Chrudim – Táborsko 1:0 (kon.) | Líšeň – Blansko 4:1 (kon.) | Dukla Praha – Prostějov 0:0 (kon.)
konec
SK Líšeň 2019
4:1 (1:1)
FK Blansko
Sobota 29.08.2020, 17:00 • SK Líšeň • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sportovní odpoledne u sledování druhé fotbalové ligy, kde se dnes utkají brněnská Líšeň a nováček z Blanska. Zatímco domácí už mají za sebou jeden rok v této soutěži, pro moravského soupeře je to historicky první zkušenost v této profesionální soutěži.
     
    Blansko nedohrálo v uplynulém ročníku MSFL, proto mělo na přípravu více času. K týmu přišel nový kouč Oldřich Machala, který zahájil přípravu na blanenskou premiéru ve druhé lize už v červnu. Proto mají hosté tolik sehraných zápasů, označených jako přípravné. V nich se jim podařilo dokonce porazit i Zbrojovku 2:0. Tým opět značně posiloval. Získal i dva hráče, kteří na jaře působili v Líšni. Přestup Blansku podepsal brankář Halouska, na hostování přišel Vasiljev, který vloni působil právě v Líšni.
     
    Marvani mají za sebou výborný vstup do sezóny. Po prvním poločase sice prohrávali v Třinci 2:1, ale poté se Líšni povedl obrat a svěřenci koučů Valachoviče s Kalvodou brali výhru 32. Branky: 4. Šteinhübel (pen.), 43. Habusta – 19. Szotkowski, 55. Matocha, 74. Krška.
     
    Nováček z Blanska pod vedením Oldřicha Machaly odehrál rovněž dobré utkání. Za svou premiéru se rozhodně nemusí stydět, ba naopak. Po většinu utkání byli hosté lepším celkem a Prostějov v podstatě nepustili do větší šance. Do vedení se dostali v 88. minutě gólem z penalty, jenže vedení Blansko neudrželo a v 93. minutě přišlo prostějovské vyrovnání.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Líšeň: Veselý – Tkadlec, O. Ševčík (C), Jeřábek – Kučera – Pašek, Matocha, Málek, Krška – Silný, Szotkowski.
    Náhradníci: Vítek – Bednář, Minařík, Chládek, T. Machálek, Rolinek.

    FK Blansko: Halouska – Helebrand, R. Buchta, Štrbák (C), Šustr – Kopičár, Žák – Machalík, Lahodný, Kania – Martin Holek.
    Náhradníci: Maňák – Huška, Ilko, Vasiljev, Klusák, Bartolomeu, Přerovský.

    Rozhodčí: Hocek – Mojžíš, Bureš.
     
    Hráči domácího týmu nastupují na hrací plochu, za chvíli uvidíme i nováčka druhé ligy z Blanska.
     
    Derby může za chvíli začít. Blansko v červených dresech, Líšeň tradičně v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Hocek zadul poprvé do píšťalky, utkání začalo. U míče jsou hosté.
     
    1
    V první minutě to hned zkusil z dálky Lahodný, ale jeho pokus byl sražen a Veselý neměl větších starostí.
     
    2
    Málek se prodíral pravou stranou vápna, chtěl vybojovat roh nebo faul, nepodařilo se mu ani jedno. Halouska může rozehrát od svého pracoviště.
     
    3
    Líšeň zůstává u míče, snaží se něco vymyslet před blanenskou bránou.
     
    4
    Marek Szotkowski hledal ve vápně volného Silného, ten ale nezakončil.
     
    5
    Obrovská šance Líšně a málem vlastní branka. Jeden z hráčů Blanska se snažil odhlavičkovat míč do bezpečí před Silným, ale udělal to poměrně něšikovně a bylo z toho břevno.
     
    6
    Zajímavý duel pokračuje, teď to zkusilo pro změnu Blansko, ale Holkova střela byla zablokovaná a k Veselému neprošla. Následně se píská faul.
     
    8
    Pěkná střela, o kterou se postaral Lukáš Kania. Zkusil to tvrdou ranou z hranice velkého vápna a Veselý se musel vyšroubovat do vzduchu. Míč konečky prstů vyrazil na roh.
     
    9
    Po něm se už domácí ubránili. Nicméně sledujeme prozatím pěkné atraktivní derby, oba týmy se snaží hrát ofenzivní fotbal.
     
    10
    Další obrovská šance zápasu. Málkovu střelu málem tečoval Szotkowski, kterému chyběl krok k zakončení. Mnoho nechybělo a padla branka z malého vápna.
     
    11
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Je tu první gól zápasu. Jak už jsem zmiňoval, hraje se ofenzivní fotbal plný šancí a rychlých brejků a jeden takový teď využívá LUKÁŠ KANIA. Ten si naběhl za obranu, položil si gólmana a střelou na zadní tyč nedal Veselému šanci.
     
    12
    A dál se dějí věci. Líšeň měla možnost dvakrát vyrovnat. Nejprve měl tutovku Silný, ale Halouska míč vytáhl kousek vedle pravé tyče a následně po rohu pálil prudce Kučera a bývalý brankář Zbrojovky nebo právě Líšně, vytáhl další parádní zákrok.
     
    13
    Diváci mohou být zatím spokojení, stále se je na co dívat. Blansko měla dvě slušné šance, jednu dokázalo proměnit. To Brňané měli už dobré tři tutovky, plus břevno, ale skóre zatím zůstává na nule.
     
    15
    Krška motal hlavu Kopičárovi, čáry máry a sražená střela. Poté budeme sledovat roh.
     
    16
    Po něm přišel faul na Halousku na malém vápně, bude se kopat od jeho branky.
     
    17
    Zase v akci nebezpečný Kania. Blansko bylo blízko od druhého gólu. Centr z levé strany proletěl na malé vápno a chyběl kousek k zakončení prakticky do prázdné. Kania ale na míč o fous nedosáhl.
     
    19
    Marvani dál bojují na útočné polovině soupeře, o další vzruch se staral navrátilec ze Zbrojovky Krška, šance se však neurodila.
     
    20
    No tak to je neuvěřitelné. Jeřábkův centr zamířil asi metr před brankovou čáru, kde stál připravený Kučera, jenže ten si drbe hlavu ještě teď. Možná by se dostal do silvestrovských pořadů, protože z ani ne metru dokázat přestřelit bránu, to ho musí hodně mrzet.
     
    22
    Festival zahozených šancí Líšně pokračuje. Vyrovnání měl na hlavičce Silný, který stál sám před Halouskou, ale ten svou bránu snad začaroval.
     
    23
    Blansko se ubránilo a na chvíli si může oddechnout. Každopádně Halouska lapil už minimálně pět tutovek a jednou mu pomohlo břevno.
     
    25
    Zase břevno! Ofenziva Líšně jede na plné obrátky a Silný byl blízko vyrovnání. Jeho pumelice skončila na horní tyči, lehkou tečí Halouska škrtl o míč.
     
    26
    Opakuji se, ale je to neskutečné. Teď nedal další jasnou loženku Krška, kterého u levé tyče vychytal tygřím skokem Halouska a po rohu se dostal k hlavičce Ševčík a můžete hádat, jak to dopadlo...
     
    27
    ...Ševčík trefil po své hlavičce dnes potřetí blanenské břevno.
     
    28
    Halouska aspiruje na národní tým, protože teď zase po rohu začaroval Silného.
     
    30
    Šancí jako máku, ale stav stále 0:1. Blansko po delší době vyzkoušelo také útočení, ale žádné nebezpečí nevzniklo.
     
    31
    Krška ve snaze vybojovat míč fauloval, jasný šlapák.
     
    32
    Pašek v další dobré šanci, Halouska fenomenálně zakročil a bude z toho roh.
     
    33
    Pašek faulován ve vápně a máme tady penaltu pro domácí fotbalisty.
     
    33
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Velká úleva v hledišti i na hřišti. Domácí si ten gól po velkém tlaku zasloužili. Do míče se na penaltě opřel JAROSLAV MÁLEK a jeho nechytatelná rána k pravé tyči znamená vyrovnání.
     
    35
    A domácí dál buší do soupeře jak hluší do vrat. Aktivní Silný rozehrál pěknou akci, ale chyběla tomu finální fáze a lepší přihrávka na Kršku.
     
    37
    Tak tohle už připomínalo hokej. Marvani šli nejprve dva na dva a pak tři na dva do rychlého brejku. Jenže Matocha se ukličkoval a pak už jen vyslal slabou střelu, se kterou v dnešní formě chytají Halouska neměl problém.
     
    38
    Kučera fauloval dva metry od vápna a budeme sledovat zajímavou standardku. Míč si staví Krška, který dnes hraje výtečně.
     
    39
    Krška nebo Málek, jeden z hráčů odehraje standardku.
     
    39
    Myšlenka dobrá, provedení o něco horší. Krška to zkusil obstřelem zdi a pokusem na zadní tyč, jenže tomu chybělo něco přes metr.
     
    40
    A mohlo být 1:2. Kania na své pravé straně řádí a je velmi nebezpečný. Opět jako při prvním gólu obešel beka, natlačil se až před bránu, kde mu tentokrát vystavil stopku Veselý.
     
    42
    Blíží se závěr hektického prvního poločasu, kterému tedy rozhodně nic nechybí. Snad jen po strop plné tribuny.
     
    43
    Přes všechna opatření je třeba říct, že v hledišti je slušný počet diváků a ti se mají v první půlce rozhodně na co dívat.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Marek Matocha (SK Líšeň).
     
    45
    V závěru poločasu ještě pelášil po levé straně Krška, ale jeho přetažený centr nikoho ve vápně nenašel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou neuvěřitelný první poločas. Kolikrát ani za celý zápas neuvidíte tolik šancí. Líšeň měla tak šest tutovek, třikrát trefila břevno, ale gólu se dočkala až z penalty. A byl to vyrovnávací, protože Kania v 11. minutě zužitkoval svůj brejk. Blansko nehrálo také vůbec špatně a hrozilo z brejků, mohlo jít i do vedení, ale Kaniu vychytal Veselý.
     
    Poločas tedy 1:1, byť výraznou převahu měli domácí. Po 18 hodině pokračujeme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Líšeň: ze hřiště odchází David Krška, přichází Michal Bednář.
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází David Machalík, přichází Daniel Přerovský.
     
    46
    Oba trenéři střídali, Oldřich Machala i Leoš Kalvoda udělali jednu změnu. Především absence Kršky bude nejspíš ze zdravotních důvodů.
     
    47
    Brno začíná druhý poločas rohem. Málek si chystá míč.
     
    48
    Míč pouze proletěl vápnem, ale byl z toho po teči další roh. No a po něm přišel faul na Halousku, bude se tedy kopat od jeho brány.
     
    49
    Faulu na útočné polovině se dopustili i hosté, Holek poslal k zemi Kučeru.
     
    49
    Někdejší hráč Líšně a Zbrojovky Přerovský vypálil z velké dálky a Veselý musel dávat velký pozor. Míč nakonec lapil do rukavic.
     
    49
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Domácí fotbalisté jdou do vedení. JAN SILNÝ vyhrál hlavičkový souboj s obráncem, kterému se snažil přispěchat i brankář Halouska, ale neměl to dělat, jelikož Silný odhadl parádně situaci a svého někdejšího spoluhráče přeloboval. Míč končí v síti a Brňané vedou.
     
    50
    Druhý poločas tedy Líšni vyšel parádně, o dramatičnost zápasu nebude nouze. Blansko rozhodně nechce složit zbraně.
     
    52
    Trochu se nám v Brně zatáhlo, tak uvidíme jestli nás čeká nějaká bouřka. Snad nám to ještě vydrží, protože sledujeme stále pohledný a dramatický fotbal.
     
    54
    Szotkowski běžel středem hřiště, ale místo přihrávky na Paška volil střelu. Byla to však chyba, rána byla sražená do bezpečí.
     
    56
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Je tu další gól v hostující síti. Tvrdou pumelici z dvaceti metrů vyslal Málek, míč ve vzduchu zaplaval a Halouska musel míč vyrazit pouze před sebe, kde však byl připravený všudybyl MAREK SZOTKOWSKI a jeho dorážka končí gólem.
     
    57
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Radek Buchta, přichází David Klusák.
     
    59
    Jeřábek výborně v obraně, nepustil před sebe Kaniu. Následně zkoušel technickou střelu Matocha, míč končí vysoko nad bránou.
     
    60
    Po hodině hry u míče Blansko, které to má však složité. Líšeň dál nebezpečně útočí.
     
    62
    Na druhé straně centroval Žák a hlavička Holka neměla potřebnou přesnost a razanci.
     
    63
    Silný zahodil další svou velkou šanci. Po pravé straně pádil sám na bránu, ale zakončil slabě a Halouska jeho pokus vyráží na roh.
     
    64
    Teď zase v dobré šanci Pašek, který si zaběhl za obranu, Halouska mu dokázal zmenšit střelecký úhel.
     
    65
    Hra se nám začala kouskovat a drolit častými fauly, což ale domácím vůbec nemusí vadit.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Lukáš Lahodný (FK Blansko).
     
    67
    Domácí budou zahrávat další rohový kop.
     
    68
    Po něm fauloval jeden z domácích borců.
     
    68
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Matěj Helebrand, přichází Jiří Huška.
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Martin Holek, přichází Pavol Ilko.
     
    69
    Obrovská šance Blanska, které se mohlo dočkat kontaktní branky. Na malém vápně hlavičkoval Daniel Přerovský a Veselý si připisuje zákrok odpoledne. Parádně vyskočil a vytáhl míč od svého břevna. Po následném rohu kryje hlavičku Hušky.
     
    70
    Něco přes dvacet minut do konce mače, Blansko pochopitelně dělá co může, střídalo a snaží se s výsledkem něco udělat.
     
    72
    Před Málkem zasáhl jeden z hostujících hráčů, jinak by se dostal k zakončení. Bude z toho další roh pro Brno.
     
    73
    Vysoký obránce Huška míč odklidil pryč od svého brankáře.
     
    73
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Lukáš Kania, přichází Tomáš Vasiljev.
     
    75
    Líšeň drží míč, nikam se zbrkle nežene. To Blansku už utíká čas.
     
    76
    Roh Blanska nevyšel, naopak se mohl urodit brejk domácích, ale Silnému souhra příliš nevyšla.
     
    77
    Blansko se stále snaží něco s výsledkem udělat, ale to těžké, hraje do plné obrany protivníka.
     
    79
    Střídání v týmu SK Líšeň: ze hřiště odchází Marek Szotkowski, přichází Tomáš Machálek.
     
    81
    Centr střídajícího Machálka končí v rukavicích Halousky. Poté Blansko zahrozilo z rohu, ale šance se neurodila. Na hřišti zůstává ležet Pašek, který bude asi střídán.
     
    83
    Střídání v týmu SK Líšeň: ze hřiště odchází David Pašek, přichází Martin Rolinek.
     
    84
    Líšeň šetří čas, kouskuje hru i střídáním. Blansko to má těžké se prosadit.
     
    85
    Veselý zůstává po souboji v brankovišti ležet, ale bude připraven dál pokračovat.
     
    86
    Líšeň bude zahrávat roh, pár minut před koncem už se dá hovořit, že si kontroluje výsledek.
     
    87
    Domácí to hrají zkušeně, drží míč a soupeře už do ničeho nepouští.
     
    88
    Matocha jde zahrávat další roh.
     
    89
    Pokud dopadne výsledek takto, Líšeň povede prozatím tabulku druhé nejvyšší soutěži. To už se jí podařilo i v loňské sezoně.
     
    89
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Troufám si tvrdit, že je hotovo. Střídající MARTIN ROLINEK napřáhl ze zhruba dvaceti metrů a jeho tvrdá pumelice zapadla počtvrté do Halouskovy svatyně. Brňané tak prakticky s jistotou budou dnes brát tři body.
     
    90
    Střídání v týmu SK Líšeň: ze hřiště odchází Jan Silný, přichází Václav Minařík.
    Střídání v týmu SK Líšeň: ze hřiště odchází Jaroslav Málek, přichází Filip Chládek.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+2
    Ještě tu bude jedna standardka pro hosty.
     
    90+3
    Faul na brankáře píská rozhodčí Hocek, tím už asi končí šance na korekci ve výsledku.
     
    90+3
    Ještě i na druhé straně trestný kop, ale bude to z velké dálky.
     
    90+3
    Matocha to zkusil, ale míč skončil vedle. Zápas končí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Líšeň nakonec potvrdila své kvality a bere výhru 4:1. Velké šance měla už v prvním poločase, ale střelecky se prosadila až v poločase druhém. Vyšel ji úvod a během sedmi minut vstřelila dvě branky. Blansko pak vsadilo všechno na útok, ale inkasovalo počtvrté. V závěru pálil přesně Rolinek a bylo hotovo.
     
    Sledovali jsme pěkný fotbal, Blansko jakožto nováček nehrálo především v prvním poločase vůbec špatně, ale pak se Líšeň střelecky odšpuntovala a hrála prim. Vyhrála zaslouženě a jde do čela druhé ligy.
     
    To je tedy z Brna vše, budu se těšit zase příště. (18:54:35)

    Roman Zajíček

    Branky: 33. Málek (pen.), 49. Silný, 56. Szotkowski, 89. Rolinek – 11. Kania

    Karty:   44. Matocha (LIS) – 66. Lahodný (BLA)


    SK Líšeň 2019: Veselý – Tkadlec, O. Ševčík (C), Jeřábek – Kučera – Pašek (83. Rolinek), Málek (90. Chládek), Matocha, Krška (46. Bednář) – Silný (90. Minařík), Szotkowski (79. T. Machálek).
    Náhradníci: Vítek – Bednář, Minařík, Chládek, T. Machálek, Rolinek.

    FK Blansko: Halouska – Helebrand (68. Huška), Šustr, Štrbák (C), R. Buchta (57. Klusák) – Kopičár, Lahodný, Kania (73. Vasiljev), Machalík (46. Přerovský) – Žák – Martin Holek (68. Ilko).
    Náhradníci: Maňák – Huška, Ilko, Vasiljev, Klusák, Bartolomeu, Přerovský.

    Rozhodčí: Hocek – Mojžíš, Bureš
    bahis siteleri