Augsburg – RB Lipsko 1:2 (kon.) | W. Brémy – Kolín nad Rýnem 6:1 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 0:4 (kon.)
Frankfurt – Paderborn 3:2 (kon.) | Freiburg – Schalke 4:0 (kon.) | Leverkusen – Mohuč 1:0 (kon.)
Mönchengladbach – Hertha 2:1 (kon.) | Union Berlín – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 0:4 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
0:4 (0:2)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 27.06.2020, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Hoffenheimu, kterému se povedlo na hřišti Dortmundu uspět výsledkem 4:0. TSG vstoupilo velice povedeně také do druhého poločasu, ihned v jeho úvodu přidalo další dvě branky, čímž defakto rozhodlo o osudu zápasu. Následovala hodně ofenzivní pasáž, která nabídla další šance z obou stran, nicméně pátá branka nepřišla. Hoffenheim si díky tomuto vítězství zajistil základní skupinu Evropské ligy, naopak Dortmund skončí na druhé pozici. (17:22:11)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:5.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hoffenheim v poklidu kombinuje na vlastní obranné polovině, žádnou další branku zřejmě už neuvidíme. Dortmund se přesto pokouší napadat rozehrávku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hoffenheim v poklidu kontroluje koncovku zápasu, dost možná se nebude vůbec nastavovat.
     
    88
    Podruhé v krátkém časovém sledu musel na hrací plochu lékařský personál Hoffenheimu. Nordtveit totiž místo míče trefil nohu soupeře, což je určitě nepříjemné.
     
    87
    Včas vystartoval ze své branky hostující brankář Baumann, který navíc rychlým výhozem dokázal oslovit Nordtveita. Ten byl ovšem zastaven za cenu faulu.
     
    84
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá zhruba pět minut. Hoffenheim i nadále drží čtyřbrankové vedení, domácí se tak alespoň pokoušejí o kosmetické snížení.
     
    83
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Diadie Samassékou, přichází Håvard Nordtveit.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Benjamin Hübner, přichází Ermin Bičakčić.
     
    82
    Na levém křídle se o nahrávku hlásil hostující Zuber, avšak míč ho nakonec úplně přeletěl. Dortmund se tak dostane zpět k balónu, vhazovat totiž bude Morey Bauza.
     
    81
    Zničehonic se málem do samostatného úniku dostal Bruun Larsen, jenomže velice dobře vystartoval ze své branky Bürki, kterému se povedlo zažehnat tuto situaci.
     
    80
    Witsel se pokoušel najít místečko ke střele pravou nohou, jenomže rovněž trefil pouze dobře připraveného soupeře. Borussia však pokračuje v držení balónu.
     
    79
    Na opačné straně se k zakončení pravou nohou dostal Baumgartner, avšak svůj pokus poslal pouze do připraveného protihráče. Odražený míč sebral Bruun Larsen.
     
    78
    Český obránce se navíc bleskově vrátil na vlastní obrannou polovinu, kde za sebe nepustil nahrávku směrem na Sancha. Dortmund si vybojoval autové vhazování.
     
    77
    Kadeřábkovi se povedlo odcentrovat z hranice pokutového území, jenomže jeho nabídku si dokázal pohlídat Grillitsch. Nápor Hoffenheimu však pokračuje.
     
    76
    Bruun Larsen neměl kolem sebe podporu spoluhráčů, proto musel chvíli čekat. Mezitím se domácí hráči vrátili bleskovým způsobem, TSG však nikam nespěchá.
     
    75
    Hakimímu se sice první nahrávka nepovedla, avšak poté se mu povedlo vybojovat balón zpět. To vedlo k centru od Schulze, jenž nahrával pouze na nohu Rudyho.
     
    74
    Bürki rozehrál na vedle stojícího Hummelse, kterému se na dlouho vzdálenost povedlo přesně přenést hru. Borussia však bude útočit do zavřené obrany.

    David Suchý

    Branky: 8. Kramarić (Kadeřábek), 30. Kramarić (Skov), 48. Kramarić (Bebou), 50. Kramarić (pen.)

    Karty:   41. Balerdi (DOR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:5.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (C) (70. N. Schulz), Hummels, Balerdi (65. Raschl) – Morey, Brandt, Witsel, Guerreiro (46. Sancho) – Reyna (65. Zagadou), Häland, T. Hazard (46. Hakimí).
    Náhradníci: Hitz – Führich, Hakimí, Pherai, Rente, Raschl, Sancho, N. Schulz, Zagadou.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Grillitsch, Hübner (C) (83. Bičakčić) – Kadeřábek, Rudy, Samassékou (83. Nordtveit), Kramarić (70. Bruun Larsen), Skov (70. Zuber) – Bebou, Dabbur (56. Baumgartner).
    Náhradníci: Pentke – Akpoguma, Baumgartner, Bičakčić, Bruun Larsen, Elmkies, Nordtveit, Ribeiro, Zuber.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos
    thejrc.org