Žižkov – Chrudim 0:1 (kon.) | Hr. Králové – Třinec 2:2 (kon.) | Vyšehrad – Líšeň 1:1 (kon.)
Prostějov – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
4:1 (2:0)
MFK Vítkovice
Sobota 30.05.2020, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Vítkovice už vrhly všechny síly do útoku a to se jim vymstilo. Do úniku uprchli Šteigl podporovaný MICHALEM STŘÍŽEM. V situaci dva na nikoho se Šteigl zachoval sobecky a jeho pokus skvěle zmařil Květon, jenže míč se nakonec přeci jen odrazil ke Střížovi, který ho uklidil do odkryté klece a umlčel tak trenéra Šustra a jeho výtky směrem na Střížovu osobu.
     
    89
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Vítkovické naděje se obrátily v prach! Nedůrazného a příliš rozvážného Holiše při rozehrávce obehrál Šteigl a poslal krásný pas úplně volnému JAKUBU ROLINCOVI, který tváří v tvář Květonovi nezklamal a dnes potřetí ho překonal.
     
    52
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z následné akce ale Vítkovice snižují! Míč se po centru dostal do pokutového území, kde se k němu po chybě v defenzívě nejrychleji probojoval ONDŘEJ CHVĚJA, který ho zblízka bez problému poslal přímo k tyči.
     
    26
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Rychlý zásah posílá domácí do trháku! Vítkovičtí se po předchozím verdiktu cítily ukřivděně a nebyly dostatečně koncentrované. Toho využil Stáňa, který uvolnil PATRIKA SLAMĚNU. Ten si poradil bravurně, svůj pokus po zemi poslal nechytatelně přímo k tyči a Květon byl znovu bezmocný.
     
    23
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A aktivita se domácím vyplatila! Na hranici vápna se k míči dostal JAN KOUDELKA a když tomuto šikovnému záložníkovi poskytnete jen kousíček prostoru, může se vám to vymstít, což vítkovická obrana pocítila na vlastní kůži. Koudelka zakroutil svůj pokus přímo do vinglu a Květon se po něm natahoval marně.

    Adam Kodet

    Branky: 23. Koudelka, 26. Slaměna, 89. Rolinc, 90+3. Stříž – 52. Chvěja

    Karty:   1. Bialek (PRO), 72. Šteigl (PRO) – 49. Bolf (VIT), 85. Russmann (VIT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:9. Fauly: 18:19.
    1. SK Prostějov: Bréda – Stříž, Schuster, Bialek, Pašek – Polák (C) – Lutonský (90+1. Zapletal), Slaměna (78. Rolinc), Koudelka, Stáňa (78. Sus) – Kroupa (66. Šteigl).
    Náhradníci: Mucha – Rolinc, Šteigl, Zapletal, Biolek, Machynek, Sus.

    MFK Vítkovice: Květon – Celba, V. Cverna (C), Holiš – Putyera, Ožvolda, Chvěja, Matoušek (87. Martišiak), Bolf (76. Russmann), Kania – Macej.
    Náhradníci: Netolička – Martiník, Russmann, Martišiak, Motyčka, Plesník, Dziuba.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Hurych
    bahis siteleri