Detva – Michalovce 4:3 (kon.) | Trenčín – Banská Bystrica 1:3 (kon.) | Zvolen – HC Slovan 2:3 (po pr.)
Poprad – Košice 3:1 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:3 (po pr.) | MAC Budapešť – Miskolc 5:2 (kon.)
konec
MAC Budapešť
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
sk Pátek 06.03.2020, 19:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z maďarského derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:39:21)
     
    Domáci hokejisti vybojovali v maďarskom derby zaslúžené víťazstvo. Hostia zlyhali v efektivite a hlavne v druhej tretine predviedli veľmi slabý výkon. Budapešť v tretej tretine priebeh zápasu viacmenej kontrolovala a aj keď sa podarilo Beauvillerovi znížiť, tak už hostia veľa ďalších príležitostí nemali. Víťazstvo domáceho celku napokon definitívne potvrdil po krásnom rýchlom protiútoku Krisztián Nagy. Budapešť sa vďaka tejto výhre posunula na 4. miesto skupiny B, na druhý Miškovec ale stráca štyri kolá pred koncom nadstavbovej časti 15 bodov. Miškovec má na poslednom postupovom mieste jednobodový náskok pred Nitrou.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:11 (33:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Posledný útok Budapešti sa skončil súbojmi o puk v rohu útočnej tretiny. Domáci fanúšikovia na tribúnach už oslavujú víťazstvo.
     
    59:25
    Valchař vypichol puk Macaulayovi a po jeho prihrávke pálil od modrej Láda. Bernard tento pokus zastavil.
     
    58:40
    Už sa viacmenej len čaká na záverečnú sirénu. Hostia puk nahodili za Bernardovu bránku, už ho ale ani len neskúšali dokorčuľovať a prenechali ho domácim.
     
    57:56
    Garát mizernou rozohrávkou puk prihral priamo do jazdy Sofronovi, ktorý sa ocitol úplne sám pred Rajnom. Ten jeho forhendový blafák do ľavej strany zneškodnil.
     
    57:09
    Oba celky si v strednom pásme rýchlo striedajú kontrolu nad pukom. Miškovcu sa čas veľmi rýchlo kráti...
     
    56:16
    Hostia sa ešte stále snažia o zníženie, domáci ich ale naďalej zastavujú už v strednom pásme. Na hráčoch Miškovca vidieť čoraz väčšie zúfalstvo.
     
    55:22
    Budapešť dáva gól!
    Domáci možno definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! KRISZTIÁN NAGY vystihol prihrávku hostí na vlastnej modrej čiare a prihral puk na pravú stranu Sofronovi, ktorý sa práve vrátil z trestnej lavice. Sofron mu ho potom vrátil pred bránkovisko Miškovca a Nagy z prvej napokon poslal puk nechytateľne pod hornú žŕďku. Asistencia: István Sofron, Chris Carlisle.
     
    55:14
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    54:54
    Szigeti zastavil útok hostí v strednom pásme a znovu odpálil puk za ich bránku. Táto presilovka je zo strany hostí čistá katastrofa.
     
    54:18
    Rossovi nakoniec odskočil puk na útočnej modrej čiare a domáci ho bez váhania odpálili až za Rajnovu bránku. Odtiaľ musia Miškovčania začínať svoj ďalší presilovkový útok.
     
    53:51
    Hostia zatlačili domácich do obrany, k strele sa ale kvôli výbornému pohybu hráčov Budapešti ešte nedostali. Stále tak prebieha výmena puku medzi hráčmi Miškovca.
     
    53:14
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Sofron – 2 min., napadnutie).
     
    52:36
    Vandane získal puk a po ľavej strane ho potiahol do útočného pásma. Nakoniec cez domáceho obrancu i vystrelil, jeho pokus k bližšej žŕďke ale brankár Bernard vyrazil.
     
    52:09
    Prvý útok MAC-u znovu zatlačil hostí a znovu získava čas rýchlou výmenou puku medzi hráčmi pri mantineli.
     
    51:48
    Domáci bránia veľmi dobre stredné pásmo a nútia hostí nahadzovať puky na zadný mantinel. Teraz to hráčom Miškovca nevyšlo a hostia tak vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    51:24
    Oba tímy v plnom počte.
     
    50:51
    Pittovu prihrávku na útočnú modrú čiaru vystihol Ross. Jeho prihrávku však spoluhráči v pásme Budapešti nezachytili a domáci otáčajú po zisku puku hru.
     
    50:02
    Rossova zablokovaná strela sa odrazila na pravú stranu priamo k Valchařovi, ktorému pri snahe o bekhendový blafák proti Bernardovi puk odskočil za bránku Budapešti.
     
    49:24
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Bálint Magosi – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Ryan Harrison – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Blake Orbán – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Barnabás Majoross – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    49:24
    Blake Orbán sa dostal po tvrdom hite do sporu s Bálintom Magosim a takmer sme videli druhú bitku dnešného zápasu. Rozhodcovia ale dokázali hráčov od seba oddeliť a už ich poslali na trestné lavice.
     
    48:59
    Nakoniec sa predsa len dostal z domácich hráčov k strele Sofron, jeho pokus ale zastavil lapačkou na hrudi brankár Rajna.
     
    48:39
    Prvý útok MAC-u Budapešť sa usadil v pásme Miškovca, skôr šlo ale o získavanie času ako o poriadny útok. Domáci si totiž puk prihrávali len pri mantineli.
     
    47:52
    Po dlhšej dobe zaútočili i domáci, okrem jednej Pozsgaiovej strely sa ale nedostali k ničomu nebezpečnému.
     
    47:36
    Beauviller si z ľavej strany naviedol puk medzi kruhy a vystrelil na Bernarda. Ten nepredviedol najistejší zákrok, na druhý pokus pred dorážajúcim Galaniszom ale puk chytil.
     
    47:11
    Domáci po vyhranom buly pred vlastným brankárom Bernardom vyhodili hrací predmet na zakázané uvoľnenie.
     
    47:04
    Ross tvrdo vypálil od modrej čiary a Bernard na dvakrát puk, i pred hráčmi Miškovca, chytil.
     
    46:33
    Vandaneovo nahodenie zastavil brankár MAC-u Bernard, rozohral ale veľmi zle. Szirányi ho po zisku v strednom pásme potiahol do útočnej tretiny, kde založil útok svojho celku.
     
    45:52
    Miškovec sa nezdržuje v tejto tretine s dlhou rozohrávkou a hneď po zisku puku ho nahadzuje na zadný mantinel. Hosťom sa ho ale darí získavať len zriedkavo.
     
    45:25
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    45:19
    Rossovo nahodenie od modrej vyrazil Bernard k Valchařovi, ktorý jeho bránku minul.
     
    44:55
    Hosťom ich skrátená presilovka zatiaľ vôbec nevychádza a doteraz sa im nepodarilo preniknúť do útočného pásma.
     
    44:26
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    44:10
    Miškovec dal gól!
    Hostia znižujú na rozdiel dvoch gólov! Domáci prepadli v strednom pásme a Harrison s FRANCISOM BEAUVILLEROM sa dostali do prečíslenia 2 proti 1. To zakončili úplne dokonale, keď po Harrisonovej prihrávke zľava namieril Beauviller z prvej presne k ľavej žŕďke Bernardovej bránky. Asistencie: Ryan Harrison, Davis Vandane.
     
    43:43
    Vas potiahol puk popri ľavom mantineli do tretiny Budapešti a spoza bránky ho posunul na vrchol kruhov k Rossovi. Jeho strelu chytil do lapačky skvele chytajúci brankár Budapešti Bernard.
     
    43:25
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Sofron – 2 min., podrazenie).
     
    43:08
    Dlhá kombinácia Budapešti v útočnom pásme neskončila úspechom, naopak, po teči Stretcha odskočil puk na striedačku Miškovca.
     
    42:45
    Domáci úvodné presilovkové vhadzovanie vyhrali a hneď sa rozostavili do tradičnej presilovkovej formácie.
     
    42:26
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Bence Szirányi – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    42:12
    Výborným forčekingom však hráči MAC-u donútili hostí k chybe a Szücs s Klempom dokázali podržať na niekoľko desiatok sekúnd puk v rohu útočnej tretiny.
     
    41:39
    Budapešť ďalší pokus Miškovca o útok zastavila už v strednom pásme. MAC potom nahodil puk na zadný mantinel, kde ho ale domáci vybojovať nedokázali.
     
    40:46
    Hostia po zisku puku rýchlo zaútočili a strelu z ľavého kruhu musel Rajna ramenom vytlačiť na ochrannú sieť.
     
    40:31
    Miškovec sa hneď od úvodu tretieho dejstva tlačí dopredu. Domáci sú zatlačení do obranného postavenia vo vlastnom pásme.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:55.
     
    Väčšina druhej tretiny, čo sa týka hokejovej úrovne, za veľa nestála, napokon ale priniesla tri góly a napriek tomu, že všetky tri prišli z hokejok domácich hráčov, sa skončila 2:1. Szigeti najprv zaskočil brankára hostí Rajnu prudkou a presnou strelou do horného rohu, vzápätí si však pri signalizovanom vylúčení spoluhráča nešikovnou snahou zastaviť puk strelil vlastný gól. Našťastie pre domácich sa hostia dlho neradovali, už zhruba o minútu a pol totiž vrátil domácemu celku trojgólový náskok svojim druhým gólom v zápase Tomáš Klempa. Miškovec tak bude musieť v tretej tretine poriadne zabrať, ak chce mať šancu zmazať trojgólové manko.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 11:10 (27:23)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:23
    Hostia zaváhali pri rozohrávke a domáci sa už tlačili do prečíslenia 2 proti 1. Ten však pokazili nepresnou prihrávkou a Miškovec sa pokúsi v druhej tretine ešte o jeden útok.
     
    38:47
    Budapešť dáva gól!
    Domáci po krásnom protiútoku navyšujú svoj náskok! Busenius zaviezol puk po pravej strane do útočného pásma, kde ho prenechal Stretchovi a ten nádhernou prihrávkou našiel pred bránkoviskom Miškovca TOMÁŠA KLEMPU. Ten z prvej poslal puk nechytateľne pod hornú žŕďku. Asistencie: Charles Gregory Stretch, Dylan Busenius.
     
    38:21
    Carlisleovo nahodenie od útočnej modrej čiary neprešlo na brankára Rajnu, a hostia potom hru otočili na opačnú stranu.
     
    37:53
    Klempa nezachytil prihrávku Buseniusa na útočnú modrú čiaru a domáci tak vyhadzujú puk na zakázané uvoľnenie.
     
    37:12
    Miškovec dal gól!
    Hostia kurióznym gólom znižujú! JÁNOS VAS si pri signalizovanej výhode spracovával prihrávku Patrika Kissa, to sa mu ale nepodarilo a puk chcel zastaviť Ákos Szigeti. Tomu však puk odskočil od hokejky smerom na vlastnú bránku a zaskočený brankár Bernard už na tento zásah nedokázal zareagovať. Bez asistencie.
     
    36:46
    Budapešť dáva gól!
    Domáci trochu z ničoho nič navyšujú svoj náskok na rozdiel troch gólov! ÁKOS SZIGETI potiahol puk od vlastnej modrej čiary do pásma hostí a od pravého mantinelu nádhernou strelou cez obrancu Miškovca namieril presne do ľavého horného rohu. Strela to bola krásna, gólman Rajna ju ale asi veľmi nečakal. Asistencie: Dylan Busenius, Andreas Bernard.
     
    36:14
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    35:58
    Hostia držia puk naďalej v útočnej tretine. Rossovu strelu z pravého kruhu vyrazil Bernard pred seba, tam sa ale cez domácich obrancov k dorážke nepretlačil Galanisz.
     
    35:18
    Po prihrávke spoza bránky sa ocitol pred bránkoviskom Budapešti úplne voľný Galanisz, taliansky gólman Bernard ale skvelým zákrokom jeho zakončenie zlikvidoval.
     
    34:42
    Vas sa chystal v pravom kruhu na strelu, cez prehustený priestor pred Rajnom ale puk neprestrelil a domáci obranca ho nakoniec vyhodil do stredného pásma.
     
    34:14
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Chris Carlisle – 2 min., sekanie).
     
    34:14
    Páterkovu strelu spomedzi kruhov vyrazil Bernard pravým betónom len pred seba a Páterka bol pri dorážke faulovaný. Presilovku tak získava i hosťujúci tím.
     
    33:25
    Hostia sa chcú dostať po oslabení do hry, domáci ich ale zatiaľ veľmi dobre napádajú a nedovoľujú im preniknúť k svojmu útočnému pásmu.
     
    32:49
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    32:36
    Buseniusovu prihrávku medzi kruhy sklepol Klempa pre Sofrona, ktorý však pri strele z voleja zlomil hokejku. Puk sa ale našťastie pre domácich dostal k Stretchovi, ktorý pokračuje v útoku Budapešti.
     
    32:04
    Domáci hrajú túto presilovku zatiaľ výborne a znovu sa nasťahovali do pásma svojho súpera.
     
    31:40
    Stretch sa cez stred obrany Miškovca dostal individuálne pred brankára Rajnu, ktorý ale jeho najprv zneškodnil jeho strelu spomedzi kruhov a potom i jeho bekhendovú dorážku.
     
    31:22
    Stretch krásnou krížnou prihrávkou z ľavej strany našiel v pravom kruhu voľného Sofrona, proti jeho strele sa ale stihol presunúť brankár Rajna.
     
    30:49
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Radim Valchař – 2 min., sekanie).
     
    30:42
    Hostia postupne začínajú zvyšovať svoju aktivitu a teraz sa usadili v pásme Budapešti. I tentoraz je ale ich útok zaseknutý pri mantineloch.
     
    29:51
    István Sofron znovu vyskúšal pozornosť brankára Rajnu, znovu ale brankár hostí úspešne zasiahol. Hostia sa po dlhej dobe usadzujú v útočnom pásme.
     
    29:02
    Harrison vyhral buly pred Rajnom a sám založil útok Miškovca. Jeho spoluhráči ale v útočnom pásme neuspeli a musia sa rýchlo vrátiť proti útočnej akcii domáceho celku.
     
    28:30
    Sofronov individuálny prienik sa skončil v rohu pásma hostí, kde sa k puku dostal Szirányi. Ten ale zase rozohral katastrofálne a puk vyhodil na ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    27:52
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    27:16
    Valchař však rýchlo zaviezol puk do pásma Budapešti. Tam si ho dvakrát vymenil Ross a Vas a nakoniec nepresnú Vasovu prihrávku zachytil Pozsgai.
     
    26:41
    Hostia tak hrajú presilovku. Vandaneovi po prihrávke Vasa preskočil pri náprahu na modrej čiare puk cez hokejku a domáci ho hneď vyhadzujú do útočnej tretiny.
     
    25:52
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Scott Macaulay – 2+2 min, krosček + 10 min. osobný trest, hrubosť). Trest odpyká István Gábor Szücs.
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (David Rodman – 2 min., hrubosť + 10 min. osobný trest, hrubosť).
     
    25:52
    Po ataku Stretcha na brankára Miškovca Rajnu vznikla v tretine hostí šarvátka, v ktorej sa dokonca medzi Rodmanom a Macaulayom strhla menšia bitka. Rozhodcovia budú určite rozdeľovať tresty.
     
    25:33
    Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme strieľal od modrej Láda, namieril ale len priamo na brankára Bernarda.
     
    25:24
    Domácim sa ale v tomto dejstve ešte nevydaril ani jeden jediný útok a znovu puk rýchlo stratili. Následne síce Macaulay zastavil prienik Magosiho, nepresnou prihrávkou ale poslal puk cez všetky čiary.
     
    24:51
    Vandane popri mantineli posunul puk na útočnú modrú na Ládu, ktorého nahodenie minulo Bernardovu bránku. Szücs sa dostal k odrazenému puku.
     
    23:57
    Rodmanovi sa otvoril priestor na krídle a krížnou prihrávku našiel Rossa. Ten z pravého kruhu vypálil, avšak znovu len do betónov domáceho gólmana Bernarda.
     
    23:29
    Oba tímy akoby sa nevedeli dostať do tempa. Ich hra je v druhej tretine plná nepresností, strát pukov a zbytočných sólových akcií.
     
    22:56
    I tentokrát sa však k ničomu nebezpečnému nedostali. Domáci vystihli prihrávku Galanisza a hneď nahodili puk na zadný mantinel svojho útočného pásma.
     
    22:23
    Harrison pristavil v ľavom kruhu puk pre Vojtkóa, ktorý minul Bernardovu bránku. Hostia sa dostali k odrazenému puku a pokračujú v kombinácii v pásme Miškovca.
     
    21:44
    Wehrs nepresnou kolmicou na Magosiho vyhodil puk z vlastného pásma na zakázané uvoľnenie.
     
    21:33
    Útok Budapešti však dlho netrval. Ani následný útok Miškovca nič nepriniesol, pretože Láda sa ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    20:55
    Beauviller si následne neporozumel s Magosim a puk v podstate daroval domácim. Tí sa usadili v pásme Miškovca.
     
    20:36
    Galanisz zadovkou v útočnej tretine našiel voľného Harrisona, ktorý z prvej minul Bernardovu bránku. Domáci otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:58.
     
    Miškovec bol v prvej tretine maďarského hokejového derby aktívnejším tímom a mal viac z hry, do šatne ale ide s dvojgólovým mankom. Domáci predviedli omnoho lepšiu efektivitu streľby ako hostia a po góloch Orbana a Klempu viedli v 10. minúte už 2:0. Obraz hry sa veľmi nezmenil ani v druhej polovici prvej tretiny, hostia však ani v nej nedokázali nájsť recept na zatiaľ výborne chytajúceho domáceho gólmana Bernarda. Ich úloha pre zvyšok zápasu je tak jasná – prekonať Bernarda a skúsiť otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas.

    Strely na bránku v 1. tretine: 16:13
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    Stretch nakoniec prenikol po pravej strane až za Rajnovu bránku a po jeho prihrávke pred ňu strieľal Szigeti. Rajna ľavým betónom puk vyrazil.
     
    19:03
    Domáci sú v závere prvého dejstva pod veľkým tlakom. Hostia majú puk na svojich hokejkách, avšak cez dobre organizovaných hráčov MAC-u sa ale nie a nie dostať k strele.
     
    18:40
    Pitt sa pretlačil do pásma Miškovca a okolo Patrika Kissa i do zakončenia, puk ale poriadne netrafil a z pravého kruhu minul Rajnovu bránku.
     
    18:01
    DVTK opäť preberá aktivitu a zatlačilo domácich hráčov do ich tretiny. Hostia si zatiaľ puk posúvajú len popri mantineli.
     
    17:30
    Magosi po zisku puku zaviezol hrací predmet do tretiny Budapešti, aby jeho tím vystriedal. To sa mu podarilo a Miškovec tak môže odpovedať svojim útokom.
     
    16:42
    Miškovec je teraz pod veľkým tlakom, kombinácia domácich ale prebieha predovšetkým pri mantineloch.
     
    16:25
    Buseniusova strela od modrej preletela tesne mimo Rajnovej bránky. Hráči MAC-u sa potom zmocnili puku a tlačia hostí do obranného postavenia.
     
    15:45
    Patrik Kiss vystihol rozohrávku domácich obrancov a hneď z ľavého kruhu ohrozil Bernarda. Domáci gólman dobre zasiahol vyrážačkou a puku sa potom zmocnili domáci hráči.
     
    15:15
    Budapešti sa pokus o kolmicu na Sofrona nevydaril a po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred Bernardovou bránkou.
     
    14:43
    Vasovo nahodenie zastavil brankár Bernard, ktorý i sám rozohral. Pitt po jeho prihrávke prenikol do útočnej tretiny a cez obrancu vypálil, gólman Miškovca bol ale pripravený a dobre zasiahol.
     
    13:51
    Sofron nakoniec po prieniku z ľavej strany ohrozil Rajnu, ten si ale s jeho pokusom poradil. Domácim sa rozohrávka znovu nedarí.
     
    13:19
    Hostia prevzali iniciatívu, domáci sú ale teraz veľmi dobre organizovaní v strednom pásme a vôbec im nedovoľujú prejsť do ich pásma.
     
    12:52
    Hostia zavreli domácich v ich tretine, nedokážu sa ale z rohov dostať do lepších streleckých pozícií.
     
    12:36
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    12:31
    Až teraz sa hosťom podaril prienik do tretiny Budapešti. Vandaneovu strelu od modrej Bernard znovu vyrazil a jeho obrancovia puk znovu odpratali do bezpečia.
     
    11:54
    Miškovcu sa nedarí znovu sa vrátiť do útočnej tretiny a domáci ich útok zastavujú na vlastnej modrej čiare.
     
    11:21
    Rossovu tvrdú strelu od modrej Bernard vyrazil pred seba, tam ale boli len jeho spoluhráči, ktorí puk vyhodili do pásma Miškovca.
     
    10:48
    Galanisz vyhral buly v pásme Budapešti a hneď založil útok svojho tímu. Ross prihrávkou do pravého kruhu pripravil pozíciu na strelu Wehrsovi, Bernard ju ale videl a chytil.
     
    10:36
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Barnabás Majoross – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    10:36
    Harrison si chcel nakorčuľovať na prihrávku z pravého krídla, medzi kruhmi ho ale zahákoval Majoross. Hostia tak získavajú svoju prvú presilovku v zápase.
     
    10:13
    Hostia zachytili rozohrávku domácich, potom ju ale sami pokazili, keď nepresnou prihrávkou na Harrisona vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    09:33
    Budapešť dáva gól!
    Domáci využívajú presilovku a odskakujú do dvojgólového náskoku! Stretch nahodil od pravého mantinelu puk na Rajnu, ktorému po teči TOMÁŠA KLEMPU vypadol a nakoniec sa dostal pred Rajnovi priamo na hokejku Klempovi. Ten si ho posunul doprava na bekhend a bez problémov ho poslal do odkrytej bránky Miškovca. Asistencia: Charles Gregory Stretch, Josh Pitt.
     
    09:18
    Hostia už na druhý pokus puk vyhodili zo svojho pásma a následne zachytili pri pravom mantineli pokus Stretcha o sólový prienik.
     
    08:56
    Domáci buly v útočnom pásme prehrali, Sofron ale obetavo puk zastavil. Na konci kombinácie Budapešti pálil z pravého kruhu práve Sofron, Rajna ale strelu pod rameno zneškodnil.
     
    08:38
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Ryan Harrison – 2 min., hákovanie).
     
    08:31
    Hrá sa teraz rýchlo zo strany na stranu. Páterka obral domácich obrancov o puk, hráči MAC-u ho ale vytlačili k mantinelu. Nakoniec ho posunul k Patrikovi Kissovi, ktorý mu vrátil, Páterka ho ale nedokázal zasiahnuť.
     
    08:03
    Hostia sa však veľmi rýchlo vrátili dozadu a domácich hráčov vytlačili do rohu. Puk potom získal Vas, ktorého strelu z vrcholu ľavého kruhu brankár Bernard vyrazil.
     
    07:16
    Beauviller potiahol puk po ľavom krídle za bránkou, jeho prihrávku ale medzi kruhmi nedokázal zasiahnuť Galanisz. Domáci prechádzajú do rýchleho protiútoku.
     
    06:37
    Miškovec však výrazne zvýšil svoju aktivitu a vysokým napádaním donútil domácich k chybe v rozohrávke. Harrisonova strela od modrej sa odrazila od hráčov pred Bernardom a aj keď puk skákal pred bránkoviskom Budapešti, tak ho Patrik Kiss nedokázal zasiahnuť.
     
    05:45
    Valchař prenikol do domácej tretiny po pravom krídle a cez obrancu vystrelil, Bernard ale opäť zasiahol úspešne. Domáci po zisku puku otáčajú hru.
     
    05:00
    Hostia hneď zaútočili. Vandane najprv vypálil tvrdo na Bernarda, ktorý však jeho strelu vyrazil a následne v strednom pásme vystihol rozohrávku domácich.
     
    04:08
    Budapešť dáva gól!
    Domáci po konci presilovky otvárajú skóre! Szigeti nádhernou prihrávkou od pravého mantinelu posúval puk pred bránkovisko na voľného BRANCEHO ORBANA, ku ktorému sa puk dostal i cez obrancu Miškovca Wehrsa. Orban puk hneď nasmeroval medzi betóny brankára Rajnu a ten sa nakoniec i trochu so šťastím pomaly dokĺzal do bránky. Asistencia: Ákos Szigeti, Chris Carlisle.
     
    04:02
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    03:45
    Sofron individuálne zaviezol puk do tretiny hostí, k strele sa ale nedostal. Puk tak posunul dozadu na Stretcha, ktorý strelou od modrej minul Rajnovu bránku.
     
    03:06
    Hostia po zisku puku úspešne zaútočili a Harrison dokonca z ostrého uhla vystrelil. Puk poslal zvonku do ľavej žŕďky Bernardovej bránky.
     
    02:20
    Domáci sa usadili v útočnej tretine a nakoniec Klempa vypálil z pravého kruhu spoza obrancu. Brankár Miškovca Rajna bol pripravený a úspešne zasiahol.
     
    02:02
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Bence Páterka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    01:52
    Hra je v úvode zápasu rozkúskovaná a ani jednému z tímov sa zatiaľ kombinácie veľmi nedaria. Busenius nepresnou prihrávkou na spoluhráča znovu vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    01:15
    Vas vyhral buly za seba na Vandanea, ktorý z prvej vypálil nepresne. Domáci potom úspešne rozohrali a usadili sa v tretine Miškovca.
     
    00:42
    Ross zachytil rozohrávku domácich, jeho prihrávka na Beauvillera ale nebola presná. Domáci puk následne nepresnou kolmicou na útočnú modrú čiaru vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    00:31
    Úvodné vhadzovanie vyhrali hostia, ich prvé nahodenie do tretiny Budapešti ale domáci hráči zastavili.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    MAC Budapešť bude hrať v bielych dresoch, Miškovec v červených.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    MAC Budapešť: Bernard (Bálizs) – Macaulay, Carlisle, Orbán, Busenius, Bugár, Pozsgai, Fejes, Garát – Szigeti, Stretch, Sofron – Terbócs, Majoross, Klempa – Kreisz, Pitt, Orban – Loczi, Nagy, Szücs

    DVTK Miškovec: Rajna (Adorján) – D. Kiss, Ross, Vandane, Láda, Wehrs, Szirányi – Magosi, Galanisz, Beauviller – Rodman, Vas, Valchař – Vojtkó, Harrison, P. Kiss – Páterka

    Rozhodca: Fridrich, Purgat – Synek, Vyšný.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v Tipsport Lige proti sebe doteraz postavili v 13 zápasoch a vzájomná bilancia hovorí v prospech MAC Budapešť, ktorý vyhral deväťkrát a štyrikrát s Miškovcom prehral. V tejto sezóne sa stretli päťkrát a i tentokrát z tohto porovnania vychádza lepšie Budapešť, ktorá vyhrala trikrát.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    15.9.2019: MAC Budapešť – DVTK Miškovec 5:3
    22.10.2019: DVTK Miškovec – MAC Budapešť 4:1
    8.1.2020: MAC Budapešť – DVTK Miškovec 3:2
    21.2.2020: DVTK Miškovec – MAC Budapešť 1:3
    23.2.2020: DVTK Miškovec – MAC Budapešť 2:0
     


    DVTK Miškovec

    Miškovec pred týmto zápasom drží posledné postupové miesto do play-off, keďže v skupine B je na druhom mieste. Na rozdiel od Budapešti je jeho forma pomerne dobrá, keď od debaklu 2:9 vo Zvolene z nasledujúcich siedmich zápasov vyhral päť. Miškovec má v porovnaní s domácimi výrazne lepšiu obranu (151 inkasovaných gólov), má však na konte o šesť strelených gólov menej (143 strelených gólov). V tabuľke zápasov vonku je DVTK Miškovec najlepším tímom v skupine B.

    Posledných 5 zápasov:
    DVTK Miškovec – MAC Budapešť 2:0
    Nové Zámky – DVTK Miškovec 3:4
    DVTK Miškovec – Michalovce 2:1 po nájazdoch
    Nitra – DVTK Miškovec 1:6
    DVTK Miškovec – Detva 2:3
     


    MAC Budapešť

    MAC Budapešť je po polovici nadstavbovej časti už bez reálnej šance na postup. Z piateho miesta skupiny B stráca Budapešť na Miškovec, ktorý drží posledné postupové miesto do play-off, už 18 bodov. Jej forma nie je príliš dobrá, z posledných desiatich zápasov totiž vyhrala len tri. Problémom domácich je predovšetkým obrana, ktorá je v tejto skupine po Detve druhou najhoršou (197 inkasovaných gólov). Z tímov v skupine B je Budapešť tretím najlepším tímom v domácich zápasov, z posledných troch zápasov ale prehrala dva.

    Posledných 5 zápasov:
    DVTK Miškovec – MAC Budapešť 2:0
    Detva – MAC Budapešť 2:5
    MAC Budapešť – Nové Zámky 1:3
    Michalovce – MAC Budapešť 3:0
    MAC Budapešť – Nitra 4:3
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu MAC Budapešť – DVTK Miškovec. Maďarské derby v skupine B Tipsport Ligy sa začne o 19:00.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 5. Orban (Szigeti, Carlisle), 10. Klempa (Stretch, Pitt), 37. Szigeti (Busenius, Bernard), 39. Klempa (Stretch, Busenius), 56. Nagy (Sofron, Carlisle) – 38. Vas, 45. Beauviller (Harrison, Vandane)


    MAC Budapešť: Bernard (Bálizs) – Macaulay, Carlisle, Orbán, Busenius, Bugár, Pozsgai, Fejes, Garát – Szigeti, Stretch, Sofron – Terbócs, Majoross, Klempa – Kreisz, Pitt, Orban – Loczi, Nagy, Szücs
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna (Adorján) – D. Kiss, Ross, Vandane, Láda, Wehrs, Szirányi – Magosi, Galanisz, Beauviller – Rodman, Vas, Valchař – Vojtkó, Harrison, P. Kiss – Páterka

    Rozhodčí: Fridrich, Purgat – Synek, Vyšný

    Diváci: 1 100
    bahis siteleri