Brescia – Sampdoria 1:1 (kon.) | AC Milán – Cagliari 3:0 (kon.) | Atalanta BC – Inter 0:2 (kon.)
Juventus – AS Řím 1:3 (kon.) | Neapol – Lazio 3:1 (kon.)
konec
AC Milán
3:0 (1:0)
Cagliari Calcio
Sobota 01.08.2020, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:36:41)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:7.
     
    Je konec! Domácí AC Milán zvládlo poslední duel letošního ročníku a poráží Cagliari 3:0. Hned po deseti minutách hry si totiž nešťastnou vlastní branku vsítil Klavan! Další zásah mohl přidat Ibrahimovič, ale jeho volej brankář vyrazil. O minutu později zkoušel akrobatické zakončení Leao, jenže trefil břevno. V závěru poločasu AC dokonce kopalo pokutový kop, ale Ibrahimovič obrovskou možnost zahodil. Po změně stran se však Zlatan dokázal bleskově prosadit. O dvě minuty později se navíc trefil také Castillejo. Ve zbytku utkání už si domácí svůj náskok pohlídali.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Leonardo Pavoletti.
     
    90
    Duel už se pouze dohrává. Domácí AC kombinuje s míčem a svému soupeři jej prakticky nepůjčuje. Ani Cagliari už se v závěru nikam nežene.
     
    89
    Theo Hernández znovu spěchal s míčem vpřed po levé straně, jenže ani tentokrát nevyprodukoval ze své kopačky nebezpečnou přihrávku.
     
    88
    Davide Calabria se ve velkém vápně natahoval po centru z pravé strany, jenže k zakončení mu scházel snad jeden krok.
     
    87
    Theo Hernández se dral vpřed po levém křídle, jenže jeden z obránců jeho průnik zastavil nekompromisním odkopem míče do autu. Vhazuje AC.
     
    86
    Domácí AC zahrávalo další rohový kop. Giacomo Bonaventura rozehrál roh do kombinace. V roli centrujícího se poněkud netradičně zjevil Zlatan Ibrahimovič, jehož pobídka byla nepřesná.
     
    85
    Matteo Gabbia rozjel další akci domácího celku z vlastní poloviny. Alexis Saelemaekers následně prošel z pravé strany do velkého vápna, jenže nevypálil mezi tři tyče.
     
    84
    Marco Brescianini to přehnal s agresivitou v souboji na polovině hřiště a dopustil se nedovoleného zákroku. Cagliari tak může uklidnit hru rozehrávkou.
     
    83
    Domácí hráči už hrají v exhibičním tempu. Ibrahimovič v pokutovém území obešel hned dva soupeře, jenže Giacomo Bonaventura dostal přihrávku kousek za paty.
     
    82
    Právě Calabria se z pravé strany snažil procedit přízemní přihrávku na značku pokutového kopu. Nikdo v dresu AC se však k zakončení nedostal.
     
    81
    Davide Calabria chtěl překvapit obranu Cagliari krásným obloučkem na hranici velkého vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů myšlenku krajního obránce nepochopil.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Léo Duarte.
     
    79
    Giacomo Bonaventura dostal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, odkud bez přípravy zakončil placírkou, ale jeho rána prosvištěla nad břevnem.
     
    78
    Davide Calabria se hnal za průnikovou přihrávkou do pokutového území. Hostující stoper Sebastian Walukiewicz jej na poslední chvíli odstavil tělem.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 11. Klavan (vla.), 56. Ibrahimović (Castillejo), 58. Castillejo (Bonaventura)

    Karty:   68. Saelemaekers (ACM) – 13. Pereiro (CAG), 45+1. Faragò (CAG), 62. Cragno (CAG)

    Neproměněná penalta: 45. Ibrahimović (ACM), brankář Cragno zneškodnil


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:7.
    AC Milán: G. Donnarumma (C) – Calabria, Kjaer (80. Duarte), Gabbia, Hernández – Castillejo (66. Maldini), Kessié, Binnásir (66. Brescianini), Çalhanoğlu (66. Saelemaekers) – Ibrahimović, Leao (39. Bonaventura).
    Náhradníci: Begović, Antonio Donnarumma – Biglia, Bonaventura, Brescianini, L. Colombo, Duarte, Laxalt, Maldini, Paquetá, Saelemaekers, Torrasi.

    Cagliari Calcio: Cragno (C) – Walukiewicz, Ceppitelli (63. Carboni), Klavan (63. Carboni), Mattiello – Nández, Ionita – Faragò, Lykogiannis, Pereiro (63. Paloschi) – Simeone (90+1. Pavoletti).
    Náhradníci: Ciocci, Rafael – Birsa, Carboni, Delpupo, Gagliano, Ladinetti, Lombardi, Marigosu, Paloschi, Pavoletti, Pisacane.

    Rozhodčí: Serra – Gori, Cangiano
    thejrc.org