Česko – Itálie 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (2:1)
Itálie
Neděle 17.05.2020, 14:00 • Anfield Road, Liverpool • Mistrovství Evropy 1996
     
    Vzpomínkový on-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (15:49:14)
     
    Češi si za disciplinovaný projev zasloužili porazit sebevědomé Italy, avšak není třeba zapomínat ani na jejich skvělý výkon, který předvedli v deseti mužích. Ještě v závěrečných vteřinách mohl v největší šanci vyrovnat Pierluigi Casiraghi, jenže nedal a český tým mohl slavit. Branky obstarali Pavel Nedvěd a Radek Bejbl, Italové reagovali pouze trefou Chiesy, což bylo málo. Tento zápas zásadně určil postupovou matematiku a další pokračování české výpravy na ME 1996. Absolutorium za své tehdejší vystoupení zaslouží i brankář Petr Kouba, který pochytal několik italských tutovek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zola už už spěchal na českou bránu, jenže špatným zpracováním se vyhnal z ideální pozice. Pak ještě neskutečným centrem našel ve vápně Casiraghiho, který měl na noze srovnání stavu. V klíčové chvíli selhal a překopl zařízení.
     
    90+1
    Kouba ještě podržel míč a vykopl opravdu daleko. Nedvěd pak na útočné polovině předvedl kličku proti Fuserovi, který musel faulovat za žlutou.
     
    90+1
    Zola trefil českou zeď. Probíhá první minuta nastavení.
     
    90
    Češi trochu zaspali na útočné polovině a Miroslav Kadlec musel zastavit Zolu. To pro českého kapitána znamenalo automatickou stopku v dalším utkání.
     
    90
    Suchopárek nádherně na Karla Poborského, který byl možná přitažen za dres. Pokutový kop se ale nepíská.
     
    89
    Další obrovská česká možnost. Bejbl předeslal míč na Vladimíra Šmicera, který si míč příliš předkopl a pak ho už nedokázal lobovat přes Peruzziho. Na hřebíček do rakve musí Češi stále čekat.
     
    89
    Ofsajd zastavuje Pavla Kuky a italský trenér nabádá své hráče k dalším nákopům.
     
    88
    V prvním poločase byl Radoslav Látal hodně vidět, teď už ale na hřiště vpustil Václava Němečka, který chce pomoci svému týmu při bránění.
     
    88
    Fuser nacentroval míč do vápna, ale skvěle znovu Petr Kouba. To byl devátý rohový kop v držení Italů.
     
    87
    Další centr šel z kopačky Poborského, ale Šmicer nemohl dostihnout tento balon před Costacurtou.
     
    86
    Donadoni si neporadil s centrem do šestnáctky. Český tým znovu odvrátil, jenže pak přišel faul už značně unaveného Pavla Kuky.
     
    86
    Vladimír Šmicer to měl na útočné polovině hodně těžké, s pomocí Nedvěda a Látala ale dokázal míč udržet. Bejbl sice pálil ze středu, ale trefil pouze blok.
     
    85
    Casiraghi si proti Suchopárkovi pomohl loktem. Češi budou natahoval další vteřiny.
     
    84
    Albertini znovu zkusil svůj padáček, jenže na to česká obrana tentokrát už čekala. Donadoni tak byl v pokutovém území zbytečně. Skvěle před ním zasáhl Radek Bejbl.
     
    84
    Faul na Casiraghiho. Italská rozehrávka z velké dálky.
     
    83
    Pavel Nedvěd sice za šestnáctkou zvládl zachytit odvrácený roh Poborského, jenže se nestihl podívat na bránu a mířil jen hodně vedle levé tyče.

    Patrik Czepiec

    Branky: 4. Nedvěd, 35. Bejbl – 18. Chiesa

    Karty:   20. Suchopárek (CZE), 50. Látal (CZE), 60. Kuka (CZE), 90. Kadlec (CZE) – 7. Apolloni (ITA), 90+1. Fuser (ITA)   29. Apolloni (ITA)


    Česko: Kouba – Horňák, M. Kadlec, Suchopárek, Látal – Bejbl, J. Němec, P. Nedvěd, Poborský, Berger (64. Šmicer) – Kuka
    Náhradníci: Němeček, Šmicer

    Itálie: Peruzzi – Mussi, Costacurta, Apolloni, Maldini – Fuser, Baggio (39. Carboni), Albertini, Donadon – Ravanelli (58. Casiraghi), Chiesa
    Náhradníci: Carboni, Casiraghi, Zola

    Rozhodčí: Lopez Nieto – Carrasco, Lopez Fernandez
    thejrc.org