Senica – Nitra 0:0 (kon.) | Trnava – Sereď 0:2 (kon.)
konec
FK Senica
0:0 (0:0)
FC Nitra
Sobota 29.08.2020, 18:30 • OMS ARENA, Senica • Niké liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý podvečer u slovenského fotbalu! Slovenská Fortuna liga má dnes na programu tři zápasy 4. kola, společně se mnou se pak zaměříme na duel mezi Senicou a Nitrou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Senica
    Senica se loni jen tak tak udržela a letos má naprosto stejný cíl. Nezačala však úplně nejlépe, protože oba první zápasy prohrála jednoznačně 0:4, nejprve se Žilinou a pak také se Seredí. Náprava přišla až ve 3. kole, kde dnešní domácí zvítězili 3:0 nad Michalovci, díky čemuž se alespoň odlepila ode dna tabulky. Aktuálně jsou tak desátí, horší je už jenom Trenčín a právě Michalovce. Senica tak dnes bude chtít navázat na poslední výhru.

    Poslední tři utkání
    Senica vs. Michalovce – 3:0
    Sereď vs. Senica – 4:0
    Senica vs. Žilina – 0:4
     
    FC Nitra
    Nitra se loni zachránila až v baráži, čemuž se chce letos pokud možno samozřejmě vyhnout. To se jí zatím docela daří, protože se nachází na osmém místě se ziskem čtyř bodů. Dnešní hosté si však drží nelichotivé prvenství, protože ve čtyřech zápasech inkasovali rovnou třináct branek, což je nejvíce ze všech ligových týmů. Nitra přitom zapsala jen dvě prohry, avšak jednou 0:5 a podruhé 0:6, nižší prohra byla se Slovanem a vyšší s Dunajskou Stredou. Jinak si ale dnešní hosté připsali důležitou výhru nad Žilinou a v poslední zápase remizovali 1:1 s Ružomberokem. Uvidíme, jak se jim povede dnes.

    Poslední tři utkání
    Nitra vs. Ružomberok – 1:1
    Dunajská Streda vs. Nitra – 6:0
    Žilina vs. Nitra – 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    FK Senica: Fryšták – Šimčák, Nemec, Didiba, Ólafsson – Addo, Eneji, Yenne, Piroska (C) – Duda, Malec.
    Náhradníci: Slančík – Šalata, Carrillo, Mašulovič, Marie, Totka, Košťál.

    FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Kolčák, Záhumenský – Mustafič – Fabiš, Vrábel, Adamec, Chobot – Faško.
    Náhradníci: Trnovský – Hovhannisyan, Šefčík, Gatarić, Magda, Franko, Tancík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali fotbalisté Senice, kteří následně chvíli kombinovali na vlastní polovině, ale při přechodu půlící čáry o míč přišli.
     
    2
    Lukáš Fabiš rozehrává přímý kop poblíž středového kruhu nakrátko. Vzápětí se o centr z levé strany pokoušel Marian Chobot, ale neúspěšně.
     
    4
    Nitra je zatím rozhodně aktivnějším týmem, protože soupeře velmi aktivně napadá a nedává mu téměř žádný prostor. Zatím to však k ničemu nevede.
     
    5
    Dávid Šípoš nerozehrává odkopem zrovna nejpřesněji, ale stejně jeho spoluhráči udrželi míč, protože nakonec budou vhazovat.
     
    6
    Michal Faško odcentroval od pravé postranní čáry, ale v pokutovém území se nepohyboval žádný z protihráčů, takže nemohlo přijít zakončení.
     
    8
    Poprvé se do hry zapojil také domácí brankář Tomáš Fryšták, který v klidu chytal soupeřící nepřesný nákop. Vzápětí rozehrává nakrátko.
     
    9
    Tenton Yenne si našel nějaký prostor za obrannou soupeře, ale v malém prostoru nedokázal moc přesně nahrát. Nakonec však získal aspoň aut.
     
    10
    Senica rozehraje první roh v zápase, ten si bere na starost Peter Moses Eneji. Na bližší tyči tak našel Tomáše Malce, který hlavičkoval jen těsně vedle brány!
     
    11
    Hosté získali aut poblíž půlící čáry. Vzápětí je však míč zpět v moci domácích fotbalistů.
     
    12
    Juraj Piroska byl při souboji s protihráčem faulován, takže domácí mohou v klidu rozehrávat ze středu hřiště.
     
    13
    Dominik Duda dostal výborný pas za obranu, načež na hranici malého vápna našel Tentona Yenneho, který se však z bezprostřední blízkosti trefil jen do tyčky!
     
    15
    Timotej Záhumenský dlouho váhá s rozehrávkou autu, což mu nakonec bylo k ničemu, jelikož Senica míč rychle vybojovala.
     
    16
    První roh rozehrává také Nitra, konkrétně pak Lukáš Fabiš. Ten také centruje na bližší tyč, ale tam nebyl žádný hráč v bílem dresu.
     
    17
    Senica bránění po delší době bez problémů zvládla, ale rozehrávka opět byla nic moc, protože se hosté bez problémů zmocnili balónu.
     
    18
    Peter Moses Eneji se možná ocitl v ofsajdu, ale rozhodčí nechali hru plynout, takže mohl odcentrovat. Jeho pas byl ale hodně nepřesný.
     
    19
    Michal Faško po souboji s Nóiem Snaehólmem Ólafssonem zůstává ležet na trávníků a vyžaduje si ošetření. Nejspíš nešťastně dostal loktem do obličeje.
     
    21
    Ve hře se konečně může pokračovat. Faško bude nejspíš v pořádku, jen si chvíli musí odpočinout mimo hřiště. Mezitím musí Dávid Šípoš likvidovat hlavičku Petera Mosese Enejiho.
     
    22
    Tomáš Fryšták byl napadán, takže raději takticky odkopl míč do autu, což bylo v této situaci zcela pochopitelné.
     
    23
    Tomáš Malec zkoušel o míč obrat Olivera Podhorina, ale ten si ho zkušeně pohlídal a nakonec si i chytře pomohl s gólmanem.
     
    25
    Juraj Piroska poslal výborný vzdušný pas na Tentona Yenneho, který už se připravoval na volej, ale na poslední chvíli míč hlavou zblokoval jeden z bránících hráčů.
     
    26
    Senica zase začíná mít mírně navrch. Nitra tak musí složitě rozehrávat, což vzhledem k nedovolenému zákroku nakonec nezvládla.
     
    27
    Tomáš Fryšták si nyní dvakrát kopl do balónu, čímž se určitě rád protáhl. Jeho spoluhráči následně hledají cestu dopředu přes pravou stranu.
     
    28
    Dávid Šípoš výborně vyrazil mimo nebezpečnou zónu centru Petera Mosese Enejiho, následná dalekonosná volej už skončila hodně mimo bránu.
     
    30
    Máme za sebou první půlhodinu, kde jsme se zatím gólu nedočkali. O něco aktivnější je určitě Senica, ale ta se stále nedokázala prosadit.
     
    31
    Nitra zvládla další bránění na jedničku, takže Dávid Šípoš může odkopávat. Následně se konečně také dostává dopředu, ale tam se moc dlouho neohřála.
     
    33
    Domácí to nyní zkouší směrem dopředu pomocí pomalé, ale přesné kombinace. Tu Nitra zatím nemůže zastavit, ale alespoň ji zdržuje.
     
    34
    Juraj Piroska zkusil štěstí z hranice pokutového území. Jeho rána se už točila do levého spodního rohu brány, ale nakonec tam nespadla.
     
    36
    Další útočné snažení Senice přerušuje postavení mimo hru, po kterém rozehrává dalekým odkopem Dávid Šípoš. Timotej Záhumenský následně získal alespoň aut.
     
    37
    Peter Moses Eneji se už málem dostal před Timoteje Záhumenského, ten ho raději na poslední chvíli fauloval. Nakonec může být jedině rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    38
    Michal Faško pokračoval v útoku v ponechané výhodě, ale to se asi nevyplatilo, protože poté získal jen aut, který navíc rozehrál hodně nepřesně.
     
    39
    Nitra chce minimálně do poločasu přežít bez inkasovaného gólu, protože domácí už prostě mají navrch, akorát se stále nemohou prosadit.
     
    41
    O nebezpečný centr se tentokrát postaral Nói Snaehólm Ólafsson, ale vzdušný pas byl moc vysoký, takže se ho v pokutovém území nikdo ani nedotkl.
     
    42
    Peter Moses Eneji má spoustu prostoru na pravé straně, který překvapivě nevyužil k centru, ale ke kličkám, po kterých míč zbytečně ztratil.
     
    43
    Dávid Šípoš s odkopem samozřejmě nikam nespěchá. Přestávka se totiž rychle blíží a mnohem víc se na ní těší právě Nitra, která je docela pod tlakem.
     
    44
    Michal Faško se nyní sám pokouší o rychlý protiútok, ale bleskově se k němu stáhli dva protihráči, kteří míč srazili do autu.
     
    45
    Tomáš Malec prodlužoval nákop svého brankáře za sebe, ale tam byli jen bránící hráči, kteří následně ještě rychle zakládají útok.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    První půle nám přinesla bezbrankový výsledek, který je z obou stran naprosto zasloužený. O něco aktivnější byla rozhodně Senica, ale ta stále nevymyslela akci, která by skončila gólem. Nitra se naopak výborně brání, ale dopředu se skoro vůbec nemůže dostat. Uvidíme, jestli se do druhého poločasu něco změní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozehrávku tentokrát obstarala samozřejmě Nitra, za kterou se dopředu následně vydal Michal Faško, ale ten jen přenášel hru.
     
    47
    Senica se zkouší prosadit pomocí standardky, ale hosté pořád dobře hlídají vzdušný prostor před vlastní bránou.
     
    50
    Pořád se hraje zejména na polovině Nitry, která už nejspíš bude hrát jenom na remízu. Domácí jsou totiž každým okamžikem lepší a lepší.
     
    52
    Hosté se přece jen podívají na útočnou polovinu, Alen Mustafič byl dokonce s míčem v šestnáctce, ale tam napálil jen prvního hráče před sebou.
     
    53
    Ondrej Vrábel měl prostor na středu hřiště, protože se k němu šťastně odrazil balón. Následně uvolnil ještě spoluhráče, který však špatně odcentroval.
     
    54
    Dávid Šípoš se poprvé ve druhé půli protáhl snadným zákrokem, vzápětí rozehrává nakrátko, protože nechce riskovat ztrátu balónu.
     
    55
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Martin Adamec, přichází Nikola Gatarić.
     
    56
    Ani další přímý kop Senice nepřináší nic nebezpečného. Domácí se alespoň udrželi na útočné polovině, kde mohou soupeře stále svírat.
     
    58
    Juraj Piroska rozehrával přímý kop téměř z hranice šestnáctky, ale i přesto se trefil jen do vyskakující zdi.
     
    58
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Tenton Yenne, přichází Martin Košťál.
     
    60
    Vstupujeme do poslední třetiny zápasu, kde se nejspíš bude stupňovat tlak Senice, která chce ze své převahy vytěžit alespoň jednu branku.
     
    61
    Další centr od rohového praporku na bližší tyč pokryla obrana, načež Nitra raději odkopla míč ze své poloviny pryč.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Matúš Kuník (FC Nitra).
     
    63
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Marian Chobot, přichází Samuel Šefčík.
     
    63
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Timotej Záhumenský, přichází Daniel Magda.
     
    64
    Senica to tentokrát dopředu zkouší přes pravou stranu, ale tam to hosté mají dobře pokryté, takže přes tento prostor se míč nemůže dostat.
     
    65
    Lukáš Fabiš mohl zazářit z protiútoku, míč si nadějně zpracoval hrudí, ale jeden z obránců mu následně zakončení nedovolil.
     
    66
    Dopředu tentokrát spěchal Nikola Gatarić. Jeden z domácích hráčů ho tak raději zfauloval, aby jeho spoluhráči nemuseli čelit nebezpečnému protiútoku.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Nikola Gatarić (FC Nitra).
     
    69
    Nitra už hraje vyloženě na remízu, většinu míčů tak odkopává co nejdál od své brány, čemuž tak bylo právě teď. Po dlouhé době si tak do balónu kopl Tomáš Fryšták.
     
    70
    Senica už má jen dvacet minut na prosazení, ale ani po dalším rohu se to nedaří. Dávid Šípoš sice musel zasahovat, ale nic extra složitého to nebylo.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Joss Didiba (FK Senica).
     
    73
    Domácí musí další útok začínat ze své poloviny. Na Samuela Šefčíka tak přišel nákop, který si však pod tlakem nedokázal zpracovat.
     
    74
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Peter Moses Eneji, přichází Damien Marie.
     
    75
    Nitra už musí přetrpět posledních patnáct minut, nyní se navíc odebírá do útoku, kde však vůbec nikam nespěchá.
     
    77
    Hosté pořád drží míč na svých kopačkách a opatrně hledají cestu k zakončení. V žádném případě však nehodlají riskovat žádný nebezpečný protiútok soupeře.
     
    78
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Dominik Duda, přichází Marko Totka.
     
    79
    Dávid Šípoš si dává s rozehrávkou opravdu na čas. Nakonec míč samozřejmě nakopává co nejdál od brány, takže končí jen u soupeřících hráčů.
     
    80
    Edmund Addo zůstává ležet na trávníku a svírá se v bolestech. Po chvíli se však zvedá, takže se ve hře rychle pokračuje.
     
    81
    Juraj Piroska rozehrál přímý kop téměř u rohového praporku, takže to byl vlastně takový roh, ale ani tentokrát z toho nic nebylo.
     
    83
    Nitra už hraje dost viditelně jenom na remízu. Senica tak stále zvětšuje svůj tlak, ale do zakončení se ne a ne dostat.
     
    84
    Lukáš Fabiš se ještě pokoušel rozhodnout o výhře svého týmu, dostal i docela nadějnou přihrávku za obranu, ale soupeřícího hráče nedokázal přesprintovat.
     
    85
    Tomáš Fryšták se přece jen ještě musel strachovat o čisté konto, protože centr proletěl těsně vedle jeho levé tyče!
     
    86
    Na druhé straně hřiště centruje Milan Šimčák přímo do rukavic gólmana, který si s rozehrávkou následně dává na čas.
     
    88
    Dávid Šípoš opět pro jistotu zasahuje, sražený centr raději schoval do své náruče. Mezitím se už opravdu rychle blíží nastavení.
     
    89
    Ani další centr domácích fotbalistů nepřináší zakončení mezi tři tyče. Senica se však nadechuje k závěrečnému náporu.
     
    90
    Tomáš Malec přece jen dokázal nebezpečně hlavičkovat na bránu, ale jeho rána neměla dostatečnou rychlost, takže brankář dokázal zasáhnout!
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Samuel Šefčík, přichází Matej Franko.
     
    90+2
    Nitra úspěšně ubránila další rohový kop soupeře a úspěšně směřuje za jedním z bodem, který pro ni bude hodně cenný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas nám tedy nic extra zajímavého nepřinesl, protože jsme se nedočkali ani jediného gólu. V prvním poločase se o prosazení pokoušeli ještě oba celky, ale to se ani jednomu nepovedlo. Ve druhé půli pak už Nitra držela bezbrankový stav, protože Senica prostě hrála lépe a snažila se dostat do vedení, akorát proti dobře bránícímu soupeře se jí to prostě nepovedla. Oba týmy tak berou po jednom bodu.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (20:20:14)

    Lukáš Mihal

    Branky:

    Karty:   71. Didiba (SEN) – 62. Kuník (NIT), 68. Gatarić (NIT)


    FK Senica: Fryšták – Šimčák, Nemec, Didiba, Ólafsson – Addo, Eneji (74. Marie), Yenne (58. Košťál), Piroska (C) – Duda (78. Totka), Malec.
    Náhradníci: Slančík – Šalata, Carrillo, Mašulovič, Marie, Totka, Košťál.

    FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Kolčák, Záhumenský (63. Magda) – Mustafič – Fabiš, Vrábel, Adamec (55. Gatarić), Chobot (63. Šefčík, 90+1. Franko) – Faško.
    Náhradníci: Trnovský – Hovhannisyan, Šefčík, Gatarić, Magda, Franko, Tancík.
    bahis siteleri