Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
konec
Česko
5:3 (3:0, 0:1, 2:2)
Slovensko
Středa 18.03.2020, 10:00 • Ledový palác (Petrohrad) • Mistrovství světa 2000 • Finále
Partner:
    58:58 REICHEL - 5:3
     
    58:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Václav Prospal předvedl bryskní útok. Nejprve dosprintoval do rohu pásma, všiml si najíždějícího kapitána ROBERTA REICHELA, který si před Jánem Lašákem věděl rady! Albi otevřel cestu za dalším zlatým triumfem! Asistence: Václav Prospal a Michal Sýkora.
    57:22 ŠATAN - 4:3
     
    57:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, přátelé! Z vyhraného zápasu je ještě drama jako hrom! Michal Handzuš fantasticky vyjel zpoza klece a poslal puk napříč brankovištěm. Tam byl jeho týmový kolega ze St. Louis Lubomír Bartečko, který kotouč tečoval za sebe, kde stál MIROSLAV ŠATAN, jehož ránu neměl Čechmánek šanci zastavit. Elitní slovenský střelec si připisuje jubilejní DESÁTÝ GÓL na turnaji. Asistence: Lubomír Bartečko a Michal Handzuš.

    Josef Augusta si vybírá time-out.
    55:22 HLINKA - 4:2
     
    55:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ještě vloni bojoval o dres národního týmu České republiky, nyní zadělává na drama ve svém rodném dresu! MIROSLAV HLINKA se zorientoval před brankou a z otočky překonal českého muže s maskou. Ocenit musíme i práci Lubomíra Višňovského, který vyjel zpoza branky a udělal svou nahrávkou obrovský zmatek. Bez asistence.
    43:35 TOMAJKO - 4:1
     
    43:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    První střela ve třetí třetině končí za zády Jána Lašáka! Jiří Dopita ukázal, proč je nejlepším nahrávačem na turnaji. Jeho přesný pas skončil na holi JANA TOMAJKA, který si připisuje první zásah na turnaji. Velmi důležitá pojistka od vsetínského hokejisty! Tohle už by mohli Češi udržet, že jo!? Asistence: Jiří Dopita a David Výborný.
    27:43 ŠTRBÁK - 3:1
     
    27:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme sníženo a poprvé se uplatnila smrtící slovenská přesilovka! MARTIN ŠTRBÁK dostal last minute letenku na šampionát a nyní možná zadělal na důležitý obrat. Ve svém třetím zápase na turnaji vypálil od modré a Roman Čechmánek poprvé vylovil touš ze sítě. Český gólman předtím zneškodnil šanci Suchého a na odražený kotouč už se nestihl zorientovat. Asistence: Radoslav Suchý a Peter Pucher.
    12:25 PROCHÁZKA - 3:0
     
    12:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN PROCHÁZKA stál na brankovišti v ideální pozici a po spolupráci Roberta Reichela s Tomášem Vlasákem obdržel český sniper přihrávku, kterou nemohl neproměnit. Parádně zvedl kotouč nad padajícího Lasáka. Asistence: Robert Reichel a Tomáš Vlasák.
    09:34 VLASÁK - 2:0
     
    09:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ján Lašák podruhé kapituluje! Petr Buzek číhal na návrat z trestné lavice a zapojil se přesně včas! Naskočil na led, sebral kotouč a předal jej TOMÁŠI VLASÁKOVI, který se prošil obranou Slovenska jako nit a nakonec ušil i bravurní kličku! Češi vedou dva k nule! Asistence: Petr Buzek.
    06:04 SÝKORA - 1:0
     
    06:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Otevíráme střelecký účet! Rychlý brejk, pár nahrávek a především přesná střela od mantinelu v podání ostrostřelce MICHALA SÝKORY! Pátý zásah nejproduktivnějšího obránce světového šampionátu posouvá Čechy do vedení. Brankář Ján Lašák čelil vůbec prvnímu pokusu výběru Josefa Augusty, střela na bližší tyč mu prošla teploměrem. Asistence: Martin Procházka a Václav Varaďa.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 7. Sýkora (Procházka, Varaďa), 10. Vlasák (Buzek), 13. Procházka (Reichel, Vlasák), 44. Tomajko (Dopita, Výborný), 59. Reichel (Prospal, Sýkora) – 28. Štrbák (Suchý, Pucher), 56. Hlinka, 58. Šatan (Bartečko, Handzuš)


    Česko: Čechmánek (Salfický) – Sýkora, Kučera, Štěpánek, Benýšek, Buzek, Martínek – Výborný, Dopita, Tomajko – Prospal, Reichel (C), Vlasák – Varaďa, Patera, Procházka – Havlát, Broš, Čajánek – Špaňhel.
    Trenér: Josef Augusta.

    Slovensko: Lašák (Rybár) – Suchý, Štrbák, Višňovský, Chára, Podhradský, Droppa, Jasečko, Sekeráš – Šatan (C), Handzuš, Bartečko – Plavucha, Kapuš, Vaic – Pardavý, Hurtaj, Hlinka – Pucher, Hreus, Bartoš.
    Trenér: Ján Filc.

    Rozhodčí: Acheson – Carpentier (oba Kanada), Costello (USA).
    bahis siteleri