Yeni Malatyaspor – Konyaspor 1:1 (kon.) | Gaziantep – Trabzonspor 1:1 (kon.) | Göztepe – Başakşehir 0:3 (kon.)
Fenerbahce – Denizlispor 2:2 (kon.)
konec
Gazişehir Gaziantep F.K.
1:1 (0:1)
Trabzonspor AŞ
Sobota 07.03.2020, 15:00 • Gaziantep Stadyumu (Gaziantep) • Turecká Superliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 25. kolo Turecké Superligy, a to na utkání mezi Gazişehir Gaziantep F.K. – Trabzonspor AŞ. Trabzonspor, jenž se nachází na druhém místě dnes bude velkým favoritem, ovšem domácí budou těžkým soupeřem. Výkop je stanoven na 15:00.
     
    Gazişehir Gaziantep F.K. se nachází na 9. místě s 31 body. Domácí mají v posledních pěti zápasech poměrně průměrnou formu. Na kontě mají 2 výhry, 2 prohry a jednu remízu. Právě minulý víkend nadešla ta druhá prohra, a to konkrétně na půdě prvního Baseksehiru. Gaziantep smolně prohrál 3:1 a propadl se o jednu příčku v tabulce. Domácí dnes čeká opět těžký duel, tentokrát však přijede druhý celek tabulky, čímž je Trabzonspor. Poslední vzájemný duel skončil takřka jednoznačně, výhrou Trabzonsporu 4:1. Uvidíme, jak tomu bude dnes.
     
    Trabzonspor AŞ se nachází na 2. místě s 48 body. Hosté mají o dost lepší formu jak jejich dnešní soupeř. Na kontě totiž mají 4 výhry, jednu remízu a 0 proher. V minulém kole se jim podařilo zvítězit proti Rizesporu, a to vysoko 5:2. Právě díky této výhře dotáhli Basaksehir na pouhý bodík. Jestli dnes favorit Trabzonspor zvítězí, posune se do čela tabulky. Stejně bodů mají ještě dva týmy, kýmž je Sivasspor a Galatasaray. Pro Trabzonspor je tudíž dnešní výhra povinností. Do utkání nenastoupí tři hráči, mezitím jsou další dva v nejistém startu.
     
    Vzájemné utkání

    19.10.19 – Trabzonspor – Gaziantep 4:1
    21.12.10 – Trabzonspor – Gaziantep 2:2
    17.1.09 – Trabzonspor – Gaziantep 1:0
    2.3.05 – Trabzonspor – Gaziantep 3:0
    3.12.02 – Gaziantep – Trabzonspor 2:4
     
    Úvodní sestavy:

    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Júnior Morais, Tosca, Kana-Biyik, Djilobodji, Ceylan – Özer, A. Sousa, Vural – Kayode, Maxim.
    Náhradníci: Yılmaz – Pawlowski, Twumasi, Chibsah, Demir, S. Diarra, Uğurlu, Olkowski, Aktaş, Soyalp.

    Trabzonspor AŞ: Çakır – Çörekçi, M. da Costa, Campi, Novák – Obi Mikel – Ekuban, J. Sosa, B. Ndiaye, A. Nwakaeme – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Dursun, Guilherme, Basaçikoglu, Manoel, Parmak, Türkmen, Ömür, Asan, Erdogan.

    Rozhodčí: H. Özkahya – İ. Uyarcan, V. Narinç.
     
    Hráči jsou již připraveni na hřišti. Domácí dnes nastupují v bílých dresech, zatímco hosté v dresech tmavě fialových.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří se ihned pokoušeli rychlou přihrávkou proniknout směrem dopředu, obrana je však úspěšně zastavila.
     
    2
    I domácí se zkoušeli dostat do první příležitosti, ta ale skončila se zdviženým praporkem. Olarenwaju Kayode se totiž dostal do ofsajdového postavení.
     
    3
    Třetí minuta a první velká šance! Kenan Özer obdržel výtečnou přihrávku za obranu, díky které se následně dostal do ještě lepšího zakončení. Brankáře Trabzonsporu mu však vystavil stopku.
     
    4
    Gaziantep poté zahrávali první rohový kop utkání, ovšem žádná další velká šance po něm nepřišla.
     
    6
    Šest minut hry za námi a domácí jsou zatím jednoznačně lepším týmem, uvidíme co nám přinesou následující minuty.
     
    7
    i na druhé straně, se hosté dostali do větší situace! Anthony Nwakaeme též obdržel výbornou přihrávku, jenže i zde úřadoval brankář a situace byla i nakonec ofsajdová.
     
    9
    V dresu Trabzonsporu hraje jediná Česká stopa v tomto utkání, kýmž je Filip Novák na pozici levého beka. Dnes je to již jeho 19 utkání v této sezóně, tak uvidíme zda jeho tým poputuje po tomto zápase na první příčku ligy.
     
    10
    Hráčů ke sledování je v tomto zápase opravdu hodně, ti se ale prozatím moc nevyjádřili a ani si neužili míč na kopačkách.
     
    11
    Gaziantep se po pravé straně procpal až do brankoviště. Vše začalo krásnými houslemi Vurala, jenž míč následně posunul na doslova volného Adrého Sousu. Jeho pokus zpoza vápna však na branku vůbec nezavítal.
     
    13
    Je tu poměrně zbytečný faul Johna Obiho Mikela, který akorát dovolil domácímu celku přímý kop z dosti slušné pozice.
     
    14
    Z přímého kopu nakonec nic nebylo. Hosté se dokázali hladce ubránit a nyní tak mohou založit rychlý protiútok.
     
    16
    Po levé straně se směrem pokoušel dostat Anthony Nwakaeme, jenže u míče byl nejdříve rychleji jeden z obránců a následně Nwakaeme uklouzl. Následuje tak odkop do brány.
     
    17
    Ještě po té akci byl domácí obránce ošetřován, ovšem v utkání bude nakonec pokračovat.
     
    19
    Rychle na druhou stranu! Z levé strany přilétl zajímavý centr přesně na hlavičku Olarenwajua Kayodeho, jenž ohrozil branku, ale pouze vedle.
     
    20
    I ze strany hostů nadešel rychlý a hlavně načechraný centr do vápna, kde se do hlavičky či teče tlačil Anthony Nwakaeme. Balón mu nakonec o pár centimetrů odskočil.
     
    22
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku!! Kamil Çörekçi poslal z pravé strany vynikající centr na přední tyč, kde nečekal nikdo jiný než CALEB EKUBAN, jenž nedal brankáři žádnou šanci. Trabzonspor tak momentálně postupuje na první příčku.
    22. Caleb EKUBAN - 0:1
     
    23
    Poměrně velká rána pro domácí, neboť do teď to byli právě oni, kteří vyhrávali důležité údaje ve statistickém okénku, ovšem stačilo jedno zaváhání a favorit toho okamžitě potrestal.
     
    24
    Domácí zahrávali dnes již druhý rohový kop, po něm se jim ale vyrovnat nepodařilo. Balón totiž okamžitě zavítal do rukavic brankáře Cakira.
     
    25
    Žlutou kartu dostává José Ernesto Sosa (Trabzonspor AŞ).
     
    27
    Po vstřelené brance jak kdyby domácí přestali hrát. Trabzonspor již dlouhé dvě minuty drží balón na soupeřově polovině a je jen otázka času kdy přijde branka druhá.
     
    29
    Na hranici vápna přilétl dlouhý aut, který si okamžitě převzal John Obi Mikel a následně vystřelil. Jeho střela placírkou však putovala pouze nad.
     
    30
    Domácí byli nespokojeni s výrokem hlavního sudího, ten měl ale podle opakovaných záběrů jasnou pravdu a faul jednoho z hostujících hráčů opravdu na žlutou nebyl.
     
    31
    Nyní nastala ta stejná situace, akorát se role obrátily. Alin Dorinel Tosca zahrál při zpracování rukou, jenže toho si ihned všiml hostující hráč. Domácí poté nebyli s výrokem spokojeni.
     
    33
    Šance na bránu výrazně pominuly a nyní sledujeme spíše akce na středu či obou polovinách.
     
    34
    Z pravé strany přilétl další z dobrých pokusů Kamila Çörekçiho, ovšem Caleb Ekuban byl již momentálně plně hlídán domácí obranou.
     
    35
    Hráči Gaziantepu si neustále stěžují na fauly ze strany hostů, ty však ale například ani nepřišly.
     
    37
    Pomalu, ale jistě se nám blíží konec první části, tak uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké té branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    38
    Manuel da Costa to teď udělal bravurně. Místo toho aby měli domácí rohový kop, tak předvedl skvělé obranné schopnosti u rohového praporku a bude to jen odkop od brány.
     
    40
    Domácí se po delší době pokusili o nějakou tu akci na polovině Trabzonsporu, všechno ale nakonec skončilo mimo branku.
     
    41
    Tak ještě jeden pokus. Z levé strany až na pravou, takto si domácí momentálně rozvrhli útočnou akci, na jejímž konci bylo technické zakončení z kopačky Kenana Ozera. Balón však skončil jen v rukavicích Cakira.
     
    42
    Žlutou kartu dostává John Obi Mikel (Trabzonspor AŞ).
     
    43
    John Obi Mikel udeřil v souboji o míč domácího Júniora Moraise do obličeje, ten je tak momentálně ošetřován.
     
    44
    Júnior Morais v utkání pokračuje a rovnou svým centrem přispěl svému celku příležitost na vyrovnání, obrana Trabzonsporu je však k zakončení ani nepustila.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    45+1
    Ještě před odchodem do kabin byl pískán další faul ze strany domácích. Olarenwaju Kayode se se štěstím obejde bez karty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi, k vidění byla jedna jediná branka. V úvodu byli lepší domácí hráči, kteří jako první vystřelili a měli i jako první rohový kop. Od cca 20. minuty se vše změnilo a hosté tak o dvě minuty později vsítili úvodní branku. O tu se postaral díky skvělému centru Caleb Ekuban a je tak momentálně favorit na hráče utkání. Po inkasované brance se domácí tlačili za vyrovnání, ovšem brankář Uğurcan Çakır byl proti. Dále se již nic nestalo a první poločas skončil za stavu 0:1 pro hosty.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Domácí začali stejně aktivně, jako v prvním poločase. Nyní se do velmi dobré pozice procpal Güray Vural, jeho střelecký pokus byl však na poslední chvíli zblokován obranou.
     
    50
    Gaziantep je stále aktivní a druhý poločas jim sedl lépe. Takový scénář se však odehrával i v prvním poločase a víme jak to dopadlo.
     
    51
    Caleb Ekuban chtěl utéct domácí obraně po levé straně, jenže na poslední chvíli si nešťastně ukopl balón a rázem ho tak nestihl doběhnout.
     
    52
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Tak zřejmě nesledujeme stejný scénář jako v prvním poločase. Domácí obrana doslova zaspala, protože nechala Oğuze Ceylana lehce centrovat, jenž našel skvěle naběhlého OLARENWAJU KAYODEHO.
    52. Olarenwaju KAYODE - 1:1
     
    54
    Hosté nechali ještě gól překontrolovat pomocí systému VAR, ovšem ani ten neviděl na gólu nic špatného a hlavní sudí ho tak mohl v klidu uznat.
     
    55
    Trabzonspor si ve druhé části ještě ani nevystřelil na bránu a vyrovnání tak bylo zcela zasloužené, protože od hostů nevidíme žádný pohyb.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Manuel da Costa (Trabzonspor AŞ).
     
    57
    Domácí si po faulu vybojovali přímý kop, jenž putoval rovnou do brankoviště, tam byl ale připraven brankář.
     
    58
    Uvidíme, zda vyrovnávací branka domácí celek nakopne až tak, že by jsme byli svědky obratu, nebo případné remízy. Uvidíme, jak se k tomu Trabzonspor postaví.
     
    59
    Pro hráče ve fialovém tu byla příležitost pomocí dlouhého autového vhazování. Míč se sice do brankoviště dostal, ale nikdo z hostů se k němu ani nepřiblížil.
     
    61
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Badou Ndiaye, přichází Guilherme.
     
    62
    Trabzonspor zahrával dnes první rohový kop, který ale branku Gaziantepu vůbec neohrozil. Balón totiž putoval okamžitě pryč.
     
    64
    Hosté nám toho ve druhé části moc nepředvedli. Pokud takto budou hrát až do konce utkání, nebál bych se říct, že do jejich sítě spadne ještě jedna branka.
     
    65
    Kapitán hostů José Ernesto Sosa se rozčiloval nad výrokem hlavního sudího, jenž proti němu odpískal faul. Podle opakovaných záběrů měl však pan rozhodčí jasnou pravdu.
     
    67
    Trabzonsporu již dělá problém si i přesně přihrát, což se jednoznačně nelíbí trenérovi a při pohledu na lavičku dojde nejspíše k střídání.
     
    68
    Olarenwaju Kayode je lehce otřesený. Ve vzdušném souboji o míč trefil místo balónu hlavu da Costy a je tak za pomezní čárou ošetřován.
     
    70
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Caleb Ekuban, přichází Abdülkadir Ömür.
     
    71
    Ke střídání na straně hostů opravdu došlo, zatímco na domácí pokračuje ve hře Olarenwaju Kayode.
     
    72
    Hosté sice vedou na držení míče, ale co se týče střel, tak mají domácí lehkou převahu. Uvidíme, co nám přinesou ještě následující minuty.
     
    73
    Hosté to zkoušeli opět pomocí centru, ale jeden z obránců byl u balónu rychleji a založil okamžitý protiútok domácích.
     
    74
    Domácí se po rychlém protiútoku dostali do velké šance, na jejímž konci byla tvrdá pozemní střela z kopačky rumunského Alexandrua Maxima. Rána nakonec prolétla jen kolem tyče!
     
    75
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Kenan Özer, přichází Patrick Twumasi.
     
    76
    A zpět na druhou stranu. Trabzonspor zahrával další, dnes již druhý rohový kop, jenže ani po něm se branky nedočkáme. Balón putoval přímo na přední tyč, kde si to lehce pohlídal brankář Günay Güvenç.
     
    77
    Pomalu, ale jistě se nám blíží závěrečná desetiminutovka a pokud chtějí hosté hájit první příčku, budou muset ještě přidat gól.
     
    78
    Do vápna domácích přilétl přesný centr na Anthonyho Nwakaemea, jenž mohl po dobrém zpracování putovat sám na bránu, jenže to se nakonec nestalo.
     
    79
    Anthony Nwakaeme si dokonce žádal pokutový kop, ale z opakovaného záběru tam žádný kontakt ze strany obrany nebyl.
     
    81
    Alexandru Maxim hledal svým centrem na zadní tyč Adrého Sousu, ten ale míč nakonec nestihl včas zpracovat. Následuje jen odkop od brány.
     
    83
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází John Obi Mikel, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    84
    Trabzonspor měl obrovskou šanci! Z pravé strany přisvištěl výborný pozemní centr přesně na kopačku Anthony Nwakaema, ovšem ten branku zpoza malého vápna minul!!
     
    85
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Souleymane Diarra.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Guilherme (Trabzonspor AŞ).
     
    87
    Žlutou kartu dostává Güray Vural (Gazişehir Gaziantep F.K.).
     
    88
    Rozhodčí udělil žlutou kartu jak domácímu, tak hostujícímu hráči, a to kvůli menšímu konfliktu. Oba hráči s tím byli samozřejmě nespokojeni.
     
    89
    Gaziantep mohli mít ještě rohový kop, ale Olarenwaju Kayode v hlavičkovém souboji špatně tečoval balón a bude to jen odkop.
     
    90
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Güray Vural, přichází Raman Chibsah.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje finálních pět minutek!
     
    90+2
    Gól nakonec není uznán!! Po dlouhém rozhodování nakonec rozhodl VAR systém, který ukázal, že ještě předtím tam nadešel faul na domácího hráče.
    90+2. Neuznaný gól kvůli faulu na domácího hráče.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Souleymane Diarra (Gazişehir Gaziantep F.K.).
     
    90+4
    Trabzonspor je samozřejmě naštvaný, neboť o ofsajd či jinou situaci se nejednalo. Šlo pouze o faul, který padl téměř 30 sekund před gólem.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Abdülkadir Ömür (Trabzonspor AŞ).
     
    90+7
    Domácí tak ještě měli jednu šanci díky přímému kopu, ovšem střela přímo směřovala pouze nad.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Utkání nakonec končí remízou 1:1, ovšem jestli zaslouženě to se úplně říci nedá. Trabzonspor mohl v samotném závěru ještě vyhrát, ale kvůli pozdní reakci rozhodčího se muselo rozhodovat pomocí VAR systému, jenž gól neuznal. Každopádně, domácím se v úvodu druhé části podařilo vyrovnat a málem i otočit utkání, brankář hostů byl však proti. Dále už velká šance či gól nepřišel a oba celky odchází po bodu. Trabzonspor i nadále bude držet druhou pozici. Hráčem utkání byl nakonec zvolen Olarenwaju Kayode.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího přenosu na viděnou. (17:06:56)

    Gerard Filip

    Branky: 52. Kayode (Ceylan) – 22. Ekuban (Çörekçi)

    Karty:   87. Vural (GAZ), 90+3. S. Diarra (GAZ) – 25. J. Sosa (TRA), 42. Obi Mikel (TRA), 56. M. da Costa (TRA), 86. Guilherme (TRA), 90+6. Ömür (TRA)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Júnior Morais, Tosca, Kana-Biyik, Djilobodji, Ceylan – Özer (75. Twumasi), A. Sousa, Vural (90. Chibsah) – Kayode, Maxim (85. S. Diarra).
    Náhradníci: Yılmaz – Pawlowski, Twumasi, Chibsah, Demir, S. Diarra, Uğurlu, Olkowski, Aktaş, Soyalp.

    Trabzonspor AŞ: Çakır – Çörekçi, M. da Costa, Campi, Novák – Obi Mikel (83. Basaçikoglu) – Ekuban (70. Ömür), J. Sosa, B. Ndiaye (61. Guilherme), A. Nwakaeme – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Dursun, Guilherme, Basaçikoglu, Manoel, Parmak, Türkmen, Ömür, Asan, Erdogan.

    Rozhodčí: H. Özkahya – İ. Uyarcan, V. Narinç
    bahis siteleri