Košice – Poprad 1:3 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 5:1 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 4:0 (kon.)
HC Slovan – Zvolen 5:0 (kon.) | Michalovce – Detva 10:2 (kon.) | Miskolc – MAC Budapešť 2:0 (kon.)
konec
HC Košice
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
HK Poprad
sk Neděle 23.02.2020, 15:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (18:01:44)
     
    Domáci ani v poslednej tretine nepredviedli oveľa lepší výkon ako v predošlých dvoch a po matnom predstavení dnes zaslúžene prehrávajú. Do dvojgólového náskoku hostí dostal premeneným trestným strieľaním, ktoré boli nariadené za podrazenie Kocha, Patrik Svitana. Domácim sa potom trochu šťastne podarilo znížiť zásluhou Jakuba Sukeľa, to ale bolo z ich strany prakticky všetko. Popradčania ich do výraznejšieho tlaku nepustili a Zagrapan nakoniec spečatil víťazstvo hostí gólom do prázdnej košickej bránky.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 12:11 (32:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Branislav Rapáč – 2 min. + 10 min. osobný trest, hrubosť). Trest odpyká Juraj Milý.
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lukáš Handlovský – 2 min., hrubosť).
     
    59:56
    Rapáč sa na vhadzovaní pred popradskou bránkou vrhol na Handlovského. Tomu pretiahol dres cez hlavu a päsťami ho zrazil na ľad. Ich šarvátku musia riešiť rozhodcovia.
     
    59:45
    Vošvrda vyrazil nahodenie od modrej a následne chytil popradský brankár i Paršinov teč Sukeľovej strely.
     
    59:11
    Domáci hrajú znovu bez brankára a usadili sa v pásme Popradu.
     
    58:50
    Poprad dal gól!
    Hostia rýchlo trestajú power-play domáceho tímu! Svitana sa dostal k puku v strednom pásme a posunul ho bekhendom pomedzi košických obrancov na MAREKA ZAGRAPANA, ktorý ho bez problémov doviezol do prázdnej bránky Košíc. Asistencie: Patrik Svitana, Martin Chovan.
     
    58:41
    Košičania odvolávajú brankára a skúsia to v šestici!
     
    58:40
    Košice vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme, znovu ale ich kombinácia prebieha len popri mantineli.
     
    58:16
    Oddychový čas Popradu.
     
    58:03
    Košičania sa konečne dostali do popradskej tretiny. Sukeľ z ľavej strany nahodil puk na Vošvrdu, ktorý ho skryl do lapačky.
     
    57:35
    Matúš Paločko znovu vysokým napádaním zbrzdil rozohrávku Košičanov na niekoľko desiatok sekúnd. Milý puk nakoniec nahodil na zadný mantinel, Skokan sa ale pri snahe dostať sa k puku previnil proti pravidlám ofsajdom.
     
    56:53
    Domácim sa stále nedarí dostať sa do súvislejšieho tlaku. Navyše majú problém vôbec preniknúť do útočnej tretiny, obrana Popradu ich totiž zastavuje už v strednom pásme.
     
    56:21
    Takáč obral o puk Klhůfka a sám vystrelil. Košarišťan úspešne zasiahol a domáci brankár potom vyrazil i strelu Ulrycha od modrej čiary.
     
    55:52
    Buly pred Košarišťanom vyhrali Košičania, ktorí sa znovu snažia o útočnú akciu.
     
    55:32
    Matej Paločko napádal vysoko Pavlina a Repe musel pod tlakom Popradčanov vyhodiť puk na zakázané uvoľnenie.
     
    54:53
    Poprad bráni svoju modrú čiaru a už dvakrát zastavili hostia útok domácich na tejto línii. Dalhuisen si potom poradil i s prienikom Paršina po pravom krídle.
     
    54:19
    Oba tímy si vymenili neúspešnými rozohrávkami puk v strednom pásme a hrací predmet sa napokon zastavil na hokejke Skokana, ktorý zakladá ďalšiu košickú útočnú akciu.
     
    53:45
    Takáč po zisku puku vyrazil dopredu a medzi obrancami domáceho tímu ho pristavil na strelu Svitanovi. Ten vystrelil priamo do hrude gólmana Košíc Košarišťana.
     
    53:02
    Pavlin si vymenil puk s Repem na modrej čiare a potom ho posunul ku Klhůfkovi. Ten ho nahodil na bránku, Vošvrda ho ale vyrazil do rohu.
     
    52:28
    Dalhuisen potom dostal puk do košického pásma a spomedzi kruhov vypálil, od Čížekových chráničov sa ale puk odrazil priamo k už zasahujúcemu brankárovi Košarišťanovi.
     
    51:53
    Jakub Sukeľ sa pokúsil o prienik cez dvojicu popradských obrancov, Dalhuisen ho ale úspešne vytlačil do strany.
     
    51:19
    Koch sa s pukom po ľavej strane pretlačil do pásma Popradu, jeho nahodenie na zadný mantinel ale zastavil pred Rapáčom súperov obranca.
     
    50:45
    Košičanov strelený gól výrazne povzbudil a okamžite sa nasťahovali do popradského pásma k svojej útočnej kombinácii.
     
    50:06
    Košice dali gól!
    Domáci trochu z ničoho nič znižujú a vracajú sa do hry! Milý sa s pukom otočil okolo popradskej bránky a nahodil puk okolo obrancu súpera na Vošvrdu. Ten puk vyrazil pred seba k JAKUBOVI SUKEĽOVI, ktorý ho poslal pomedzi betóny gólmana hostí do siete. Asistencia: Juraj Milý.
     
    49:42
    Rapáč si dokorčuľoval vlastné nahodenie a z ostrého uhla donútil brankára Vošvrdu k zákroku. Ulrych potom obrátil hru na opačnú stranu.
     
    48:53
    Bjalončíkovo nahodenie od ľavého mantinelu tečoval Lapšanský tesne mimo Košarišťanovej bránky.
     
    48:31
    Oceliarom sa nevydarila rozohrávka a Handlovský sa za ním okamžite dral do košického pásma. Nakoniec mu bol ale signalizovaný ofsajd a musel tak vycúvať zo súperovej tretiny.
     
    47:50
    Poprad dal gól!
    PATRIK SVITANA si s trestným strieľaním poradil skvele! Puk potiahol medzi kruhy, tam trochu pribrzdil svoj pohyb a presnou strelou k ľavej žŕďke prekonal brankára Košarišťana.
     
    47:50
    Kundrika pri samostatnom úniku podrazil Patrik Koch. Poprad tak bude mať trestné strieľanie!
     
    47:36
    Bortňáka odstavil Róbert Huna a Mercier potom doslova vykopol puk zo svojej tretiny. Pavlin musí počkať, kým jeho spoluhráči prestriedajú a znovu založiť útok spoza svojej bránky.
     
    47:10
    Rapáč pri neúspešnom prieniku po pravom krídle puk len odovzdal hosťom. Ich rozohrávka však dopadla podobne a nahodenie na zadný mantinel získali poľahky domáci hráči.
     
    46:32
    Košičania postupne zvyšujú svoju aktivitu smerom dopredu. Po nahodení Sukeľa na zadný mantinel sa nasťahovali do pásma Popradu.
     
    45:51
    Michal Chovan prenikol individuálne sprava medzi kruhy, jeho strelu k žŕďke ale Vošvrda znovu úspešne vyrazil.
     
    45:10
    Matúš Paločko strelou hneď po vhadzovaní v košickom pásme minul Košarišťanovu bránku. Domáci potom zaviezli puk do popradskej tretiny.
     
    44:29
    Vošvrda úspešne zasiahol proti nahodeniu domácich od pravého mantinelu. Popradský brankár puk videl, a tak nemal najmenší problém.
     
    43:56
    Poprad vysokým forčekingom drží domácich na ich polovici hracej plochy. Inak pomerne tichí košickí fanúšikovia sa začínajú na tribúnach ozývať a zvyšujú podporu svojho tímu.
     
    43:14
    Košarišťan vykorčuľoval pred svoju bránku, tentokrát ale úspešne rozohral. Košičanom sa ale i tak nepodarilo preniknúť do popradskej tretiny.
     
    42:53
    Košarišťan nezastavil puk za vlastnou bránkou a za ním sa k puku dostal Matej Paločko. Ten ho prihrával okamžite pred prázdnu bránku Kundrikovi, ktorý ale puk nedokázal zastaviť.
     
    42:31
    Viac ako dve minúty sa hrá bez prerušenia, stále sme ale nebezpečnejší strelecký pokus nevideli. Hra oboch tímov je naďalej plná nepresností.
     
    41:51
    Podtatranci napokon puk získali, cez stredné pásmo sa ale do tretiny Košíc nedostali. Domáci po zisku puku nahodili hrací predmet do tretiny súpera.
     
    41:05
    Košičania potom otočili hru na opačnú stranu a nasťahovali sa do popradského pásma. K strele sa zatiaľ nedostali.
     
    40:21
    Svitana dostal puk do košickej tretiny, tam ale oň v súboji pri mantineli prišiel.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:14.
     
    Poprad vstúpil do druhej tretiny veľmi dobre a vytvorili si niekoľko výborných gólových príležitostí. Jednu z nich premenil Dalhuisen, ktorý je zatiaľ jedným strelcom zápasu. Košičanov nakopla až presilovka po vylúčení Larkina, od tohto momentu až do konca tretiny totiž boli výrazne aktívnejším tímom a hostí dostali niekoľkokrát pod veľký tlak. Ani v jednej gólovej možnosti sa im ale nepodarilo prekonať zatiaľ výborne chytajúceho Vošvrdu. V tretej tretine tak budú musieť smerom dopredu ešte viac pridať, ak nechcú vstúpiť do nadstavbovej časti prehrou.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 14:9 (20:17)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:50
    I úplný záver druhej tretiny sa odohráva v tretine Popradu. Hostia vytláčajú domácich k mantinelu a nechcú im dovoliť žiadnu strelu.
     
    39:21
    Sukeľ sa dostal medzi kruhmi k puku po nevydarenej rozohrávke hostí, jeho strelu ale obetavo zrazil na ochrannú sieť Martin Chovan.
     
    38:57
    Ulrych po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme vystrelil, Košarišťan ale jeho pokus bez väčších problémov vyrazil.
     
    38:26
    Belluš si chcel nahodiť puk na zadný mantinel, nahodil ho ale spoza červenej čiary. Košiciam je tak odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    37:52
    Dalhuisen ho preto len nahodil na zadný mantinel, kde ho však poľahky získal Rapáč. Ten hneď hľadal na opačnej strane Belluša, ktorý ho ale nedokázal spracovať.
     
    37:11
    Košice majú v posledných minútach výraznú prevahu a Popradčania majú veľké problémy podržať puk na svojich hokejkách.
     
    36:32
    Tečovaná Haščákova strela skončila nad bránkou Vošvrdu. Na opačnej strane pálil z pravého kruhu Svitana, Košarišťanovu bránku ale minul.
     
    35:58
    Košice ale znovu získali puk. Repe ho nahodil od ľavého mantinelu na Vošvrdu a ten mal viacmenej šťastie, že ho hrací predmet trafil cez cloniacich hráčov do hrude.
     
    35:31
    Klhůfek si futbalovo prikopol prihrávku od spoluhráča, Brejčák ho ale narazil na mantinel. Dalhuisen potom nahodil puk na opačnú stranu.
     
    34:53
    Poprad v plnom počte.
     
    34:37
    Skokan sa z ľavého rohu útočnej tretiny prekľučkoval pred bránkovisko Popradu, bekhendom ale zakončil len do brankára Vošvrdu.
     
    34:09
    Košičania sa rýchlo vrátili do pásma Popradu. Michal Chovan dlho váhal so strelou a puk nakoniec sprava posunul na modrú čiaru k Růžičkovi. Ten namieril len do stredu brány na pripraveného Vošvrdu.
     
    33:42
    Tentokrát sa ale Popradčanom podarilo puk rýchlo získať a vyhodiť ho za Košarišťanovu bránku.
     
    33:25
    Košice pokračujú prakticky tam, kde v predošlej presilovke skončili – kombináciou po vhadzovaní v útočnom pásme.
     
    32:53
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Pierre Luc Mercier – 2 min., podrazenie).
     
    32:21
    Poprad v plnom počte.
     
    32:14
    Už po niekoľkýkrát strieľal od modrej Pavlin, tentokrát ale po jeho tvrdej strele od modrej skončil puk mimo Vošvrdovej bránky.
     
    32:01
    Pavlinovo nahodenie tečoval Rapáč, puk ale znovu skončil mimo popradskej bránky.
     
    31:31
    I tentokrát vyhrali Košičania vhadzovanie v útočnom pásme. Pavlinovu strelu tečoval jeho spoluhráč mimo a Klhůfek následne minul Vošvrdovu bránku.
     
    30:57
    Košičania znovu vyhrali vhadzovanie a zakombinovali v útočnom pásme. Rapáč sa na konci ich útočnej akcie dostal v pravom kruhu k strele z prvej, znovu ale úspešne zasiahol brankár Vošvrda.
     
    30:34
    Pavlinovu tvrdú strelu od modrej vyrazil Vošvrda pred seba, popradský brankár ale dokázal zastaviť dorážku Košičanov.
     
    30:21
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Adam Robert Larkin – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    29:58
    Bortňák vystihol rozohrávku Popradu, prihrávkou z ľavej strany ale nedokázal puk posunúť k Bellušovi.
     
    29:27
    Koch stratil puk vo vlastnej tretine a Lapšanský ho oň obral. Po tom, čo obišiel obrancu Košíc, vystrelil z ľavého kruhu, našťastie pre domácich ale znovu dobre zasiahol Košarišťan.
     
    28:51
    Skokanov útok zastavili hostia už v zárodku. Rozohrávka sa im ale nevydarila a Handlovský nedokázal presne prihrať na modrú čiaru Bjalončíkovi.
     
    28:20
    Vôbec prvýkrát v druhom dejstve sa v súperovej tretine usadili i domáci. Haščákovo nahodenie od ľavého mantinelu Vošvrda vyrazil a k puku sa potom dostali Popradčania.
     
    27:40
    Ulrych od modrej namieril do ľavého horného rohu, Košarišťan ale znovu úspešne zasiahol.
     
    27:25
    Buly sa domácim podarilo vyhrať a ako-tak rozohrať, takže mohli vystriedať. Popradčania sa ale rýchlo vrátili do pásma a nahodenie od modrej tečoval tesne pred Košarišťanom Kundrik. Domáci brankár úspešne zasiahol.
     
    27:01
    Koch vyhodil puk po veľkom popradskom tlaku na zakázané uvoľnenie. Vyčerpaní Košičania už len stoja v predklone...
     
    26:21
    Bjalončíkov pokus z pravého kruhu zneškodnil brankár Košarišťan. Následne z opačnej strany trafil Mercier Růžičku.
     
    25:50
    Dva pokusy Košičanov o rozohrávku zastavili hostia už v strednom pásme. Hostia majú v tejto chvíli kontrolu nad hrou.
     
    25:21
    Ďalší útok Popradu zastavil ofsajd Handlovského.
     
    24:53
    Poprad dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Larkinovo nahodenie od modrej tečoval Svitana a po zákroku brankára Košarišťana sa puk odrazil do ľavej strany k MIKEOVI DALHUISENOVI. Ten puk zblízka bez váhania dorazil do odkrytej košickej bránky. Asistencia: Adam Robert Larkin, Patrik Svitana.
     
    24:03
    Bratia Paločkovci sa nedokázali narážačkami prekombinovať do streleckej pozície. Puk tak Matej nahodil na Košarišťana, ktorý ho poľahky vyrazil.
     
    23:29
    Ten založil útok domácich, ktorý zakončil strelou spomedzi kruhov Paršin. Vošvrdovu bránkou ňou minul a hostia rýchlo otáčajú hru.
     
    22:59
    Martin Chovan vysunul do pravého kruhu Róberta Hunu, jeho prihrávku ale zastavil Růžička.
     
    22:34
    Hostia sa nasťahovali do tretiny domácich až po presilovke. Puk si zatiaľ posúvajú len popri mantineli a vôbec sa im nedarí dostať sa do streleckých pozícií.
     
    21:49
    Košice v plnom počte.
     
    21:41
    Dalhuisen zaviezol puk do tretiny Košíc, tam ale oň prišiel a Růžička ho bez váhania vyhodil znovu do tretiny Popradu.
     
    21:27
    Košičania dokonca znovu vyhodili puk do stredného pásma. Táto presilovka je v podaní Popradu veľmi nevydarená.
     
    20:45
    Prvý pokus Popradčanov zastavili domáci už v strednom pásme. Ani druhý pokus hostí nevyšiel a katastrofálnou rozohrávkou Poprad dokonca vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    20:30
    Košičania hneď po vhadzovaní puk vyhodili za Vošvrdovu bránku. Popradčania od nej začínajú svoju rozohrávku.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:23.
     
    Prvá tretina neponúkla žiadny atraktívny hokej. Od oboch tímov sme videli minimum vyložených gólových príležitostí a hra sa odohrávala prevažne v strednom pásme. Ani jednému z tímov sa navyše presilovky nevydarili a súperových brankárov ohrozili minimálne. V prípade Popradu to dokonca platilo i o viac ako minútovej presilovke o dvoch hráčov. Verme teda, že v druhej tretine uvidíme viac hokejovej krásy. Hostia ju začnú takmer kompletnou dvojminútovou presilovkou.

    Strely na bránku v 1. tretine: 6:8
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:58
    Košičania vyhrali buly vo vlastnej tretine a puk vyhodili za Vošvrdovu bránku.
     
    19:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    19:26
    Paršinov pokus o individuálny prienik po pravej strane nevyšiel, podobne ale dopadol i útok Bjalončíka.
     
    18:59
    Michal Chovan nechal za sebou puk v pravom kruhu pre Haščáka, ten ale strelou zápästím minul popradskú bránku.
     
    18:21
    Hostia puk dostali do košickej tretiny, tam ho ale domáci obrancovia poľahky získali. Popradčania aspoň napádajú vysoko rozohrávku domáceho tímu.
     
    17:41
    Belluš vystihol rozohrávku Popradu a nahodil puk do súperovej tretiny. Hostia sú naďalej pod tlakom.
     
    17:12
    Poprad v plnom počte.
     
    17:05
    Skokan prihrávkou spoza bránky našiel v ľavom kruhu Paršina, ktorého strelu z prvej vyrazil výborným zákrokom popradský brankár Vošvrda.
     
    16:42
    Až teraz sa Košičania usadili v popradskom pásme, kde rozvíjajú svoju presilovkovú kombináciu.
     
    16:14
    Haščák nedokázal zastaviť Pavlinovo nahodenie a Ulrych znovu vyhodil puk za Košarišťanovu bránku.
     
    15:45
    Hostia hneď po vhadzovaní vyhodili puk a potom ďalší košický útok zastavili už v strednom pásme.
     
    15:12
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Tomáš Vošvrda – 2 min., podrazenie). Trest odpyká Peter Bjalončík.
     
    15:01
    Michal Chovan prišiel o puk vo vlastnej tretine, nakoniec ho ale získal Belluš, ktorý ho nahodil na zadný mantinel.
     
    14:40
    Repe s Bellušom dostali puk do tretiny Popradu. Hostia puk vyhodili len na Pavlina od modrej, ktorý okamžitou strelou minul Vošvrdovu bránku.
     
    14:11
    Mercier vysokým forčekingom zbrzdil rozohrávku Košíc. Domáci musia znovu začínať spred Košarišťanovej bránky.
     
    13:37
    Hostia následne otočili hru a zaviezli puk do košického pásma. Tam ho držia pri mantineli a súčasne striedajú počas hry.
     
    12:52
    Skokan prihrávkou od pravého mantinelu našiel medzi kruhmi voľného Růžičku, tomu ale zablokoval zakončenie na poslednú chvíľu Dalhuisen.
     
    12:18
    Po dlhšej dobe sa do útoku dostali i Košičania. Haščákov pokus o sólový prienik z ľavej strany ale úspešný nebol a skončil sa v rohu popradskej tretiny.
     
    11:46
    Martin Chovan znovu od modrej minul košickú bránku. Puk sa potom odrazil k Handlovskému, ktorého strelu Košarišťan vyrazil.
     
    11:15
    K odrazenému puku sa následne dostali Popradčania, ktorí si ho posúvali popri mantineli. Napokon vystrelil od modrej Ulrych, jeho strelu ale zrazil Milý na ochrannú sieť.
     
    10:51
    Po vyhranom vhadzovaní v košickom pásme pálil od modrej Kozák, Košarišťanovu bránku ale minul.
     
    10:09
    Mercier hľadal Richarda Huna medzi kruhmi, puk sa ale k nemu nedostal. Nakoniec strieľal sám Mercier, puk ale cez Košičanov neprešiel.
     
    09:20
    Pekný rýchly protiútok Popradu zakončil po krížnej prihrávke z pravej strany z prvej Takáč, svojou strelou ale tesne minul Košarišťanovu bránku.
     
    09:05
    Domáci pokazili rozohrávku a sami sa nepresnou prihrávkou na útočnú modrú čiaru previnili proti pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    08:32
    Skokan puk potiahol do tretiny Popradu po pravej strane a pristavil ho Čížkovi, ktorého strelu chytil gólman Vošvrda.
     
    08:02
    Dalhuisen puk nahodil na zadný mantinel, Paršin ho ale dokázal spod niekoľkých hráčov vybojovať. Útočník Košíc následne otočil hru na opačnú stranu.
     
    07:39
    Róbert Huna si spracoval pas od Kozáka, nedokázal ale prihrávkou do útočného pásma nájsť svojho brata Richarda.
     
    07:01
    Hra naďalej prebieha hlavne v strednom pásme. Oba tímy nahadzujú puky na zadný mantinel v útočných tretinách, avšak bez väčších úspechov.
     
    06:37
    Bjalončík puk vyviezol, hneď ale oň i v strednom pásme prišiel. Nahodenie Košičanov na zadný mantinel sa stalo korisťou Popradčanov.
     
    06:15
    Faith kolmicou na útočnú modrú hľadal Klhůfka, tomu ale puk odskočil. Nakoniec sa dostal na ľavé krídlo na Bortňáka, ktorý ho nedokázal prihrať spoluhráčovi pred popradskou bránkou.
     
    05:31
    Po dlhej popradskej presilovke sa hra trochu zasekla v strednom pásme, Oba tímy napádajú veľmi vysoko a robia súperovým obrancom pri ich rozohrávke veľké problémy.
     
    04:59
    Poprad vyhodil puk zo svojho pásma, Paršin ho ale nahodením na zadný mantinel doňho vrátil.
     
    04:24
    Až teraz puk vybojovali domáci, ktorí ho hneď vyviezli do popradskej tretiny.
     
    03:49
    Popradčania sú naďalej usadení v útočnej tretine, nedokážu sa ale svojou kombináciou dostať od mantinelu.
     
    03:23
    Košice v plnom počte.
     
    03:10
    Ulrych vystrelil cez brániaceho košického hráča, namieril ale len do Košarišťana. Košičania následne vytlačili Popradčanov do rohu vlastnej tretiny.
     
    02:41
    Košičania už sú vo štvorici. Takáč pripravoval puk na strelu Svitanovi, ten ho ale dobre netrafil.
     
    02:16
    Hostia sa ale rýchlo do pásma domácich vrátili a zatlačili Košičanov do malého priestoru. Takáčovu prihrávku ale vystihol Bortňák, ktorý puk znovu vyhodil zo svojho pásma.
     
    01:42
    Poprad získal viac ako minútovú presilovku 5 proti 3. Tú začal Bortňák vyhraným vhadzovaním a i okamžitým vyhodením puku za popradskú bránku.
     
    01:23
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Žiga Pavlin – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    01:12
    Bjalončík ale nedosiahol na útočnej modrej čiare na prihrávku a Poprad musí začínať ďalší presilovkový útok spoza Vošvrdovej bránky.
     
    00:41
    Poprad vyhral prvé presilovkové vhadzovanie a rozostavil sa do tradičnej presilovkovej formácie.
     
    00:29
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    00:11
    Úvodné vhadzovanie vyhrali Košičania, ktorí sa okamžite usadili v útočnom pásme. Pavlinovu strelu od modrej chytil do lapačky brankár Vošvrda.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Košice budú hrať v tmavomodrých dresoch, Poprad v bielych.
     
    Oba tímy už sú na ľadovej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) – Repe, Pavlin, Koch, Růžička, Zeleňák, Čížek – Haščák, Mich. Chovan, Rapáč – J. Sukeľ, Skokan, Paršin – Klhůfek, Bortňák, Faith – Belluš, Eliaš, Milý

    HK Poprad: Vošvrda (Kristín) – Mar. Chovan, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Kozák, Brejčák, Semaňák, Dzivjak – Takáč, Zagrapan, Svitana – Handlovský, Bjalončík, Lapšanský – Rich. Huna, Rób. Huna, Mercier – Kundrik, Matej Paločko, Matúš Paločko

    Rozhodca: Stano, Goga – Kacej, Jobbágy.
     


    Vzájomné zápasy v tejto sezóne

    Oba tímy sa proti sebe v tejto sezóne postavili štyrikrát a vzájomná bilancia hovorí v prospech Košíc, ktoré vyhrali tri zápasy. Košice oba svoje domáce zápasy proti Popradu vyhrali zhodne 2:1.

    6.10.2019: Poprad – Košice 3:2 po predĺžení
    2.11.2019: Košice – Poprad 2:1
    22.12.2019: Poprad – Košice 0:4
    31.1.2020: Košice – Poprad 2:1
     


    HK Poprad

    Podtatranci začínajú nadstavbovú časť na piatom mieste, na ktorom sú len o skóre za štvrtým Zvolenom a o 10 bodov za tretími Košicami. Popradčania sa v kalendárnom roku 2020 prezentujú výbornou formou, keď od začiatku roku prehrali z 15 zápasov len tri po riadnej hracej dobe. Na rozdiel od domácich je produktivita v popradskom tíme rozložená rovnomernejšie a najproduktívnejším hráčom tému je so 40 kanadskými bodmi Marek Zagrapan (18 gólov + 22 asistencií). V tabuľke zápasov vonku sú Popradčania z tímov v nadstavbovej skupine A najhorším tímom.

    Posledných 5 zápasov:
    Poprad – DVTK Miškovec 5:1
    MAC Budapešť – Poprad 2:3
    Poprad – Nitra 7:5
    Nové Zámky – Poprad 3:2 po nájazdoch
    Trenčín – Poprad 3:4 po predĺžení
     


    HC Košice

    Košičania vstupujú do nadstavbovej časti z tretieho miesta. Na druhý Slovan Bratislava strácajú tri body a na prvú Banskú Bystricu päť. Pred svojim dnešným súperom majú náskok 10 bodov, prípadnou výhrou by si tak upevnili svoje postavenie v prvej trojke tabuľky. Po sérii piatich prehier za sebou sa Košičania v závere základnej časti rozohrali do výbornej formy a z posledných šiestich zápasov vyhrali päť, pričom v posledných troch strelili 15 gólov. Košice majú i najlepšieho strelca súťaže Marcela Haščáka, ktorý má na svojom konte pred týmto zápasom 33 gólov. Doma sú Košičania najlepším tímom súťaže, do dnešného zápasu tak idú ako mierny favorit.

    Posledných 5 zápasov:
    Košice – Poprad 2:1
    DVTK Miškovec – Košice 4:2
    Košice – MAC Budapešť 5:1
    Nitra – Košice 1:3
    Košice – Nové Zámky 7:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC Košice – HK Poprad. Stretnutie skupiny A hokejovej Tisport Ligy sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 51. Sukeľ (Milý) – 25. Dalhuisen (Larkin, Svitana), 48. Svitana (TS), 59. Zagrapan (Svitana, Mar. Chovan)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) – Repe, Pavlin, Koch, Růžička, Zeleňák, Čížek – Haščák, Mich. Chovan, Rapáč – J. Sukeľ, Skokan, Paršin – Klhůfek, Bortňák, Faith – Belluš, Eliaš, Milý
    HK Poprad: Vošvrda (Kristín) – Mar. Chovan, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Kozák, Brejčák, Semaňák, Dzivjak – Takáč, Zagrapan, Svitana – Handlovský, Bjalončík, Lapšanský – Rich. Huna, Rób. Huna, Mercier – Kundrik, Matej Paločko, Matúš Paločko

    Rozhodčí: Stano, Goga – Kacej, Jobbágy

    Diváci: 3 966
    bahis siteleri