Žižkov – Chrudim 0:1 (kon.) | Hr. Králové – Třinec 2:2 (kon.) | Vyšehrad – Líšeň 1:1 (kon.)
Prostějov – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
4:1 (2:0)
MFK Vítkovice
Sobota 30.05.2020, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Vítkovice už vrhly všechny síly do útoku a to se jim vymstilo. Do úniku uprchli Šteigl podporovaný MICHALEM STŘÍŽEM. V situaci dva na nikoho se Šteigl zachoval sobecky a jeho pokus skvěle zmařil Květon, jenže míč se nakonec přeci jen odrazil ke Střížovi, který ho uklidil do odkryté klece a umlčel tak trenéra Šustra a jeho výtky směrem na Střížovu osobu.
     
    90+1
    Taktické střídání, kdy trenér Šustr odvolal toho nejvzdálenějšího hráče, kterým byl Lutonský. Toho na poslední dvě minutky nahradí Michal Zapletal.
     
    89
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Vítkovické naděje se obrátily v prach! Nedůrazného a příliš rozvážného Holiše při rozehrávce obehrál Šteigl a poslal krásný pas úplně volnému JAKUBU ROLINCOVI, který tváří v tvář Květonovi nezklamal a dnes potřetí ho překonal.
     
    87
    Posílení útoků hostů. Hřiště opouští Matoušek a posledních pár minut si zahraje Dominik Martišiak.
     
    85
    Russmann stáhl rukou Šteigla k zemi a za následné protesty vyfasoval žlutou kartu.
     
    81
    Další obrovské zmatky v domácí obraně! Bréda si nezakřičel, srazil se s bránícím Schusterem a otevřel šanci pro Chvěju, který se ale v podobné pozici jako při své první brance tentokrát trestuhodně mýlil.
     
    78
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Bronislav Stáňa, přichází Martin Sus.
     
    78
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Patrik Slaměna, přichází Jakub Rolinc.
     
    76
    Poprvé střídají také hosté, Bolfa nahrazuje Robert Russmann, který by měl ještě více přilít do ohně vítkovické ofenzívy.
     
    74
    Hosté znovu velmi rychle přenesly hru před branku Prostějova a byla z toho nebezpečná přízemní střela Matouška, proti které znovu musel ukázat Bréda svůj postřeh.
     
    72
    Šteigl poslal Holiše k zemi loktem a po pěti minutách na hřišti už u jeho jména svítí žlutá karta.
     
    66
    Trenér Šustr okamžitě reaguje a ze hřiště stahuje Karla Kroupu, kterého nahradí čerstvý Jan Šteigl.
     
    66
    Prostějov je opravdu pasivní a málem za to byl potrestán. Chvěja otřel svůj pokus o Bialka a Bréda míč neudržel. Na dorážku byl připraven Macej, při zakončení se ale ukvapil a branku netrefil.
     
    53
    Znovu to mohlo být o dvě branky! Koudelkův centr jen lízl hlavou Kroupa a míč propadl až na osamoceného Lutonského, který jen těsně minul bližší tyč.
     
    52
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z následné akce ale Vítkovice snižují! Míč se po centru dostal do pokutového území, kde se k němu po chybě v defenzívě nejrychleji probojoval ONDŘEJ CHVĚJA, který ho zblízka bez problému poslal přímo k tyči.
     
    49
    Bolf se snažil po odpískání míč odehrát co nejrychleji, zřejmě nechtíc ale tvrdě napálil probíhajícího Stáňu. Za toto chování si vysloužil celkem přísnou žlutou kartu.
     
    39
    Macej nakonec dostal míč do sítě, ale jeho střele předcházel faul hostí a branka neplatí!
     
    36
    Stříž tentokrát neubránil Putyeru, který vymyslel dalekonosný centr, který skončil až na kopačce Kanii. Ten trefil zblízka jen boční tyč, ale od korekce skóre nebyl daleko.
     
    34
    Slaměna vyslal tvrdou dělovku ze třiceti metrů, Květon ale jeho pokus dobře viděl a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    33
    Krásná akce domácích, kdy Kroupa vysoký balón ve vápně zpracoval a nesobecky ho nabídl nabíhajícímu Stáňovi. Ten ale míč netrefil ideálně a ve stoprocentní šanci minul branku.
     
    26
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Rychlý zásah posílá domácí do trháku! Vítkovičtí se po předchozím verdiktu cítily ukřivděně a nebyly dostatečně koncentrované. Toho využil Stáňa, který uvolnil PATRIKA SLAMĚNU. Ten si poradil bravurně, svůj pokus po zemi poslal nechytatelně přímo k tyči a Květon byl znovu bezmocný.
     
    23
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A aktivita se domácím vyplatila! Na hranici vápna se k míči dostal JAN KOUDELKA a když tomuto šikovnému záložníkovi poskytnete jen kousíček prostoru, může se vám to vymstít, což vítkovická obrana pocítila na vlastní kůži. Koudelka zakroutil svůj pokus přímo do vinglu a Květon se po něm natahoval marně.
     
    17
    Nečekaná příležitost pro hosty! Bréda neudržel rutinní nákop a pustil míč přímo před osamoceného Putyeru. Ten se ale nezorientoval dostatečně rychle a Bréda ve spolupráci s Schusterem nebezpečí zažehnali.
     
    14
    Obrovská šance a obdobná situace i na druhé straně. Putyera v obrovské rychlosti pasem uvolnil Kaniu, kterého parádně vychytal Miloslav Bréda. Pomohlo mu ale i štěstí, vždyť při zákroku na vlhkém trávníku viditelně podklouzl.
     
    13
    Rychlonohý Milan Lutonský přespurstoval s míčem na noze dva hráče a téměř ideálně prostrčil balón na Stáňu, jeho pokus ale skončil jen těsně mimo!
     
    11
    Právě oběť předchozí kosy Patrik Slaměna se ujal exekuce, míč ale napálil přímo do zdi a navíc trefil jediného svého spoluhráče v obranném valu.
     
    1
    Utkání začalo a okamžitě přineslo rozruch. Matouška složil tvrdým hitem Bialek a rozhodčí okamžitě vytasil žlutou kartu.

    Adam Kodet

    Branky: 23. Koudelka, 26. Slaměna, 89. Rolinc, 90+3. Stříž – 52. Chvěja

    Karty:   1. Bialek (PRO), 72. Šteigl (PRO) – 49. Bolf (VIT), 85. Russmann (VIT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:9. Fauly: 18:19.
    1. SK Prostějov: Bréda – Stříž, Schuster, Bialek, Pašek – Polák (C) – Lutonský (90+1. Zapletal), Slaměna (78. Rolinc), Koudelka, Stáňa (78. Sus) – Kroupa (66. Šteigl).
    Náhradníci: Mucha – Rolinc, Šteigl, Zapletal, Biolek, Machynek, Sus.

    MFK Vítkovice: Květon – Celba, V. Cverna (C), Holiš – Putyera, Ožvolda, Chvěja, Matoušek (87. Martišiak), Bolf (76. Russmann), Kania – Macej.
    Náhradníci: Netolička – Martiník, Russmann, Martišiak, Motyčka, Plesník, Dziuba.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Hurych
    bahis siteleri