Gabriel Török - Ivan Bartek Bartek (kon.) | Nikolas Krivák - Marco Novák Novák (kon.)
Kamil Cibinski - Jakub Kadáš Cibinski (kon.) | Pavol Langer - Simon Michálek Langer (kon.)
Lucia Krajčovič - Alena Gondašová Krajčovič (kon.) | Denis Tripšanský - Michal Zátorský Tripšanský (kon.)
Ronald Paradeiser - Denis Farkaš Paradeiser (kon.) | Lucie Szabová - Paula Marčišová Szabová (kon.)
Vlasto Čepo - Erik Tlkanec Čepo (kon.) | Samuel Krištofič - Lukáš Eliáš Krištofič (kon.)
konec
Kamil Cibinski - Jakub Kadáš

Cibinski

Sobota 06.06.2020, 20:00Oktagon Underground
Předzápasové kurzy
     
    Vítěz: K. Cibinski (na body) (20:15:22)
     
    Třetí duel tohoto turnaje měl zatím nejatraktivnější podívanou. Kamil Cibinski se celý zápas prezentoval celou řadou úspěšných takedownů, které defakto rozhodly o jeho vítězství. Cibinski však měl hned několikrát namále, během tohoto zápasu byl hned dvakrát počítán, avšak z těchto těžkých momentů se dostal na jedničku. Jakub Kadáš rozhodně nepředvedl špatný výkon, jenomže zásadní rozdíl udělaly takedowny.
     
    Konec zápasu.
     
    2:40
    A další...
     
    2:26
    Dva kopy jdou na konto Kadáše, poté se mu navíc povedla dobrá levá zadní. Cibinski si poté připsal další takedown.
     
    1:55
    Jakub Kadáš se sice snaží s tímto zápasem něco udělat, jenomže má velký problém s obranou proti takedownům. Cibinski tak připisuje snad desátý.
     
    1:15
    Další výstavní takedown od Kamila Cibinskiho, který bez větších problémů hodil soupeře zpět na zem. Netrvalo dlouho a opět jsme se dostali na zem.
     
    0:44
    Jakub Kadáš navíc před malým momentem sám promáchl, což ho dokonce hodilo na zem. Cibinski se snažil nasadit submisi, což v Undergroundu pochopitelně nemůže.
     
    0:20
    Kadáš si v úvodu třetího kola nedal pozor na nepříjemnou pravačku, po které sám skončil na zemi. Hodně překvapivě sudí nebude počítat.
     
    Začalo 3. kolo
     
    Skončilo 2. kolo
     
    2:35
    Tvrdá zadní od Kadáše sice našla svůj cíl, jenomže Cibinskimu se povedlo tento zápas dostal zpět na zem. Jeho taktika tak zatím funguje.
     
    1:40
    Duel se opět dostal na zem, i tentokráte za přispění Cibinskiho. Ten se nyní rovněž několikrát dobře trefil, což přineslo krev v obličeji Jakuba Kadáše.
     
    1:12
    Sledujeme atraktivní podívanou, jenomže Kadáš má naprosto zoufalou obranu proti takedownům. Bod dolů šel také na konto Cibinskiho, který opakovaně po takedownech vstává přes soupeře.
     
    0:35
    Jenomže Kamil Cibinski se už poněkolikáté zachránil rychlým nástupem do takedownem, v tomto momentu má již třetí úspěšný takedown v tomto kole.
     
    0:10
    Cibinski byl opět poslán na zem, což pro sudího znamenalo signál pro počítání. Kadáš má vítězství na dosah, potřebuje totiž ještě jedno počítání.
     
    Začalo 2. kolo
     
    Skončilo 1. kolo
     
    2:45
    Cibinski však přispěchal s dalším úspěšným takedownem.
     
    2:06
    Fantastický nástup od Kadáše, který pravačkou poslal soupeře na zem. V krátkém časovém sledu se mu to povedlo podruhé, Cibinski tak byl poprvé počítán, avšak bude pokračovat.
     
    1:20
    Cibinski i tentokráte prokázal obrovskou sílu, díky které dostal svého soupeře na zem. Další takedown, Jakub Kadáš zatím marně hledá recept.
     
    1:05
    Během necelé minuty přichází třetí úspěšný takedown na konto Kamila Cibinskiho, což znamená stržený bod pro Jakuba Kadáše.
     
    0:40
    Jakub Kadáš předvádí celou řadu hodně tvrdých kopů, se kterými si Cibinski zatím neví příliš rady. Druhý jmenovaný si ovšem záhy připsal druhý takedown.
     
    0:15
    I tentokráte sledujeme celkem opatrný úvod, který nám ovšem přinesl tvrdý low kick Kadáše. Cibinski to ovšem udělal parádně, neboť si připsal první takedown.
     
    Začalo 1. kolo
     
    PYRAMIDA DO 80 KILOGRAMŮ
    CIBINSKI vs. KADÁŠ

    Kamil Cibinski


    Jeho dnešním soupeřem však bude slovenský fighter Kamil Cibinski, který má o trochu méně zkušeností. Cibinski má za sebou šestnáct MMA duelů, ve kterých devětkrát vyhrál a sedmkrát pocítil hořkost porážky. Jeho poslední výhra se nerodila vůbec lehce, souboj proti Michalu Dobiášovi totiž dospěl až k rozhodnutí rozhodčích. Cibinski hned pět vítězných zápasů ukončil skrze submisi, v tomto duelu ale bude muset použít tak trochu jinou bojovou průpravu.

    Jakub Kadáš

    Jakub Kadáš rozhodně nebude v tomto duelu favoritem, avšak může příjemně překvapit. Kadáš nejčastěji zápasí v K-1, nicméně několikrát nastoupil také do Muay Thai, ve kterém se například před dvěma lety utkal s Michalem Rybou, který byl rovněž účastníkem Oktagon Underground.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Tři z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:100. Půjde o slovenské duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Samuelem Krištofičem a Lukášem Eliášem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    David Suchý

    bahis siteleri