Den 1: Žlutý tým (Spoje) – Červený tým (Sparta) 9:6 (kon.) | Den 1: Bílý tým (Prostějov) – Modrý tým (I.ČLTK) 11:4 (kon.)
konec
Den 1: Bílý tým (Prostějov) – Modrý tým (I.ČLTK)

11:4

Čtvrtek 23.07.2020, 10:00 • TK Agrofert Prostějov • Tenis – Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.
     
    Krásný čtvrteční den. V tenisovém areálu v Prostějově dnes přivítají tenisté bílého týmu soupeře v podobě modrého týmu. Půjde o pátý díl tenisové TOP ligy Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta, v němž se spolu střetnou dva dosud nejlepší týmy.
     
    Prostějov nemá konkurenci. Tenisté bílého týme TOP Lize absolutně dominují, když v předešlých čtyřech dílech turnaje nenašli přemožitele a svého soupeře ve většině případě hladce přejeli, pouze modrý tým porazili "jen" o pět bodů.

    Právě modrý tým je vyzyvatelem jasného favorita tohoto dvoudenního měření sil. Modří mají shodně dvě vítězství a dvě porážky, ta druhá přišla s pražskou Spartou, které podlehli o pouhé dva body.
     
    Český tenisový svaz o pravidlech soutěže:
    Každé utkání se bude skládat z 29 zápasů. Utkání se hraje dvoudenní.

    První den se odehraje 6 mužských dvouher, 4 ženské dvouhry, 2 mužské čtyřhry, 2 ženské čtyřhry a 1 mix. Druhý den se hraje stejná porce zápasů, vyjma mixu.

    Tým, který získá 15 bodů vyhrává utkání. Za rozhodnutého stavu se dohrávají dvouhry, pokud se kapitáni nedomluví jinak.

    Kapitáni nominují dvouhry dle soupisky hráče a hráčky na pozice 1-6, resp. 1-4. První den se odehrají dvouhry takto: 5 vs 6, 3 vs 4, 2 vs 1. Druhý den 6 vs 6, 5 vs 5, atd. Čtyřhry se nominují do 30 minut po skončeních dvouher, na nominaci čtyřher mají kapitáni „volnou ruku.“ Mixa první den nominují kapitáni nejpozději do 15 minut po skončení čtyřher.
     
    Program 1. hracího dne

    10:00 Jiří Lehečka (617.) – Vojtěch Petr (-)
    10:00 Vitalij Sačko (UKR, 538.) – Robin Staněk (645.)
    10:00 Dalibor Svrčina (858.) – Vítek Horák (-)
    10:00 Denise Hrdinková (-) – Amélie Šmejkalová (-)
    10:00 Kristýna Tomajková (-) – Nikola Bartůňková (-)
    11:30 Zdeněk Kolář (229.) – Jan Šátral (378.)
    11:30 David Poljak (463.) – Jiří Barnát (1512.)
    11:30 Jiří Veselý (65.) – Adam Pavlásek (382.)
    11:30 Linda Nosková (1100.) – Lucie Hradecká (474.)
    11:30 Tereza Smitková (381.) – Darja Viďmanová (-)
     
    Odstartoval program prvního hracího dne.
     
    10:05
    Bílý tým usiluje o prodloužení neporazitelnosti. Od deseti se hraje pět dvouher, nejvíce poutá duel na centr kurtu, v němž vítěz Moravian Open z minulého týdne Jiří Lehečka soupeří s patnáctiletým Vojtěchem Petrem.
     
    10:30
    Jiří Lehečka potvrzuje roli jasného favorita. Svému o tři roky mladšímu soupeři nadělil v prvním setu kanára.
     
    10:32
    Výborně reprezentuje barvy prostějova také Dalibor Srvčina. Sedmnáctiletý tenista dominuje v zápase proti Vítku Horákovi, jemuž v první sadě povolil jediný gem.
     
    10:40
    Výborně se prezentuje Kristýna Tomajková! Patnáctiletá hráčka při svém prvním vystoupení v TOP Lize získala první set nad Nikolou Bartůňkovou v poměru 6:2.
     
    10:42
    Vyrovnaný, ovšem svižný duel hrají Vitalij Sačko a Robin Staněk. Úvodní dějství ovládl člen modrého týmu, který vybojoval rozhodující a jediný brejk v devátém gemu.
     
    10:43
    Amélie Šmejkalová bojuje o bod do sbírky I.ČLTK. V souboji s Denise Hrdinkovou má zatím navrch, první set skončil 6:4 v její prospěch.
     
    10:56
    Máme tu první konečný výsledek. Jiří Lehečka si nebral s Vojtěchem Petrem servítky ani ve druhém setu, tentokráte patnáctiletý tenista vybojoval alespoň dva gemy. Rodák z Mladé Boleslavi po setech 6:0 a 6:2 získává pro Prostějov první bod.
     
    11:00
    Krátce po Lehečkovi získává druhý bod bílého týmu Dalibor Svrčina. Ostravský rodák povolil Horákovi v celém utkání pouhé dva gemy.
     
    11:15
    Překvapivé vítězství získala Kristýna Tomajková. Patnáctiletá hráčka předvedla výborný výkon proti Nikole Bartůňkové, kterou zdolala 6:2 a 6:3. Prostějov disponuje tříbodovým vedením.
     
    11:22
    Ukrajinský tenista Vitalij Sačko si proti Robinu Staňkovi vynutil supertiebreak. Druhou sadu získal 6:3.
     
    11:33
    Robin Staněk získává pro I.ČLTK premiérový bod. V supertiebreaku byl tím šťastnějším hráčem, Vitalije Sačka v něm porazil 10:6.
     
    11:43
    Denise Hrdinková si v dramatickém, téměř padesátiminutovém druhém setu, vynutila po výsledku 7:5 rozhodující supertiebreak, v němž potvrdila lepší rozpoložení, Amélii Šmejkalovou v něm porazila 10:4.
     
    11:51
    Dobře zahájil zápas Zdeněk Kolář. Česká tenisová trojka mezi muži získala první set nad Janem Šátralem za 36 minut 6:3, rozhodující byl brejk v osmém gemu.
     
    12:22
    Úvodní dějství získal na svou stranu rovněž Jiří Veselý. Rodák z Příbrami se s Pavláskem přetahoval více jak hodinu, nakoenc v tiebreaku zvítězil 7:4. K vítězství má nakročeno také David Poljak, který zvítězil v prvním setu nad Branátem 6:3.
     
    12:30
    Na cenný skalp má zaděláno teprve patnáctiletá Linda Nosková! Ta v prvním setu porazila 6:3 o dvacet let zkušenější Lucii Hradeckou.
     
    12:49
    Souboj generací ovládla mladá krev! Linda Nosková nedala Lucie Hradecké moc šancí ani ve druhém setu, v němž jí povolila jen dva gemy. Výsledkem 6:3 a 6:2 získává pátý bod Prostějova.
     
    13:00
    Bílý tým míří za pátým vítězstvím v řadě. David Poljak porazil Jiřího Barnáta po setech 6:3 a 6:3. Na problémy si ale zadělal Zdeněk Kolář a, jenž prohrál druhý set se Šátralem a Tereza Smitková, která v první sadě nestačila na Viďmanovou.
     
    13:03
    Máme tu vzpouru modrých! Také Adam Pavlásek, podobně jako Zdeněk Kolář, poslal střetnutí do supertiebreaku, české jedničce ve druhé sadě povolil jen dva gemy.
     
    13:17
    Bílý tým si může odškrtnout další dva vítězné zápasy. Zdeněk Kolář v supertiebreaku nedal Šátralovi šanci, porazil ho 10:5. Supertiebreak rozhodoval také v duelu mezi Jiřím Veselým a Adamem Pavláskem. Česká jednička se po ztrátě setu zkoncentrovala na rozhodující dějství lépe než soupeř, zvítězil v něm 10:4.
     
    13:33
    Druhý bod pro modrý tým získala Darja Viďmanová. Sedmnáctiletá hráčka potvrzuje parádní formu, po účasti ve finále Moravian Open si dnes vyšlápla na Terezu Smitkovou, kterou udolala po velkém boji 7:6 a 6:3.
     
    14:00
    V Prostějově se odehrály všechny plánované zápasy dvouhry a na řadu by měly přijít čtyřhry. Stále však neznáme jejich obsazení.
     
    15:05
    Po hodinové pauze se rozehrálo střetnutí ženské čtyřhry. Linda Nosková s Denise Hrdinkovou hrají proti Nikole Bartůňkové s Lucií Hradeckou. Za zhruba deset minut by mělo odstartovat také utkání mužského debla, Jiří Lehečka s Davidem Poljakem budou bojovat o bod proti Jiřímu Barnátovi a Adamu Pavláskovi.
     
    15:36
    Jasný průběh mělo první dějství zápasu mezi Lehečkou/Poljakem a Barnátem/Pavláskem. Dvojice tenistů reprezentující bílý tým povolila soupeřům jediný gem.
     
    15:52
    Na obrovskou senzaci je zaděláno ve čtyřhře žen! Bílý tým sice celkově jasně vede, ale ve čtyřhře, kdy na jedné straně stojí Hrdinková s Noskovou a na druhé zkušená Hradecká s Bartůňkovou určitě favoritem není. Přesto Denise s Lindou dotáhly sadu do tiebreaku, ba co víc, zkrácenou hru získaly pro sebe!

    První set skončil také v jiném souběžně hraném utkání čtyřhry žen, v němž měly také navrch hráčky bílého týmu, Mandelíková s Bejlekovou zvítězily výsledkem 6:3.
     
    16:00
    Tak alespoň v jednom deblu mají navrch modří. A to konkrétně dvojice Staněk, Šátral, která ve vyrovnané koncovce úvodního dějství přetlačila Veselého se Svrčinou.
     
    16:10
    Bílý tým se blíží desítce, přičemž stále probíhá program prvního dne. Deváté vítězství Prostějova zaznamenali Jiří Lehečka a David Poljak, ti v průběhu střetnutí ztratili proti Barnátovi s Pavláskem pouze pět gemů.
     
    16:16
    Jubilejní desátý bod je na světě! Kateřina Mandelíková společně se Sárou Bejlekovou navázaly na povedený první set, v tom druhém Šmejkalové s Černou dovolily dva gemy.
     
    16:31
    Dnešní druhé vítězství zapisuje jak Jiří Veselý, tak Dalibor Svrčina. Po výhře ve dvouhře spolu zvládli i debla, ačkoli první set prohráli. Ve druhém ale dominovali, vyhráli 6:2 a v supertiebreaku za nepříznivého skóre 7:8 získali tři body v řadě.
     
    16:42
    Linda Nosková s Denise Hrdinkovou dobře rozjetý zápas nedotáhly do zdárného konce. Jasné favoritky Lucie Hradecká a Nikola Bartůňková získaly druhou sadu 6:3 a v bojovném supertiebreaku využily za stavu 10:9 hned první mečbol.
     
    16:45
    V rámci čtvrtečního programu by se měl uskutečnit ještě jeden zápas mixu. Kdo do něj nastoupí zatím zůstává otázkou.
     
    17:10
    V Prostějově byl zahájen poslední zápas dnešního dne. V rámci mixu vedle sebe nastupují za bílý tým Tereza Smitková a Jaroslav Pospíšil, za modré hraje Lucie Hradecká s Jiřím Barnátem. Oba zástupci I.ČLTK dnes kroutí už svůj třetí zápas.
     
    17:50
    Bílí nakročili k zisku dvanáctého bodu. Smitková s velezkušeným Pospíšilem rozhodli o zisku setu brejkem v šestém gemu, šestatřicetiletý tenista za stavu 5:4 proměnil druhý setbol.
     
    18:02
    Lucie Hradecká společně s Jiřím Barnátem získali ve čtvrté sadě brejk na svou stranu a aktuálně vedou 3:1. Pokud si udrží servis, rozhodne o osudu mixu supertiebreak.
     
    18:15
    Zástupci modrého týmu srovnávají stav setů na 1:1! V průběhu druhé sady získali k dobru ještě jeden brejk, konečné skóre činí 6:2. Na řadu přichází supertiebreak.
     
    18:26
    Je konec! Ačkoli měli Lucie Hradecká a Jiří Barnát dva zápasy v nohách, tak ukázali velký fyzický fond a v závěrečném mixu dokázali vyhrát, dvojici Smitková, Pospíšil udolali v závěrečném supertiebreaku, v němž využili prvního a zároveň jediného mečbolu. Modrý tým snižuje velkou ztrátu na soupeře, ta činí sedm bodů.
     
    Konec čtvrtečního programu.
     
    Čtvrteční výsledky:

    Jiří Lehečka (617.) – Vojtěch Petr (-) 6:2, 6:0
    Vitalij Sačko (UKR, 538.) – Robin Staněk (645.) 4:6, 6:3, 6:10
    Dalibor Svrčina (858.) – Vítek Horák (-) 6:1, 6:1
    Denise Hrdinková (-) – Amélie Šmejkalová (-) 4:6, 7:5, 10:4
    Kristýna Tomajková (-) – Nikola Bartůňková (-) 6:2, 6:3
    Zdeněk Kolář (229.) – Jan Šátral (378.) 6:3, 6:7(5), 10:5
    David Poljak (463.) – Jiří Barnát (1512.) 6:3, 6:3
    Jiří Veselý (65.) – Adam Pavlásek (382.) 7:6(3), 2:6, 10:4
    Linda Nosková (1100.) – Lucie Hradecká (474.) 6:3, 6:2
    Tereza Smitková (381.) – Darja Viďmanová (-) 6:7(5), 3:6
    Nosková, Hrdinková – Bartůňková, Hradecká 7:6(2), 3:6, 9:11
    Lehečka, Poljak – Barnát, Pavlásek 6:1, 6:4
    Mandelíková, Bejleková – Šmejkalová, Černá 6:3, 6:2
    Veselý, Svrčina – Staněk, Šátral 5:7, 6:2, 10:8
    Smitková, Pospíšil – Hradecká, Barnát 6:4, 2:6, 8:10
     
    Bílý tým má po čtvrtečních zápasech nakročeno k vítězství i v pátém dílu Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA a udržení neporazitelnosti. Dnes Prostějov zvítězil v jedenácti duelech, přičemž prohrál pouze čtyřikrát. K vítězství stačí v pátek přidat čtyři body.
     
    To je pro dnešek vše. Děkujeme za pozornost a nezapomeňte nás sledovat i zítra, kdy pro vás opět připravíme kompletní servis ze všech utkání. (18:30:20)

    Milan Huppert

    Program 1. hracího dne
    Bílý tým - Modrý tým
    Jiří Lehečka (617.) - Vojtěch Petr (-) 6:2, 6:0
    Vitalij Sačko (UKR, 538.) - Robin Staněk (645.) 4:6, 6:3, 6:10
    Dalibor Svrčina (858.) - Vítek Horák (-) 6:1, 6:1
    Denise Hrdinková (-) - Amélie Šmejkalová (-) 4:6, 7:5, 10:4
    Kristýna Tomajková (-) - Nikola Bartůňková (-) 6:2, 6:3
    Zdeněk Kolář (229.) - Jan Šátral (378.) 6:3, 6:7(5), 10:5
    David Poljak (463.) - Jiří Barnát (1512.) 6:3, 6:3
    Jiří Veselý (65.) - Adam Pavlásek (382.) 7:6(3), 2:6, 10:4
    Linda Nosková (1100.) - Lucie Hradecká (474.) 6:3, 6:2
    Tereza Smitková (381.) - Darja Viďmanová (-) 6:7(5), 3:6
    Nosková, Hrdinková - Bartůňková, Hradecká 7:6(2), 3:6, 9:11
    Lehečka, Poljak - Barnát, Pavlásek 6:1, 6:4
    Mandelíková, Bejleková - Šmejkalová, Černá 6:3, 6:2
    Veselý, Svrčina - Staněk, Šátral 5:7, 6:2, 10:8
    Smitková, Pospíšil - Hradecká, Barnát 6:4, 2:6, 8:10