Columbus – NY Rangers 1:3 (kon.) | Carolina – New Jersey 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 4:1 (kon.)
Winnipeg – San Jose 2:3 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 3:4 (kon.)
Tampa – Philadelphia 5:3 (kon.) | Florida – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
New York Rangers
Sobota 15.02.2020, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou. (03:40:42)
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR) 0+0, -1, 3 střely na branku, čas na ledě – 12:14.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Chris Kreider (NYR) 1+1
    2 Alexandar Georgijev (NYR) výhra, úspěšnost 97,3%
    3. Elvis Merzlikins (CBJ) prohra, úspěšnost 92,6%
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 37 – 28
    Přesilové hry: 0/3 – 0/2
    Trestné minuty: 6 – 4
    Vhazování: 49% – 51%
    Zblokované střely: 15 – 11
    Hity: 8 – 17
     
    Dnešní utkání sledovalo 18,888 diváků.
     
    Je konec a Rangers si odvážejí z Columbusu výhru v základní hrací době, o čemž vlastně rozhodli v samém závěru. Tři minuty před koncem se totiž trefil Chris Kreider, a to krátce po vypršení trestu domácího hráče. Modrokabátníci neměli na co čekat, takže to zkusili bez gólmana. Tento risk se jim ale nevyplatil, jelikož do prázdné se trefil Ryan Strome, jenž udal definitivní tečku na stavu utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Gustav Nyquist – 2 min., podrážení).
    58:49 Ryan STROME - 1:3
     
    58:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Hosté totiž vyhráli vhazování v obranném pásmu a dostali se až do útoku. Phillip Di Giuseppe si vyměnil puk s RYANEM STROMEM, který z útočné modré trefil odkrytou branku. Asistence: Phillip Di Giuseppe a Artěmij Panarin.
     
    58:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:19
    Domácí už opravdu nemají co ztratit, takže zkusí hru bez gólmana. Kombinují v útočném pásmu, ale střela z vrcholku kruhu šla nad branku.
     
    57:48
    Columbus hraje v šesti!
    56:48 Chris KREIDER - 1:2
     
    56:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže hosté se krátce po vypršení trestu prosazují, což bude rozhodující moment utkání! Mika Zibanejad našel krásnou přihrávku zpoza branky mezi kruhy najetého CHRISE KREIDERA, jehož pokus z první se zastavil až v síti! Asitence: Mika Zibanejad a Adam Fox.
     
    56:47
    Domácí hrají v plném počtu!
     
    56:15
    Jenže zatím snad ani nevystřelili pořádně na branku! Artěmij Panarin už nyní tu možnost měl, přesto raději zvolil přihrávku do rohu kluziště.
     
    55:42
    Rangers se ale po vyhraném buly ve vlastním obranném pásmu dostali až do toho útočného, kde jsou usazení a snaží se o nějakou lepší kombinaci.
     
    55:15
    Domácí mohli rozhodnout v oslabení tento zápas! Boone Jenner se totiž dostal do samostatného úniku, kdy naznačil několik kliček, ale Elvis Merzlikins zasáhl betonem!
     
    54:47
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    54:09
    Jenže Columbus se mohl dostat do vedení! Oliver Bjorkstrand to udělal skvěle, když dostal gólmana z branky a posílal puk znovu před bránu. Nikdo ho nedokázal trefit!
     
    53:40
    Poslední perioda se nám už přece jen pomalu ale jistě blíží ke svému konci a vypadá to, že dnes uvidíme prodloužení. Pro domácí druhé během dvou dnů.
     
    52:58
    Sonny Milano zavezl puk do útočného pásma, kde se zasekávačkou zbavil svého soupeře. Přesto jeho přihrávka na spoluhráče nebyla nijak přesná.
     
    52:14
    Domácí to nyní zkoušeli dlouhou přihrávkou až na útočnou modrou, ale hosté ji sebrali už ve středním pásmu. Přesto se nakonec nedostali ani ke střele.
     
    51:53
    Komerční přestávka.
     
    51:45
    Rangers se tak znovu usadili v pásmu, kdy vše rezultovalo ve střelu od modré. Ta byla zastavena domácím hráčem, který následně vyhodil na icing.
     
    51:16
    O něco aktivnější jsou nyní zase hostující hráči, kteří se dokážou udržet v útočném pásmu s kotoučem na holi. Naopak Modrokabátníci se spíše jen brání.
     
    50:42
    Andrew Peeke už to vypadalo, že si dojede pro odražený kotouč, ale nakonec to nestihl. Přesto se Columbus nakonec dostal ze svého pásma.
     
    50:00
    Je před námi posledních deset minut v této periodě, které začaly šancí hostí! Chris Kreider si sjel na křižný pas, ale střelou z první o kousek minul.
     
    49:04
    Přesto vznikl závar v domácím brankovišti! Elvis Merzlikins totiž jen s potížemi vyrazil střelu ze středu hřiště, načež na něj šla další. Přišlo ještě několik dorážek, nakonec je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. To domácí nyní zachránilo. Jinak už by padla branka.
     
    48:43
    Hosté se už několik sekund drží s pukem v útočném pásmu. Kaapo Kakko ho nakonec posílal před branku, ale trefil jen soupeře před sebou.
     
    47:51
    Chris Kreider se ale v útočném pásmu dostal dokonce nadvakrát k puku. Hledal posléze ještě spoluhráče mezi kruhy, ale pas na něj byl zastavený.
     
    47:16
    Alexandar Georgijev si dojel pro kotouč za svou vlastní branku, kde pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. New Yorku se nyní nedaří projít skrze modrou.
     
    46:55
    Domácí hokejisté se nadále více snaží, ale pořád jim to směrem dopředu trochu drhne. Naopak Rangers předvádějí podstatně přímočařejší akce.
     
    46:22
    Komerční přestávka.
     
    45:45
    Nick Foligno napadal v útočné třetině a donutil soupeře přece jen k chybě. Přesto se kotouč po mantinelu odklouzal až do neutrální zóny, kde jej sebrali domácí.
     
    45:08
    Obrovský závar před brankou Columbusu nekončí brankou! Artěmij Panarin nejprve minul, ale puk se odrazil zpět do brankoviště, kde se snažil dorážet Brendan Lemieux, ale nebyl neúspěšný. Elvis Merzlikins po puku skočil a schoval ho.
     
    44:34
    Zase vidíme ve hře vcelku dost nepřesností. Přesto se Emil Bemström dostal ke střele, ale Alexandar Georgijev ji stihl vykopnout betonem.
     
    43:52
    Ale připsat si šance se jim úplně nedaří, spíše naopak! Ryan Strome hledal pěkným pasem před branku spoluhráče, ale do jeho přihrávky vpadl obětavý obránce.
     
    43:23
    Jesper Fast byl hodně rychlý ve svém obranném pásmu, takže se domácím icing nakonec nepískal. Ti navíc dobře napadají a daří se jim získávat puky.
     
    43:01
    Artěmij Panarin je dnes hodně aktivní, není jen tak nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Elvis Merzlikins na jeho pokus viděl a puk zachytil.
     
    42:10
    Rangers následně zahráli puk jen na zakázané uvolnění, takž se budou muset zase bránit. Od druhé periody jsou opravdu horším týmem na ledě.
     
    41:41
    Andrew Peeke dostal přihrávku na modrou, ale jeho nahození na branku nebylo přesné. Nikdo nedokázal puk tečovat, jelikož šel hodně mimo tyče.
     
    41:13
    Hosté dlouho čekali za svou brankou, než se konečně vydali vstříc útočnému pásmu. Nepovedl se jim ale přechod a je pískán jen ofsajd.
     
    40:28
    A už je před námi i poslední perioda dnešního utkání! Uvidíme, jestli se nějaký z týmů dostane do vedení, nebo si Columbus znovu zahraje prodloužení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 28 – 18
    Přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 40% – 60%
    Zblokované střely: 8 – 9
    Hity: 3 – 14
    Columbus srovnal, do poslední třetiny půjdeme za stavu 1:1!
     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního duelu, po kterých nejsme výherci zápasu ani trochu blíže. Rangers sice dlouho ještě drželi své jednobrankové vedení, ale Columbus byl v druhé části lepším týmem, což dokázal vstřelenou brankou minutu před jejím koncem. Nahození Scotta Harringtona se dorazilo od někoho před brankou, načež Oliver Bjorkstrand poslal kotouč bekhendem pod horní tyčku.

    Další třetina začne přibližně ve 2:53.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    38:52 Oliver BJORKSTRAND - 1:1
     
    38:52
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak nakonec uvidíme branky dvě, jelikož domácí minutu a kousek před koncem třetiny srovnávají stav! Scott Harrington nahodil puk od modré, který se odrazil od někoho před brankou. Puk si nejrychleji našel OLIVER BJORKSTRAND, jenž bekhendem poslal touš pod horní tyčku! Asistence: Scott Harrington a Gustav Nyquist.
     
    38:45
    Artěmij Panarin se vydal napadat v útočné třetině, ale proti přesile moc šancí neměl. Přesto donutil svého soka alespoň ke špatné přihrávce.
     
    37:46
    Ale nějaký větší efekt z toho nebude. I prostřední periodě se nám jistě blíží ke svému konci a vypadá to, že i po dvou třetinách uvidíme jen jeden gól.
     
    37:09
    Greg McKegg si vzal touš v neutrální třetině a bez nějakých problémů se dostal až za branku soupeře. Nyní se tak Rangers drží v útočném pásmu.
     
    36:31
    Na druhé straně se atakem zase připomněli hosté. Ti předvedli rychlou kombinaci, která vyvrcholila střelou z vrcholku kruhu, která byla nepřesná.
     
    36:04
    Konečně měli domácí nějakou pořádnější šanci! Puk se totiž chvilku povaloval v brankovišti, ale nikdo z Modrokabátníků jej do sítě nedostal.
     
    35:54
    Columbus se zase usadil v pásmu a Vladislav Gavrikov si udělal útočný výlet. Přihrávka na něj ale až před branku nepřišla. Je tu přerušení a komerční pauza.
     
    35:25
    Alexandar Georgijev si v této periodě zatím nemůže stěžovat na nedostatek práce. Letěl na něj další střela, avšak newyorský gólman dnes působí jistě.
     
    34:42
    Na ledě jsou nyní uklízeči, kteří mají na starosti odklizení krve z úst Ryana Lindgrena. Ten na střídačce podstupuje "léčení", avšak bude pokračovat.
     
    34:42
    A z opakovaných záběrů se ukázalo, že se nevylučovalo správně! Pierre-Luc Dubois totiž nadzvedl puk, který trefil hostujícího obránce do obličeje.
     
    33:29
    Hra se několik sekund odehrávala ve středním pásmu, když hosté poté ztratili puk. Ryan Lindgren nejspíše dostal do obličeje, ale vyučovat se nebude.
     
    32:57
    Elvis Merzlikins sice nemá v této periodě moc práce, přesto si zase on musel zapsat zákrok. Kotouč má ale v lapačce, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    32:20
    Po komerční přestávce se nám už zase hraje a dnešní utkání zatím ubíhá vskutku rychle. Columbus se snaží vymyslet něco směrem dopředu, ale nejde mu to.
     
    31:34
    Pavel Bučněvič je na ledě!
     
    31:13
    Columbus si musel znovu dojet pro puk do své obranné třetiny a dnes to nevypadá, že přesilovka pro něj bude výhoda. Rangers se nejspíše už ubrání.
     
    30:37
    Zatím to vypadá, že ano. Přesto to není nijaká hitparáda. Přišla totiž střela od modré, která trefila hráče hostí a kotouč se odrazil jen do neutrální třetiny.
     
    30:05
    Domácí hokejisté ale mají k dispozici ještě dvě minuty z trestu Bučněviče, který nakonec dostal 2+2. Sehrají tuto početní výhodu o něco lépe?
     
    29:34
    Bučněvičův první trest je u konce!
     
    29:02
    Nyní se konečně dostali domácí do útočné třetiny, kde se snaží kombinovat. Mají však velké problémy s aktivní hrou bránící čtyřky a s jejím napadáním.
     
    28:16
    A zmar domácího celku v této přesilové hře zatím trvá i nadále. Hosté se bez větších problémů dostali ke kotouči a poslali ho znovu přes všechny čáry.
     
    27:58
    Modrokabátníci nezahájili svou početní výhodu vůbec dobře. Zach Werenski špatně nahrál a Ryan Strome se hnal dopředu. Jeho bekhendový pokus chytil Elvis Merzlikins do své lapačky a přerušil hru.
     
    27:34
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Pavel Bučněvič – 2 min., držení + 2 min., nesportovní chování).
     
    26:36
    Columbus je ale v druhé periodě aktivnějším celkem, přesto mu to na srovnání zatím nestačí. Hostující hokejisté jsou zatím hodně obětaví.
     
    26:09
    Komerční přestávka.
     
    25:59
    Elvis Merzlikins si už na druhé straně připsat zákrok musel! Navíc to byla pohledná akce Rangers, po které se jejich hráč objevil v dobré střelecké pozici, avšak brankář hostí vyrazil lapačkou puk do ochranné sítě.
     
    25:30
    Domácí hokejisté ale zamkl svého soupeře v jeho obranném pásmu. Harrington nabil na modrou, ale proti jeho střele gólman nemusel zasahovat.
     
    24:53
    Oliver Bjorkstrand se ocitl na pozici obránce, odkud posílal kotouč na svého spoluhráče. Ten sice vypálil z první, ale jeho pokus netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    24:15
    Markus Nutivaara se ve včerejším zápase zasadil o jeden gól svého týmu a nyní cílil na další přesný zásah! Jeho pokus vyrazil gólman hostí krajem vyrážečky.
     
    23:54
    Kaapo Kakko odvedl dobrou práci v obranném pásmu, když obral svého soka o kotouč, ale nakonec mu to k ničemu nebylo. Columbus se k němu dostal zase.
     
    23:17
    Eric Robinson už je nějakou dobu po svém trestu ve hře a byl to on, kdo se dostával do šance. Jeho pokus zápěstím ale Alexandar Georgijev vyrazil.
     
    22:35
    Přesto se mohli Rangers dostat do dvougólového vedení! Adam Fox si parádně sjel od modré na přihrávku k tyči, ale Elvis Merzlikins předvedl parádní zákrok betonem.
     
    22:02
    V druhé periodě se nám přerušilo zatím snad jen jednou, a to po zákroku Alexandara Georgijeva. Jinak vidíme ve hře znovu hodně moc nepřesností.
     
    21:26
    Pierre-Luc Dubois a jeho spoluhráč bojovali o kotouč v útočném pásmu, což se jim nakonec zdařilo. Další aktivní napadání hostí už ale nezvládli.
     
    20:58
    Eric Robinson je na ledě!
     
    20:26
    Už je před námi i prostřední perioda a hostující hokejisté mají k dispozici ještě několik sekund ze své početní výhody, nyní se navíc usadili v pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 11 – 6
    Přesilové hry: 0/0 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 0
    Vhazování: 43% – 57%
    Zblokované střely: 4 – 4
    Hity: 1 – 4
    Rangers vedou po první periodě 1:0!
     
    Je za námi první perioda, po které budou rozhodně spokojenější hostující hokejisté. Ti totiž vlétli do zápasu parádním způsobem, jelikož se trefili už po dvaadvaceti sekundách hry. Jacob Trouba nahodil puk od modré a do jeho rány ještě sáhl Pavel Bučněvič, který překonal gólmana domácího celku. Elvis Merzlikins si ale tuto branku do výstavky rozhodně nedá. Rangers působili o něco aktivnějším dojmem, takže jejich vedení se dá považovat za zasloužené.

    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Toto už si domácí uhrají bez nějakých větších problémů. Drží totiž kotouč za svou brankou, kde není nikdo z hostů. Po první třetině povede Rangers o gól.
     
    19:13
    New York vyhrál vhazování v útočném pásmu, takže se může pokusit navýšit vedení. Nick Foligno ale zachytil přihrávku a poslal kotouč daleko.
     
    18:58
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Eric Robinson – 2 min., podrážení).
     
    18:14
    Hosté si zahrají první přesilovou hru v tomto zápase! Jeden z nich byl totiž za vlastní brankou podražen, a tak Rangers mají k dispozici výhodu jednoho muže.
     
    17:42
    Brett Howden předvedl napadání v útočném pásmu, ale proti přesile moc šancí na úspěch neměl. Ani Rangers se ale směrem dopředu moc nedaří.
     
    16:15
    Máme za sebou poslední komerční přestávku této třetiny, takže se zase může hrát. S útokem přispěchala opět Carolina, ale domácí brankář puk chytil.
     
    15:58
    Přesto jsme nakonec viděli šanci, a to velkou! Puk se totiž odrazil zpět na hůl Zibanejada, který rychle obkroužil branku a už dával do prázdné. Elvis Merzlikins se na poslední chvíli přesunul s betonem a stihl puk zastavit!
     
    15:21
    Mika Zibanejad předvedl moc pěknou akci! Tu navíc vyšperkoval přihrávkou mezi nohama na spoluhráče, ale jeho střela z první nebyla úspěšná...
     
    14:54
    Tentokrát se navíc rozehrávka nepovedla ani jeho spoluhráčům, takže domácí gólman se zase bude muset mít na pozoru. Následuje buly po jeho levici.
     
    14:17
    Každopádně domácí gólman svým pasem našel jen soupeře na útočné modré. Po chvilce tak následovala jeho střela, kterou Merzlikins jen tak tak vyrazil.
     
    13:52
    Brady Skjei chvilku podržel touš za svou brankou, načež vyslal dlouhou přihrávku. Ta sice byla protečována, ale k puku se nejrychleji dostal Elvis Merzlikins.
     
    13:16
    Pierre-Luc Dubois předjel své dva soupeře, takže se zapříčinil o to, že se jeho týmu neodpískalo zakázané uvolnění. Columbus směrem dopředu nic nepředvedl.
     
    12:22
    Ryan Strome dostal místo přihrávky spíše takový centr do rohu kluziště. Proto nedokázal kotouč sklepnout z první. načež o něj v osobním souboji přišel.
     
    11:49
    Pavel Bučněvič dobře odhadl odraz kotouče, takže se k němu velmi rychle dostal. Snažil se dostat až na střed hřiště, ale byla mu nadzvednuta hokejka.
     
    11:30
    Komerční přestávka.
     
    11:18
    Těm se sice první atak nepovedl ani trochu, jelikož skončil už ve středním pásmu. Ani Newyorčané ale nebyli o mnoho lepší, hodně se nyní chybuje.
     
    10:55
    Takže nakonec o puk dokonce přišli. Andrew Peeke ho následně chvilku podržel za dvou brankou a nechal oba týmy vystřídat, Dopředu mohou domácí.
     
    10:19
    Dva hostující hráč zabojovali o kotouč v útočném pásmu, což se jim nakonec vyplatilo. Rangers se drží v pásmu, ale jsou napadáni, což jim nyní nevoní.
     
    09:47
    Střely na branku: 5 – 5.
     
    09:14
    Pavel Bučněvič je nabitý vstřelenou brankou a snažil se prokličkovat do další šance. Zpoza branky se vydal až před ní, avšak domácí obrana ho zastavila.
     
    08:46
    Alexandar Georgijev má za sebou další zákrok, ale ještě nemusel vytáhnout nějaký z kategorie těžších. Na všechny pokusy dobře vidí a udrží je vždy ve výstroji.
     
    07:53
    Kaapo Kakko udržel a podržel kotouč u mantinelu. následně ho poslal dále po mantinelu, avšak to čekat Andrew Peeke, který puk poslal do středního pásma.
     
    07:18
    Přesto musel zasahovat hostující brankář. Ten na střelu od mantinelu ale dobře viděl a udržel kotouč ve výstroji. Hra je přerušena, takže následuje buly.
     
    06:58
    Modrokabátníci taktéž dokázali rychle přejít do útočného pásma, ale nic velkého zde nevymysleli. Nynější pohoda je o dost větší u hostujícího týmu.
     
    06:21
    Kterým to ale moc nevadilo. Během několika sekund se totiž dostali do útočné třetiny, kde donutili domácího gólmana k zákroku. Před námi je komerční pauza.
     
    05:58
    Po delší době zde máme jedno z mála přerušeních v této periodě. To nastalo po doteku kotouče s ochrannou síti, vhazovat se bude u branky Rangers.
     
    05:20
    Jakob Lilja se šikovně dostal ke kotouči a táhl přečíslen dva na jednoho. Parádní práci ale odvedl vracející se obránce, který mu touš sebral.
     
    04:44
    A tak raději jen vyhodili kotouč do útočného pásma a šli vystřídat. New York to chtěl zkusit rychle směrem dopředu, ale nakonec ani nevystřelil na branku.
     
    04:13
    Rangers předvedli znovu dobrou práci v útočném pásmu, ale nyní jim to k ničemu nebylo. Domácí se však zatím nemohou dostat do tempa tohoto utkání.
     
    03:38
    Jesper Fast předvedl dobré napadání v útočném pásmu, díky čemuž se nakonec jeho tým dostal ke kotouči. Následná střela od modré byla ale zastavena.
     
    02:55
    Jenže Modrokabátníci mohli během několika málo minut srovnat! Dostali se totiž do přečíslení, ve kterém mířil křižný pas k tyči, ale domácí hráč netrefil zařízení...
     
    02:17
    Hostům se tedy povedlo vstřelit rychlou branku, což zase tak nikdo moc nečekal. Stačilo však jedno šikovné nahození na branku a první gól je tady.
    00:22 Pavel BUČNĚVIČ - 0:1
     
    00:22
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je raketový gól v podání hostujícího celku, který se rychle ujímá vedení! Po buly se totiž kotouč dostal na modrou, odkud vypálil Trouba, jehož pokus ještě tečoval PAVEL BUČNĚVIČ, přesto si Merzlikins branku za rámeček nedá. Asistence: Jacob Trouba a Chris Kreider.
     
    00:15
    A dnešní zápas mezi Columbusem a New Yorkem Rangers právě začal. Domácí hokejisté nastupují v modrých dresech, zatímco ti hostující v bílých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno – Bemström, Jenner, Nyquist – Robinson, Riley Nash, Gerbe – Lilja, Stenlund, Milano.

    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba, Skjei, DeAngelo, Br. Smith, R. Lindgren, Fox – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Di Giuseppe – McKegg, B. Howden, Lemieux.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR) 47 zápasů, 12+8
     
    Poslední vzájemný zápas:

    New York Rangers – Columbus Blue Jackets 1:2

    Branky a nahrávky: 19. Skjei (Trouba) – 47. Bjorkstrand, 60. Bjorkstrand (Dubois, S. Jones).

    New York Rangers: Šesťorkin (Georgijev) – Trouba, Skjei, DeAngelo, M. Staal, Fox, R. Lindgren – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, B. Howden – Br. Smith, McKegg, Lemieux.

    Columbus Blue Jackets: Kivlenieks (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Nutivaara, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, Nyquist – Atkinson, Wennberg, Gerbe – N. Foligno, Riley Nash, Robinson – Bemström, Jenner, Lilja.
     
    New York Rangers

    To New York bude mít ještě podstatně složitější úlohu. Rangers totiž mají po šestapadesáti zápasech na svém kontě dvaašedesát bodů. Patří jim tam pátá pozice v rámci boje o divokou kartu. Na postupovou dvojku ale ztrácí už bodů devět. New York má taktéž pozitivní skóre, jelikož vstřelil 185 branek, zatímco jich inkasoval 187, celkově tedy také +8. Rangers z posledních tří zápasů brali plný počet výher. Postupně totiž porazili Los Angeles 4:1, následně Winnipeg 4:1 a v posledním utkání Minnesotu 4:3 po samostatných nájezdech.

    Nejproduktivnější hráči:
    Artěmij Panarin – 76 bodů (29+47)
    Mika Zibanejad – 50 bodů (24+26)
    Ryan Strome – 48 bodů (13+35)
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus jna tom není zle a má všechno ve svých rukách. Po padesáti osmi zápasech má totiž na svém kontě jednasedmdesát bodů, které ho řadí na první pozici v rámci divoké karty. Modrokabátníci mají stejné skóre jako jejich dnešní soupeř, jelikož vstřelili 151 branek, zatímco jich inkasovali 143, celkově tedy +8. Z posledních tří zápasů ale Columbus nevyhrál ani jednou. Nestačil totiž na Colorado 1:2, následně na Tampu Bay, se kterou padl v prodloužení a v posledním zápase také s Buffalem, se kterým padl taktéž v prodloužení 3:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pierre-Luc Dubois – 43 bodů (17+26)
    Gustav Nyquist – 35 bodů (12+23)
    Zach Werenski – 34 bodů (17+17)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 39. Bjorkstrand (Harrington, Nyquist) – 1. Bučněvič (Trouba, Kreider), 57. Kreider (Kreider, Fox), 59. R. Strome (Di Giuseppe, Panarin)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno – Bemström, Jenner, Nyquist – Robinson, Riley Nash, Gerbe – Lilja, Stenlund, Milano.
    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba, Skjei, DeAngelo, Br. Smith, R. Lindgren, Fox – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Di Giuseppe – McKegg, B. Howden, Lemieux.

    Diváci: 18,888
    thejrc.org