Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
konec
Česko
5:3 (3:0, 0:1, 2:2)
Slovensko
Středa 18.03.2020, 10:00 • Ledový palác (Petrohrad) • Mistrovství světa 2000 • Finále
Partner:
    Robert Reichel přebírá trofej pro mistry světa!
     
    Robert Reichel přebírá trofej pro mistry světa!
     
    Česká republika poprvé v historii obhajuje zisk zlaté medaile na mistrovství světa v ledním hokeji!
     
    59:50
    Hrdina a nejlepší brankář turnaje Roman Čechmánek rozehrává k Michalu Sýkorovi. Už se nic nestane. Jsme mistři světa!
    58:58 REICHEL - 5:3
     
    58:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Václav Prospal předvedl bryskní útok. Nejprve dosprintoval do rohu pásma, všiml si najíždějícího kapitána ROBERTA REICHELA, který si před Jánem Lašákem věděl rady! Albi otevřel cestu za dalším zlatým triumfem! Asistence: Václav Prospal a Michal Sýkora.
    58:31 Fantastický Čechmánek udržel puk před brankovou čarou
     
    58:31
    Roooman Čechmááánek! Další vynikající počin českého gólmana, který zastavil šanci Zdena Cháry, který dnes 18. března slaví narozeniny. Urostlý slovenský bek měl na holi vyrovnání. V následujícím zmatku se Čechům povedlo udržet puk před brankovou čarou. Nervy tečou snad všem v Ledovém paláci v Petrohradě!
    57:22 ŠATAN - 4:3
     
    57:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, přátelé! Z vyhraného zápasu je ještě drama jako hrom! Michal Handzuš fantasticky vyjel zpoza klece a poslal puk napříč brankovištěm. Tam byl jeho týmový kolega ze St. Louis Lubomír Bartečko, který kotouč tečoval za sebe, kde stál MIROSLAV ŠATAN, jehož ránu neměl Čechmánek šanci zastavit. Elitní slovenský střelec si připisuje jubilejní DESÁTÝ GÓL na turnaji. Asistence: Lubomír Bartečko a Michal Handzuš.

    Josef Augusta si vybírá time-out.
    56:19 Proti Benýškovi vytáhl Lašák svou lapačku
     
    56:19
    Ladislav Benýšek dostal nabito na vrchol levého kruhu. Proti jeho dělovce se ale parádně přesunul teprve jedenadvacetiletý slovenský benjamínek Ján Lašák!
    55:22 HLINKA - 4:2
     
    55:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ještě vloni bojoval o dres národního týmu České republiky, nyní zadělává na drama ve svém rodném dresu! MIROSLAV HLINKA se zorientoval před brankou a z otočky překonal českého muže s maskou. Ocenit musíme i práci Lubomíra Višňovského, který vyjel zpoza branky a udělal svou nahrávkou obrovský zmatek. Bez asistence.
    53:10 Varaďa se dostal až příliš blízko k Lašákovi
     
    53:10
    Václav Varaďa se dostal do blízkosti Jána Lašáka, ale ve velkém úhlu nedokázal propasírovat touš do sítě. Navíc jej dobře bránil Ivan Droppa.
     
    50:33
    Dvěma minutami za sekání je oceněn zatím jediný střelec Slovenska Martin Štrbák (SVK). Bek litvínovské Chezy dává Čechům další jednomužnou výhodu.
    50:04 Pardavý ímířil dobře mezi nohy, Čechmánek byl pozorný


     
    50:04
    Ján Pardavý, toho času stejně jako Roman Čechmánek hráč Vsetína, se dostal do nájezdu po pravé straně. Úspěšnější z Valachů byl ten český, který si utemoval mezírku mezi betony.
    48:05 Čechmánek dál čaruje
     
    48:05
    Miroslav Šatan vyslal ostrou ránu, ale na Čechmánka si nepřišel. V další šanci byl Lubo Sekeráš, ale český gólman vytáhl další fantastický zákrok lapačkou! Magnificentní výkon!
     
    45:28
    Další vyloučení Jána Lašáka (SVK), Jiří Dopita spíše zakopl o jeho hůl, i tak ale slovenská opora inkasuje další trest. Tentokrát za sekání.
    43:35 TOMAJKO - 4:1
     
    43:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    První střela ve třetí třetině končí za zády Jána Lašáka! Jiří Dopita ukázal, proč je nejlepším nahrávačem na turnaji. Jeho přesný pas skončil na holi JANA TOMAJKA, který si připisuje první zásah na turnaji. Velmi důležitá pojistka od vsetínského hokejisty! Tohle už by mohli Češi udržet, že jo!? Asistence: Jiří Dopita a David Výborný.
     
    38:38
    Radek Martínek (CZE) se podepisuje pod další český faul. Havlíčkobrodský odchovanec usedá na trestnou lavici, vedle něj sedí rodák z nedaleké Jihlavy Petr Buzek, kterému vyprší desetiminutový trest minutu po začátku třetí periody.
    34:35 Čechmánek znemožnil Bartečkovi zakončení
     
    34:35
    Miroslav Šatan vysunul Lubomíra Bartečka a ten se ocitl v obrovské šanci! Zcela sám se ale před Romanem Čechmánkem neprosadil, ten předvedl další exkluzivní zákrok! Jeho trik s nataženou holí znovu slaví úspěch!
    31:25 Opět skvělý Čechmánek lapil pokus Šatana
     
    31:25
    Výborně, Romane! Rána Miroslava Šatana z pravého kruhu završila slovenskou kombinaci. Český gólman se ale nenechal zaskočit, přesně se přemístil a kotouč udržel na hrudi!
     
    31:01
    Michal Sýkora (CZE) nyní dvakrát v řadě fauloval. Krosček na Mira Šatana na modré čáře byl už zbytečným počinem, a tak jsou z toho čtyři minuty pro českého hráče. Protestoval ještě Petr Buzek (CZE), který inkasuje osobní trest za nesportovní chování. Kritická chvíle, Češi budou hrát zhruba pět minut v oslabení!
     
    30:07
    Dvě minuty za podražení inkasuje gólman Slovenska Ján Lašák (SVK), trest za nesportovní chování nemine ani Václava Varaďu (CZE), který si dovolil protestovat.
    29:32 Reichel vybídl Vlasáka, toho vychytal Lašák
     
    29:32
    Zajímavá pozice na levém kruhu, české zakončení ale znovu zneškodnil skvělou kariéru rozjíždějící Ján Lašák. Následně stál v šanci před brankou Tomáš Vlasák, jenž však zblízka trefil jen gólmanův beton.
    27:43 ŠTRBÁK - 3:1
     
    27:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme sníženo a poprvé se uplatnila smrtící slovenská přesilovka! MARTIN ŠTRBÁK dostal last minute letenku na šampionát a nyní možná zadělal na důležitý obrat. Ve svém třetím zápase na turnaji vypálil od modré a Roman Čechmánek poprvé vylovil touš ze sítě. Český gólman předtím zneškodnil šanci Suchého a na odražený kotouč už se nestihl zorientovat. Asistence: Radoslav Suchý a Peter Pucher.
     
    25:52
    Na dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí je vyloučen František Kučera (CZE). Otáčel se na kruhu a nešikovně zachytil soupeře za helmu. Popáté čelí český tým slovenské přesilovce.
    21:25 Čechmánek neortodoxním zákrokem obral o puk Hlinku
     
    21:25
    Roman Čechmánek se vydal až na kruh, skočil pod nohy Miroslavu Hlinkovi a donutil diváky k potlesku. Bravo, Romane!
     
    17:00
    Kanadský arbitr má oči všude. Postihl i faul Lubomíra Sekeráše (SVK), který už si hoví na trestné lavici. Trest v délce trvání dvou minut mu byl vyměřen za přečin podražení.
     
    14:10
    Hattrick! Miroslav Hlinka se jako tygr prodral mezi české hráče a Petr Buzek (CZE) jej fauloval. Potřetí v této periodě míří na lavičku hříšníků, Slovensko hraje ve čtyřech proti třem.
     
    13:52
    Bude se pokračovat ve čtyřech! Češi vyhodili kotouč a po opětovném návratu do pásma krosčekoval Dopitu Lubomír Višňovský (SVK).
     
    13:17
    První trest pro Petra Čajánka (CZE) na turnaji. Dvě minuty za držení. Na góly a vyloučení je tedy na české straně srovnáno.
    12:25 PROCHÁZKA - 3:0
     
    12:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN PROCHÁZKA stál na brankovišti v ideální pozici a po spolupráci Roberta Reichela s Tomášem Vlasákem obdržel český sniper přihrávku, kterou nemohl neproměnit. Parádně zvedl kotouč nad padajícího Lasáka. Asistence: Robert Reichel a Tomáš Vlasák.
    09:34 VLASÁK - 2:0
     
    09:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ján Lašák podruhé kapituluje! Petr Buzek číhal na návrat z trestné lavice a zapojil se přesně včas! Naskočil na led, sebral kotouč a předal jej TOMÁŠI VLASÁKOVI, který se prošil obranou Slovenska jako nit a nakonec ušil i bravurní kličku! Češi vedou dva k nule! Asistence: Petr Buzek.
    08:35 Únik Procházky likviduje Lašák
     
    08:35
    Nejprve Lubomír Vaic v zajímavé pozici pálil mimo, ale záhy se hnal úplně sám na Jána Lašáka Martin Procházka, přihákoval jej Plavucha, český forvard posléze nastřelil jen gólmana. Kanadský soudce nechal píšťalku v kapsičce.
    07:55 Šatan z úhlu netrefil přesně
     
    07:55
    Ouuu! Miro Šatan stál úplně volný na brankovišti a přiklepnutí zpoza branky od Michala Handzuše trefil tak, že touš proklouzl kolem betonů Romana Čechmánka a proskočila jen těsně kolem tyče.
     
    07:25
    Petr Buzek (CZE) sroloval soupeře a Češi dávají Slovákům další početní převahu. Dvě minuty za hrubost.
    06:04 SÝKORA - 1:0
     
    06:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Otevíráme střelecký účet! Rychlý brejk, pár nahrávek a především přesná střela od mantinelu v podání ostrostřelce MICHALA SÝKORY! Pátý zásah nejproduktivnějšího obránce světového šampionátu posouvá Čechy do vedení. Brankář Ján Lašák čelil vůbec prvnímu pokusu výběru Josefa Augusty, střela na bližší tyč mu prošla teploměrem. Asistence: Martin Procházka a Václav Varaďa.
     
    01:41
    Následně fauloval Petr Buzek (CZE), který dostává trest za krosček a poprvé tak okusí český tým sílu nejlepší přesilovky na turnaji.
    01:41 Skvělý Čechmánek vychytal Pardavého i Hurtaje
     
    01:41
    Roman Čechmánek zariskoval u mantinelu, Ján Pardavý posléze dostal nabito před branku, ale netrefil se mezi tři tyče. Následně na brankovišti zakončoval Lubomír Hurtaj, ale jeho parádně vyčapal náš fantom v betonech!

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 7. Sýkora (Procházka, Varaďa), 10. Vlasák (Buzek), 13. Procházka (Reichel, Vlasák), 44. Tomajko (Dopita, Výborný), 59. Reichel (Prospal, Sýkora) – 28. Štrbák (Suchý, Pucher), 56. Hlinka, 58. Šatan (Bartečko, Handzuš)


    Česko: Čechmánek (Salfický) – Sýkora, Kučera, Štěpánek, Benýšek, Buzek, Martínek – Výborný, Dopita, Tomajko – Prospal, Reichel (C), Vlasák – Varaďa, Patera, Procházka – Havlát, Broš, Čajánek – Špaňhel.
    Trenér: Josef Augusta.

    Slovensko: Lašák (Rybár) – Suchý, Štrbák, Višňovský, Chára, Podhradský, Droppa, Jasečko, Sekeráš – Šatan (C), Handzuš, Bartečko – Plavucha, Kapuš, Vaic – Pardavý, Hurtaj, Hlinka – Pucher, Hreus, Bartoš.
    Trenér: Ján Filc.

    Rozhodčí: Acheson – Carpentier (oba Kanada), Costello (USA).
    bahis siteleri