Ath. Bilbao – Mallorca 3:1 (kon.) | Celta Vigo – Barcelona 2:2 (kon.) | Osasuna – Leganés 2:1 (kon.)
Atlético – Alavés 2:1 (kon.)
konec
Celta de Vigo
2:2 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 27.06.2020, 17:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, mějte se fajn. (19:10:28)
     
    Pro Celtu je tohle hodně cenný bod. V tabulce je tím pádem na šestnácté pozici o osm bodů před osmnáctou Mallorcou a dost se touhle remízou přiblížila záchraně. A právě na hřišti Mallorky se představí Celta již v úterý.
     
    Ve druhém poločase skórovala Celta z brejku, Smolov využil pasu Aspase mezi nohama Piquého a do prázdné brány vyrovnal. Následoval typický obrázek v podobě tlaku Barcelony, kdy deset domácích fotbalistů se postavilo před šestnáctku a čelilo kombinacím Barcelony. Nakonec se Luis Suárez otočil kolem Arauja a vypadalo to, že vsítí vítěznou trefu.

    Nestalo se. V 87. minutě Piqué fauloval těsně před vápnem Rafinhu a z třiadvaceti metrů zajistil domácí kapitán Iago Aspas dělbu bodů.
     
    Barcelona výborně vstoupila do utkání, tlačila soupeře a ten odolával, Piquého zakončení hlavou zastavilo břevno. Nicméně potom zafungovala souhra Messiho a Luise Suáreze při standardní situace. Celta se ke střelám dostávala sporadicky. Avšak i v prvním poločase si vypracovala loženku, kdy Barcelonu zachránila branková konstrukce proti Méndezovi.
     
    Barcelona si hodně komplikuje souboj o španělský titul. Nezvládla zápas proti Celtě Vigo a jen remizuje. Nakonec může být i ráda za bod, protože Nolito spálil v páté minutě nastavení stoprocentní šanci. Znamená to, že hosté sice momentálně vedou LaLigu o bod, ale Real Madrid má k dobru zítřejší zápas na půdě posledního Espanyolu Barcelona. Navíc v úterý hrají Katalánci doma s Atléticem Madrid.
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:10.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Při centru z levé strany na vzdálenější tyč byl Barceloně odpískaný útočný faul a Piqué (BAR) se tomu ironicky usmál, takže si vykoledoval žlutou kartu.
     
    90+5
    Tak to je neskutečné! Perfektní nahrávkou na pravou stranu překvapila Celta Barcelonu a Denis Suárez potom přes Semeda a Griezmanna předložil balón jako na zlatém podnose pro Nolito, jenž placírou trefil prostředek branky, kde přesně stál ter Stegen. Přitom hostující brankář seděl na trávníku a zdálo se, že bude při téhle šanci jen divákem!
     
    90+4
    Rakitič upadl, jeho následné zakončení z osy hřiště a střední vzdálenosti vedle pravé tyče nemělo šanci na úspěch. Blanco bude zřejmě zdržovat před výkopem.
     
    90+4
    Ter Stegen nakopl balón, ale ten se nedostal ani do vápna.
     
    90+3
    Zřejmě Firpo chyboval v rozehrávce zleva a domácí získali aut úplně zdarma.
     
    90+2
    Firpo hrál pravou rukou při rozehrávce Murilla.
     
    90+1
    Pět minut nastavil sudí Cuadra.
     
    90
    Balón propadl vápnem, nikdo z hráčů Barcelony nezakončil.
     
    90
    Mina podkopl soupeře na levé straně a tohle je zajímavá standardní situace pro Messiho.
     
    89
    Iago Aspas (Celta) svlékl dres při oslavě. Rozhodčí Cuadra nejprve vytáhl červenou kartu z kapsy, ale posléze si uvědomil, že se spletl a udělil Aspasovi žlutý trest. Hlavní arbitr bral všechno s úsměvem.
     
    88
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Z třiadvaceti metrů a levé strany propálil IAGO ASPAS brankáře ter Stegena k přední tyči. Ten si postavil do zdi pět spoluhráčů, ale při standardce IAGA ASPASE se ani nepohnul. Byl bez šance.

    IAGO ASPAS tu teď totiž krásně obstřelil a balónu v cestě do sítě nezamezil ani Griezmann, který byl ve zdi prvním hráčem zprava (z pohledu ter Stegena). Griezmannovi proletěl míč podél kopačky a zastavil se až v bráně.
     
    87
    Piqué fauloval Rafinhu z pravé strany těsně před vápnem a tohle je standardní situace, při které se fanoušci Barcelony musí potit.

    Vít Muzikář

    Branky: 50. Smolov (Aspas), 88. Aspas – 20. L. Suárez (Messi), 67. L. Suárez (Messi)

    Karty:   34. Méndez (CVG), 61. N. Araujo (CVG), 89. Aspas (CVG) – 12. Alba (BAR), 82. Braithwaite (BAR), 90+5. Piqué (BAR)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:10.
    Celta de Vigo: Blanco – Aidoo, Sáenz, N. Araujo (73. Murillo) – K. Vázquez, Méndez (60. Bradarić), Yokuşlu (60. Rafinha), Denis Suárez, Jacobo González (81. S. Mina) – Aspas (C), Smolov (60. Nolito).
    Náhradníci: Villar, Rosić – Murillo, Bermejo, Bradarić, Nolito, Fontán, Hernandez García, Rafinha, G. Fernández, Pape Diop, S. Mina.

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Arturo Vidal, Rakitić, Puig (86. Arthur) – Messi (C), L. Suárez (81. Griezmann), Fati (69. Braithwaite).
    Náhradníci: Neto, Peña – Braithwaite, Griezmann, Collado, Arthur, R. Araújo, Morer, Lenglet, Monchu, Cuenca, Firpo.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, J. López
    bahis siteleri