Maďarsko – Rumunsko 3:2 (po pr.) | Estonsko – Velká Británie 1:7 (kon.)
konec
Estonsko
1:7 (0:0, 1:4, 0:3)
Velká Británie
Sobota 08.02.2020, 19:00 • Nottingham Motorpoint Arena • Kvalifikace mužů na OH • Skupina J
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:06:07)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Estonsko – Nikita Puzakov 0+0
    Velká Británie – Brett Perlini 2+0
     
    Je konec! Velká Británie nakonec s přehledem potvrdila roli favorita a vítězí v dnešním zápase jednoznačně 7:1! V poslední periodě jsme viděli tři branky, všechny dali Britové. Nejprve se trefil Ben Lake, který tak dal zapomenout neproměněné šanci v první periodě. O dvacet čtyři sekund později se navíc prosadil Jonathan Phillips, což byla taková ta poslední kapka. O konečnou tečku na skóre se postaral Scott Conway, jenž tak zapsal druhou branku v zápase.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Estonci mají alespoň ještě možnost, jak snížit rozdíl v zápase, ale nyní se museli pro kotouč vrátit do svého pásma. Během chvilky už byli ale zpět v útoku.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:59
    Vyloučení v týmu Velká Británie (D. Phillips – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    58:38
    Nyní se už zápas jen dohrává, takže vidíme hru převážně okolo středního pásma. Přesto, když se náhodou naskytne šance, oba týmy ji chtějí využít.
     
    58:00
    Do konce zápasu nám zbývají poslední dvě minutky! První třetina sice branku nepřinesla, ale ty další dvě to vynahradily... Celkem jich padlo osm!
     
    57:22
    Hráči v modrém se ještě dostali do útočného pásma, ale o kotouče je připravila nepřesnost. Přesto ještě Estonsko napadalo, ale bez nějakého efektu.
     
    56:39
    Zatím to spíše vypadá, že v tomto zápase branku neuvidíme, ale oba týmy dnes ukázaly, že umí branku vstřelit z ničeho nic...
     
    55:37
    Estonci už budou chtít tento zápas jen nějak dohrát, tak uvidíme. Prokáže Británie ještě kvalitu a přidá další branku? Nebo trefil se ještě Estonci?
    54:48 CONWAY - 1:7
     
    54:48
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    tak se znovu prosazují hokejisté v bílém, kteří dnes střílí už sedmou branku! SCOTT CONWAY dostal přihrávku kousek za kruhy a střelou zápěstím překonal estonského brankáře. Asistence: Luke Ferrara.
     
    54:27
    Hokejisté v modrém se z ničeho nic dostali do přečíslení, ale znovu ho ani nezakončili střelou. Vše skončilo na finální přihrávce, která opět nebyla přesná.
     
    53:33
    Richardson dostal přihrávku na modrou, ale neodhodlal se k nahození od modré. Jeho přihrávka navíc nebyla přesná, a tak se musí Britové vystěhovat.
     
    52:51
    Zatím to spíše vypadá, že ještě jednu dostane, jelikož Británie má znovu velký tlak v útočném pásmu. Koitmaa se má v brance rozhodně co ohánět.
     
    52:03
    Británie tak podruhé v tomto zápase dokázal dát dvě branky během krátkého okamžiku. Uvidíme, jestli se Estonsku podaří ještě alespoň snížit.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 39. Sibirtsev (Ossipov) – 23. Perlini (D. Phillips), 29. Betteridge (Connolly, Richardson), 30. Conway (D. Ehrhardt), 33. Perlini (O´Connor, Hammond), 49. Lake (Farmer, Conway), 50. J. Phillips (Hammond, Lachowicz), 55. Conway (Ferrara)


    Estonsko: Koitmaa (Shumikhin) – Lahesalu, Slessarevski, Novikov, Ossipov, Jansson, Saskin – Markov, Arrak, Sibirtsev – Usov, Andrejec, Aleksandrov – Lodeikin, Hast, Kiik – Kuzntesov, Koll, Linde – Svartbro, Puzakov.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – D. Phillips, O´Connor, T. Ehrhardt, D. Ehrhardt, Richardson, Batch, Swindlehurst – Betteridge, Connolly, Lake – J. Phillips, Hammond, Farmer – Ferrara, Perlini, Conway – Davie, Myers, Venus.

    Rozhodčí: Alarie, Smetana – Spur, Suslov
    thejrc.org