Rennes – Montpellier 2:1 (kon.) | Štrasburk – Nice 0:2 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:1 (1:0)
Montpellier HSC
Sobota 29.08.2020, 17:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. O minulém víkendu odstartovala francouzská Ligue 1 a dnes je na programu druhé kolo. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Stade Rennes FC a Montpellier HSC.
     
    Stade Rennes FC

    Domácí hráči po celkem vydařené přípravě sehráli svůj první duel v rámci prvního kola Ligue 1 s Lille. Na jeho půdě došlo na dělbu bodů po remíze 1:1. Tehdy domácí Lille vedlo po prvním poločase rozdílem jedné branky, ve čtyřiasedmdesáté minutě však Rennes vyrovnalo a nakonec se už skóre nepohnulo. Oba celky se tedy rozešly smírně. Dnes by domácí rádi navázali na bodový zisk z cizího hřiště a doma před svými diváky budou chtít bodovat plně.
     
    Montpellier HSC

    Montpellier čeká teprve první zápas nové sezóny. Jelikož Olympique Lyon hrál semifinále Ligy mistrů, do bojů v úvodním kole nezasáhl. Oba celky tak čeká dohrávka prvního kola v polovině září. Hráči Montpellieru sehráli v přípravě čtyři duely, v nichž jednou vyhráli, jednou odešli ze hřiště jako poražený tým a dvakrát se pak zrodila remíza. Dnes by hosté rádi v prvním utkání nové sezóny plně bodovali, na hřišti Rennes je ale nečeká nic lehkého.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně, kterou předčasně ukončila pandemie koronaviru, se oba týmy stihly utkat dvakrát. Pokaždé se z výhry radovali hráči Stade Rennes. Nejprve 1:0 na půdě Montpellieru, doma poté zvítězili 5:0.
     
    Utkání bude odehráno s omezeným počtem diváků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Salin – Soppy, Da Silva (C), Aguerd, Maouassa – Bourigeaud, N'Zonzi, Camavinga, Raphinha – Terrier, Hunou.
    Náhradníci: Bonet – Brassier, Del Castillo, Gboho, Gelin, Guirassy, Martin, Niang, Tait.

    Montpellier HSC: Omlin – Mendes, Le Tallec, Congré (C) – Souquet, Savanier, Chotard, Ferri, Ristić – Mollet – Laborde.
    Náhradníci: Bertaud – Benchama, Dolly, Oyongo, Sambia, Škuletić, Vargas, Vidal.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Annonier.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se ujali úvodního výkopu, poté se dostali na polovinu Rennes, ale záhy o balon přišli. A do akce tak poprvé mohou jít právě domácí hráči.
     
    2
    Faitout Maouassa poslal podél pravé postranní čáry centr na spoluhráče, který srazil do zámezí jeden z hostů a následuje tak autové vhazování pro Rennes.
     
    3
    Domácí to zkusili znovu. Do pokutového území si naběhl Brandon Soppy, ale nepovedlo se mu odcentrovat k penaltovému puntíku, neboť ho dobře hlídal bek Montpellieru.
     
    4
    Benjamin Bourigeaud nedoběhl míč, který směřoval k brance soupeře a následuje tak jen odkop od branky hostujícího Montpellieru.
     
    5
    Po delší době se na polovinu soupeře dostali hosté, ale zatím se jim nedaří rozvinout akci před brankou Romaina Salina.
     
    6
    Teď už to ale mohlo zavánět nebezpečnou akci. Montpellier zahrával volný přímý kop, na centr si nabíhal Gaëtan Laborde, ale jeho hlavička směřovala jen vysoko nad branku Romaina Salina.
     
    7
    Další odkop od své branky provedl Jonas Omlin, ovšem hosté se nedostali do žádného zakončení. Z toho pramenil rychlý protiútoku domácích, ale ten skončil neúspěchem. Omlin tak znovu odkopává.
     
    8
    Arnaud Souquet si vyčistil balon a záhy zahrál autové vhazování. Na levé straně si pak nabíhal k pokutovému území Mihailo Ristić a byl sražen k zemi. Další volný kop pro Montpellier.
     
    9
    Joris Chotard si u bližší tyče naskočil na pěkný centr a hlavičkoval. Míč však trefil jen do boční tyče domácí branky! Zajímavá akce hostů.
    9. Chotardova nebezpečná hlavička
     
    10
    Na druhé straně pak upadl těsně před velkým vápnem domácí hráč, sudí ale naznačuje, že se o faul nejednalo. Na druhé straně pak po další akci vybojovali rohový kop hosté.
     
    11
    U balonu teď byli domácí, ale příliš dlouho se na polovině Montpellieru nezdrželi a následně pak hru na opačnou stranu otáčejí opět hosté.
     
    12
    Téji Savanier odcentroval míč na hlavu Daniela Congrého a ten z výskoku zakončil. Balon ale skončil jen vedle tyče branky Rennes. Následuje tak pouze odkop od zařízení Romaina Salina.
     
    14
    Ač se domácí Benjamin Bourigeaud zlobil, nebylo mu to nic platné. Míč u postranní čáry zkrátka nestihl doběhnout a je z toho autové vhazování pro Montpellier.
     
    15
    Horko těžko se na polovinu Montpellieru dostali hráči Rennes. Nakonec se jim to povedlo, ale svou akci příliš překombinovali. Následně pak ještě chtěl střílet Adrien Hunou, ale byl soupeřem zastaven.
     
    16
    Martin Terrier vyslal směrem k velkému vápnu nepřesný centr. Balon pak skončil v zámezí a znovu tak autové vhazování odehraje Arnaud Souquet a u míče bude Montpellier.
     
    17
    Romain Salin po hodně nepovedené akci Montpellieru dostal míč do rukavic a poté ho rychle odkopl od své branky. Poslal tak své spoluhráče do další útočné akce na polovině soupeře.
     
    19
    Dobrá kombinace Rennes končí neúspěchem. Jeden z hostů zastavil míč nohou a poté ho poslal daleko za půlící čáru.
     
    20
    Eduardo Camavinga si obhodil obránce Montpellieru a chtěl pokračovat dále do pokutového území, ale na poslední chvíli mu stopku vystavil hostující obránce, který balon poslal pryč.
     
    22
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči se ujímají vedení po vlastním gólu soupeře. Obrovský kus práce provedl Raphinha, který se protáhl až do malého vápna. Poté poslal zpětnou přihrávku na hráče, který si na balon nabíhal, ovšem hostující DAMIEN LE TALLEC nastavil nohu a balon si nešťastně sklepl do vlastní sítě – 1:0.
    22. Damien Le Tallec - 1:0
     
    24
    Hosté se dostali do akce před domácí brankou, ale nevyslali na Romaina Salina žádnou nebezpečnou střelu. Domácí brankář tak bere balon a odkopne ho na druhou stranu hřiště.
     
    26
    Téji Savanier si nabíhal na centr z pravé strany, míč si sklepl hlavou před sebe, ale následně pak mu ho domácí hráči sebrali a jdou do další akce.
     
    27
    Smolař zápasu, Damien Le Tallec, který vsítil vlastní branku, se nyní s bolestivou grimasu ocitl po střetu se soupeřem na hrací ploše a odkulhal za postranní čáru. Uvidíme, zda bude moci ještě pokračovat ve hře.
     
    29
    Martin Terrier se ohlédl za sebe, převzal centr od spoluhráče a uháněl po levé straně dále k brance hostů. Jenže nakonec mu ho sebral Le Tallec, který se po ošetření vrátil zpět na hřiště.
     
    30
    Nepříjemná střela mířila na domácího brankáře, který zakročil i za pomoci Brandona Soppyho a následně pak poslal svůj tým znovu do akce.
     
    32
    Obrovská šance Rennes. Dva hráči šli prakticky pouze na brankáře a akci táhl Adrien Hunou. Místo toho, aby přihrál úplně volnému spoluhráči to vzal na sebe a střílel k bližší tyči, kterou pořádnou jedovkou orazítkoval!
    32. Hunou orazítkoval tyč hostující brány
     
    33
    A znovu v akci Adrien Hunou, jenž střílel z pravé strany. Jeho pokus rukavicemi zastavil Jonas Omlin a domácí zahrají rohový kop.
     
    35
    Do třetice Hunou! Krásnou přihrávku mu poslal Terrier, prvně jmenovaný si zpracoval míč a poslal ho pod horní tyč, ovšem zakročil hostující brankář, jenž poslal balon do břevna a podržel svůj tým!
    35. Hunou v další šanci
     
    37
    No sice jsme se v prvním poločasu dočkali zatím jen jedné branky, šancí, zejména na domácí straně, bylo tolik, že kdyby Rennes vedlo 3:0, nikdo by se nedivil. Hosté ustáli drtivý tlak a nyní jdou do akce.
     
    39
    Domácí hráči se stále drží na polovině hostů a mají snahu své vedení na konci první půle navýšit. Martin Terrier teď střílel po zemi, ale to byla pro Omlina lahůdka a brankář hostů má míč pod kontrolou.
     
    40
    Mollet nyní nohou zasáhl Faitoutu Maouasse a dostává za to od hlavního sudího žlutou kartu. Následně pak se bude přímo na hrací ploše ošetřovat a ještě to vypadá, že se půjde na video a dost možná se verdikt hlavního rozhodčího změní.
     
    42
    Maouassa šel za pomoci lékařů za postranní čáru a nakonec sudí ukazuje, že se půjde na VAR. Je možné, že nakonec dostane Mollet červenou kartu!
     
    43
    Je to tak. Mollet opravdu dostává červenou kartu a zápas pro něho předčasně končí. Hosté tak budou dohrávat s deseti hráči.
     
    42
    Domácí se dostali do další šance na polovině soupeře, ale střela Terriera skončila mimo.
     
    44
    Hosté čelili dalšímu menšímu tlaku Rennes. Martin Terrier obešel dalšího hráče a poté zakončil, ale jeho pokus končí jen na obraně Montpellieru.
     
    45
    Nastavovat se budou tři minuty navíc.
     
    45+1
    Savanier podrazil soupeře, dostal žlutou kartu a domácí zahrávali volný přímý kop. Benjamin Bourigeaud ale poslal míč mimo tři tyče. Následuje odkop od Omlinovy brány.
     
    45+3
    Nyní fauloval domácí hráč a u míče zůstávají hosté, kteří by se ještě rádi pokusili srovnat nepříznivý stav. Spíše to ale vypadá, že se v této části hry už nic nestane.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí a lépe se zatím předvedli domácí hráči, kteří se ve dvaadvacáté minutě dostali do vedení 1:0. Přihrávku Raphinhy si do vlastní sítě srazil Damien Le Tallec a hosté ztráceli jednu branku. Poté měli hráči Rennes několik dalších šancí, ale ty už nebyly přetaveny v další góly. Navíc ve třiačtyřicáté minutě inkasoval červenou kartu hostující Florent Mollet a Montpellier tak utkání dohrává s deseti hráči. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 18:05.
     
    Střely na branku: 3 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Raphinha se prosmýkl mezi dvěma hráči hostů a chtěl míč poslat před branku. Ovšem to se mu nepovedlo. Montpellier ale poslal míč za zadní čáru a domácí zahrají rohový kop.
     
    48
    Z této standardní situace ale nebylo vůbec nic a následuje tak jen odkop od branky Jonase Omlina.
     
    49
    Steven N'Zonzi nyní fauloval Savaniera a od hlavního sudího si vyslechl důraznou domluvu. Příště by to mohlo být za žlutou kartu.
     
    50
    Domácí hráči pokračují v tom, co podnikali v prvním poločase. Stále jsou hodně aktivní a hrozí před Jonasem Omlinem.
     
    51
    A Jonas Omlin si nyní připsal další parádní zákrok a zastavil tak další velkou šanci domácích. Hned na to sebral míč a rychle ho odkopl až za půlící čáru.
     
    52
    Adrien Hunou si nabíhal před hostujícího brankáře, kterého se snažil překvapit, ale míč si hlídal právě gólman Montpellieru a poté ho poslal směrem dopředu.
     
    53
    Nyní už Steven N'Zonzi dostává žlutou kartu, když zezadu poslal k zemi Jordana Ferriho.
     
    54
    Hosté poté zahrávali volný kop, ale z této standardní situace se nedostali do žádné nebezpečné akce před Romainem Salinem. Ten mohl být v klidu a do další akce pak poslat svůj celek.
     
    56
    Po chvilce následoval N'Zonziho také Damien Da Silva a i ten vyfasoval od hlavního rozhodčího kartónek žluté karty.
     
    57
    Akce hostů už byla hodně nebezpečná, ale nakonec jeden z hráčů Montpellieru poslal míč do tyče.
     
    58
    Brandon Soppy nabral na pravé straně rychlost, naběhl si až před Jonase Omlina, ale brankář hostů byl u míče dříve a hned ho dostal do rukavic.
     
    59
    Centr Martina Terriera na Raphinhu nevyšel. Obrana hostů dokázala zakročit a balon odvrátila až za půlící čáru. Domácí tak musejí další akci zakládat znovu.
     
    60
    Ristić zatáhl na hranici šestnáctky za záchrannou brzdu a poslal Soppyho k zemi. Dostal žlutou kartu a následuje nebezpečný volný přímý kop pro Rennes.
     
    61
    Raphinha tuto standardní situaci zahrál přímo a poslal míč k zadní tyči a orazítkoval břevno hostující brány! Moc nechybělo a Rennes mohlo jít do dvoubrankového náskoku.
    61. Raphinha po přímém kopu orazítkoval břevno
     
    62
    Domácí byli znovu hodně aktivní směrem k brance Montpellieru. Další pokus skončil jen vedle tyče Omlinovy brány a hosté otáčejí hru.
     
    62
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mihailo Ristić, přichází Ambroise Oyongo.
     
    63
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Junior Sambia.
     
    64
    Hosté před malou chvílí sáhli k dvojímu střídání a na hřišti jsou tak čerstvé síly. U míče jsou ale domácí a jdou do kombinace před brankou Jonase Omlina.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Hunou, přichází Sehrou Guirassy.
     
    66
    I hosté už střídali, na trávníku se objevila čerstvá posila z Amiens v podobě Sehroua Guirassyho.
     
    67
    Jonas Omlin nyní nadvakrát zastavil štiplavou střelu Martina Terriera a míč nakonec ukryl na své hrudi. Další dobrý zákrok brankáře Montpellieru, jenž tak drží hosty stále v naději na vyrovnání.
     
    68
    Žlutou kartu dostal trenér hostů, jenž něco ostřejšího řekl směrem k hlavnímu sudímu.
     
    69
    Do bezpečí odvrátil střelu hostů Eduardo Camavinga a následně pak soupeře fauloval Martin Terrier. Hosté tak zahrávali volný kop, ale nebezpečná akce z toho nebyla.
     
    70
    Sehrou Guirassy se na pravé straně dostal k míči a vystřelil, ale jeho pokus končí jen vedle Omlinovy brány.
     
    71
    Benjamin Bourigeaud podkopl nešetrně soupeře a hlavní sudí tasí další žlutou kartu zápasu.
     
    72
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Jonas Martin.
     
    73
    Pro Martin Terriera taktéž končí zápas o něco dříve a za svůj faul dostal rovnou červenou kartu. Domácí se však zlobí, protože se domnívají, že to bylo jen na žlutou.
     
    75
    Nyní byl faulován Raphinha, hra se přiostřuje v závěru zápasu. Volný přímý kop zahrají domácí hráči.
     
    76
    Míč po centru z volného kopu zachytila připravená zeď z hráčů Montpellieru a zabránila tak velké šanci.
     
    77
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo a domácí navyšují své vedení. EDUARDO CAMAVINGA vykoupal obranu soupeře, protancoval se ke střele na levé straně a míč pak dobře mířenou střelou poslal k protější tyči – 2:0. Asistence: Faitout Maouassa.
    77. Eduardo CAMAVINGA - 2:0
     
    79
    Rennes je při chuti a dostalo se do dalšího zakončení. Tentokráte z toho ale byl jen ofsajd a míč končí na kopačkách hostujícího Montpellieru.
     
    80
    Poslední desetiminutovka zápasu, sudí ještě určitě něco nastaví. Domácí mají stále náskok o dva góly a jsou tak blízko třem bodům.
     
    82
    Hosté vrhají všechny své poslední síly do útoku a snaží se o kontaktní branku. Soupeř jim to ale zatím neumožňuje.
     
    84
    Hráči Rennes se drží dlouho na polovině Montpellieru a závěr zápasu si užívají. Nyní chytil do rukavic Jonas Omlin nákop z pravé strany a hned míč odkopává pryč.
     
    85
    Brandon Soppy si vyměnil míč se spoluhráčem a poté se dostal k zadní čáře, ale neodcentroval míč do pokutového území. Poté se domácí hráči sami vykázali z poloviny Montpellieru.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Yann Gboho.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Raphinha, přichází Romain Del Castillo.
     
    88
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Téji Savanier, přichází Keagan Dolly.
     
    88
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Pedro Mendes, přichází Samy Benchama.
     
    88
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Arnaud Souquet, přichází Petar Škuletić.
     
    90
    Poslední minuta druhého poločasu, uvidíme, kolik minut se ještě nakonec bude hrát. U míče jsou hosté a nyní zahrají autové vhazování.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Del Castillo napřáhl pravačkou v rohu velkého vápna a jeho pokus poté okamžitě chytil do rukavic Jonas Omlin.
     
    90+1
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Hosté se v první nastavené minutě dostávají svému soupeři na dostřel jediné branky. Na centr z levé strany si v pokutovém území naskočil GAËTAN LABORDE a hlavou pak usměrnil balon za záda Romaina Salina. Jeho robinsonáda byla sice pohotová, ale neefektivní – 2:1. Asistence: Ambroise Oyongo.
    90+1. Gaëtan LABORDE - 2:1
     
    90+3
    Hosté ještě sbírají poslední síly a vrhají je do útoku. Další pokus Montpellieru byl nebezpečný, ale zakročil Romain Salin. Následně pak míč odkopává na druhou stranu.
     
    90+4
    A další akce hostů, ale tu zastavila pozorná obrana Rennes, která zakročila včas a pomohla tak brankáři Romainu Salinovi, jenž nemusel zasahovat. Domácí jdou ještě dopředu, ale už to vypadá, že sudí zápas ukončí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí své vedení navýšili v sedmasedmdesáté minutě, když se trefil mladíček Eduardo Camavinga. V nastavené první minutě pak ještě vykřesal naději pro Montpellier Gaëtan Laborde, jenž snížil na rozdíl jediného gólu, ale nakonec se ukázalo, že už šlo jen o korekci skóre. Rennes tak na domácí půdě zapisují tři body, hosté naopak odjedou s prázdnou.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:15.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (18:58:39)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 22. Le Tallec (vla.), 77. Camavinga (Maouassa) – 90+1. Laborde (Oyongo)

    Karty:   53. N'Zonzi (REN), 56. Da Silva (REN), 71. Bourigeaud (REN) – 45+1. Savanier (MON), 60. Ristić (MON), 68. Der Zakarian (trenér) (MON)   73. Terrier (REN) – 43. Mollet (MON)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:15.
    Stade Rennes: Salin – Soppy, Da Silva (C), Aguerd, Maouassa – Bourigeaud (72. Martin), N'Zonzi, Camavinga (87. Gboho), Raphinha (87. Del Castillo) – Terrier, Hunou (65. Guirassy).
    Náhradníci: Bonet – Brassier, Del Castillo, Gboho, Gelin, Guirassy, Martin, Niang, Tait.

    Montpellier HSC: Omlin – Mendes (88. Benchama), Le Tallec, Congré (C) – Souquet (88. Škuletić), Savanier (88. Dolly), Chotard, Ferri (63. Sambia), Ristić (62. Oyongo) – Mollet – Laborde.
    Náhradníci: Bertaud – Benchama, Dolly, Oyongo, Sambia, Škuletić, Vargas, Vidal.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Annonier
    bahis siteleri