Gabriel Török - Ivan Bartek Bartek (kon.) | Nikolas Krivák - Marco Novák Novák (kon.)
Kamil Cibinski - Jakub Kadáš Cibinski (kon.) | Pavol Langer - Simon Michálek Langer (kon.)
Lucia Krajčovič - Alena Gondašová Krajčovič (kon.) | Denis Tripšanský - Michal Zátorský Tripšanský (kon.)
Ronald Paradeiser - Denis Farkaš Paradeiser (kon.) | Lucie Szabová - Paula Marčišová Szabová (kon.)
Vlasto Čepo - Erik Tlkanec Čepo (kon.) | Samuel Krištofič - Lukáš Eliáš Krištofič (kon.)
konec
Kamil Cibinski - Jakub Kadáš

Cibinski

Sobota 06.06.2020, 20:00Oktagon Underground
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Tři z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:100. Půjde o slovenské duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Samuelem Krištofičem a Lukášem Eliášem.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 80 KILOGRAMŮ
    CIBINSKI vs. KADÁŠ

    Kamil Cibinski


    Jeho dnešním soupeřem však bude slovenský fighter Kamil Cibinski, který má o trochu méně zkušeností. Cibinski má za sebou šestnáct MMA duelů, ve kterých devětkrát vyhrál a sedmkrát pocítil hořkost porážky. Jeho poslední výhra se nerodila vůbec lehce, souboj proti Michalu Dobiášovi totiž dospěl až k rozhodnutí rozhodčích. Cibinski hned pět vítězných zápasů ukončil skrze submisi, v tomto duelu ale bude muset použít tak trochu jinou bojovou průpravu.

    Jakub Kadáš

    Jakub Kadáš rozhodně nebude v tomto duelu favoritem, avšak může příjemně překvapit. Kadáš nejčastěji zápasí v K-1, nicméně několikrát nastoupil také do Muay Thai, ve kterém se například před dvěma lety utkal s Michalem Rybou, který byl rovněž účastníkem Oktagon Underground.
     
    Začalo 1. kolo
     
    0:15
    I tentokráte sledujeme celkem opatrný úvod, který nám ovšem přinesl tvrdý low kick Kadáše. Cibinski to ovšem udělal parádně, neboť si připsal první takedown.
     
    0:40
    Jakub Kadáš předvádí celou řadu hodně tvrdých kopů, se kterými si Cibinski zatím neví příliš rady. Druhý jmenovaný si ovšem záhy připsal druhý takedown.
     
    1:05
    Během necelé minuty přichází třetí úspěšný takedown na konto Kamila Cibinskiho, což znamená stržený bod pro Jakuba Kadáše.
     
    1:20
    Cibinski i tentokráte prokázal obrovskou sílu, díky které dostal svého soupeře na zem. Další takedown, Jakub Kadáš zatím marně hledá recept.
     
    2:06
    Fantastický nástup od Kadáše, který pravačkou poslal soupeře na zem. V krátkém časovém sledu se mu to povedlo podruhé, Cibinski tak byl poprvé počítán, avšak bude pokračovat.
     
    2:45
    Cibinski však přispěchal s dalším úspěšným takedownem.
     
    Skončilo 1. kolo
     
    Začalo 2. kolo
     
    0:10
    Cibinski byl opět poslán na zem, což pro sudího znamenalo signál pro počítání. Kadáš má vítězství na dosah, potřebuje totiž ještě jedno počítání.
     
    0:35
    Jenomže Kamil Cibinski se už poněkolikáté zachránil rychlým nástupem do takedownem, v tomto momentu má již třetí úspěšný takedown v tomto kole.
     
    1:12
    Sledujeme atraktivní podívanou, jenomže Kadáš má naprosto zoufalou obranu proti takedownům. Bod dolů šel také na konto Cibinskiho, který opakovaně po takedownech vstává přes soupeře.
     
    1:40
    Duel se opět dostal na zem, i tentokráte za přispění Cibinskiho. Ten se nyní rovněž několikrát dobře trefil, což přineslo krev v obličeji Jakuba Kadáše.
     
    2:35
    Tvrdá zadní od Kadáše sice našla svůj cíl, jenomže Cibinskimu se povedlo tento zápas dostal zpět na zem. Jeho taktika tak zatím funguje.
     
    Skončilo 2. kolo
     
    Začalo 3. kolo
     
    0:20
    Kadáš si v úvodu třetího kola nedal pozor na nepříjemnou pravačku, po které sám skončil na zemi. Hodně překvapivě sudí nebude počítat.
     
    0:44
    Jakub Kadáš navíc před malým momentem sám promáchl, což ho dokonce hodilo na zem. Cibinski se snažil nasadit submisi, což v Undergroundu pochopitelně nemůže.
     
    1:15
    Další výstavní takedown od Kamila Cibinskiho, který bez větších problémů hodil soupeře zpět na zem. Netrvalo dlouho a opět jsme se dostali na zem.
     
    1:55
    Jakub Kadáš se sice snaží s tímto zápasem něco udělat, jenomže má velký problém s obranou proti takedownům. Cibinski tak připisuje snad desátý.
     
    2:26
    Dva kopy jdou na konto Kadáše, poté se mu navíc povedla dobrá levá zadní. Cibinski si poté připsal další takedown.
     
    2:40
    A další...
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí duel tohoto turnaje měl zatím nejatraktivnější podívanou. Kamil Cibinski se celý zápas prezentoval celou řadou úspěšných takedownů, které defakto rozhodly o jeho vítězství. Cibinski však měl hned několikrát namále, během tohoto zápasu byl hned dvakrát počítán, avšak z těchto těžkých momentů se dostal na jedničku. Jakub Kadáš rozhodně nepředvedl špatný výkon, jenomže zásadní rozdíl udělaly takedowny.
     
    Vítěz: K. Cibinski (na body) (20:15:22)

    David Suchý

    bahis siteleri