Chamzat Čimajev - Rhys McKee Čimajev (kon.) | Alex Oliveria - Peter Sobotta Oliveira (kon.)
Paul Craig - Gadžimurad Antigulov Craig (kon.) | Carla Esparzaová - Marina Rodriguezová Esparzaová (kon.)
Fabrício Werdum - Alexander Gustafsson Werdum (kon.) | Maurício Rua - Antônio Rogério Nogueira Rua (kon.)
Robert Whittaker - Darren Till Whittaker (kon.)
konec
Alex Oliveria - Peter Sobotta

Oliveira

Neděle 26.07.2020, 02:31UFC
     
    Vítěz: A. Oliveira (na body – jednomyslně) (02:52:23)
     
    Je tu konec druhého duelu hlavní karty! Nesledovali jsme zrovna atraktivní podívanou, avšak se nakonec vítězem stává Alex Oliveira, který s přehledem svého soupeře přestřílel v postoji. Sobottovi se za celý zápas nepovedlo na svého soupeře najít recept, proto se pokoušel taktiku změnit v takedowny, které nebyly úspěšné. Oliveira v postoji dominoval, což mu stačilo na vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    04:20
    Sobotta se pokusil zaútočit kopem na tělo, vzápětí však rychle vystartoval Oliveira, který se pokoušel o kombinaci. Zejména tvrdá pravačka jen o vlásek minula.
     
    04:00
    Minuta do konce zápasu. Peter Sobotta potřebuje nutně zabrat, jinak tento duel prohraje na body.
     
    03:08
    Další rychlý start od Sobotty, avšak rychlost úderů není z jeho strany zrovna ideální. Mnohem lépe si počínal Oliveira, který trefil bleskovou levou přední.
     
    02:13
    Po delší době další nepříjemný kop na spodek břicha od Alexe Oliveiry, který má taktiku jednoznačnou. Peter Sobotta si tento kop nedokázal pohlídat.
     
    01:47
    Sobotta před malým momentem hned dvakrát promáchl pravačkou. Poté se soupeře pokusil natlačit blíže k pletivu, to mu ale překvapivě moc nevyhovuje.
     
    01:15
    Už jsme se opět dostali do postoje. Sobotta se pokouší nalézt recept na pevnou obranu, což se mu zatím nedaří. Oliveira i nadále hýří živým dojmem.
     
    00:52
    Poté se Sobotta pokusil o další takedown, avšak ten nebyl ani v tomto případě úspěšný. Oliveira opět prokázal skvělou obranu, sám protivníka stáhl na zem.
     
    00:30
    Sobotta se musí ve třetím kole pokusit duel rozhodnout, jinak zcela určitě prohraje. Před malým momentem sám inkasoval, Oliveirovi se totiž povedl high kick.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    04:22
    Po delší době jsme sledovali low kick od Sobotty, který se pokouší hýřit aktivitou. Jeho soupeř si dává pozor na případný takedown. Zároveň se blíží konec kola.
     
    03:44
    Neatraktivní podívaná pokračuje. Oba borci pokračují ve středu oktagonu, kde hledají možnou skulinku k útoku. Zároveň se snaží neudělat žádnou chybu.
     
    03:13
    Jsme za půlkou zápasu, Sobotta během druhého kola pořádně vyrovnal duel. Sám má ale pořádný cut na čele, i tak se musí pokusit předvést něco zásadního.
     
    02:27
    Sobotta se pokoušel bleskově vystartovat s pravou přední, jeho soupeř s tímto úmyslem dopředu počítal. Sám Oliveira kop protivníka do suspenzoru, duel je přerušen.
     
    01:58
    Další low kick v podání Petera Sobotty. Naopak od Alexe Oliveiry zatím čekáme na nějaký povedenější moment, momentálně sledujeme taktickou bitvu.
     
    01:20
    Sobottova snaha o takedown byla patrná, avšak se mu ho nepovedlo dotáhnout do zdárného konce. Oliveira se brání na jedničku, sám dokázal klinč roztrhnout.
     
    00:48
    Sobotta se pokusil o první takedown, který se mu zatím nepovedlo dotáhnout na zem. Oliveira se dokázal natlačit na pletivo, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    00:31
    Úvod druhého kola tak trochu navazuje na úvod kola prvního. Tentokráte se ke kopům odhodlal také Sobotta, který to zkoušel low kickem na vnitřní stranu.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    Skončilo první kolo.
     
    04:10
    Oliveira se tentokráte pokusil o kop na hlavu, jenomže Sobotta prokázal včasný kryt. Sledujeme poslední minutu prvního kola, zatím má navrch Oliveira.
     
    03:14
    Spodek Sobotty začíná pořádně červenat, což je důsledek povedených kopů od jeho protivníka. Sám Peter Sobotta zatím čeká na nějaký zásadnější moment.
     
    02:35
    Další špatně načasovaný kop od Oliveiry, který ani tentokráte nedokázal trefit soupeře. Posléze rychle vystartoval Sobotta, který se konečně dokázal trefit.
     
    01:50
    Sobotta se dostal blíže k pletivu, avšak ani tentokráte jsme se nedočkali ničeho zásadního. Oliveira totiž s dalším kopem promáchl, stále je ale o něco aktivnější.
     
    01:25
    Sledujeme sice hodně pohybu, avšak o poznání méně akce. I tentokráte se Alex Oliveria pokusil zaútočit kopem na žebra, Sobotta opět rychle uskočil.
     
    00:49
    O bleskový atak se pokoušel Peter Sobotta, kterému se nepovedlo přesně zasáhnout. Oliveira včas uskočil, sám se snaží svého soupeře natlačit k pletivu.
     
    00:25
    Úvodní úder tohoto zápasu vyprodukoval Oliveira, který se pokusil o round kick. S ním si Sobotta dokázal poradit, i tak sledujeme poněkud opatrnější úvod.
     
    Začalo první kolo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, tentokráte s názvem UFC Fight Night. I tento turnaj se uskuteční na hodně neobvyklém prostředí, a sice na ostrově Yas ve Spojených arabských emirátech. Hlavní karta čítá hned sedm zápasů, máme se tedy na co těšit. Tentokráte však nebudeme sledovat žádný titulový zápas. Hlavní kartu otevře duel ve welterové váze, ve které se proti sobě představí Chamzat Čimajev a Rhys McKee. V této kategorie zůstaneme i v nadcházejícím duelu, tentokráte budeme sledovat duel mezi Alexem Oliveirou a Peterem Sobottou. Na ten naváže souboj v těžké váze mezi Paulem Craigem a Gadzhimuradovem Antigulovem. Jediný ryze ženský zápas je plánován coby čtvrtý duel hlavní karty, proti sobě se představí Carla Esparzaová a Marina Rodriguezová. Následovat bude trojlístek hodně zajímavých zápasů. Nejprve budeme sledovat pikantní duel mezi Fabriciem Werduem a Alexandrem Gustafssonem, poté nastane souboj, ve kterém se představí Mauricio Rua a Antonio Rogerio Nogueira. Celou hlavní kartu poté uzavře souboj mezi jedničkou střední váhy Robertem Whittakerem a světovou pětkou Darrenem Tillem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:00.

    David Suchý