Slovensko – Ruský olympijský tím 2:1 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Ruský olympijský tím
sk Sobota 08.02.2020, 14:00 • Zimný štadión mesta Poprad, Slovensko • Kaufland Challenge
Partner:
     
    V poslednej tretine sa Rusi ozvali v priebehu 53. minúty, kedy znížil Sorkin. Rusko predviedlo aj záverečný tlak, no nedokázalo už vyrovnať. Slovenskí hokejisti sa teda stali víťazmi tohto duelu a aj víťazmi celého Kaufland Cup-u. (16:06:37)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Z obranného pásma sa podarilo dostať puk preč Krištofovi, ktorý zrejme rozhodol.
     
    59:29
    Rusi už získali útočné pásmo a od modrej čiary pálil Miromanov. Jeho zakončenie Rybár bezpečne podržal vo výstroji.
     
    59:06
    Miromanov je za ruskou bránkou a rozbieha novú útočnú akciu ruského tímu.
     
    58:49
    Podarilo sa nám dostať puk do stredného pásma.
     
    58:39
    Vhadzuje sa pred Rybárom, ruská bránka ostáva prázdna!
     
    58:39
    Graňák puk vyhadzoval von z obranného pásma. Nevyhli sme sa v tejto chvíli icingu. Oddychový čas si berie ruský tréner Oleg Brataš.
     
    58:18
    Puk sa dostal do obranného pásma ruského tímu a náš súper rozbieha nový útok spoza Melničuka.
     
    57:52
    Ruskí hokejisti s blížiacim sa koncom tretiny zvyšujú obrátky a dokázali to aj teraz. Georgij Ivanov sa natlačil pred bránku. Rybár stihol zakryť puk včas.
     
    57:18
    Haščák posielal puk krížom cez stredné pásmo Sukeľovi, ktorý však už bol poriadne vyšťavený a nedokázal ďalej pokračovať v útočení.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3 850 divákov.
     
    56:33
    Po ľavom krídle to dopredu skúsil Maxim Grošev. Jeho pohyb sa skončil strelou z kruhu, ktorá mierila priamo do výstroje gólmana Rybára.
     
    56:12
    Michal Chovan z obranného pásma žabkou prehadzoval puk na útočnú modrú Haščákovi. Haščák súboj veľmi nezvládol a o puk prišiel.
     
    55:32
    Pospíšil bol aktérom ďalšej našej akcie. Veľmi si však v útočnom pásme nerozumel so Štajnochom a naši nakrátko prišli o puk.
     
    55:06
    Pospíšil vykorčuľoval s pukom dopredu po pravom krídle. Pred bránku už rýchlo šprintoval Rosandič, ale prihrávku mu ponúknuť nedokázal.
     
    54:37
    Koch pozvládal súboj s Obidinom a nepustil ho po krídle do zakončenia. Naši hráči ihneď otočili hru, dostriedali a snažia sa ísť dopredu.
     
    53:53
    Ruskí hokejisti aj naďalej pokračujú v aktivite a sú nasťahovaní v našom obrannom pásme. Zatiaľ je to však bez ďalšej strely.
     
    52:52
    Ruský olympijský tím dal gól!
    Rusko strieľa kontaktný gól a záver tretej tretiny môže byť ešte zaujímavý. Chybne rozohrával Kollár, ktorý lacno prišiel o puk medzi kruhmi. Prebral si ho Dorofejev, ktorý ho ponúkol MAXIMOVI SORKINOVI, položil si Rybára a s prehľadom zakončil.
    Asistencia: Pavel Dorofejev.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 9. Ďaloga (Lamper, Zigo), 13. Mi. Chovan (Marcinko, Gernát) – 53. Sorkin (Dorofejev)


    Slovensko: Rybár (Košarišťan) – Graňák (C), Čerešňák (A), Gernát, Ma. Chovan, Rosandič, Štajnoch, Koch, Ďaloga – Mi. Chovan, Krištof, Haščák – J. Sukeľ, Marcinko (A), Zuzin – Pospíšil, Kollár, Rapáč – Paulovič, Zigo, Lamper
    Ruský olympijský tím: Melničuk (Konovalov) – Demidov (A), Miromanov, Šaripzianov (C), Pylenkov, Kudako, Chabarov, Jakovenko, Trišin – Slepec, Ivanov, Obidin – Talalujev, Kukštel, Morozov (A) – Rtiščev, Sorkin, Dorofejev – Amirov, Šaškov, Grošev

    Rozhodčí: Baluška, Štefik – Gegáň, Kacej

    Diváci: 3 850
    thejrc.org