Boston – Montreal 4:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 5:3 (kon.) | Vancouver – Chicago 3:0 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 13.02.2020, 01:40 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:24:51)
     
    Československá stopa v utkání

    David Pastrňák 3+0, 7 střel, čas na ledě 16:46
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:46
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:45
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:23
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. David Pastrňák (BOS) 3+0
    2. Tuukka Rask (BOS) 28 zákroků, úspěšnost 96,6%
    3. Brad Marchand (BOS) 0+2
     
    Máme za sebou utkání mezi Bostonem a Montrealem, v němž domácí Medvědi zvítězili 4:1, připsali si šesté domácí vítězství v řadě a upevnili si první pozici ve Východní konferenci.

    Zápas patřil Davidu Pastrňákovi. Český forvard vstřelil první tři branky Bostonu, díky nimž se osamostatnil na čele tabulky střelců, na Matthewse s Ovečkinem má náskok jednoho zásahu. Za Canadiens se prosadil pouze Nick Suzuki, jenž se trefil půl minuty po druhém gólu Pastrňáka.

    V závěru střetnutí ještě Canadiens zkoušeli hru bez brankáře, avšak gól nevstřelili, naopak inkasovali počtvrté, konečnou podobu dal výsledku Patrice Bergeron. Boston odskočil druhé Tampě na rozdíl tří bodů, Montreal se nepřiblížil bojům o play-off.
     
    Konec zápasu.
    59:40 Patrice BERGERON - 4:1
     
    59:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Brad Marchand za brankou soupeře vybojoval puk a na zlatém podnose jej naservíroval PATRICOVI BERGERONOVI, pro něhož nebyl problém trefit prázdnou branku. Asistence: Brad Marchand.
     
    59:17
    Hra se přerušuje. Sean Kuraly ztratil stabilitu a narazil do vlastní brány, kterou dostal ze svého postavení. Mezitím si kouč Montrealu bere oddechový čas.
     
    58:43
    Vteřinky pro Montreal ubíhají rychlým tempem. Joakim Nordstrom ve spolupráci s Wagnerem nepustili do pásma Kovalčuka. Hosté hrají s pukem ve středním pásmu.
     
    58:14
    Brandon Carlo mohl zkusit trefit odkrytou svatyni, místo toho však vyhodil tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Obránce nechtěl riskovat.
     
    57:30
    Trenér Julien přivolává Careyho Price na střídačku, Montreal zkouší power play!
     
    57:06
    Jake DeBrusk od pravého mantinelu nabruslil až před bránu, avšak na Price nevyzrál. Kanadský gólman soka dobře vybruslil, nenechal se obstřelit kolem betonu.
     
    56:50
    Zdeno Chára po zadovce od Krejčího neváhal a vysokým obloučkem přesunul dění hry do středního pásma. Lze očekávat, že kouč Julien brzy sáhne ke hře bez brankáře.
     
    56:20
    Anders Bjork se vrátil do defenzivy, v níž si počínal na výbornou. Počkal si na pohyb Kovalčuka, jeho kličku na levou stranu přečetl a touš mu vypíchl.
     
    55:58
    Brendan Gallagher zajímavě nastřeloval puk před branku. Phillip Danault těsně nedosáhl na černou gumu, jinak by zakončoval do poloodkryté svatyně.
     
    55:16
    Tomáš Tatar nahrál na modrou čáru Benu Chiarotovi. Ten se pokusil Raska překvapit, ale finský brankář na ránu od modré viděl a zasáhl levým betonem.
     
    54:52
    V útočném pásmu hokejisté Bruins pošetřili několik cenných vteřinek, v rohu mantinelu nakonec ze souboje několika holí vyšel vítězně David Krejčí.
     
    54:31
    Snažil se, za brankou soupeře však Joel Armia proti početní převaze neuspěl. Dvojice Krug – Carlo si s forvardem poradila bez potíží.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Pastrňák (Marchand), 25. Pastrňák (Kuraly), 36. Pastrňák, 60. Bergeron (Marchand) – 25. Suzuki (Scandella)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, J. Moore, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand (A) – Kuhlman, Krejčí, DeBrusk – Bjork, Coyle, Heinen – Wagner, Kuraly, Nordström.
    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – Mete, Chiarot, Petry (A), Kulak, Ouellet, Scandella – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Kovalčuk – Lehkonen, Domi, Drouin – Evans, N. Thompson (A), Cousins.

    Rozhodčí: Hebert, Rooney – Murchison, Amell

    Diváci: 17 850
    ocianews.com