levém křídle, který se ale neujal.
     
    03:06
    Za volným pukem se jako první dostala Nylénová-Perssonová, které se povedlo rozehrát po mantinelu. Poté se před branku natlačila Johanssonová, jenž trefila Peslarovou.
     
    04:10
    Peslarová si v krátkém časovém sledu připsala další zákrok, avšak i tentokráte si počínala na jedničku. Hra je přerušena, vhazovat se bude po její pravici.
     
    05:15
    Wiknerová přenechala to tandemu na Anderssonovou, která neuspěla proti přesile protihráčů. Česko se však nedostalo, konkrétněji se jednalo o o Mlýnkovou.
     
    06:20
    Seroiszková si nechtěla komplikovat život, proto vyhodila puk do středního pásma. Švédsko je v úvodu hodně aktivní, i tentokráte si vybojovalo vhazování.
     
    07:07
    Do zajímavé šance se dostala Hymlárová, která měla před sebou hodně prostoru. Střela se jí přesto nepovedla, puk totiž směřoval hodně daleko vedle branky.
     
    08:01
    Söderbergová si v krátkém časovém sledu připsala hned dva zákroky, avšak ani v jednom případě se nejednalo o nic extra nebezpečného, hra je přesto pozastavena.
     
    09:11
    Švédky měly velké starosti s rozehrávkou, což českému celku jednoznačně vyhovuje. Ve vlastním pásmu se k puku dostala Pejšová, která ho prodlužovala.
     
    10:00
    Do předbrankového prostoru si před malým momentem sjela Johanssonová, která narazila do betonu brankářky. Švédsko posléze odjelo na střídačku.
     
    11:04
    U zadního hrazení si důrazně počínala Erbenová, avšak poprvé v tomto duelu se nevylučovalo. Švédsko pokračovalo v náporu, který střelu opět nepřinesl.
     
    12:07
    Česku se opět rozehrávka příliš nepovedla, výsledkem bylo zakázané uvolnění. Hra se tedy stěhuje zpět před Peslarovou, která musí být neustále na pozoru.
     
    13:13
    O nahrávku si řekla Nylénova, která ji ovšem neobdržela. Místo toho se k zakončení pokoušela prodrat Fällmanová, která ovšem narazila pouze do protihráčky.
     
    14:05
    Česko se už poměrně dlouhou dobu nedostalo k ohrožení švédské branky, což neustále trvá. Hodně hraničně si před malým momentem pomohla Hymlárová.
     
    14:56
    Vyloučení v týmu Švédsko (Anna Kjellbinová – 2 min., držení).
     
    17:11
    Česku se úvodní přesilová hra zrovna moc nepovedla, za celou dobu se nedostalo k vážnějšímu ohrožení. Za zmínku stojí pouze sympatická rána z hole Hymlárové.
     
    18:08
    Horálková si sjela k levému kruhu, odkud z dobré pozice trefila pouze jednu z protihráček. Slibná pasáž ze strany českého výběru, na první branku ale stále čekáme.
     
    18:16
    Vyloučení v týmu Česko (Laura Lerchová – 2 min., držení).
     
    19:10
    Peslarová skončila na zemi, přičemž se dožadovala odpískání faulu. Sudí potřetí v tomto duelu vylučovat nebudou, na řadu přichází další vhazování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda, která nám možná trochu překvapivě nepřinesla žádnou branku. Švédsko vstoupilo do tohoto zápasu velice aktivně, přičemž se dostalo ke značnému náporu, který ale žádnou branku nepřinesl. Český celek se dlouhou dobu hledal, nakonec si připsal několik střel, avšak žádná se neujala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro švédský výběr, který se ihned dostal do pásma. Nutno dodat, že Česko dohrává své další oslabení.
     
    21:21
    Söderbergová si před malým momentem musela dát velký pozor, z velké blízkosti se totiž o zakončení pokoušela Rasová, které se ovšem povedlo trefit beton.
     
    22:13
    Od modré čáry zkoušela nahodit kotouč do chumlu hráček Erbenová, avšak její pokus se nesetkal s kýženým úspěchem. Směrem dopředu to pro změnu zkouší Bergströmová.
     
    23:09
    Švédky se opět dostaly do slušného náporu, jenomže stále se jim nedaří zlomil bránící protihráčky. České komando se navíc ve třech žene na druhou stranu.
     
    24:15
    Podél levého hrazení se vydala Mlýnková, avšak s nahrávkou na pravou stranu neuspěla. Oba celky odjely na střídačku, v tuto chvíli má puk na hokejce Česko.
     
    25:09
    V útočné třetině kroužila Pejzlová, která si nakonec našla prostor ke střele. Puk se pokoušela pověsit pod břevno branky, avšak Söderbergová se stačila vytáhnout.
     
    26:10
    Přetahovaná za brankou lépe vyzněla pro Raskovou, která se následně protlačila před Peslarovou, jenž hokejkou odstřelila puk do mnohem bezpečnějšího prostoru.
     
    27:40
    Zničehonic se mezi kruhy vynořila Petersonová, která to pochopitelně zkoušela přímo na branku, nicméně svůj pokus poslala celkem dost vysoko nad branku.
     
    28:11
    Kjellbinová přeposlala na pravou stranu na Olssonovou, která po přejetí červené čáry nahazovala podél hrazení, nicméně k puku se jako první dostala soupeřka.
     
    29:15
    Až nyní se český výběr dostal k náporu, při kterém pracovala s pukem Křížová. Na pomoc jí přijela Erbenová, jenž velice nahazovala na švédskou brankářku.
     
    29:50
    Je za námi více než polovina zápasu, na první přesný zásah i nadále čekáme. Před malým momentem to zkoušela také Millsová, která rovněž nedokázala uspět.
     
    29:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po necelé polovině zápasu tu máme první branku! Od modré čáry zkoušela nahodit kotouč Radová, jenž trefila pouze beton brankářky. Odraženého puku se jako první ujala KLÁRA HYMLÁROVÁ, jenž zasunula touš do prázdné branky.
    Asistence: Tereza Radová, Natálie Mlýnková.
    29:58 HYMLÁROVÁ - 0:1
     
    30:30
    Na opačné straně zakončovala z velice dobré pozice Grahmová, jenž celkem nepochopitelně netrefila ani branku. Česká obrana nyní příliš nezafungovala.
     
    31:17
    Středem hrací plochy si to namířila Křížová, která se poté dostala až za branku. Následná předávka měla najít Radovou, avšak tu si pohlídala jedna z protihráček.
     
    32:20
    I nadále sledujeme celkem plynulou podívanou. Čtvrtá lajna Švédska se doslova prokousala na druhou stranu, Udénová však neustála souboj u zadního hrazená.
     
    33:59
    Vyloučení v týmu Švédsko (Anna Kjellbinová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:22
    Studentové se povedlo tečovat střelu od modré čáry, avšak puk přesto směřoval kousek vedle. Režie si poté vybrala nepřehlednou situaci v předbrankovém prostoru.
     
    37:11
    Söderbergová nechala na ledě svůj pravý beton, který odrazil střelu od jedné z protihráček. Češky jsou v této pasáži utkání aktivnější, což je jedině dobře.
     
    38:24
    Ledlové se nepovedlo poslat puk do bezpečí, přičemž kotouč neskončil za modrou čárou. Švédské tak pokračovalo v obléhání, které přineslo nepřesnou střelu.
     
    39:10
    Česká obrana si nehlídala Petersonovou, která byla sama před brankářkou, avšak ani tentokráte nenašla skulinku v obraně. Peslarová raději schovala puk pod sebe.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá perioda, která nám konečně přinesla první branku, o který se postaral český výběr. Ten předvedl mnohem lepší výkon, třešničkou na dortu byla již zmiňovaná vedoucí branka. Švédsko sice mělo územní převahu, avšak si zatím ani jednou neporadilo s brankářkou Peslarovou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo opět lépe pro Švédsko, které muselo začínat z vlastního pásma. Ihned poté to nahozením na druhou stranu zkoušela Nordinová.
     
    41:10
    Směrem dopředu se vydala také Mlýnková, která se nedostala přes první protihráčku. Ta jí čistým způsobem dokázala obrat, hra se tak stěhuje na druhou stranu.
     
    42:08
    Rozehrávky se ujala také Anderssonová, která u středového kruhu trefila pouze brusle jedné z protihráček. Aby toho nebylo málo, tak se na zemi ocitla Bergströmová.
     
    43:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Avšak záhy máme srovnáno! JOHANNA FÄLLMANOVÁ si u modré čáry našla prostor k nahození na branku, které slavilo úspěch. Nejprve to vypadalo, že jedna z její spoluhráček tečovala střelu, nakonec tomu tak zřejmě nebylo.
    43:02 FÄLLMANOVÁ - 1:1
     
    44:12
    Söderbergová si poradila se slabým pokusem od modré čáry, puk totiž odrazila k zadnímu hrazení. Švédsko se nedokázalo dostat ani za opačnou modrou čáru.
     
    45:15
    Česko mohlo v krátkém časovém sledu hned dvakrát inkasovat, avšak v tomto případě se zaskvěla brankářka Peslarová, který si poradila se samostatným únikem.
     
    46:05
    Se štěstím se Patočková dostala přes první protihráčku, ta druhá ji však vystavila stopku. Naprosto podobně to zkoušela Grahmová, která rovněž nedokázala uspět.
     
    46:18
    Vyloučení v týmu Česko (Simona Studentová – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    47:20
    Vhazovalo se po levici české brankářky, úspěšnější však bylo opět Švédsko. Za brankou si dobře počínala Kosinové, které se povedlo bekhendem vyhodit.
     
    48:11
    Sama na branku uháněla také Löwenhielmová, která to zkoušela zakončením alá David Pastrňák. Zakončení hokejkou mezi nohama skončilo na Peslarové.
     
    49:18
    Mlýnkové se povedlo v útočném pásmu nasbírat cenné vteřinky, nicméně Nordinová se přesto dostala ze sevření, raději se však vydala za vlastní svatyni.
     
    50:00
    To snad není možné! Peslarová během několika minut čelila dalšímu samostatnému úniku, tentokráte na ní nevyzrála Johanssonová.
     
    51:08
    Z druhé vlny se do zakončení natlačila Pejšová, která to zkoušela střelou švihem mezi ruku brakářky. Söderbergová však tentokráte podržela svůj celek.
     
    52:23
    Petersonová se nedostala ani za modrou čáru, tam se nacházely hned dvě protihráčky. Nepřesnost udělal také český výběr, který se tak rychle musí vracet zpět.
     
    53:11
    Hezkým manévrem to provedla Křížová, která se poté dostala k bekhendovému zakončení, jenž směřovalo doprostřed. Söderbergová však zakročila.
     
    54:12
    To jsou věci. Peslarová byla dezorientovaná, navíc se nenacházela v normálním postavení. Johanssonová ihned napálila puk na branku, trefila však pouze českou brankářku.
     
    54:12
    Vyloučení v týmu Švédsko (Erika Grahmová – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    57:05
    Nordinová se pokoušela o manévr kolem jedné ze soupeřek, avšak nakonec se zpět k puku již nedostala. Na druhé straně měla daleko ke kotouči Mašková.
     
    58:14
    Podél pravého mantinelu si to namířila Hymlárová, avšak ani ona se příliš daleko s pukem nedostala. Do konce třetí třetiny nezbývá už moc prostoru ani času.
     
    59:20
    Již nám běží poslední minuta třetí třetiny. S pukem si před malým momentem zahrála také Söderbergová, která raději rozehrála podél levého mantinelu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní vhazování pětiminutového prodloužení dopadlo lépe pro Česko, které zradila hned první nahrávka, jenž byla nepřesná. U kotouče tak je Nordinová.
     
    61:03
    Noridnová se pohodlně dostala až mezi kruhy, kde navíc měla hodně prostoru ke střele zápěstím. S tou si Peslarová poradil, touš raději schovala do lapačky.
     
    62:20
    Už to vypadalo, že si rozhodující branku připíše Patočková, jenomže české hráčce se nepovedlo překonat již ležící Söderbergovou.
     
    63:11
    Söderbergová posléze sama musela rozehrát, přičemž si na pravé straně vybrala osamocenou Grahmovou. Ta posléze dokázala prověřit českou brankářku.
     
    64:50
    Vypadá to, že ani prodloužení nepřinese rozhodující branku. Zcela určitě se tak dočkáme samostatných nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjela Hymlárová, která však nedokázala uspět.
     
    1. série
    0:0
    Nordinová to zkoušel bekhendovým zakončením, avšak na Peslarovou nevyšel.
     
    2. série
    0:0
    Neuspěl ani Pejšová, která pro změnu trefila vyrážečku brankářky.
     
    2. série
    0:0
    Olssonová to zkoušela přímým pokusem, avšak také nedokázala uspět.
     
    3. série
    0:0
    Ledlová to neudělala nejlépe, svým zakončením vůbec netrefila branku.
     
    3. série
    0:0
    Johanssonová to také zkoušela svižným zakončením, avšak rovněž nevyzrála na Peslarovou.
     
    4. série
    0:1
    Za české barvy se představila Mlýnková, která uspěla s kličkou do bekhendu.
     
    4. série
    0:1
    Odpovědět se pokoušela Nylénová-Perssonová, která to zkoušela podobně, avšak s opačným výsledkem.
     
    5. série
    0:1
    Rozhodnou tak mohla Mills, jenž narazila pouze do betonu švédské brankářky.
     
    5. série
    0:1
    Nůž na krku tak měla Löwenhielmová, která narazila pouze na hokejku brankářky.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je MLÝNKOVÁ.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Český výběr celkem dlouhou dobu držel jednobrankové vedení, které se mu nepovedlo udržet až do konce. Švédky totiž srovnaly krok, díky čemuž dovedly tento zápas do prodloužení. Ani pětiminutové prodloužení nerozhodlo o osudu tohoto zápasu, na řadu tak přišly nájezdy, přičemž se dokázala prosadit pouze Natálie Mlýnková. (20:21:44)
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 44. Fällmanová – 30. Hymlárová (Radová, Mlýnková), rozh. náj. Mlýnková

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Hymlárová (CZE)
    0:0   Nordinová (SWE)
    2. série:
    0:0   Pejšová (CZE)
    0:0   Olssonová (SWE)
    3. série:
    0:0   Ledlová (CZE)
    0:0   Johanssonová (SWE)
    4. série:
    0:1   Mlýnková (CZE)
    0:1   Nylénová-Perssonová (SWE)
    5. série:
    0:1   Mills (CZE)
    0:1   Löwenhielmová (SWE)


    Švédsko: Söderbergová (Grahnová) – Nylénová-Perssonová, Fällmanová, Kjellbinová, Bergströmová, Hedinová, Anderssonová, Engströmová – Nordinová, Grahmová, Johanssonová – Olssonová, Löwenhielmová, Rasková – Petersonová, Küllerová, Wiknerová-Zienkiewiczová – Johanssonová, Udénova, Carlssonová
    Česko: Peslarová (Zechovská) – Pejšová, Radová, Kosinová, Horálková, Erbenová, Seroiszková, Martinů – Křížová, Lerchová, Pejzlová – Mlýnková, Hymlárová, Mills – Ledlová, Patočková, Haasová – Mašková, Studentová, Sarnovská

    Rozhodčí: Haack, Furberg – Johansson, Andersson
    bahis siteleri