Den 2: Žlutý tým (Spoje) – Červený tým (Sparta) 16:10 (kon.) | Den 2: Bílý tým (Prostějov) – Modrý tým (I.ČLTK) 19:5 (kon.)
konec
Den 2: Bílý tým (Prostějov) – Modrý tým (I.ČLTK)

19:5

Pátek 24.07.2020, 10:00 • TK Agrofert Prostějov • Tenis – Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA
     
    Nyní už je to vše. S konstatováním, že poslední díl TOP ligy Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta se uskuteční ve dnech 6. a 7. srpna, se loučíme. Děkujeme za pozornost, užijte si víkend. (14:59:26)
     
    Na závěr si připomeňme souhrnně všechny páteční výsledky:

    Jiří Lehečka – Vítek Horák 6:3, 6:2
    Vitalij Sačko (UKR) – Jiří Barnát 6:4, 6:2
    Dalibor Svrčina – Vojtěch Petr 6:3, 6:1
    Linda Nosková – Darja Viďmanová 6:0, 4:6, 11:9
    Tereza Smitková – Agáta Černá 6:2, 6:3
    Ondřej Válek – Štěpán Pecák 7:5, 7:5
    Sára Bejlek – Amélie Šmejkalová 7:6(1), 7:6(7)
    Denise Hrdinková – Nikola Bartůňková 4:6, 4:6
    David Poljak – Robin Staněk bez boje
     
    14:17
    Program druhého hracího dne je v Prostějově u konce.
     
    14:17
    Dochází ještě k lehké úpravě konečného skóre. Původně plánovaný duel mezi Davidem Poljakem a Robinem Staňkem byl klasifikován jako skreč druhého jmenovaného, a tudíž putoval bod bez boje na konto bílého týmu. Ten tak vítězí 19:5, čtyřhry již následovat nebudou.
     
    13:58
    Ještě jednou ovšem připomeňme, že bílý tým se základnou v Prostějově vyhrál i své páté utkání a kolo před koncem TOP ligy Barvy pro budoucnost slaví v exhibiční soutěži smíšených družstev celkové vítězství!
     
    13:57
    Za námi je tak poslední dnešní dvouhra, po níž vede bílý tým 18:5. Čtyřhry už pravděpodobně následovat nebudou. V tuto chvíli čekáme na informaci z místa konání.
     
    13:52
    Velice vyrovnaný byl zápas mezi Sárou Bejlek (bílý tým) a Amélií Šmejkalovou (modrý tým). Šmejkalová vedla v prvním setu 5:3, v tom druhém 4:2, přesto musela dvakrát do tiebreaku. A v tom se pokaždé radovala Bejlek – nejprve výsledkem 7:1, následně 9:7.
     
    13:24
    Rovněž druhou sadu zápasu se Štěpánem Pecákem vyhrál Ondřej Válek poměrem 7:5. O podobnosti obou setů svědčí i fakt, že Pecák ten druhý vyhrál za 42 minut, na první pak potřeboval jen o minutu méně.
     
    13:07
    Teprve před chvilkou získal modrý tým svůj první páteční bod. Vděčí za něj čtrnáctileté Nikole Bartůňkové. Talentovaná dívka, jež pravidelně nastupuje také v soutěži Tipsport Elite Trophy, přehrála dvakrát 6:4 Denise Hrdinkovou. Ta ve druhém setu vedla po brejku 3:2, pak ale prohrála hned tři gemy při vlastním podání.
     
    12:44
    Po 62 minutách je u konce úvodní sada zápasu mezi čtrnáctiletou Sárou Bejlek a o rok starší Amélií Šmejkalovou. Druhá jmenovaná měla dvakrát výhodu brejku, vedení 5:3 ale v zisk sady nezužitkovala, a tak se šlo do zkrácené hry. V té jasně dominovala domácí Bejlek, jež dopřála krajance jediný bod.
     
    12:35
    Zápas mezi Davidem Poljakem a Robinem Staňkem byl vzhledem k rozhodnutému stavu série zrušen.
     
    12:30
    Čtrnáctiletá Nikola Bartůňková (modrý tým) získala úvodní sadu proti Denise Hrdinkové (bílý tým) výsledkem 6:4. Ani jeden ze svých úvodních dvou brejků nezvládla Bartůňková potvrdit na podání, po brejku za stavu 4:5 už ale potvrzovat lup nemusela. Ve druhém setu je stav vyrovnaný 3:3.
     
    12:28
    První sada zápasu mezi Ondřejem Válkem (bílý tým) a Štěpánem Pecákem (modrý tým) vyzněla lépe pro domácího tenistu. Ten ji připsal na své konto až v koncovce, když zvítězil 7:5.
     
    11:53
    Za již rozhodnutého stavu došlo ke změně v nominaci. Ondřej Válek si zahraje se Štěpánem Pecákem. Jaroslav Pospíšil a Adam Pavlásek se na kurty zřejmě nepodívají.
     
    11:35
    Dramatické střetnutí mezi Lindou Noskovou a Darjou Viďmanovou nakonec skončilo lépe pro prvně jmenovanou. Ta vstoupila do zápasu kanárem a ve druhém setu vedla 4:3, pak ale finalistka nedávného podniku Moravia Open dotáhla duel třemi získanými gemy v řadě do rozhodujícího supertiebreaku. V tom měla Viďmanová za stavu 9:7 dva mečboly, ty ale nevyužila. Naopak to byla o dva roky mladší, teprve patnáctiletá Nosková, kdo se po zisku čtyř výměn za sebou radoval z vítězství 6:0, 4:6 a 11:9.
     
    11:27
    Je to jasné! Bílý tým vítězí v TOP lize Barvy pro budoucnost i popáté a nadále drží svou neporazitelnost! Pátý bod přidala na konto celku se základnou v Prostějově Tereza Smitková. Ta poté, co v první sadě povolila Agátě Černé jen dva gemy, musela ve druhém setu dvakrát dohánět manko brejku. Rozhodující krok k vítězství pak učinila bývalá 57. hráčka planety v osmém gemu, po němž šla díky brejku do trháku a mohla následně zápas dopodávat. Smitková vyhrála 6:2 a 6:3.
     
    11:21
    Darja Viďmanová se oklepala z kanára a dovedla zápas s Lindou Noskovou do rozhodujícího supertiebreaku na deset vítězných bodů. Viďmanová se o něj zasloužila šňůrou tří gemů v řadě, kterou načala od stavu 3:4.
     
    11:19
    Bílý tým rozjel páteční den ve velkém stylu a po třetím vítězství má možnost celou sérii definitivně rozhodnout! Jiří Lehečka před malou chvílí dotáhl do vítězného konce souboj s Vítkem Horákem. Ten získal první dva gemy v utkání, posléze už ale na kurtu dominoval favorit. První sadu bral Lehečka poměrem 6:3, v té druhé pak povolil krajanovi ještě o jeden gem méně. Zápas přitom mohl ukončit o jednu hru dříve, na příjmu ale neproměnil ani jeden ze tří mečbolů. Jak se ovšem posléze ukázalo, mrzet to zástupce prostějovského celku vůbec nemuselo.
     
    11:11
    Jen o několik desítek vteřin později zaznamenává Prostějov další bod. Tentokrát zásluhou Vitalije Sačka, jenž porazil 6:4 a 6:2 Jiřího Barnáta. Připomeňme, že do prvního setu vstoupil Ukrajinec velmi špatně a prohrával už 1:4, pak ale načal sérii gemů, otočil na 6:4 a šňůru prodloužil i ve druhém dějství, v němž rychle vedl 3:0 a servíroval. Následně sice o výhodu jednoho brejku Sačko přišel, v sedmé hře ale loupil na příjmu znovu.
     
    11:08
    Dalibor Svrčina (869.) navýšil vedení bílého týmu na 12:4! První konečný výsledek zajistil favorit v souboji s Vojtěchem Petrem, kterému ve druhé sadě povolil už jen jediný gem. Svrčina vyhrál za pouhých 58 minut 6:3, 6:1.

    Filip Lefenda

    Program 1. hracího dne
    Bílý tým – Modrý tým
    Jiří Lehečka – Vítek Horák 6:3, 6:2
    Vitalij Sačko (UKR) – Jiří Barnát 6:4, 6:2
    Dalibor Svrčina – Vojtěch Petr 6:3, 6:1
    Linda Nosková – Darja Viďmanová 6:0, 4:6, 11:9
    Tereza Smitková – Agáta Černá 6:2, 6:3
    Ondřej Válek – Štěpán Pecák 7:5, 7:5
    Sára Bejlek – Amélie Šmejkalová 7:6(1), 7:6(7)
    Denise Hrdinková – Nikola Bartůňková 4:6, 4:6
    David Poljak – Robin Staněk bez boje