Žižkov – Dukla Praha 5:2 (kon.) | Chrudim – Varnsdorf 5:2 (kon.) | Vyšehrad – Vítkovice 4:1 (kon.)
Prostějov – Ústí n. L. 1:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
5:2 (2:2)
FK Dukla Praha
Sobota 07.03.2020, 10:00 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (11:59:16)
     
    Dnešní zápas je u konce. Viktoria Žižkov zlomila vývoj utkání v druhém poločase a nakonec svého pražského rivala zdemolovalo 5:2.

    Domácí zažili neskutečný vstup do utkání. Už v 8. minutě se parádním zakončením k pravé tyči z přímého kopu prosadil Aleš Nešický, o minutu později si po centru z pravé strany srazil balón za záda vlastního gólmana dejvický záložník Daniel Souček. Vedení žižkovským fotbalistů ale nevydrželo dlouho, už v 14 . minutě překonal hostující střelec Lukáš Holík Milana Švengera. Vyrovnáno bylo o dvě minuty později, kdy nízký centr Dominika Preislera z levé strany doklepl do domácí branky Marek Fábry.

    Druhé dějství dnešního zápasu upatřilo domácímu týmu. Už ve 48. minutě se hlavou prosadil Igor Súkenníkm. V 69. minutě to bylo opět o dvě branky, když se Augusto Batioja dokázal dostat do zakončení centru z pravé strany. Vítězství domácí Viktorky zpečetil svou druhou trefou v zápase pět minut před koncem Ekvádorec Augusto Batioji, když doklepl balón za záda přesouvajícího se brankáře Matúše Hrušky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Viktoria bude po faulu na polovině hřiště rozehrávat volný kop, do útoku se ale hráči v červeno-bílém dresu už moc neženou.
     
    90+1
    David Čapek si v hlavičkovém souboji na polovině Dukly pomohl nedovoleným přidržením. Což neuniklo hlavnímu arbitrovi, který bez váhání odpískal faul.
     
    90
    Rozhodčí nastavil tři minuty.
     
    89
    Augusto Batioja odchází za pomoci doktorů do zámezí, nevypadá to ale, že by měl ekvádorský útočník ve službách pražského Žižkova do dnešního zápasu zasáhnout.
     
    88
    Aleš Nešický povedeným obranný zákrokem vypíchl míč unikajícímu Karstenu Ayongovi. Hra teď ale musí být na chvíli přerušena, po nevybíravém zákroku totiž zůstal na zemi ležet Augusto Batioja.
     
    87
    Samuel Dancák (Dukla Praha) na polovině hřiště tvrdě přejel Augusta Batioju, za což mu hlavní rozhodčí ukázal žlutou kartu.
     
    87
    Igor Súkenník si na polovině hřiště pomohl při zpracování míče rukou, Dukla tak bude zahrávat volný kop.
     
    86
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Egon Vůch, přichází Farid Nabijev.
     
    85
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Fanoušci domácí Viktorie bouří, už je to o tři branky! Centr Aleše Nešického z levé strany na zadní tyč ještě dokázal vrátit před branku Dukly jeden z domácích útočníků, který nízkým centrem přesně našel nohu AUGUSTA BATIOJI. Tomu už jen stačilo z první doklepnout balón za záda přesouvajícího se Matúše Hrušky.
     
    84
    Pas Egona Vůcha na levé křídlo srazil jeden z hostujících obránců na roh.
     
    83
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Luis Gil, přichází David Čapek.
     
    83
    Tentokrát chybělo opravdu málo! Povedeně umístěná střela Aleše Nešického prolétla těsně nad pravou spojnici dejvické branky.
     
    82
    Po nedovoleném zákroku bude domácí Viktorka zahrávat další nadějně vypadající volný kop. K míči se opět staví Aleš Nešický, uvidíme další branku?
     
    81
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Mohamed Doumbia, přichází Ondřej Ullman.
     
    81
    Po vyboxovaném centru Aleše Nešického to zkusil Luboš Tusjak, jeho razantní přihrávka z levé strany nakonec ale nikoho z hráčů v červeno-bílém dresu nenašla.
     
    80
    Aleš Nešický nakrátko rozehrál balón na Luboše Tusjaka, jehož centr srazil jeden z dejvických obránců vlastním tělem do zámezí. Další roh.
     
    79
    Jiří Piroch musel pod náporem napadajícího Augusta Batioju odkopnout míč do zámezí, Žižkov tak bude zahrávat další roh.
     
    78
    Tak tenhle signál domácím moc nevyšel. Po pasu Egona Vůcha z levé strany za dejvickou obranu se žádný z hráčů nevydal, míč tak nakonec skončil v zámezí za brankou Matúše Hrušky.
     
    77
    Tak tohle nebyl vůbec špatný centr, Luis Gil zprava poslal balón na zadní tyč přesně do míst, kam si nabíhal Augusto Batioja. Nebýt dobrého obranného zákroku Samuela Dancáka mohli by se zřejmě domácí fanoušci radovat už z páté branky.
     
    76
    Pas Daniela Tetoura z pravé strany hřiště za žižkovskou defenzívu vystihl jeden z obránců, který si tak na své konto připisuje další důležitý obraný zákrok.
     
    75
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází David Bezdička.
     
    74
    Centr šikovného žižkovského záložníka Augusta Batioji z levé strany hřiště skončil na noze prvního dejvického obránce, který z první poslal balón do zámezí.
     
    73
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Souček, přichází Karsten Ayong.
     
    73
    Rychlý útok Dukly ukončil pomezní rozhodčí odmáváním ofsajdu.
     
    72
    Zpoza hostující šestnáctky to teď zkusil Luis Gil, branku Dukly ale nakonec těsně přestřelil.
     
    71
    U pasu za dejvickou obranu mířeného na nabíhajícího Augusta Batioju byl jako první hostující obránce, který z první poslal balón pod sebe na gólmana Matúše Hrušku.
     
    69
    Žižkov právě vstřelil branku!
    A už je to zase o dvě branky! Centr Aleše Nešického z levé strany na zadní tyč vrátil před branku Dukly Marek Opluštil, kde se do gólového zakončení pod břevno dostal žižkovský střelec AUGUSTO BATIOJA!
     
    68
    Jeden z hostujících hráčů si v hlavičkovém souboji s Egonem Vůchem pomohl nedovoleným způsobem, Žižkov teď tak bude zahrávat nadějně vypadající volný kop z levé strany hřiště.
     
    67
    Nadějně vypadající domácí útok ukončil ofsajd, ve kterém se nacházel rychlonohý záložník Augusto Batioja.
     
    66
    Egon Vůch se dostal do zakončení odraženého balónu z levé strany hřiště, z první ale nedokázal letící balón trefit ideálně, ten tak skončil v ochranné síti nad hostující brankou.
     
    65
    Tak to byla šance! Gólman Matúš Hruška centr letící k zadní tyči podskočil, nebýt výborného obranného zákroku Dominika Preislera, který dokázal balón na poslední chvíli odhlavičkovat do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky, míč by nepochybně skončil za zády dejvického gólmana.
     
    64
    Po nedovoleném zákroku na pravé straně hřiště bude domácí Viktoria zahrávat nadějně vypadající volný kop.
     
    63
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Marek Fábry, přichází Filip Hašek.
     
    62
    Lukáš Holík to zkusil zpoza domácí šestnáctky. Jeho zakončení nedosahovalo potřebných kvalit, míč totiž proletěl vysoko nad břevnem žižkovské branky a branku Milana Švengera tak vůbec neohrozil.
     
    61
    Dlouhý výkop Milana Švengera nebyl přesný, míč nakonec skončil na polovině hřiště v zámezí. Dukla tak bude házet aut.
     
    60
    Nadějně vypadající útok Dukly ukončil ofsajd.
     
    59
    Ondřej Žežulka se nečekaným pasem podél levé lajny pokusil najít nabíhajícího Augusta Batioju, jeho přihrávka za dukelskou obranu ale byl moc dlouhý, balón tak skončil v zámezí za brankou Matúše Hrušky.
     
    58
    Mohamed Doumbia nedovoleným způsobem na polovině hřiště zastavil Egona Vůcha, Viktoria Žižkov tak bude rozehrávat další volný kop.
     
    56
    Domácí centr z poloviny hřiště sice dokázal najít hlavu jednoho z hráčů Viktorie, ten zády k brance ale dokázal balón umístit pouze do míst, kde už čekal připravený Matúš Hruška.
     
    55
    Po faulu na polovině hřiště bude Žižkov zahrávat volný kop.
     
    54
    Přízemní centr Egona Vůcha z levé strany hřiště nebyl vůbec špatný, žádný z domácích útočníků přesto na balón letící v prostoru penaltového kopu nedosáhl.
     
    53
    Vysoký hostující centr z hloubi pole z levé strany byl nepřesný, míč nakonec skončil v zámezí za brankou žižkovského gólmana Milana Švengera.
     
    52
    Ondřej Žežulka (Žižkov) musel zatáhnout za záchranou brzdu a zastavit tak rychlý hostující brejk. Za faul na kapitána Dukly Daniela Tetoura mu nakonec rozhodčí ukázal očekávanou žlutou kartu.
     
    51
    Augusto Batioja se v levém rohu hostující šestnáctky šikovně obtočil kolem svého obránce. Jeho následné zakončení skončilo sražené jedním z hráčů Dukly.
     
    50
    Jeden z hostujících hráčů si v souboji na polovině hřiště nedovoleným způsobem přidržel Augusta Batioju.
     
    49
    Centr Daniela Tetoura z pravé strany hřiště vápno domácího celku přeletěl. Hostující fanoušci se ještě dožadovali odpískání penalty za přidržení nabíhajícího hráče jedním z obránců, hlavní rozhodčí ale jejich prosby nevyslyšel.
     
    48
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Domácí Viktoria se opět ujímá jednobrankového vedení! Po centru od levého rohového praporku se do zakončení hlavou u zadní tyče dostal IGOR SÚKENNÍK, který razantní střelou k pravé tyči poslal balón za záda přesouvajícího se Matúše Hrušky.
     
    47
    Luis Gil razantním nízkým centrem z levé strany poslal balón před branku Dukly, tak se k němu ale jako první dostal jeden z obránců, který tak zastavil nadějně vypadající útok Žižkova.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu měli na starost hráči hostující Dukly.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči už jsou zpátky na hrací ploše, druhý poločas začne během pár minut.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:06.
     
    První poločas je u konce. Žižkovská Viktoria po výborném vstupu do utkání o svůj dvoubrankový náskok přišla, stav zápasu je tak zatím nerozhodný 2:2.

    Domácí zažili neskutečný vstup do utkání. Už v 8. minutě se parádním zakončením k pravé tyči z přímého kopu prosadil Aleš Nešický, o minutu později si po centru z pravé strany srazil balón za záda vlastního gólmana dejvický záložník Daniel Souček. Vedení žižkovským fotbalistů ale nevydrželo dlouho, už v 14 . minutě překonal hostující střelec Lukáš Holík Milana Švengera. Vyrovnáno bylo o dvě minuty později, kdy nízký centr Dominika Preislera z levé strany doklepl do domácí branky Marek Fábry.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Centr Michala Řezáče z pravé straně hřiště na zadní tyč sice skončil u jednoho z hráčů v červeno-bílém dresu, ten si ale při zpracování pomohl rukou, což neuniklo hlavnímu arbitrovi, který bez váhání odpískal faul.
     
    45
    Rozhodčí nastavil jednu minutu.
     
    44
    Jiří Piroch (Dukla Praha) na pravé straně hřiště stáhl k zemi unikajícího Augusta Batioju, za což mu rozhodčí ukázal žlutou kartu. Viktoria navíc bude zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    42
    Závar před brankou Žižkova po centru Martina Chlumeckého z levé strany ukončil rozhodčí, který si všiml nedovoleného zákroku kapitána hostujícího celku Daniela Tetoura. Milan Švenger tak bude odkopávat od vlastní branky.
     
    41
    Proti dlouhému pasu za domácí obranu musel vyběhnout sám gólman Milan Švenger, který tak svým včasným zákrokem zabránil velké dukelské šanci.
     
    40
    Mohameda Doumbiu zasáhla razantní domácí trefa ze střední vzdálenosti do obličeje. Hra tak musí být kvůli drobnému zranění dejvického hráče na chvíli pozastavena, vypadá to ale, že by důrazný hostující záložník měl v dnešním zápase pokračovat.
     
    39
    Aleš Nešický (Žižkov) obdržel za svůj předchozí zákrok na polovině hřiště žlutou kartu.
     
    39
    Obrovská šance Dukly! Při přečíslení 3 na 1 našel Dominik Preisler přihrávkou zleva u vzdálenější tyče úplně volného Marka Fábryho, ten se však nacházel v ofsajdu.
     
    38
    K zakončení odraženého balónu za hranicí domácí šestnáctky se dostal Dominik Preisler. Jeho přízemní pokus umístěný k levé tyči nakonec skončil v rukavicích gólmana Milana Švengera, který si tak na své konto připsal další povedený zákrok.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Augusto Batioja (FK Viktoria Žižkov).
     
    37
    Centr z poloviny hřiště od Luboše Tusjaka branku Dukly neohrozil, jeden z domácích hráčů se totiž při pokusu uvolnit se do náběhu dopustil útočného faulu.
     
    36
    Marek Fábry (Dukla Praha) na polovině hřiště stáhl unikajícího Aleše Nešického k zemi, rozhodčí mu za to ukázal žlutou kartu. V příštích soubojích si tak výrazný dejvický útočník už bude muset dávat pozor.
     
    35
    Ani tenhle centr z hloubi pole neohrozil dejvickou branku, k balónu se u přední tyče dostal jako první jeden z hostujících obránců, který balón bez problémů odhlavičkoval do bezpečí.
     
    34
    Po faulu na levé straně hřiště bude Viktoria zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    33
    Daniel Kozma parádní přihrávkou obloučkem našel škvíru v žižkovské obraně, Marek Fábry stojící na hranici šestnáctky se ale po míči vydal pozdě, na fantastický pas do běhu tak nakonec nedosáhl.
     
    32
    V rychlostním souboji na levé straně hřiště předčil Ondřej Žežulka dejvického útočníka Marka Fábryho a zastavil tak rodící se hostující brejk.
     
    31
    Ani tentokrát nebyl dlouhý pas na levé křídlo na nabíhajícího Dominika Preislera přesný, míč tak opět skončil v zámezí za domácí brankou.
     
    30
    Hráči Dukly si teď na pravém křídle moc nerozuměli. Marek Fábry chtěl přihrávkou do běhu najít Mohameda Doumbiu, ten myšlenku svého spoluhráče ale nepochopil a za míčem se nevydal.
     
    29
    Žižkov kombinuje na vlastní polovině, k míči se dostal i gólman Milan Švenger.
     
    28
    Nadějně vypadající útok Dukly ukončuje ofsajd, ve kterém se nacházel Marek Fábry.
     
    27
    Ani tentokrát nedokázala Dukla centrem od rohového praporku ohrozit branku Žižkova. K balónu se nakonec dostal jeden z obránců v červeno-bílém dresu.
     
    26
    Marek Fábry se dostal v pravém rohu domácího vápna k odraženému míči, který z první poslal směrem k brance Milana Švengera. Do trajektorie střely nakonec zasáhl nohou jeden z žižkovských obránců, který srazil balón na roh.
     
    25
    Centr Dukly do pravého rohového praporku domácí branku neohrozil, rozhodčí si totiž všiml ležícího hráče Žižkova na zemi a odpískal útočný faul.
     
    24
    Gólman Viktorie Milan Švenger se už zvedá na vlastní nohy a vypadá to, že by měl v dnešním zápase pokračovat.
     
    23
    Milan Švenger dokázal nebezpečně vypadající nápor Dukly ukončit vyboxováním míče do zámezí na roh, zřejmě se přitom ale lehce poranil. Hra tak musí být na chvilku přerušena.
     
    23
    Tak to byla šance! Po parádním pasu za obranu se do samostatného úniku na žižkovskou branku dostal Marek Fábry. Ten nakonec svým zakončením z hranice šestnáctky umístil balón těsně nad domácím břevnem.
     
    21
    Dominik Preisler dlouhý pas na levé křídlo sice ještě stihl skluzem udržet ve hřišti, k odraženému balónu se jako první dostal pravý obránce Michal Řezáč, který tak poměrně jednoduše mohl založit rychlý brejk Dukly.
     
    20
    Luis Gil si šikovně na levé straně hřiště zasekávačkou obešel dva dejvické obránce. Namísto toho, aby míč poslal do nohy, se pokusil překonat ještě jednoho hráče Dukly, to už se mu ale nakonec povedlo.
     
    19
    Domácí se šikovně na levé straně hřiště prokombinovali až k centru, ten však letěl pouze na hlavu prvního dejvického obránce, který bez problémů odhlavičkoval balón do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    18
    Luis Gil se pokusil ve střed hřiště prosmýknout mezi třemi dejvickými hráči, o míč ale nakonec přišel.
     
    17
    Hráči Žižkova si teď na levé straně hřiště moc nerozuměli, jeden z hráčů v červeno-bílém si zpětnou přihrávku po hozeném autu dokázal zpracovat hrudí pouze do zámezí.
     
    16
    Dukla právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Nízký centr Dominika Preislera z levé strany před žižkovskou branku doklepl placírkou za záda domácího gólmana Milana Švengra MAREK FÁBRY.
     
    14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je zápas! Na konci rychlého dejvického brejku stál LUKÁŠ HOLÍK, který z pravé strany hřiště střelou k bližší tyči jednoduše uklidil míč za záda přesouvajícího se Milana Švengra.
     
    12
    Nízký žižkovský centr z levé strany skončil v rukavicích dejvického gólmana Matúše Hrušky.
     
    10
    Lukáš Holík se šikovným obloučkem za žižkovskou obranu pokusil najít na pravé straně hřiště nabíhajícího spoluhráče, pas byl nakonec ale moc dlouhý, balón tak skončil v zámezí.
     
    9
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé! Po centru Jaroslava Diviše z pravé strany na zadní tyč si DANIEL SOUČEK sám srazil balón do vlastní sítě.
     
    8
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Tak to byla fantastická trefa! ALEŠ NEŠICKÝ se ujal exekuce standardního kopu a parádní trefou nechytatelně umístil balón k pravé tyči hostující branky. Matúš Hruška se po balónu jen marně natahoval.
     
    7
    Jiří Piroch teď v hlavičkovém souboji na hranici vápna tvrdě zajel do Augusta Batioji, vyvázl z toho bez žluté karty, domácí Žižkov ale bude zahrávat nadějně vypadající volný kop.
     
    5
    Dlouhý pas na levé křídlo na nabíhajícího Lukáše Holíka byl nepřesný, rychlonohý dejvický útočník na míč nedosáhl, ten tak skončil v zámezí za brankou Milana Švengra.
     
    4
    Marek Fábry nedosáhl ve středu hřiště na přihrávku z pravé strany, míče se tak opět zmocnila Viktoria, která je v úvodních minutách aktivnějším celkem.
     
    3
    Dlouhý pas za domácí obranu skončil na hlavně Ondřeje Žežulky, který sebejistou hlavičkou poslal balón k vlastnímu brankáři Milanu Švengrovi.
     
    2
    Viktorka opět zahrozila z levé strany, ani tentokrát centr mířený na přední tyč nenašel v šestnáctce nikoho z hráčů v červeno-bílém dresu.
     
    2
    Nízký domácí centr z levé strany skončil na noze prvního dejvického obránce. Dukla tak může jít do rychlého protiútoku.
     
    1
    Augusto Batioja poslal ze středového kruhu placírkou míč pod sebe, dnešní utkání je oficiálně zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Kapitáni obou týmů, Milan Švenger a Daniel Tetour, si už potřásli pravicí. Na úvodním losu byl úspěšnější žižkovský gólman, úvodní výkop tak bude mít na starost Viktoria.
     
    Hráči za hlasitého skandování domácích fanoušků přicházejí na hřiště. Domácí Viktoria nastoupí v klasických červeno-bílých dresech, hosté z Dejvic přijeli ve žlutém.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Žežulka, Tusjak, Opluštil, Jaroslav Diviš – Súkenník, Nešický, Gil, Řezáč – Batioja, Vůch.
    Náhradníci: K. Hrubeš – Bazal, Nabijev, Antl, Bezdička, Čapek, Dudl.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Piroch, Chlumecký, Preisler, Dancák – Doumbia, Daniel Tetour (C), D. Souček, Lu. Holík – Kozma, Fábry.
    Náhradníci: Šťovíček – F. Hašek, Krunert, Ayong, Kovaľ, Fišl, Ullman.

    Rozhodčí: Lerch – Kubr, Flimmel.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražského Žižkova, kde za necelou hodinu propukne duel mezi Viktorkou a Duklou. Přejeme příjemnou zábavu.
    Své 22. narozeniny oslavil den před utkáním se Žižkovem slovenský fotbalista ve službách Dukly Samuel Dancák
     
    FK DUKLA PRAHA – 4. místo, 31 bodů, skóre 34:21

    Dejvická Dukla se po pádu z první ligy automaticky řadí k velkému aspirantovi na postup zpět mezi fotbalovou smetánku. Hráči armádního celku zakončili fotbalový podzim se ziskem 31 bodů na čtvrtém místě, na třetí Zbrojovku, která by momentálně postoupila do baráže přitom svěřenci Romana Skuhravého ztrácí pouze kvůli horšímu skóre.

    Kádr Dukly se přes zimu příliš nezměnil. Jednadvacetiletý slovenský střelec Marek Fábry se po konci profesionálního kontraktu v Nitře přestěhoval do Dejvic. To, že budou dres rudo-žlutého celku hájit i v příštích sezónách, potvrdili podpisem nové smlouvy Lukáš Holík a Daniel Tetour.

    Pouze jeden z hráčů opustil kádr velkého aspiranta na postup. Útočník David Bezdička kvůli malému hernímu vytížení přestoupil do žižkovské Viktorie.

    ZÁPASY V ZIMNÍ PŘÍPRAVĚ:

    11.01.2020 Bohemians – Dukla 2:1
    18.01.2020 Dukla – Jablonec 2:3
    22.01.2020 Dukla – Příbram 6:0
    25.01.2020 Dukla – Žižkov 2:1
    25.01.2020 Hostouň – Dukla 0:6
    29.01.2020 Táborsko – Dukla 0:1
    01.02.2020 Vlašim – Dukla 2:3
    08.02.2020 Hradec Králové – Dukla 2:3
    12.02.2020 Dukla – Varnsdorf 1:5
    14.02.2020 SV Ried – Dukla 2:0
    22.02.2020 Chrudim – Dukla 1:4
    29.02.2020 Dukla – Plzeň B 4:1
    Žižkov představil nového maskota, který bude bavit diváky od začátku jara na každém domácím zápase
     
    FK VIKTORIA ŽIŽKOV – 6. místo, 26 bodů, skóre 26:21

    Fotbalu na Žižkově se blýská na lepší časy. Klub během zimní přestávky převzal podnikatel Martin Louda, který chce tradiční český klub přivést zpátky do první ligy, povést by se mu to mohlo už v letošní sezóně. Pražský Viktoria totiž zažila fotbalový podzim snů, hráči červeno-bílého celku získali 26 bodů a přezimovali na šesté příčce.

    Přes zimu se kádr Žižkova rozrostl o několik nových hráčů. Z Dukly přišel útočník David Bezdička, kterého v útoku doplnil juniorský reprezentant Azerbajdžánu Faríd Nabiyev. Trenér Hašek si do svého týmu navíc vybral dva obránce z Letné, Jan Pavlík uzavřel smlouvu na tři a půl roku, Václav Dudl pak pomůže Viktorii do konce sezóny.

    Kádr druholigového celku opustil pouze jeden hráč a to pravý obránce Isaac Muleme, který odešel hrát do slovenské Nitry.

    ZÁPASY V ZIMNÍ PŘÍPRAVĚ:

    11.01.2020 České Budějovice – Žižkov 1:7
    18.01.2020 Žižkov – Podbrezová 2:0
    23.01.2020 Plzeň – Žižkov 0:0
    25.01.2020 Dukla – Žižkov 2:1
    01.02.2020 Žižkov – Varnsdorf 2:1
    05.02.2020 Benešov – Žižkov 1:3
    08.02.2020 Teplice – Žižkov 2:1
    15.02.2020 Žižkov – Velvary 2:0
    22.02.2020 Pardubice – Žižkov 2:1
    29.02.2020 Žižkov – Sokolov 3:3
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Druhá liga je po dlouhé zimní přestávce zpátky. V prvním jarním kole na sebe v malém pražském derby před televizními kamerami narazí dva tradiční celky, červeno-bílá Viktoria Žižkov na domácím pažitu přivítá dejvickou Duklu. Oba kluby ještě můžou zasáhnout do boje o postup, právě vzájemný zápas tak může být zlomovým momentem sezóny.

    Poslední vzájemné soutěžní utkání dopadlo lépe pro hráče armádního celku. Ti šli už ve 21. minutě po gólovém zásahu Španěla Pabla Gonzaleze do jednobrankového vedení, vítězství Dukly zpečetil čtrnáct minut před koncem přesnou trefou z penalty Daniel Tetour.

    Žižkovská Viktoria naposledy dokázala porazit Duklu před devíti lety. O motivaci tak budou mít hráči červeno-bílého celku v sobotním utkání stoprocentně postaráno.

    Sobotní utkání odřídí kontroverzní sudí Ondřej Lerch, po stranách mu budou asistovat Jaroslav Kubr a Milan Flimmel.

    POSLEDNÍ 3 VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ:

    12.10.2018 Žižkov – Dukla 0:1
    04.08.2019 Dukla – Žižkov 2:0
    25.01.2020 Žižkov – Dukla 1:2
     
    Krásné ráno všem sportovním nadšencům! Fotbalové jaro je zpátky a s ním i FORTUNA : Národní liga ve kterém se v malém pražském derby proti sobě postaví FK Viktoria Žižkov a FK Dukla Praha. Zápas začíná v 10:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.

    Libor Kokoška

    Branky: 8. Nešický, 9. D. Souček (vla.), 48. Súkenník, 69. Batioja, 85. Batioja – 14. Lu. Holík, 16. Fábry

    Karty:   37. Batioja (ZIZ), 39. Nešický (ZIZ), 52. Žežulka (ZIZ) – 36. Fábry (DUK), 44. Piroch (DUK), 87. Dancák (DUK)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Žežulka, Tusjak, Opluštil, Jaroslav Diviš (75. Bezdička) – Súkenník, Nešický, Gil (83. Čapek), Řezáč – Batioja, Vůch (86. Nabijev).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Bazal, Nabijev, Antl, Bezdička, Čapek, Dudl.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Piroch, Chlumecký, Preisler, Dancák – Doumbia (81. Ullman), Daniel Tetour (C), D. Souček (73. Ayong), Lu. Holík – Kozma, Fábry (63. F. Hašek).
    Náhradníci: Šťovíček – F. Hašek, Krunert, Ayong, Kovaľ, Fišl, Ullman.

    Rozhodčí: Lerch – Kubr, Flimmel
    bahis siteleri