Parma – Spal 0:1 (kon.) | AC Milán – Janov 1:2 (kon.) | Sampdoria – Hellas Verona 2:1 (kon.)
Udinese – Fiorentina 0:0 (kon.) | Juventus – Inter 2:0 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
0:1 (0:0)
Spal
Neděle 08.03.2020, 13:45 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Parma Calcio 1913 a Spal.
     
    Parma Calcio 1913

    Fotbalisté Parmy se po čtyřiadvaceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné deváté pozici tabulky, což je celkem přijatelné. Parma do této chvíle nasbírala pětatřicet bodů, navíc na pohárové pozice jí v tuto chvíli chybí čtyři body. Domácí celek tohoto zápasu má navíc o dva zápasy méně, než většina celků, v případě bodových zisků tak může vyšplhat před šestou Neapol. Parma z posledních pěti ligových duelů prožívá celkem kolísavou formu, neboť dvakrát vyhrála i prohrála a jednou remizovala. V posledním hracím dni se jí povedlo uspět na hřišti Sassuola, kde vyhrála výsledkem 1:0.
     
    Spal

    Na opačné straně stojí hráči Spalu, kteří si vedou naprosto odlišně. Spal totiž momentálně okupuje poslední místo tabulky. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě pouze patnáct bodů, navíc na poslední nesestupové místo ztrácí už osm bodů. Spal během letošního ligového ročníku vyhrál pouze ve čtyřech případech, naproti tomu hned osmnáctkrát pocítil hořkost porážky. Hostující tým tohoto zápasu čeká na jakýkoliv bodový zisk celkem dlouho, navíc má na svém kontě hned pět porážek v řadě, přičemž ta poslední se uskutečnila v souboji proti vedoucímu Juventusu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Začátek utkání se o něco málo protáhne.
     
    Prvotní informace hovoří o tom, že se start utkání protáhne o 30 minut.
     
    Jenomže utkání je nakonec odloženo, hrát se bude v náhradním termínu. Zároveň jsou ohroženy i další zápasy tohoto kola.
     
    Hrát se nakonec bude, hráči již nastupují na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Parma Calcio 1913: Colombi – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Darmian – Kurtić, Brugman, Grassi – Kulusevski, Cornelius, Gervinho.
    Náhradníci: Corvi, I. Radu – Dermaku, Caprari, Karamoh, Siligardi, Sprocati, Regini, Gi. Pezzella.

    Spal: Beriša – Cionek, Bonifazi, Vicari (C) – Reca, Missiroli, Valdifiori, Murgia, Fáris – Valoti – Petagna.
    Náhradníci: Letica, Thiam – L. Castro, D'Alessandro, Felipe, Floccari, Sala, Tunjov, Tomović, E. Zukanović.

    Rozhodčí: Pairetto – Preti, Baccini.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak skutečně začíná. Jen pro připomenutí, i tento duel se pochopitelně hraje bez diváků.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali standardní situaci v podání domácích hráčů. Vzdušná nabídka nakonec doplachtila na hlavu Cioneka, který zakročil.
     
    4
    Spal se vůbec poprvé v tomto duelu dostal na útočnou polovinu, kde to zhruba ze třiceti metrů od branky zkoušel Valdifiori, jehož pokus vystoupal vysoko nad.
     
    5
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, o které se postaral hostující Cionek. Jeho nabídka našla kopačku Missiroliho, jenž pro změnu raději uklidnil hru.
     
    6
    K míči se opět dostal domácí brankář Colombi, který na jistotu rozehrál po zemi na zkušeného Alvese. Tomu na pomoc přispěchal Kurtić, jehož centr skončil u brankáře Spalu.
     
    7
    Pokus o vysunutí Kulusevskiho moc nevyšel, jako první se totiž k volnému míči dostal obránce Reca, který na jistotu nahrával směrem ke svému brankáři.
     
    8
    Hodně agresivně šel do vzdušného souboje domácí Alves, který si navíc pomáhal rukama. Sudí tuto situaci uviděl, ihned nařídil standardní situaci pro hosty.
     
    9
    Důležitým obranným zákrokem se prezentoval hostující Vicari, který dokázal předskočit dotírajícího Corneliuse. Parma si však vybojoval první rohový kop duelu.
     
    10
    Domácí kombinovali na útočné polovině, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Valoti. Jednalo se o další celkem důrazný zákrok, poprvé se ale žlutit nebude.
     
    11
    Murgiovi se povedlo vyvézt míč na druhou stranu, kde se pokoušel oslovit naběhnuvšího Farese, před kterým zakročil Iacoponi, jenž založil další rychlý kontr.
     
    12
    V krátkém časovém sledu musel sudí řešit další osobní souboj, při kterém dostal naloženo obránce Reca. Spal se chystá k rozehrávce volného kopu z vlastní poloviny.
     
    13
    Domácí hráči se pomalým způsobem přesunuli na druhou stranu, kde se Kulusevski pokoušel protáhnout kolem protihráče, avšak Vicari si připsal dobrý zákrok.
     
    14
    Na levém křídle se do akce zapojil také zatím nevýrazný Gervinho, který své spoluhráče hledal vysokým centrem, jenž ovšem přistál pouze na hlave Bonifaziho.
     
    15
    Míč se opět snesl ven z hrací plochy, důrazným způsobem totiž zahrál Bonifazi, který doslova zboural k zemi Kulusevskiho. Parma si vybojovala autové vhazování.
     
    16
    Beriša velice přesně odkopl míč k pravé autové lajně, kde si o nahrávku řekl Cionek. Ten ovšem nenavázal na předchozí přesnost, přihrával totiž velice nepřesně.
     
    17
    Na pořadu dne byla další standardka pro domácí. Jednalo se o volný kop z velkého úhlu, Kurtić to přesto zkoušel prudkým centrem, který však zastavil Vicari.
     
    18
    V pokutovém území si útočným faulem pomohl Cornelius, který v souboji proti Vicarimu použil ruce. To znamená, že si Beriša vyzkouší další odkop od branky.
     
    23
    Před malým momentem se do pokutového území dostal Petagna, který si seběhl na centrovanou nabídku z pravé strany, po které mířil pouze do nohy protihráče.
     
    24
    Spal dokonce zahrával první rohový kop, avšak ten doplachtil pouze na hlavu připraveného Gagliola. Ten odvracel do zámezí, což znamená, že bude vhazovat soupeř.
     
    25
    Je za námi více než dvacet minut tohoto zápasu, zatím sledujeme hodně vyrovnanou podívanou. O něco aktivnější je Spal, který drží míč na vlastní polovině.
     
    26
    Napadající Kulusevski se pokoušel vystihnout rozehrávku soupeře, což se mu nakonec nepovedlo. Reca tak měl prostor k nahrávce na naběhnuvšího Farese.
     
    27
    Další centr tentokráte putoval pouze na hlavu připraveného Alvese, který vyhlavičkoval míč z pokutového území. Po krátkém sprintu byl za cenu faulu zastaven Kurtić.
     
    28
    Parma rozehrávala volný kop z vlastní obranné poloviny, o což se postaral Iacoponi. Jeho nahrávka putoval na vedle stojícího Brugmana, který přenášel hru.
     
    29
    Obrannou povinnost si splnil vracející se Vicari, který tak za sebe nepustil dotírajícího Corneliuse. Beriša si tak po delší době vyzkouší odkop od své svatyně.
     
    30
    Sám na sebe to zkoušel vzít aktivně hrající Kulusevski, který se ovšem nedokázal protáhnout přes Recu. Druhý jmenovaný se poté dostal k volnému předmětu.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, zatím jsme se nedočkali žádné výraznější šance. Oba celky se střídají v držení hracího předmětu, nyní skončil na zemi Fares.
     
    32
    Hlavní sudí tak na malý moment přerušil hru, avšak se nejednalo o nic závažnějšího. Poté v rozehrávce pokračoval Darmian, který ovšem našel pouze soupeře.
     
    33
    Je za námi zhruba třetina hry, Parma pokračuje v útočném snažení. Domácí celek to hodně často zkouší přes pravou stranu, kde ale číhala pozorná obrana.
     
    34
    Aby toho nebylo málo, tak pro změnu na zemi skončil hostující Reca, kvůli kterému musel jeden z domácích zakopnout míč. Na hrací plochu míří lékařský tým.
     
    34
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Arkadiusz Reca, přichází Felipe.
     
    38
    Po delší době jsme byli svědky rohového kopu, tentokráte v podání domácích hráčů. Grassiho centr nebyl nebezpečný, Gagliolova hlavička putovala nad.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Felipe (Spal).
     
    40
    Spal se rovněž podíval na útočnou polovinu, jenomže napadající Brugman vytlačil jednoho z protihráčů na jeho vlastní polovinu, kde navíc fauloval Valdifiori.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    K nadějnému zakončení se natlačil hostující Missiroli, který si potáhl míč směrem k šestnáctce, jeho rána z pětadvaceti metrů však putovala výrazně vedle.
     
    44
    Hlavní sudí vrátil míč na místo přestupku, v rozehrávce tak mohl pokračovat domácí obránce Gagliolo, který zkoušel přenést hru do mnohem volnějšího prostoru.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Nesledovali jsme totiž zrovna pohlednou podívanou, za celý první poločas jsme se dokonce nedočkali ani jedné šance. Oba celky se totiž střídaly v držení hracího předmětu, téměř každá akce končila u pokutového území.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali střelecký pokus v podání domácího Kulusevskiho, který si navedl míč na levou nohu, jenomže poté mířil vedle.
     
    49
    Posléze přišlo na řadu autové vhazování z pravé strany, po kterém se do protiútok pokoušel dostat hostující Valdifiori, kterému ale uskočil míč daleko od nohy.
     
    50
    Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany, o který se postaral hostující Murgia. Jeho nabídka se snášela k přední tyči, odkud prodlužoval daleko vedle Petagna.
     
    51
    Colombi tak ani v tomto případě neměl žádnou složitou práci, naopak si posléze sám vyzkoušel odkop od své branky, který poslal daleko na opačnou stranu.
     
    52
    Jenomže po další nepřesnosti se balón svezl až za postranní lajnu, z čehož se vyklubalo autové vhazování pro Spal. Za míčem tak okamžitě spěchal zadák Felipe.
     
    53
    Sled autových vhazování přinesl hostujícímu celku delší působnost na útočné polovině, jenomže ani při těchto útočných výpad, jsme se nedočkali žádné šance.
     
    54
    Také Parma měla k dispozici rohový kop, na který si naskakoval Kurtić. Po jeho vzdušném souboji skončil na zemi Valdifiori, který má menší zdravotní problémy.
     
    55
    Velice elegantně to navíc provedl rozehrávající Bonifazi, který se šikovným manévrem dostal kolem napadajícího Corneliuse, což mu otevřelo prostor k vyvezení míče.
     
    56
    Další nedovoleným zákrokem si dle sudího pomohl Cornelius, který nejprve přišel o míč, načež faulem zastavil hostujícího Missiroli. Hlavní sudí opět odpískal faul.
     
    57
    Zvláštní to situace. Jeden z domácích totiž vyprodukoval zpětnou nahrávku na Colombiho, který tak nemohl vzít míč do ruky, proto musel ihned odkopávat vpřed.
     
    58
    Jeden z domácích dost možná fauloval uvnitř svého pokutového území, hlavní sudí celou situaci projednává s videorozhodčím.
    58. Sporná situace uvnitř šestnáctky, o penaltu se nejednalo, už předtím se hosté nacházeli v odsajdu.
     
    59
    Těžko říct, co se více než dvě minuty projednává, avšak o verdiktu stále není rozhodnuto.
     
    60
    Pokutový kop z toho nakonec nebude, nakonec se totiž jednalo o ofsajdové postavení jednoho z hostujících hráčů.
     
    61
    Pokračuje se tedy ve hře, zároveň je za námi zhruba hodina hry. Parma je i ve druhém dějství o něco málo nebezpečnější, na první vyloženou šanci stále čekáme.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Gastón Brugman (Parma Calcio 1913).
     
    63
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Muhammad Fáris, přichází Jacopo Sala.
     
    64
    Cornelius na malý moment podržel míč, kterým se na pravém křídle pokoušel oslovit Cionka. Ten to zkoušel kolem Darmiana, který se ale nenechal oklamat.
     
    65
    První vyložená šance zápasu! Další nahrávka pro změnu směřovala do malého vápna, kde se k němu dostal Gervinho, který z dobré pozice přestřelil.
     
    66
    Důležitý zákrok na opačné straně předvedl velezkušený Alves, který špičkou kopačky za sebe nepustil Petagnu. Spal si tak alespoň vybojoval další rohový kop.
     
    67
    Pokutový kop pro Spal!
    67. Penaltový zákrok.
     
    71
    Spal právě vstřelil branku!
    Necelých dvacet minut před koncem tu máme první branku! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ANDREA PETAGNA, který zvolil zakončení k pravé tyči, zatímco se Colombi vydal k opačné konstrukci.
    71. Andrea PETAGNA - 0:1
     
    73
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Gastón Brugman, přichází Gianluca Caprari.
     
    74
    Na levém křídle se ocitl na zemi domácí Kurtić, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Domácí záložník totiž sám spadl, k míči se tak ihned dostal Bonifazi.
     
    75
    Vzápětí byl za cenu dalšího faulu zastaven domácí Alves, který tak svému celku zajistil zisk další standardní situace, kterou se ovšem povedlo odklidit soupeři.
     
    76
    Hodně nevýrazně hrající Cornelius přenechal do lepší pozice Darmianovi, který si za pokutovým územím našel místo ke střele, která přinese další rohový kop.
     
    77
    Hraním rukou si pomohl domácí Kulusevski, což pochopitelně neuniklo ani hlavnímu sudímu. Ten odpískal ve prospěch Spalu, který se tak vrací zpět k balónu.
     
    78
    Velice šikovně to provedl Kulusevski, který manévrem posadil soupeře na zadek, díky čemuž se sám dostal do střelecké pozice. Jeho rána však směřovala vedle.
     
    79
    Cornelius to pro změnu vzal na sebe po levé straně, kde musel překonat hned dvojici protihráčů. To se mu nakonec nepovedlo, neboť čistě zakročil Bonifazi.
     
    80
    Darmian se hodně divil výroku sudího, který si všiml dalšího nedovoleného zákroku Parmy. Hosté na rozehrávku nikam nespěchají, stále totiž vedou o jednu trefu.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Parma sice má v posledních minutách o něco více ze hry, jenomže stále to nevede k žádné šanci.
     
    82
    U středového kruhu si o nahrávku řekl domácí Alves, který posléze roztáhl hru do volného prostoru. Tam to centrem zkoušel Darmian, který nikoho nenašel.
     
    82
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Yann Karamoh.
     
    86
    Standardní situace se chopil domácí Grassi, který to zkoušel cvičeným signálem. Nakonec si jeho centr dokázal najít Kurtić, jenž ale hlavičkoval úplně vedle.
     
    87
    Pro brankáře Berišu to tak znamenalo další práci, neboť musel odkopávat od své branky. Na druhé straně se navíc prosadil Valoti, který prodlužoval za sebe.
     
    88
    Po delší době se pokusili zahrozit také hráči Spalu, jenomže střelecký pokus z velké vzdálenosti trefil pouze dobře postaveného Gagliola, od kterého se míč odrazil do volného prostoru.
     
    88
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Matteo Darmian, přichází Luca Siligardi.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Parma i nadále dotahuje jednobrankové manko. Zcela určitě se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Alessandro Murgia, přichází Georgi Tunjov.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    90+3
    Spalu se během nastaveného času daří držet míč daleko od své branky, což mu rozhodně vyhovuje. Posléze si útočným faulem ale pomohl hostující Valoti.
     
    90+4
    Parmě se absolutně nedaří dostat se k opačnému pokutovému území, hlavní sudí navíc rozpoznal další faul domácího celku, rozehrávat tak bude Cionek.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Riccardo Gagliolo (Parma Calcio 1913).
     
    90+6
    Do konce tohoto zápasu nezbývá už moc času, Spal i nadále drží míč dalek od své branky. Domácí družina tak nemůže proniknout do žádné větší šance.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:21.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Spalu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 1:0. I druhý poločas nám přinesl hru plnou nepřesností, na vyloženou šanci jsme čekali přes hodinu hry. Domácí Gervinho jí nedokázal zužitkovat, o pár minut později se pro změnu radovali hosté, jenž proměnili pokutový kop, což nakonec stačilo ke zisku plného počtu bodů. (15:39:30)

    David Suchý

    Branky: 71. Petagna (pen.)

    Karty:   62. Brugman (PRM), 90+6. Gagliolo (PRM) – 39. Felipe (SPAL)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:21.
    Parma Calcio 1913: Colombi – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Darmian (88. Siligardi) – Kurtić, Brugman (73. Caprari), Grassi – Kulusevski (82. Karamoh), Cornelius, Gervinho.
    Náhradníci: Corvi, I. Radu – Dermaku, Caprari, Karamoh, Siligardi, Sprocati, Regini, Gi. Pezzella.

    Spal: Beriša – Cionek, Bonifazi, Vicari (C) – Reca (34. Felipe), Missiroli, Valdifiori, Murgia (90. Tunjov), Fáris (63. Sala) – Valoti – Petagna.
    Náhradníci: Letica, Thiam – L. Castro, D'Alessandro, Felipe, Floccari, Sala, Tunjov, Tomović, E. Zukanović, Cerri.

    Rozhodčí: Pairetto – Preti, Baccini
    bahis siteleri